MARRASKUU 2022
Lue selaimessa
30.11.2022

Gaala22

PPJ Jäsentiedote 11/2022

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote-uutiskirje. Se lähetetään kuukausittain seuran jäsenille sähköpostitse. Kaikki Jäsentiedotteet löytyvät Jäsentiedotearkistosta. Tiedotteen voi myös tilata ppj.fi -nettisivulta omaan sähköpostiinsa etusivun "tilaa uutiskirje" -kohdasta. Mikäli et halua enää tiedotetta sähköpostiisi, voit poistua jakelulistalta klikkaamalla Peruuta tilaus tiedotteen alatunnisteessa.
tytöt07vuodenjoukkue

PPJ Gaalaa juhlittiin Kaapelitehtaalla 3.11.

PPJ Gaala järjestettiin tänä vuonna uudessa paikassa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Pelaajat ja heidän perheensä kokoontuivat viettämään mukavan illan palkintojen, hodareiden ja hyvän seuran merkeissä. Freestyle-futiksen nelinkertainen Suomenmestari Alexander Wessberg neuvoi freestylefutiksen kikkoja ja haastoi pelaajia 1v1 -areenalla, ja somevaikuttajien futisjoukkue Aston Gillasta saapuneet palkintojenjakajat saivat yleisön innostumaan. Juhlassa palkittiin tuttuun tapaan jokaisen joukkueen nimeämä joukkueen Vuoden pelaaja, ja lisäksi palkittiin Vuoden tyttö- ja poikapelaajia sekä seuratoimijoita:

Vuoden tyttö- ja poikapelaajat

Kauden tyttöpelaaja, leikkimaailma: Ebba Schauman / Tytöt 2012
Ebba on määrätietoinen ja motivoitunut pelaaja, mikä näkyy sekä treeneissä että peleissä hyvänä tekemisenä. Hän on pelaajana monipuolinen, taitava ja ketterä. Hän pystyy auttamaan joukkuetta millä tahansa pelipaikalla.
Kauden tyttöpelaaja, kaverimaailma: Elsa Leino / Tytöt 2007
Intohimoinen harjoittelija, joka ei tunne puoliteholla harjoittelua. Kannustaa aina omaa joukkuetta, vie kavereita eteenpäin omalla asenteella ja ymmärtää joukkueurheilun merkityksen. Pelisilmä ja periksiantamattomuus, sekä liike kentällä on vertaansa vailla.
Kauden tyttöpelaaja, tulevaisuusmaailma Liisa Saura / Tytöt 2007
Harjoitusaktiivisuus, niin omalla kuin vapaa-ajalla erinomainen. Kuvastaa hyvin, että omalla motivaatiolla voi kehittyä nopeasti myös huipputasolle. Luotettava ja raudankova toppari.
Kauden poikapelaaja, leikkimaailma: Emil Rautiainen / Edustus 2010
Rautaisen kova Emil Rautiainen on osoittanut määrätietoisuutta ja kunnianhimoa ollessaan vuotta nuorempana joukkueen kantavia voimia kentällä. Emil on malliesimerkki siitä, kuinka paljon töitä pitää tehdä, jos haluaa absoluuttiselle huipulle.
Kauden poikapelaaja, kaverimaailma: Julius Koskinen / Edustus 2007
Julius haluaa aina antaa kaikkensa kentällä ja se näkyy kehityksessä ja tuloksissa! Teki viime kaudella 21 maalia ja nousi usein kovimmissa peleissä ratkaisijaksi. Julius on joukkuepelaaja isolla sydämellä ja hänellä on kyky sytyttää koko joukkue taisteluun.
Kauden poikapelaaja, tulevaisuusmaailma: Juuso Höckert / A-pojat
Juuso pelasi vuoden 2022 aikana tavallaan kaksi kautta, ensin keväällä vahvat P20 SM-karsinnat (17 ottelua ja 1432min) joukkueen puolustuksen johtajana. Näiden ASM-pelien otteiden, sekä muutaman poissaolon myötä aukeni kesäkuussa paikka myös Edustuksen avaukseen, mistä Juuso ottikin heti paikkansa, eikä siitä enää kauden aikana luopunut. Tulokaskaudella Kakkosessa kiitettävät 18 ottelua ja 1413min. Juuso on monipuolinen moderni puolustaja, jonka vahvuudet ovat 1v1 puolustamisessa, pelinlukemissa, pelinavaamisessa, hyökkäysten tukemisessa, sekä asenteessa ja motivaatiossa urheilijan elämää ja jalkapalloa kohtaan.

