ppj 25v juhlalogo
Tammikuu 2021
Lue selaimessa
31.1.2021

PPJ_portti

PPJ Jäsentiedote 1/2021

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote-uutiskirje. Se lähetetään kuukausittain seuran jäsenille sähköpostitse. Kaikki Jäsentiedotteet löytyvät Jäsentiedotearkistosta. Tiedotteen voi myös tilata ppj.fi -nettisivulta omaan sähköpostiinsa etusivun "tilaa uutiskirje" -kohdasta. Mikäli et halua enää tiedotetta sähköpostiisi, voit poistua jakelulistalta klikkaamalla Peruuta tilaus tiedotteen alatunnisteessa.

PPJ:n hallitus 2021 esittäytyy

PPJ:n syyskokouksessa 24.11. valittu hallitus on aloittanut toimikautensa vuoden alussa. Hallituksen jäsenillä on PPJ:ssä perinteisesti ollut omat vastuualueensa, ja ne on myös uuden hallituksen kesken jaettu. Vastuualueet löytyvät myös hallituksen tiedoista seuran nettisivulta.

PPJ:n hallituksen jäsenten esittelytekstit:

sami_aurejärvi_kuva
Sami Aurejärvi: hallituksen puheenjohtaja, työntekijöiden esimies, uudet kenttähankkeet, Helsingin kaupungin tms. avustukset, kerhotalo-/toimitilakartoitus
"Aloitan kuudennen vuoteni seuran hallituksen puheenjohtajana. Hallitustyön lisäksi aikani kuluu 06/07 -tyttöjen ja 08- sekä 11-poikien kentän laidalla".
Micke2021
Mikael Anthoni: hallituksen varapuheenjohtaja, työntekijöiden esimies, olosuhteet ja harjoitusvuorot, uudet kenttähankkeet
"Tulin isänä mukaan PPJ:n toimintaan vuonna 1997 perheen poikien aloittaessa futiksen peluun. Vuosien saatossa olen toiminut niin valmentajana, joukkueenjohtajana, PPJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Seurassa ehkä näkyvin panos on tullut kenttähankkeista ja vuorojaossa joukkueille."
Tuomas Parm 21
Tuomas Parm: taloushallinnon järjestelmämuutos ja jäsenrekisterin jatkokehittäminen
"Tämä on kolmas kauteni hallituksessa. Viime vuonna aloittamamme hanke säästää joukkueiden toimihenkilöiden ja tilitoimiston aikaa, parantaa turvallisuutta, sekä tuo talouden ja toiminnan tunnuslukuja yhä useammin osaksi päätöksentekoa. PPJ:n erityispiirre on kookas organisaatio yhdistettynä itsenäisiin joukkueisiin, eli hajautettuun päätöksentekoon. Kuten pelissäkin, varsinaista toimintaa koskevat päätökset tehdään siellä, missä missä arvo syntyy ja missä on paras tieto tilanteesta. Näin on ruokittu toimihenkilöiden luontaista aloitteellisuutta ja pidetty kulut kurissa. Hajautetussa mallissa pääsee pitkälle ihan vaan sillä, että kaikki tietävät syyn, miksi olemme olemassa. Varsinkin vapaaehtoisten ilo on kuitenkin helppo pilata teettämällä turhaa työtä. Siksi meidän taustajärjestelmämme täytyy olla pidemmälle automatisoitu ja sen pitää rajata riskit, kun toimihenkilö on amatööri. Mieluusti lisäisin samalla tilannetietoisuutta ja päätöksenteon avoimuutta. Läpinäkyvyys luo luottamusta. Hallitustyön lisäksi huolehdin taloudesta 50 pelaajan joukkueessa."

