Toukokuu 2021
Lue selaimessa
31.5.2021

Eira2016 ekat treenit

PPJ Jäsentiedote 5/2021

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote-uutiskirje. Se lähetetään kuukausittain seuran jäsenille sähköpostitse. Kaikki Jäsentiedotteet löytyvät Jäsentiedotearkistosta. Tiedotteen voi myös tilata ppj.fi -nettisivulta omaan sähköpostiinsa etusivun "tilaa uutiskirje" -kohdasta. Mikäli et halua enää tiedotetta sähköpostiisi, voit poistua jakelulistalta klikkaamalla Peruuta tilaus tiedotteen alatunnisteessa.

Tervetuloa seuraan ikäluokan 2016 kaupunginosajoukkueet sekä Tytöt 2015!

Toukokuun alussa perustettiin uudet kaupunginosajoukkueet 2016 syntyneille Eiraan, Lauttasaareen sekä Jätkäsaareen. Myös 2015 syntyneille tytöille perustettiin oma joukkue. Uusia pelaajia näissä neljässä uudessa joukkueessa on yhteensä noin 200, ja mukaan saa edelleen ilmoittautua. Joukkueiden treeniajat ja yhteystiedot löytyvät PPJ:n nettisivulta.

Laru 2016 ekat treenit

Hyvästit Hernesaaren hallille!

Hernesaaren kaupunkirakentaminen etenee, ja toukokuussa piti myös PPJ:n kuplan väistyä rakentamisen tieltä. Kuplan purkaminen on perinteisesti hoidettu talkootyönä, ja keväisenä viikonlopppuna 21.-22.5. saatiin pelaajien vanhemmista koostuneen talkooväen avulla purkutyö hoidettua nopeasti. Hallin kankaan osat olivat kiinni metallikiinnikkeillä jotka purettiin ja kankaat taiteltiin varastointia varten talkooväen avulla pinoon. Kuplan kangas ja muut osat kuljetettiin varastoon, josta ne myöhemmin on tarkoitus ottaa uudelleen käyttöön kun halli pystytetään uudelle paikalle Lauttasaaren Ruukinlahteen.
Hernesaaritalkoot

PPJ:n Strategiapäivässä luotiin suuntaviivoja tulevaisuudelle

PP:n hallitus ja seuran työntekijät kokoontuivat lauantaina 29.5. strategiapäivään pohtimaan seuran nykytilaa ja tulevaisuuden suuntaviivoja. Päivän aikana käsiteltiin mm. pelaajapolun yläpään eli B- ja A-junioreiden sekä miesten edustukseen liittyvää toimintasuunnitelmaa, seuran fysiikkavalmennusta, jäsenkyselyn tuloksia strategian kannalta sekä tyttö- ja naisfutiksen kehittämistä. Toiminnan eri osa-alueille asetettiin tavoitteet, joiden toteutumista tarkastellaan taas seuraavassa strategiapäivässä vuonna 2023.
Strategiapäivä2021

Tule mukaan aikuisten kuntofutikseen!

Kuntofutis on startannut ja mukaan mahtuu vielä. Kuntofutis on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille naisille ja miehille. Aikaisempaa kokemusta jalkapallon pelaamisesta ei tarvita. Pääpaino on kuntoilumielisessä pelaamisessa.

Paikka: Lauttasaaren liikuntapuiston tekonurmikenttä (Pyrkkä)
Aika: Keskiviikkoisin klo 20.00-21.00
Lisätietoa ja Ilmoittautuminen: https://ppj.fi/joukkueet/muu-toiminta/aikuisten-kuntofutis/

Löytötavarat haettavissa Jätkäsaaresta ke 9.6. ja to 10.6.

Talven aikana Väiskille, Hernesaareen ja Jätkäsaareen jääneet löytötavarat tuodaan Jätkäsaareen, josta niitä voi tulla hakemaan seuraavina ajankohtina: 9.6. klo 17.30.-19.00 ja 10.6. klo 18-20 välisenä aikana. Jäljelle mahdollisesti jäävät löytötavarat hävitetään 15.6., joten kannattaa tulla noutamaan omansa pois ajoissa!
löytötavaraa

Stadi cup ja Helsinki cup järjestetään normaalisti - PPJ vahvasti mukana

Tyttöjen fudiskesän aloittaa perinteisesti suurin Euroopassa järjestettävä tyttöjen turnaus, Stadi cup. Turnaus pelataan Helsingin kentillä Käpylässä, Pirkkolassa, Kontulassa ja Talissa to 10.6.-su 13.6. ja PPJ on mukana 14 joukkueella.

