ppj 25v juhlalogo
Huhtikuu 2020
Lue selaimessa
29.4.2020

Jätkäsaari_rajattu28042020 (2)

PPJ Jäsentiedote 4/2020

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote-uutiskirje. Se lähetetään kuukausittain seuran jäsenille sähköpostitse. Kaikki Jäsentiedotteet löytyvät Jäsentiedotearkistosta. Tiedotteen voi myös tilata ppj.fi -nettisivulta omaan sähköpostiinsa etusivun "tilaa uutiskirje" -kohdasta. Mikäli et halua enää tiedotetta sähköpostiisi, voit poistua jakelulistalta klikkaamalla Peruuta tilaus tiedotteen alatunnisteessa.

Osallistu PPJ:n korona-ajan kyselyyn ja voita itsellesi 50e lahjakortti Intersport Suomenojalle


Koronatilanne yllätti jalkapallomaailman samoin kuin muunkin maailman. Myös PPJ on joutunut täysin uuteen tilanteeseen, ja seuran sekä joukkueiden on täytynyt nopeasti muovata toimintamallejaan. Vaikka harjoitustoiminta toukokuussa asteittain vapautuisikin, osa rajoituksista tulee varmasti olemaan kauan voimassa ja vaikutukset tuntuvat myös seuratoiminnassa.
Kartoittamalla jäsenten ja heidän perheittensä arvioita ja toiveita korona-ajan toiminnasta lyhyellä kyselyllä PPJ pyrkii luomaan tilannekuvaa sekä muokkaamaan mahdollisesti loppukevään poikkeusajan toimintaansa.

Täytä siis kysely ja kerro mielipiteesi! Kyselyyn pääset tästä: Webropol-kysely

Kyselyssä on 11 kysymystä, ja sen voi tehdä nimettömänä (joukkue pitää mainita). Mikäli haluat osallistua Intersport Suomenojan 50 euron lahjakortin arvontaan, vastaa kyselyyn ja jätä nimesi ja sähköpostiosoitteesi lomakkeen viimeiseen kohtaan. Lahjakortteja arvotaan 3 kpl kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken.
koronakysely

Koronatilanne: Seuran säästötoimenpiteet ja seuravalmentajien yt-neuvottelut


Koronaviruksen aiheuttaman normaalitoiminnan keskeytyksen vuoksi seura on toteuttanut toimenpiteitä kustannusten säästämiseksi ja toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.
Yhteenveto toimenpiteistä:
 • 1.4. keskeytettiin joukkuevalmentajien palkanmaksu (lähes kaikki joukkueet kuitenkin muokkasivat valmentajansa/valmentajiensa työnkuvaa ja jatkoivat toimintaa erilaisin etävalmennuksen keinoin)
 • 1.4. alkaen kerätään jäseniltä toiminnanylläpitomaksua 10€ / pelaaja / kk.
 • PPJ Junnulehden kevään numeroa ei julkaista
 • Clarion hotellin PPJ Gaalan varaus on siirretty vuoteen 2021
 • Seura on hakenut Helsingin kaupungin pika-avustusta etävalmennuksen kehittämiseen
 • Seura on hakenut ja saanut 9×1500€ Palloliiton korona-avustusta päätoimisten työntekijöiden palkkakuluihin.
PPJ aloitti yhteistoimintalain mukaiset yhteistoimintaneuvottelut koronavirusepidemiasta johtuvan normaalitoiminnan keskeytymisen aiheuttaman työn vähenemisen takia maanantaina 20.4. Yt-neuvottelut koskivat seuran päätoimisia työntekijöitä. Neuvotteluissa käytiin läpi jokaisen työntekijän työtilanne ja poikkeusajan tehtävät. Yt-neuvottelut saatiin päätökseen perjantaina 25.4. sillä tuloksella, että kaikki seuravalmentajat jatkavat täysipäiväisinä työntekijöinä ainakin toukokuun ajan.
juhlavuosivaatteet

PPJ:n 25-vuotisjuhlavuoden tuotteet nyt tilattavissa PPJ:n Fanikaupasta

PPJ:n juhlavuoden logolla varustetut paidat nyt tilattavissa PPJ Fanikaupasta! Tsekkaa valikoima ja hanki omasi netistä tilaamalla https://verkkokauppa.karren.fi/collections/ppj

Junioripäällikkö Jussi Korpisen terveiset: Harjoittelu PPJ:ssä koronaviruksen aikana


PPJ on joutunut uudistamaan harjoittelun toimintamallejaan tänä keväänä koronaviruksen takia. Olemme kehittäneet eri toimitapoja, joista on tullut nyt joukkueiden arki tänä poikkeusaikana. Osa käytännöistä on todettu niin toimiviksi, että on hyvinkin mahdollista, että osa toimintatavoista pysyy osana joukkueiden toimintaa myös jatkossa.