Timo Drachman 21
Timo Drachman: Seuran varustevastaava sekä joukkueiden varustevastaavien yhteyshenkilö.
"Olen ollut mukana PPJ toiminnassa vuodesta 2012 asti poikani aloitettua pelaamisen PPJ07 Lauttasaaren joukkueessa. Aika nopeasti Akke houkutteli minut mukaan joukkuetoimintaan. Siitä lähtien olen ollut aktiivisesti mukana joukkueen toiminnassa toimien mm. valmentajana, huoltajana sekä rahastonhoitajana. Tällä hetkellä toimin PPJ07 edustusjoukkueen varustevastaavana.
PPJ hallituksessa olen toiminut vuodesta 2017 alkaen. Vastuullani on PPJ varusteet ja fanituotteet sekä toimittajayhteistyö (Jako, Intersport Suomenoja, Karre).
Oman vastuualueeni lisäksi toimin Micken apuna Jätkäsaaren ja Hernesaaren hallien ylläpitotehtävissä."
Tuija Gustavsson 21
Tuija Gustavsson: viestintätiimi, Instagram, PPJ TV, turnaus- ja riehavastaava
"Hallitusurani alkoi tammikuun alussa, mutta PPJ tuli tutuksi jo vuonna 2015 prinsessa- ja prinssifudiksesta ja sille tielle jäin! Olen toinen Laru12-joukkueen joukkueenjohtajista ja apuna aina tarvittaessa myös toisen lapsen Laru14-joukkueessa. Rakkaus lajiin syttyi jo lapsena Seinäjoella ja nyt pelit jatkuvat Mutsien riveissä. Odotan innolla hallitustyöskentelyä ja sitä kautta mahdollisuutta kehittää meidän jo ennestään hienoa seuraa."
Tony Rönnqvist 21 (2)
Tony Rönnqvist: kotisivut, tapahtumakalenteri, Eiran tapahtumat, viestintätiimin jäsen
"PPJ-seuraan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2014 kun lähdin viemään lapseni ensimmäisiin treeneihin. Nyt alkoi jo 7 vuosi ”hovikuskina” ja alueen viheriöt alkavat olla tuttuja paikkoja. Vuonna 2013 päätin omaa "pelaajauraani" joka kesti 28 vuotta. Junnuvuodet menivät Vasa IFKn sinivalkoisissa paidoissa. Vuodet vierähtivät ohi ja uran viimeiset 7 vuotta pelasin Kauniaisissa 4-divarissa Team Granissa veskarina. Viime kesänä tein pienen comebackin PPJ ikämiesten treeneissä, pelit lienee pelattu. PPJ:ssä toimin Eira 2010:n joukkueenjohtaja, 2010:n taitokoulun kontaktihenkilönä sekä hallituksen jäsenenä. Vuosi 2021 tulee olemaan viides PPJ:n hallituksessa."
Paula Enström 21
Paula Enström: PPJ:n tyttö- ja naisfutiksen kehittäminen sekä Girls Cup 2021
"Olen ollut seuran toiminnassa mukana vuodesta 2008, jolloin perustettiin pojat03 ikäluokkajoukkueet. Toimin 10 vuotta P03 jojona ja olin myös kaksi vuotta PPJ:n hallituksessa. Nykyisin muita PPJ rooleja hallitustyön ohella ovat PPJ BT jojo, PPJ Mutsit pelaaja, PPJ A & B pojat sekä mutsit varustevastaava. Futis on aina ollut läsnä mun elämässä – ensin isän aktiiviuran kautta ja sittemmin oman pelaamisen muodossa. Sinivalkoinen on aina ollut mulle se väri – aikoinaan RoPS:ssa ja nykyisin PPJ:ssä."
Anna Santalahti 21
Anna Santalahti: jäsentiedote, viestintätiimi, seuran Facebook-sivun ylläpitäjä, tukirahasto, jäsenkysely 2021, paikallislehtien yhteyshenkilö
"Hyppäsin suoraan joukkueenjohtajan tehtäviin vuonna 2010 kun Ruoholahteen perustettiin omat PPJ-joukkueet. Vuodesta 2015 olen ollut myös PPJ:n hallituksessa, ja eri rooleissa lasteni joukkueissa sekä pelaajana PPJ Mutseissa. Vastuualueeni hallituksessa painottuvat viestintään, (Jäsentiedote sekä seuran Facebook), mutta olen myös PPJ Tukirahaston vastuuhenkilö sekä PPJ Jäsenkyselyn toteuttaja. Hallitustyö kehittyvässä seurassamme on mielenkiintoista, tärkeää ja hauskaakin, toivotaan että päästäisiin nauttimaan tästä futisvuodesta jo täysipainoisemmin kuin edellisestä!"

pasi-riikonen3
Pasi Riikonen Kyyti-projektin jatkokehitys, Jätkäsaaren ja Ruoholahden tapahtumat, pienkenttien kehityshankkeet, Johanneksen kentän jalkapallonurmi -hanke, PPJ Pelipäivät, yhteistoiminnallinen kehitys muiden seurojen kanssa
"PPJ:ssä kantavia voimia on yhdessä tekeminen, ja se innostaa - onhan se paras keino kehittää seuratoimintaa. Aloitin jojona Jätkäsaaressa 09-joukkueessa, ja tätä nykyä toimin huoltajana lapseni 09 Edustuksessa ja hallituksessa. Olen ollut mukana tekemässä paitsi omasta, myös muiden futisvanhempien arjesta sujuvampaa. Hyvä esimerkki on Kyyti-projekti, joka hoiti lasten yhteiskuljetukset treeneihin päiväsaikaan vanhempien ollessa töissä. Tulevina vuosina kentät ja ylipainehallit suorastaan huutavat sen perään, että PPJ Pelipäiviä järjestetään enemmän ja kehitetään edelleen. Luvassa on huikeita otteluita ja hauskanpitoa PPJ:n ja muiden joukkueiden kesken. Rakkaus lajiin juontaa kouluajoilta ulkomailla, ja onpa se osa työtänikin."

