Kesäkuu 2021
Lue selaimessa
30.6.2021

matsi (1)

PPJ Jäsentiedote 6/2021

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote-uutiskirje. Se lähetetään kuukausittain seuran jäsenille sähköpostitse. Kaikki Jäsentiedotteet löytyvät Jäsentiedotearkistosta. Tiedotteen voi myös tilata ppj.fi -nettisivulta omaan sähköpostiinsa etusivun "tilaa uutiskirje" -kohdasta. Mikäli et halua enää tiedotetta sähköpostiisi, voit poistua jakelulistalta klikkaamalla Peruuta tilaus tiedotteen alatunnisteessa.

Sarjakausi on vauhdissa, tsekkaa PPJ:n pelikalenteri netistä!

Kaikki Palloliiton sarjat ovat täydessä vauhdissa, ja osaa sarjoista pelataan lähes koko kesän ajan koronan viivästettyä kauden alkua. PPJ:n nettisivun oikeasta reunasta löydät PPJ-kenttien pelikalenterit, ja sitä kautta pääset katsomaan pelejä kentittäin tai sarjoittain, esimerkiksi Väinämöisen kentän tulevat pelit.

matsi (4)

Niko Rajala aloittaa PPJ:n nuorisopäällikkönä 1.7.2021

PPJ saa yhdeksännen työntekijänsä ja kolmannen nuorisopäällikkönsä, kun Niko Rajala aloittaa työnsä seuran nuorisopäällikkönä 1.7.2021. Niko siirtyy tehtävään HJK:sta, jossa hän on edellisen kymmenen vuoden aikana toiminut monipuolisissa koulutus- ja valmennustehtävissä. Hän on toiminut HJK:ssa kaupunginosavastaavana, HJK Akatemian valmentajana ikäluokissa U12-U15, valmentajana HJK A-junioreissa, sekä joukkueenjohtajana/valmentajana Klubi 04:ssa.
Niko on toiminut myös valmennusosaamisen kehittäjänä ja kouluttajana Palloliiton ja HJK:n yhteistyöhankkeessa. Niko suorittaa parhaillaan UEFA A-valmennustutkintoa Eerikkilässä, ja hän on myös suorittanut Master Ekkono -tutkinnon.

PPJ:ssä Niko Rajalan vastuualueena tulee olemaan erityisesti 12-15 -vuotiaiden joukkueet (pojat + tytöt) ja niiden valmentajien sekä toimihenkilöiden tukeminen. Hän vastaa myös ikäluokkien kykykouluista sekä toimii D-junioreiden edustusjoukkueiden valmennustiimissä kerran viikossa. Hän koordinoi myös seuran valmentajien koulutuksia. Uutena PPJ-toimintona Niko aloittaa seurassa aamuvalmennuksen syksystä 2021.

Niko tulee olemaan mukana jo poikien Eerikkilä-leirillä pe 9. – su 11.7. Hän tulee myös seuraamaan aktiivisesti PPJ-joukkueiden matseja Helsinki Cupissa. Niko odottaa innolla uusia tehtäviään ja mukavia haasteita mielenkiintoisessa ja kehittyvässä seurassamme.

PPJ toivottaa Nikon lämpimästi tervetulleeksi takaisin seuraan - sillä Nikon oma pelaajaura alkoi aikanaan PPJ:n edeltäjän PP:n (Pallo-Pojat) riveissä, jossa hän pelasi ikäluokat F7-D13. Oheisessa kuvassa Niko PPJ:n paidassa vuonna 1990 sekä vuonna 2021!
Niko Rajala PPJ

PPJ:n halli Lauttasaaren Ruukinlahteen -projekti etenee

Ruukinlahdenpuiston uudelleen käsittelyyn palautettu asemakaavan muutos PPJ:n talvikautisen hallin sijoittamiseksi puistoon on edennyt siihen vaiheeseen, että mielipiteet suunnitelmasta on kerätty asukkailta ja viranomaisilta sekä muilta toimijoilta. Mielipiteitä ja kannanottoja tuli sekä hallin puolesta että sitä vastaan yhteensä 17 kpl. Näihin esiin tulleisiin kannanottoihin laaditaan vastaukset ja mahdolliset kehittämisehdotukset yhdessä alueen arkkitehdin ja muiden toimijoiden kanssa elokuussa. Tarkat alueen kaavoitustiedot löytyvät Helsingin kaupungin karttapalvelusta.
PPJ:n tavoitteena on, että Ruukinlahdenpuistoon asennetaan tekonurmi kesällä 2022 ja se katetaan Hernesaaren vanhalla kuplahallilla syksyllä 2022.
kupla ruukinlahteen havainnekuva

Helsinki Cupissa taas ennätysmäärä PPJ-peliryhmiä!