Seuraavat toiminnot ovat PPJ:ssa käytössä koronakeväänä 2020:

 • liikuntapäiväkirja/seuranta/palaute (käytössä 33 joukkueella/noin 540 päiväkirjapalautusta valmentajille viikon aikana)
  pelaajakehityskeskustelut joukkueissa (käytössä 13 joukkueella)
 • MSA – ikäluokkakohtaiset tukivideot/muu tukimateriaali viikoittain (käytössä suurimmalla osasta joukkueista)
 • valmentajien kehityskeskustelut alkamassa tulevina viikkoina
 • etävalmennus ja taktiset videopalaverit esim. Google Meetin kautta (käytössä 33 joukkueella/801 osallistujaa viikon aikana)
 • pariharjoittelu (käytössä yhdeksällä joukkueella/109 pariharjoittelu tehty viikon aikana)
Seuraavassa hieman tarkempaa tietoa etätreeneistä. Koska joukkueharjoitukset ovat nyt kielletty, olemme joutuneet kehittämään erilaisia toimintamuotoja, jotka vastaisivat mahdollisimman paljon normaalitreenejä. Erittäin ison suosion on saanut etätreenit, joissa pelaajat harjoittelevat kotona omassa huoneessaan tai kotipihalla. Valmentaja ohjaa/näyttää liikkeitä myös etätreeneissä, mutta nyt Google Meet- palvelun kautta. Etäharjoitukset ovat myös kiva sosiaalinen tapahtuma. Joukkuekaverit ja valmentaja voivat vaihtaa kuulumisia, koska kohtaamiset ei nyt muuten ole sallittuja. Etäyhteyden välityksellä joukkue treenaa yhdessä. Google Meet-harjoituksissa valmentaja pystyy normaalitreenien tapaan antamaan myös palautetta jokaiselle pelaajalle tämän suorituksista. Etätreenit ovat saaneet seurassa suuren suosion. Viime viikolla meillä oli seurassa yhteensä 42 livetreeniä ja harjoituksiin osallistui yli 800 pelaajaa. Livetreenien määrä tulee vielä nousemaan jatkossa.

Olen itse seuran junioripäälikkönä sitä mieltä, että tämä on erittäin hyvä tapa vetää treenejä ja kohdata pelaajia tällä hetkellä. Tässä ollaan suoraan vuorovaikutuksessa pelaajiin, mikä ei tällä hetkellä ole muuten mahdollista, kun normaalitreenejä ei ole. Yhdessä, mutta erikseen.

PPJ Seuratyöntekijä
Jussi Korpinen
0407442977
jude@ppj.fi

Kuva alla: Viktor (PPJ Eira 2013) keskittyy tarkkaavaisesti etätreeneihin.
etätreenaaja_eira2013
uusihalli

Jätkäsaaressa on aloitettu kentän teko - PPJ:n halli valmis ensi syksynä

Jätkäsaaren liikuntapuiston toisen kentän valmistelevat työt aloitettiin 24.4. PPJ:n osuus kentän teosta alkaa kesäkuussa, ja tarkoitus on, että ympärivuotisessa käytössä oleva halli on valmis lokakuussa 2020. Hallin rakennuttaa PPJ Jalkapallohalli Oy, joka on PPJ:n kokonaan omistama yhtiö. Hallin rakentaa allianssi, jossa on arkkitehtitoimisto JKMM ja suomalainen Unisport Oy PPJ:n lisäksi. Hallitekniikan toimittaa slovenialainen DBS Engineering.
uusihalli_2

PPJ:n Kyytipalvelu ja siitä tehty opaskirja sai ansaittuja kehuja

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium toteutti Jätkäsaaressa älykkään liikkumisen palvelukokeiluja Perille Asti -hankkeessa, jonka kesto oli kolme vuotta. Kokeilussa oli mukana myös PPJ Kyyti-palvelullaan. Alun perin Jätkäsaaren PPJ-aktiivi Pasi Riikosen ideasta lähtenyt treenikyytipalvelu laajeni viime vuonna koskemaan yli 200 PPJ-lasta. Laajennus oli mahdollista, kun projektia hoitamaan palkattiin palvelumuotoilija Annika Järvelin, joka vastasi käytännön organisoinnista ja tuotti hankkeesta myös opaskirjan Treenikyytijulkaisu

Perille Asti -hankkeen päätöstiedote ja sen myötä Kyytihanke on saanut mukavasti julkisuutta, tässä muutama linkki:
Helsingin kaupungin sivut: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/kahdeksan-sujuvan-liikkumisen-kokeilua
Kauppalehti: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vanhemmat-ja-seura-aktiivit-nyt-on-aikaa-suunnitella-lasten-harrastuskyydit-uusiksi-junioriseuran-malli-vapauttaa-vanhemmat-kyytirumbasta-lataa-opas-tasta/0c81b694-86dd-49e6-9ce3-d6accce11083
Helsingin Uutiset: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1502448

PPJ kiittää ja onnittelee Pasia ja Annikaa Kyytiprojektin onnistuneesta läpiviennistä!

p.s. Kyytipalvelua on tarkoitus jatkaa ensi talvenakin jossain muodossa

kyyti_leike2

PPJ Junnulehti ei ilmesty koronaepidemian vuoksi


PPJ Junnulehteä ei tulla valitettavasti julkaisemaan tänä keväänä johtuen koronaepidemian aiheuttamasta toiminnan keskeytyksestä. Uskomme siihen, että lehti ilmestyy syksyllä entistä ehompana!

PPJ:n viestintäkanavat


PPJ:n viralliset ulkoiset viestintäkanavat ovat seuran nettisivut ppj.fi sekä kuukausittainen Jäsentiedote. Myös seuran ylläpitämiltä Facebook-sivuilta sekä Instagramista @ppjhelsinki löytyy kevyempää, koko PPJ-perheelle suunnattua sisältöä.

Eerikkilän leirien kohtalo varmistuu 3.5. jälkeen

Kesän Eerikkilän PPJ-leirien järjestäminen riippuu tapahtumien koronarajoituksista, jotka Suomen hallitus on luvannut kertoa 3.5.
Tyttöjen Eerikkilän leiriä on siirretty jo aiemmini kesäkuusta elokuuhun, uudet päivät ovat ke 5.8-to 6.8. Lisätietoja seurakoordinaattori Salla Malinilta, salla (at)ppj.fi

#Etelä-Helsingin ylpeys

#Stadin toiseksi suurin seura

facebook instagram 
ppj_logo_sininen-pieni