MUISTUTUS: seuran jäsenmaksu, pelipassi sekä vakuutus

Vuoden vaihtuessa on maksettava kolme maksua: PPJ:n Jäsenmaksu, Palloliiton pelipassimaksu sekä vakuutusmaksu. Varmistathan, että kaikki nämä ovat kunnossa.

Lasku PPJ:n jäsenmaksusta vuodelle 2021 (150e/hlö) on lähetetty kaikille myClubissa aktiivisena oleville jäsenille.

Palloliiton pelipassi on liiton vuosittain määrittelemä lisenssi, joka antaa oikeuden pelata virallisissa otteluissa. Pelipassi ostetaan itse Palloliiton sivujen kautta (vuonna 2012 ja sitä ennen syntyneet pelaajat).
Vakuutusturva on pakollinen jokaiselle pelaajalle. Vakuutuksen voi hankkia pelipassin ostamisen yhteydessä Palloliiton Pelipaikka-rekisteristä, tai voi myös hankkia oman vakuutuksen joka kattaa kilpatoiminnan. HUOM! vakuutus kattaa myös pelaajan loukkaantumisen harjoituksissa, joten hoidathan sen kuntoon vaikka pelikausi ei vielä olekaan alkanut.

Pelipassin uudistusta varten tarvittavan PalloID:n näkee Palloliiton lähettämistä uutiskirjeistä (ylälaidassa) tai myClubista omalta jäsenlehdeltä (LisenssiID=PalloID). Kaikilla pelaajilla PalloID ei ole päivittynyt jäsensivulle. Ohjeita ja tukea pelipassin uudistamiseen löytyy Palloliiton sivuilta

Seura hankkii jalkapallon Lasten korttelipelipassit ja vakuutukset 2013-2016 syntyneiden joukkueille.
erkkeri_kuva

Jätkäsaaren liikuntahalli, Talin halli ja Erkkeri-halli avataan ma 1.2.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen mukaisesti alle 20-vuotiaiden liikuntaharrastustoiminta aloitetaan Helsingin kaupungin ja koulujen liikuntatiloissa ma 1.2.2021 alkaen. Päätöksen mukaisesti Jätkäsaaren liikuntahalli ja Talin halli avataan 1.2. Myös Erkkeri-halli aukeaa 1.2.

Jätkäsaaren ja Hernesaaren ylipainehallit on avattu alle 20-vuotiaiden vuoroille 10.1. Palloliiton linjauksen ja viranomaisten suositusten mukaisesti.

Harjoituksissa tulee huomioida:
  • Toiminnassa tulee noudattaa viranomaisten antamia ohjeita
  • Harjoituksissa ylimääräisiä lähikontakteja tulee välttää
  • Turnauksia ja otteluita ei järjestetä (oman joukkueen kesken pelit ovat sallittuja)
  • Kaikkia yli 12-vuotiaita edellytetään käyttämään maskia sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana
  • 2014-2015 syntyneiden joukkueilla sallitaan 4 huoltajaa/joukkue. Tätä vanhempien joukkueilla saattajat jäävät hallien ulkopuolelle
  • Jätkäsaaren liikuntahalliin, Talin ja Erkkerin-halleihin saa siirtyä 10 minuuttia ennen vuoron alkua. Lämmittely suoritetaan joko varatulla vuorolla tai ulkona. Halleilta on poistuttava 10 minuutin kuluessa oman vuoron päättymisestä.
Hernesaaren ja Jätkäsaaren hallien osalta jatketaan su 10.1.2021 päivitettyjen koronaohjeiden mukaisesti.

halli_työryhmät

Tule mukaan kehittämään Jätkäsaaren hallin sponsorointia sekä visuaalista ilmettä!