Vuoden maalivahdit

Vuoden tyttömaalivahti 8v8: Iris Ameel / T2012
Harjoittelee ahkerasti, aktiivisuus hyvällä tasolla. Tekee treeneissä kaiken hyvällä asenteella. Kohentaa ryhmän henkeä, eli tsemppaa muita ja osallistuu treenien aikana kysymyksiin yms, ja ottaa muita mukaan keskusteluun. Näyttää mielellään esimerkkiä ja haluu olla tekemässä aina kun voi.
Vuoden poikamaalivahti 8v8: Eemeli Sutela / Laru 2012
Eemeli on tunnollinen harjoittelija ja treenaa myös paljon omalla ajallaan. Eemeli on keskittynyt maalivahtina kehittymiseen ja tulos alkaa nyt näkyä. Kuluvan kauden aikana hän on edistynyt merkittävästi etenkin torjuntatyösketelyssään.
Walter Viitala -palkinto 11v11: Kian Panbehtchi / B-pojat
Kian on osoittanut BSM-kaudella määrätietoisuutta oman kehittymisen suhteen. Hänet valittiin joukkueen toimesta myös joukkueen kapteeniksi. Joukkueen keskuudessa Kian on arvostettu pelaaja hänen johtamistaitojensa ja monipuolisen maalivahtityöskentelynsä ansiosta. Kian on myös PPJ:n oma kasvatti.

Vuoden joukkue
Tytöt 2007: Joukkue ja sen pelaajat ovat kehittyneet huimasti niin joukkueena kuin yksilöinäkin viimeisen vuoden aikana. Joukkueen motivaatiossa ja sen myötä tuloksissa näkyy lajitaidollisen ja henkisen valmennuksen menestystarina. Joukkueen Sininen peliryhmä nousi syyskierrokselle kakkosesta ykköseen ja voitti sen heti noususyksynä. Valkoinen peliryhmä puolestaan nousi suvereenilla esityksellä syyskierrokselle kolmosesta kakkoseen ja kävi hakemassa sieltä itselleen tärkeää kokemusta kovista peleistä. Sininen peliryhmä pokkasi lisäksi Helsinki Cupin hopeaa. Osa joukkueen pelaajista on myös käynyt pelaamassa naisten edustuksen pelejä ja olivat osaltaan vaikuttamassa sarjatason nousuun myös siinä joukkueessa.

Vuoden joukkueenjohtaja
Teemu Rautiainen / Laru 2011
PPJ Laru 2011 on yli 50 pelaajastaan huolta pitävä yhteisö, joka on voittanut parhaita akatemiajoukkueita Suomessa vuodesta toiseen, ja jossa pieni vaihtuvuus sekä pelaajien että toimihenkilöiden kohdalla osoittaa laajaa tyytyväisyyttä. Tästä iso kiitos kuuluu yli 6 vuoden ajan joukkuetta johtaneelle Teemu Rautiaiselle. Teemu jatkoi vapaaehtoistyötään joukkueenjohtajana vielä sen jälkeen, kun hänen oma poikansa siirtyi vuotta vanhempiin. Lisäksi Teemu on koko ajan toiminut myös taitokoulun joukkueenjohtajana. Teemu on ystävällinen, kulissien takana paljon joukkueensa eteen töitä tekevä joukkueenjohtaja, jota
arvostetaan myös muissa jalkapalloseuroissa.