Helsinki cup järjestetään heinäkuussa jo 46. kertaa peräkkäin. Paikalle odotetaan 1 400 joukkuetta ympäri maailmaa, vaikkakin koronarajoitukset vaikuttavat kansainvälisten joukkueiden määrään. PPJ:tä edustamassa on ennätykselliset 77 joukkuetta tai peliryhmää eri ikäluokista!

Erityisvinkki: upea, uudistettu Olympiastadion toimii tänä vuonna Hesacupin pelien areenana, ja lauantain 17.7. finaalit pelataan asiaankuuluvasti stadionin nurmella! Helsinki cup on toki myös varautunut koronarajoitusten mahdolliseen jatkumiseen, ja pelejä striimataan lähes joka kentältä maksullisen Solidsport-palvelun avulla joten myös kauempana asuvat sukulaiset voivat nauttia pelien huumasta.
stadi_cup_maaliverkko

PPJ:n leirikesä on jo nurkan takana!


PPJ:n leirikesän aloittavat tytöt kesäkuussa Pajulahden Urheiluopistolla 6.-7.6. Leirille on ilmoittautunut jo lähes 200 osallistujaa joten hyvää PPJ-menoa on tiedossa heti kesän alkuun!

Poikaleiri pidetään perinteisesti Eerikkilän urheiluopistolla heinäkuussa, 9.-11.7. Ensimmäisessä ryhmässä leireilevät isot eli 2008-2010 syntyneet ja pienet eli 2011-2015 syntyneet valtaavat urheiluopiston heidän jälkeensä.
tytötleirillä

Kesälomalla maksuttomia aamutreenejä 10-17 -vuotiaille PPJ:läisille

PPJ:n ilmaiset aamutreenit palaavat jälleen viheriöille. Harjoitukset ovat suunnattu 10-17-vuotiaille pelaajille. Aamutreenit järjestetään kesä-heinäkuussa ja elokuun alussa koululaisten kesäloman aikana. Alla tarkemmat tiedot kentistä ja aikatauluista.

Aamutreeneissä valmentajina toimivat PPJ:n valmentajat. Kesän aamuharjoitusten tavoitteina on tarjota pelaajille kehittäviä harjoituksia mielekkäällä tavalla. Jaksat varmasti omatkin joukkuetreenit iltapäivällä tai illalla. Aamutreeneihin ei tarvitse tehdä erillistä ilmoittautumista.

KALENTERI AAMUTREENEIHIN:
Kesällä järjestetään seuran aamutreenejä ajanjaksoilla 21.6.–7.7. ja 2.8.–10.8. seuraavanlaisesti.
MAANANTAI JÄTKÄSAARI
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2004-2008-syntyneet)
TIISTAI PYRKKÄ
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2006-2008 -syntyneet)
KESKIVIIKKO JÄTKÄSAARI
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2004-2008 -syntyneet)
aamutreenit

Kasvuikäisen jalkapalloilijan vammat -etäluento PPJ:läisille


Toukokuisena tiistaina Teams-etäkokouksena pidettyyn luentoon osallistui lähes 100 PPJ-kuulijaa. Sasu Setälä on erittäin pitkän kokemuksen omaava ammattilainen, joka työskentelee Terveystalossa ja on PPJ:lle nimetty yhteistyöfysioterapeutti. Hänellä on pitkä kokemus jalkapallon parista niin valmentajana kuin fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina. Hän on toiminut nuorten maajoukkueissa sekä HJK:n liigajoukkueessa näissä tehtävissä, ja nykyään hän toimii myös urheilijoiden mielenterveystyön parissa.
Syyt kasvuiän rasitusvammojen taustalla liittyvät useimmiten kasvupyrähdykseen. Kasvupyrähdyksessä lapsi kasvaa 8 cm tai enemmän vuodessa, mikä voi aiheuttaa kömpelyyttä ja koordinaatio-ongelmia mm. askelpituuden kasvaessa. Kasvupyrähdyksen aikana luiden pituuskasvu tapahtuu luiden päissä olevissa kasvualueissa, joihin lihakset kiinnittyvät. Kasvupyrähdyksen aikana myös lihasten kiinnityskohdat altistuvat suuremmalle kuormalle jänteen kiinnityskohdissa altistaen rasituskivuille. Kun vielä tähän lisätään se, että biologisen ja kalenteri-iän ero voi olla jopa 4 vuotta, on erityisesti yläasteikäisten joukkueiden valmentajilla suuri vastuu harjoitteiden laadusta. Setälä kertoi esimerkin englantilaisten Valioliigajoukkuiden nuorisoakatemioista, joissa jokainen pelaaja mitataan kahden viikon välein ja reagoidaan näin kasvupyrähdykseen mahdollisimman pikaisesti muuttamalla harjoitteita. Tämä ei toki ole tavallisessa harrastamisessa mahdollista, mutta valmennuksessa on hyvä huomioida tämä vaihe ennakkoon ja välttää harjoituksissa suurienergistä iskutusta (esim. hyppyjä), jos alaraajan linjaus on heikosti hallittu kasvupyrähdysvaiheessa.