Helsinki Cup on perinteinen, vuodesta 1976 asti järjestetty kesän kohokohta futisväelle. PPJ:n peliryhmiä on taas mukana ennätysmäärä eli 78 kpl - HJK:n jälkeen seuroista toiseksi eniten. Otteluohjelma on jo julkaistu, ohjelma ja myös tulokset päivitetään sivustolle https://helsinkicup.torneopal.fi/ Kannattaa myös ladata Helsinki Cupin turnaussovellus puhelimeen, suosikkijoukkueiden pelien aikataulut ja kentät löytyvät kätevästi turnauksen aikana sitten sieltä. Suurin osa Hesa cupin peleistä myös striimataan kotikatsomoihin SolidSport-palvelulla. ja ostamalla palvelupaketin (11,90e-14,90e) saat oikeuden kaikkiin pelistriimeihin ja tallenteisiin.
helsinki-cup-logo

Kesälomalla maksuttomia aamutreenejä 10-17 -vuotiaille PPJ:läisille

PPJ:n ilmaiset aamutreenit palaavat jälleen viheriöille. Harjoitukset ovat suunnattu 10-17-vuotiaille pelaajille. Aamutreenit järjestetään kesä-heinäkuussa ja elokuun alussa koululaisten kesäloman aikana. Alla tarkemmat tiedot kentistä ja aikatauluista.

Aamutreeneissä valmentajina toimivat PPJ:n valmentajat. Kesän aamuharjoitusten tavoitteina on tarjota pelaajille kehittäviä harjoituksia mielekkäällä tavalla. Jaksat varmasti omatkin joukkuetreenit iltapäivällä tai illalla. Aamutreeneihin ei tarvitse tehdä erillistä ilmoittautumista.

KALENTERI AAMUTREENEIHIN:
Kesällä järjestetään seuran aamutreenejä ajanjaksoilla 21.6.–7.7. ja 2.8.–10.8. seuraavanlaisesti.
MAANANTAI JÄTKÄSAARI
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2004-2008-syntyneet)
TIISTAI PYRKKÄ
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2006-2008 -syntyneet)
KESKIVIIKKO JÄTKÄSAARI
10.00-11.00 (2009-2011 -syntyneet)
11.00-12.00 (2004-2008 -syntyneet)
aamutreenit

PPJ runsaslukuisena Stadi cupissa, sarjavoittokin saavutettiin!

PPJ:llä oli tänäkin vuonna paljon joukkueita kesän avaavassa tyttöjen ja naisten Stadi Cup -turnauksessa. 10.-13.6. pelatussa turnauksessa oli 14 PPJ-peliryhmää mukana, mikä teki meistä turnauksen toiseksi isoimman seuran. Aurinkoa riitti lähes joka päivälle, järjestelyt toimivat hienosti ja fiilis oli mahtava kun pääsi turnaukseen koronakevään jälkeen. PPJ:n Stadi Cupin kruunasi T2011, joka voitti oman E10 Yleis -sarjansa!
stadicup T11 voitto

Uunituore Sivurajaheitto: Mitä sulle kuuluu PPJ:n iso kenttä - katsaus sisältä

PPJ:n nuorisopäällikkö Jesse Laajarannan säännöllisesti ilmestyvässä Sivurajaheitto-kolumnissa päästään tällä kertaa sisälle ison kentän joukkueiden valmentajien haasteisiin ja tehdään katsaus erittäin ajankohtaisiin kuulumisiin:

"Pitäisi olla jo. Äkkiä. Heti. Onko jo valmista? Voittakaa! Ai, te voititte. Mut pitäis voittaa koko sarja. Ai, te voititte senkin? No, niin teidän pitäiskin, kun ootte Suomen kolmanneksi suurin seura.

Edellä olevat lauseet ovat tyypillisiä kilpaurheiluun liittyviä ristiriitaisia katsomuksia. Ne elävät, eikä loppua ole tulossa.

Pelaajakehityksen pitkän matkan sotaratsut ja kilpailullisesti meritoituneet seurat ovat vuosikausia tehneet suunnitelmallista työtä menestymisen eteen. Palkintoja siitä on eri kokoisia ja näköisiä. Muutaman mainitakseni: HJK, FC Honka, KuPS, RoPS, KäPa, Ilves ja niin edelleen. PPJ on juuri aloittanut määrätietoisen pelaajakehityksen isolla kentällä. Projekti on tuore, eikä suinkaan kaikki ole valmista. Ei sinne päinkään. Kaikki ei tule heti ja kerralla. Sinnikkyys, määrätietoisuus ja suunnitelmallisuus. Muista nuo kolme sanaa ja jutellaan muutaman vuoden päästä niistä lisää. Kyse on murtautumisesta pelaajakehityksen aateliin valtakunnallisesti. Sinne ei yhdellä tai kahdella kehityspalaverilla mennä. Sitä ei tehdä puhumalla kauniita, vaan tekemällä. Yhdessä.