Vuoden valmentaja
Oskar Stubb (Edustus 2007, PPJ Ruoholahti): Oskar on malliesimerkki nuoresta lahjakkaasta valmentajasta, jonka iästä huolimatta kokemusta valmentamisesta on paljon. Se näkyy tekemisessä määrätietoisuutena ja kykynä ja haluna oppia koko ajan lisää. Oskarin vahvuuksiin kuuluu myös poikkeuksellisen hyvä kommunikointi ja ilmapiirin luominen pelaajien kesken. Innolla jään odottamaan herran tulevia vuosia! Hurraaaa!

Vuoden erikoispalkinnot

PPJ Turnausvastaavat
Turnausjärjestäjät tekevät tärkeätä vapaaehtoistyötä, jotta tapahtumat onnistuisivat erinomaisesti ja osallistujille jäisi hyvä mieli turnauksesta. He valmistelevat ja organisoivat, ovat paikalla ja hoitavat jälkipyykin. Samalla he keräävät rahaa joukkueelleen mahdollistaen näin myös osallistumista muiden seurojen, myös hyvin järjestettyihin, turnauksiin. Tämä palkinto osoitetaan kaikille turnauksissa mukana olleille PPJ-vapaaehtoisille. PPJ-turnausjärjestäjien erikoispalkinnon ottavat vastaan vuoden 2022 Girls’ Cupin kenttävastaavat Martta Martola, Hanna-Liisa Harju, Kati Tammisto, Tytti Lönngren, Elina Alander, Tina Strandberg, Elina Niemissalo, Terhi Koponen ja John Främling sekä Palloliiton ikäluokan 2008 lopputurnauksen järjestäjät Hiski Lapinleimu, Mika Laasonen ja Anders Carlberg.
Lasse Litmanen (prinssi- ja prinsessafutis)
PPJ:ssä on todella isot juniori -ikäluokat. Ennen perustettavia joukkueita on moni lapsi jo päässyt jalkapallon makuun Prinsessa ja prinssifutiksessa. Toimintaa on järjestetty jo yli 10-vuotta seurassa ja toiminnan suosiosta kertoo suuri kysyntä ja valitettavat jonot toimintaan. Suurin syy toiminnan kysyntään on huippuohjaaja Lasse Litmanen, joka uskomattomalla kärsivällisyydellä pystyy ohjaamaan 3-4- vuotiaiden ryhmiä. Isolta osaltamme saamme kiittää Lassea työstä, joka luo pohjan uusille perustettaville joukkueillemme.
freestylesander_gaala22

Seuran strategiapäivän teemana jäsenmäärän kasvu ja sen vaikutukset seuran toimintaan

PPJ:n hallitus sekä päätoimiset seuratyöntekijät kokoontuivat yhteiseen strategiapäivään lauantaina 5.11. Lauttasaaren Casa Mareen. Päivän aikana esityksiä ja puheenvuoroja pitivät sekä valmennuspäälliköt että hallituksen edustajat.

Yhdessä pohdittiin mm. henkilöresurssien sekä kenttäfasiliteettien riittävyyttä, kilpatoiminnan kehittämistä ja harraste- ja haastepelaamisen polkua sekä tyttö- että poikajoukkueissa. PPJ Jäsenkysely päätettiin jatkossa toteuttaa syksyisin kauden jälkeen. Kasvun skenaarioihin pureuduttiin toiminta-alueemme väestöennusteen ym. tekijöiden perusteella jopa 10 vuoden aikajänteellä. Päivän lopuksi luotiin strategisia tavoitteita kahden ja neljän vuoden päähän sekä uusittiin SWOT-kaavio.
PPJ 1v1 2019 3

PPJ Master of 1v1 -kisat jälleen Itsenäisyyspäivänä kuplassa!