Kasvuikäisen lapsen rasitusvamman hoito

Rasitusvamman taustan syy kannattaa aina selvittää ettei vaiva toistu. Joukkueen tasolla kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, jos tietyn tyyppiset rasitusvammat tai loukkaantumiset yleistyvät, ja tehdä mahdolliset muutokset harjoituksiin. Vanhempien tehtävä on tehdä ns. yleisarvio lapsen tilanteesta, voiko rasitusvammaan vaikuttaa väsymys, elämäntilanne tai muu henkinen asia.
Sasu Setälän mukaan pienillä asioillakin voi olla suuri merkitys rasitusvammojen hoidossa: jalan lihaksia vahvistaa tasapainoilu yhdellä jalalla pehmeällä alustalla, ja sen voi tehdä helposti vaikka hampaiden pesun aikana tyynyn päällä. Jos tasapainoilua tekee 2 x 2 minuuttia päivässä, se tekee viikossa yhteensä 28 minuuttia treeniä! Tyynyksi riittää esim. jumppamatto kolmin kerroin taiteltuna tai vaikka tavallinen sohvatyyny.

Lisätietoa: Terve futaaja -tutkimus 9-14 -vuotiailla
A-junnut lohkovoitto2020

Korkeimpien sarjatasojen kotiottelukalenteri

Tälle kaudelle PPJ:n A- ja B-juniorit saavuttivat historialliset paikat omien ikäluokkiensa valtakunnan kovimmissa P17 SM ja A20 SM (Suomen mestari) -sarjoissa. Koronarajoitusten takia sarjojen alku siirtyi ja pelimuotoa jouduttiin muuttamaan, ja sarjat pelataan nyt ilman karsintavaihetta ja alkulohkoja. Vastustajia on siis luvassa ympäri maata aina Rovaniemeä myöten. Sekä A- että B-SM ryhmien ensimmäiset kotipelit nähdään 19.6. Jätkäsaaren kentällä.

Myös PPJ:n Miesten Edustus teki oman sarjanousunsa 3. divisioonaan viime syksynä. Tämän kauden tavoitteena on vakiinnuttaa nykyinen paikka kolmosessa ja ajaa toimintaan sisään mahdollisimman paljon omia kasvatteja . Edustuksen ensimmäinen kotipeli on Jätkäsaaren liikuntapuistossa 17.6.
Kaikkien kolmen joukkueen kauden kotipelit löytyvät kootusti täältä. Tervetuloa kentän laidalle kannustamaan!
girlscup

PPJ Girls Cup jälleen elokuussa

PPJ Girls cup valtaa kentät jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.8.2021. Lisätietoa tapahtumasta päivitetään mm. turnauksen kanaviin (Instagram ja Facebook-tapahtuma), ja turnauksen sivuilta https://girlscup.torneopal.fi/ voi seurata ajantasaista infoa mm. turnaukseen ilmoittautuneista joukkueita.

PPJ-lippis tarjoushinnalla kesäkuun loppuun asti (joukkueen kautta tilaukset)

PPJ fanituotteita voi nyt tilata edullisesti joukkuetilauksena Karrenilta. Joukkueen varustevastaavan kautta tehdyt tilaukset tehdään samalla tavoin kuin kotipelipaitojen tilaukset, ja kaikki tuotteet toimitetaan Jätkäsaaren hallille. Touko-kesäkuun tarjouksena on PPJ-lippis jonka hinta on vain 10 euroa kesäkuun loppuun asti, kun tilaat tuotteen joukkuetilauksen kautta! (Netin kautta hinta 20 euroa/kpl).
PPJlippis
t_paita_295x

PPJ Junnulehti ilmestyy 3.6.


Junnulehti tulee taas! Mahtavan fudiskesän numero jaetaan jäsenten koteihin 3.6. Irtonumeroita on saatavilla myöhemmin myös Jätkäsaaren hallilta.
PPJ sateenvarjo

#Etelähelsinginylpeys

#ppjhelsinki

facebook instagram 
ppj_logo_sininen-pieni