PPJ etsii joukoistaan innokkaita ja osaavia tekijöitä uusiin työryhmiin:
  • ns. visualistiryhmään suunnittelemaan ja kehittämään PPJ:n hallien ja kenttien ulkoista ilmettä ensisijaisesti PPJ-hallissa ja sen pukuhuoneissa Jätkäsaaressa - lisätiedot ja ilmoittautumiset toimisto@ppj.fi
  • sponsoriryhmään, jolla olisi kontakteja yritysmaailmaan kehittämään seuran sponsoriyhteistyötä ensisijaisena tavoitteena nimetä PPJ:n uusi ja upea Jätkäsaaren halli - lisätietoja yritysyhteistyön lähtökohdista sami@ppj.fi
B_treenit 2021 (2)

Nuorten SM-karsintasarjojen aloitus siirtyy koronarajoitusten takia

Sekä PPJ:n A- että B-juniorit pelasivat itselleen viime vuonna historian ensimmäiset SM-karsintasarjapaikat, ja molempien sarjojen oli määrä alkaa helmikuussa. Koronatilanteen ollessa nykyisellään ei valtakunnallisia pelejä voida aloittaa. Miten PPJ-joukkueet ja valmennus suhtautuvat asiaan? Kysyimme sitä nuorisopäällikkö Jesse Laajarannalta, joka toimii molempien ryhmien päävalmentajana: "Meille otteluiden siirtyminen tarkoittaa vain lisää treeniaikaa. Uskon, että A- ja B-juniorit ovat talvikaudella suoriutuneet harjoittelusta kiitettävästi. Pelaajat ottivat siirron vastaan hyvin ja näkevät varmasti tässä mahdollisuuden kehittää joukkueen pelitapaa ja fysiikkaa entisestään ennen kauden avausottelua. Kyllähän otteluita taas kaikki kaipaa, mutta hyvää jaksaa odottaa. Seurahistorian ensimmäiset SM-karsinnat on mielenkiintoinen projekti ja luvalla sanoen, olemme hyvällä itseluottamuksella liikkeellä, vaikka ennakkoasetelmat ei tietenkään meitä palvele.
Karsintoihin osallistuvat joukkueet ovat nyt todella tuntemattomia, kun pelejä ei juurikaan ole harjoituskaudella järjestetty. Sarjan voima-asetelmia kokonaisuudessaan on hyvin vaikea arvioida. Joka tapauksessa A- ja B-junioreilla ei sarjoistaan eksotiikkaa puutu, kun vastustajat ovat esimerkiksi Kuopiosta ja Joensuusta."

Palloliiton uutinen aiheesta löytyy täältä
junnut_vs_miehet2

PPJ jälleen Suomen kolmanneksi suurin

Palloliiton sivuilta saatavan pelipassidatan mukaan PPJ oli 31.12.2020 tilastossa Suomen 3. suurin jalkapalloseura pelipassien määrällä mitattuna. Viisi suurinta seuraa ja niiden pelipassiluvut olivat:
1. Ilves 3786
2. HJK 3485
3. PPJ 1843
4. FC Honka 1667
5. EPS 1617

futis_tytöt_piirroskuva

Uudet PPJ-joukkueet 2016 pojille ja 2015 tytöille

Toukokuun alussa perustetaan PPJ:hin neljä uutta jalkapallojoukkuetta: Eira 2016, Jätkäsaari 2016, Lauttasaari 2016 sekä Tytöt 2015. Uudet joukkueet kokoontuvat ensimmäisen kerran toukokuun ensimmäisellä viikolla omilla kentillään (tarkempi ajankohta julkaistaan kevään aikana) Tarkempaa tietoa nettisivuiltamme
sivuraja

Sivurajaheitto-kolumneja luvassa myös tänä vuonna

PPJ:n nuorisopäällikkö Jesse Laajaranta aloitti Sivurajaheitto-kolumninsa pidon kesäkuussa 2019. Kolumnit käsittelevät jalkapalloon ja seuratoimintaan liittyviä aiheita etenkin nuorisojoukkueiden ja valmennuksen näkökulmasta. Jessen tuorein, järjestyksessä yhdestoista kolumni käsittelee kiusaamista ja rasismia. Vahva lukusuositus ja samalla kiitokset Jesselle kolumneiden kirjoittamisesta - jatka hyvää työtä!

Eerikkilän leirit - ilmoittautuminen käynnissä

Oletko jo ilmoittautunut tulevan kesän Eerikkilän PPJ-leireille? Tytöt leireilevät 6.-7.6. ja pojat 9.-11.7.

Talviloman fudiskoulut peruttu koronan vuoksi

Valitettavasti talvilomaviikon PPJ fudiskoulut on päätetty perua koronaepidemian vuoksi.
PPJ_lumi

PPJ Tukirahaston haku aukeaa 1.3.

PPJ Tukirahastosta voi hakea tukea futismaksuihin jälleen maaliskuussa. Hakulomake aukeaa 1.3. ja linkin saa joukkueenjohtajien kautta.

#Etelähelsinginylpeys

#ppjhelsinki

facebook instagram 
ppj_logo_sininen-pieni