Jokaista varmasti kiinnostaa missä mennään nyt?

Lähestyn asiaa miesten edustusjoukkueesta ja käytän sitä tulokulmana aiheeseen ja vedän samalla myös raskaita aasinsiltoja muihinkin ikäluokkiin. Joten nyt tarkkana.

Miesten edustusjoukkue on rakennettu "luomuna" seuran omista A-junioreista, pitkään mukana olleista edarijyristä ja kokeneista entisistä ammattilaispelaajista. Pyry Kärkkäinen, noin 300 Veikkausliigaottelua. Antto Tapaninen, noin 100 Veikkausliigaottelua, Tommi Kari, noin 200 Veikkausliigaottelua. Tuomas Mustonen Ykkösen otteluita liuta ja toinen liuta Veikkausliigassa, legenda minne ikinä käveleekin. On se vaan ihan pirun siistiä nähdä, kun Pyry Kärkkäinen ohjaa seuran omia kasvatteja kentällä. Tälläisen joukkueen rakentaminen junnuputken jatkeeksi on yksi tärkeä askel kohti laadukkaampaa pelaajakehitystä.

Kesän kolmosdivaripelit on vetäneet katsojia hyvin pienellä mainostamisella. Kun viimeksi edustuksen pelissä kurkkasin ketä kaikkia on tullut seuraamaan arki-illan Etelän Kolmosen jalkapallodraamaa, en voinut muuta kuin tuntea oloni PPJ:n väreissä onnelliseksi. Se tunne kumpusi yhteisöllisyydestä. Enkä varmasti jaa yksin sitä tunnetta ja kokemusta.

Koko suomalainen jalkapallo suorastaan huutaa seurarakkauden perään. Sen rakentaminen PPJ:hin on meidän kaikkien vastuulla.

Edustuksen päävalmentaja Mikko Hyppönen on ollut paljon kantajana. Hänen rohkeaa nuorten sisäänajamista on ollut hienoa seurata. Rohkeudella voi olla merkittävä palkinto tulevaisuudessa. Yhtälailla sekin valinta sisältää riskinsä. Siis valinta olla rohkea.

Mikkoon viittaan paljon kantajana myös hänen laaja-alaisesta roolistaan 12-15 -vuotiaiden joukkueiden seuratyöntekijänä. En löydä oikeaa termiä kuvailemaan, kuinka paljon hän on työskennellyt pelaajien arjen eteen. Paljon siitä on näkymätöntä duunia, jonka puuttumisen kyllä huomaisi. Ja yleensä siitä saa kyllä kuullakin, jos jäikin tekemättä. Nyt, Mikko, kuulet ainakin toisenlaista palautetta täältä: hyvä Mikko!!!

Liika on kuitenkin liikaa. Töiden kohdentaminen on asia, joka on seuran rakenteissa uskomattoman tärkeä asia. Huomenna 1.heinäkuuta 2021 12-15 -vuotiaiden nuorisopäälliköksi astuu kokenut Niko Rajala. Ja taas Etelä-Helsingin Ylpeys menee eteenpäin. Taas askel. Vaikka varmaan pitikin olla jo.

Olen oppinut tuntemaan hyvin 11vs11 -joukkueiden valmentajia PPJ:ssä viimeisten vuosien varrella. Heidän kaikkien panos on ollut merkittävä. Olen vakuuttunut, että seura pystyy tukemaan heitä jatkossa entistäkin paremmin. Ruusuinen kuva on tässä yhteydessä ruusuista realismia.

Realismia on myös, että kaikki ei tule menemään kuin Strömsössä. Tulee karvaita tappioita sarjoissa, nousuja ja putoamisia, mutta juuri siitä syystä vielä kerran: sinnikkyys, määrätietoisuus ja suunnitelmallisuus. Niihin palataan."
matsi (5)
girlscup

PPJ Girls Cup jälleen elokuussa

PPJ Girls cup valtaa kentät jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.8.2021. Lisätietoa tapahtumasta päivitetään mm. turnauksen kanaviin (Instagram ja Facebook-tapahtuma), ja turnauksen sivuilta https://girlscup.torneopal.fi/ voi seurata ajantasaista infoa mm. turnaukseen ilmoittautuneista joukkueista. Osa sarjoista on jo täynnä, mutta suurimpaan osaan mahtuu vielä.

PPJlippis

PPJ Junnulehti luettavissa myös netissä!

Kesäkuun alussa ilmestynyt PPJ Junnulehti on tuttuun tapaan luettavissa nettiversiona sivuiltamme. Ylimääräisiä paperilehtiä voi hakea Jätkäsaaren hallilta.
PPJ sateenvarjo

#Etelähelsinginylpeys

#ppjhelsinki

facebook instagram 
ppj_logo_sininen-pieni