PPJ järjestää perinteiset 1 vastaan 1 – pelin mestaruuskisansa Jätkäsaaren Intersport Areenassa itsenäisyyspäivänä
Ti 6.12.2016 klo 9.00 – 11.00. Kisat järjestetään ikäluokissa: 2012-2015. Tytöt kilpailevat vuotta nuorempien poikien sarjassa. Kisan säännöt löytyvät linkistä: Masterof1v12022 INFO
Katsojille järjestetään myös ajankohtaan sopiva glögitarjoilu. Paikalla myös yllätysvieras. Ilmoittautuminen päättyy su 4.12. klo 20. Ilmoittaudu myClubissa https://ppj.myclub.fi/flow/courses/4925243
Lisätietoja Axel Orrström, puh. 050 378 2939, akke(at)ppj.fi
kupla illalla

Arvotavaroiden säilytys treenien ja pelien aikana

Marraskuussa Intersport Areenassa treenien aikana tapahtunut varkaus (arvokas takki sekä rahat lompakosta) saatiin selvitettyä ja omaisuusvahingot korvattua. Tapahtuneen johdosta muistutamme arvotavaroiden säilytyksestä treenien ja pelien aikana:

Intersport Areenassa, Erkkerissä, Väiskillä ja PPJ:n vuoroilla muilla kentillä ja saleissa käy viikon aikana 3000 pelaajaa, suurin osa PPJ:stä. Pelaajat joutuvat jättämään kenkänsä, takkinsa, avaimensa ja ehkä myös puhelimensa ja lompakkonsa kentän laidalle tai pukuhuoneeseen. Alla muutamia neuvoja pelaajille ja joukkueille:
  • vartioimattomaan paikkaan ei ole hyvä tuoda kalliita merkkitakkeja tai -kenkiä
  • rahat ja muu arvotavara on hyvä jättää kotiin mikäli mahdollista
  • kamat kannattaa treenien ajaksi pakata siististi ja niin, että saman joukkueen reput, takit, kengät jne. ovat yhtenäisessä paikassa tiiviisti vierekkäin
  • mikäli pelaaja näkee jotakin epäilyttävää on hyvä mainita siitä aikuiselle
  • mikäli aikuinen näkee jotain asiaan tulee puuttua joko suoraan selvittämällä mistä on kyse tai sitten ottamalla valokuvia tilanteesta – kuvaaminen näissä paikoissa on sallittua.
Muistutamme, että kaikki varkaudet ovat rikoksia ja niistä tulee seuraamuksia myös alle 15-vuotiaille. Intersport Areenassa on videovalvonta joka kattaa koko hallin alueen. Nauhoitteita voidaan käyttää varkausepäilyjä selvitettäessä.
Hallit ja kentät ovat edelleen turvallisia paikkoja johon pelaajien on hyvä tulla. Pidetään se yhdessä näin.

PPJ Tukirahaston avustukset maksettu

PPJ Tukirahasto vastaanotti syksyn haussa 45 avustushakemusta. Kaikki hakemukset on käsitelty ja hakijoille sekä joukkueiden rahureille on tiedotettu maksetuista summista. Yhteensä avustuksia jaettiin 4050 eurolla. Seuraava Tukirahaston haku avataan maaliskuussa 2023.
Seuratoimijoidenpäivä26112022

Seuratoimijoiden päivää vietettiin Espoon Backbyssä

Lauantaina vietettiin seuratoimijoiden päivää Backbyssa. Tapahtuma aloitettiin hyvän lounaan merkeissä, jonka jälkeen jatkettiin tärkeiden asioiden äärelle. Päivän aikana kuultiin mm. joukkueiden varainkeruun mahdollisuuksista, pelaajapolusta ja Sasu Setälän luento urheilevien lasten vammoista. Luennon materiaaliin pääset tutustumaan täältä.

T2015-joukkue piti inspiroivan esityksen Instagramista ja miten sitä kannattaa tehdä. Jos joukkue ei ole vielä seurannassa, niin pikaisesti katsomaan @ppjtytot2015
Seuran somelle kuulutettiin myös lisää tekijöitä - tule tekemään Suomen kolmanneksi suurimman futisseuran somea meidän kanssa! lisätiedot tuija@ppj.fi tai anna@ppj.fi.
spllogo

Pelipassien uusinta vuodelle 2023 alkaa 1.12.2022

Kauden 2023 pelipassi- ja vakuutusmyynti aukeaa 1.12.2022. Joulukuussa 2022 tai sen jälkeen hankittu pelipassi on voimassa 31.12.2023 asti. Seura hyväksyy ostetun pelipassin tai pyydetyn seurasiirron PPJ:hin, kun kauden jäsenmaksulasku on maksettu. Seura hankkii Korttelipelipassit ja -vakuutukset 2016-2018 -syntyneiden joukkueille sekä osalle 2015 syntyneistä (2015-synyneiden joukkueet varmistavat tiedon omalta joukkueenjohtajaltaan). Muiden joukkueiden pelaajat hankkivat pelipassit ja vakuutukset itse. Jos pelaajalla ei ole asianmukaista pelipassia Palloliiton järjestämissä otteluissa, on Palloliitolla oikeus periä pelipassin laiminlyöntimaksu.

Pelipassin uudistamista varten tarvittavan PalloID:n näet Palloliiton lähettämistä uutiskirjeistä (ylälaidassa) tai myClubista omalta jäsenlehdeltä (LisenssiID=PalloID). Kaikilla pelaajilla PalloID ei välttämättä näy jäsenlehdellä. Tarkastathan Pelipaikassa osoite- ja yhteystiedot samalla, kun uusit pelipassin. Tarvittaessa voit tiedustella PalloID:täsi Palloliiton tukipalvelusta https://tuki.palloliitto.fi/fi/support/tickets/new tai PPJ:n toimistolta toimisto@ppj.fi

Ohjeet Pelipassin uudistamiseen: https://www.palloliitto.fi/nain-uusit-pelipassin
Pelipassien hinnat 2023 löytyvät täältä https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/pelipassien-hintoihin-muutoksia-kaudelle-2023

Vakuutusturva on pakollinen jokaiselle pelaajalle. Vakuutuksen voi hankkia pelipassin oston yhteydessä Palloliiton Pelipaikka-rekisteristä, tai hankkia oman kilpailutoiminnan kattavan vakuutuksen.
fudiskoulu hiihtoloma

Välipäivien fudiskoulu - ilmoittaudu 19.12. mennessä

PPJ järjestää välipäivien fudiskouluja koululaisten loma-aikoina Jätkäsaaren hallissa.
Fudiskoulu on suunnattu 2009-2015 syntyneille pojille ja tytöille.
Fudiskouluun ovat tervetulleita PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat. Pelaajat jaetaan sopiviin ikä- ja tasoryhmiin.
Välipäivien fudiskoulu 27.-30.12.2022, klo 9-12, hinta 65€
Ilmoittautuminen ja lisätiedot välipäivien fudiskoulu

Myös TALVILOMAN Fudiskoulun ilmoittautuminen on jo auki:
Talviloman fudiskoulu 20.-24.2.2023, klo 9-12, hinta 80€ ja klo 9-15, 160€
Ilmoittautuminen ja lisätiedot talviloman fudiskoulu
nuija

PPJ:n sääntömääräinen syyskokous 13.12. klo 19.30

Pallo-Pojat Juniorit ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 13.12.2022 klo 19.30 alkaen. Kokouspaikkana toimii PPJ:n Toimisto (Hyväntoivonkatu 6).Kokous on avoin kaikille seuran jäsenille ja vanhemmille. Kokouksessa on etäkuunteluyhteys Microsoft Teamsin kautta. Päätöksentekoon voi osallistua vain paikan päällä.

PPJ:n jäsenmaksu 2023
Vuoden 2023 jäsenmaksulaskut lähetetään pelaajille joulukuun aikana. Seura hyväksyy Pelipaikasta ostetun pelipassin tai pyydetyn edustussiirron, kun jäsenmaksulasku on maksettu. Seuran syyskokous vahvistaa vuoden 2023 jäsenmaksun suuruuden 13.12.

MM-futislähetys Jätkäsaaren hallista


MTV3:n Jalkapallon MM-kisojen studiolähetysten Pitch Side -osuudet lähetetään Intersport Areenalta maanantaina 5.12.
huppari_1903x

Kevään ip-toimintaan voi ilmoittautua 8.12. alkaen

Jätkäsaaren, Ressun ja Lauttasaaren koulujen kevään iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen aukeaa myClubissa 8.12. klo 10:00

#Etelähelsinginylpeys

#ppjhelsinki

facebook instagram youtube 
ppj_logo_sininen-page-001