Helmikuu 2016 - Jäsentiedote 2/2016

Tämä on PPJ:n ensimmäinen uudistettu Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Juha Tikander aloittaa PPJ:n toiminnanjohtajana 

PPJ:n ensimmäisenä toiminnanjohtajana aloittaa 1.3.2016 liikuntatieteiden maisteri Juha Tikander, 35. Juha on alun perin saanut liikuntakärpäsen pureman Loviisassa. Hän on aikuisiässä opiskellut Porvoossa, Bredassa Hollannissa, Örebrossa sekä Jyväskylässä. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt Veikkaus Oy:lla, Turussa, Sipoossa ja Pornaisissa.

Juha muuttaa kesällä vaimonsa kanssa Herttoniemenrannasta Laajasaloon, pelaa futista Stadin Sissien (AC StaSi) ikämiehissä (KKI-35) ja järjestelee vapaa-aikanaan toimintaa urheilu- ja suunnistusseura Ajokoirat ry:n jäsenistölle.

Juhan tehtäviin PPJ:ssä kuuluu mm. joukkuetuki, jossa tehtävässään hän tulee olemaan paljon yhteydessä joukkueiden toimihenkilöihin auttaen ja tukien joukkueiden toimintaa. Hänen vastuualueeseensa kuuluu myös mm. jojofoorumien järjestäminen sekä joukkueauditointien järjestäminen. PPJ:n hallinnossa toiminnanjohtaja vastaa mm. seuran oppaiden ylläpitämisestä sekä kaupunginavustushakemusten tekemisestä. PPJ:n monipuolisesta tapahtumatarjonnasta Juha ottaa vastuulleen PPJ:n Riehan, poika- ja tyttöleirien järjestämiset sekä Junnulehti nro 2:n, jossa esitellään laajasti joukkuetoimintaa.

Juhalta kysyttiin ennakkomietteitä uudesta pestistään. Hän toteaa mm. ”Odotan innostuneesti maaliskuun alkua ja uuteen työmaahan tutustumista. Erityisesti odotan PPJ:läisten tapaamista ja yhteistyön aloittamista. Jalkapallo on aina ollut suuri osa elämääni ja on etuoikeus saada työskennellä intohimon parissa.”

Juha tulee olemaan yhteydessä joukkueisiin aloittaen nuoremmasta päästä nyt kevättalvella. Hänet tapaa myös harjoitus- ja pelikenttien laidoilla sekä PPJ:n Iltakoulussa Lauttasaaressa pe 11.3.2016.

PPJ toivottaa Juhan lämpimästi tervetulleeksi seuraan!

---

PPJn Hiihtolomaleirille ehtii vielä 

---

PPJn valmentajat Fysiikkakoulutuksessa 

PPJ:n 10-15 -vuotiaiden junioreiden valmentajat saivat lisäoppia junioreiden fyysisestä
valmennuksesta 14.2. Kouluttajana toiminut Jaakko Nevanlinna vastaa mm. Suomenmestari
SJK:n fysiikkavalmennuksesta. Lisää aiheesta toukokuussa ilmestyvässä
PPJ:n Junnulehdessä.

---

PPJ-toimijoiden Iltakoulu 11.3.

Terve kaikki aktiiviset seuratoimijat! Taas on aika kokoontua polttavien juniorijalkapalloaiheiden ympärille Iltakouluun.
Tällä kertaa paneudumme vanhempien rooliin lapsen harrastuksessa ja kehityksessä ja haetaan vastauksia vapaaehtoistyön mahdolliseen kuihtumiseen.

Aiheesta kertoo Uudenmaan piirin kehityspäällikkö Taneli Haara.

Toinen aiheemme on lasten fyysisten ominaisuuksien kehitys fysioterapeutti Sasu Setälän säestyksellä. Lapset kehittyvät fyysisesti eri aikoihin, mitä haasteita se tuo valmentajille ja itse pelaajalle. Mitä pitäisi harjoitella ja missä iässä? Onko myöhään fyysisesti kehittyvä eri asemassa Esim nuorten maajoukkueita valittaessa tai liigaympyröihin mentäessä? Tekeekö valmentajat oikeita valintoja pelaajien suhteen nuorena..?

Taneli Haara
Kehityspäällikkö, Palloliitto Uusimaa , Liikuntatieteiden Maisteri,
Töissä, pelaajana ja valmentajana:
FC Reipas, FC Lahti, JJK, JäPS, KoiPS, VJS, Palloliitto Keski-Suomi

Sasu Setälä
Valmentajakokemus: 3 juniorijoukkuetta pienistä isolle kentälle, ASM, BSM, piirijoukkueita, apu-/kuntovalmentaja ja fysioterapeutti liigassa 15 vuotta(HJK)
Muu relevantti työkokemus: Palloliiton lääkintäkouluttaja, Palloliiton fyysisen valmennuksen kurssien vetäjä, nuorten maajoukkueiden fysioterapeutti 1998-2009, vastaava fysioterapeutti 

---

Kesän fudiskoulut ja uudet joukkueet -varmoja kesän merkkejä ilmassa! 

PPJ järjestää kesälomien aikaan jälleen supersuositut jalkapallokoulut Eirassa, Ruoholahdessa, Lauttasaaressa ja Väinämöisen kentällä kesäloman ekoilla viikoilla!

6.-9.6.2016 (maanantaista torstaihin)
1. Johanneksen kenttä (Merimiehenkatu 2)  klo 9.00- 12.00
2. Lauttasaaren urheilupuisto (Lahnalahdentie 2) klo 9.00- 12.00
3. Ruoholahden Tekonurmi (Messitytönkatu 4) klo 9.00- 12.00

13- 16.6.2016 (maanantaista torstaihin)
1. Väinämöisen tekonurmella (Väinämöisenkatu 4) klo 9.00-12.00

– Koulu on tarkoitettu 4-10 -vuotiaille jalkapallosta innostuneille.
– Avoin kaikille jalkapallosta kiinnostuneille.
– Ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.
– Kouluun ovat tervetulleita niin jo PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat.
– Koulun hinta on 90 euroa (sisältäen opetuksen, paidan ja pallon).

Mikäli pelaaja haluaa osallistua perättäisten viikkojen kouluihin, hinta on 135€ (sisältää yhden varustepaketin).Kaikkiin kouluihin mahtuu mukaan 50 ensin ilmoittautunutta.

Kesän fudiskouluihin voit ilmoittautua tästä

 

PPJ perustaa toukokuussa myös uudet joukkueet vuonna 2011 syntyneille lapsille toiminta-alueensa kaupunginosiin. Seuraa ilmoittelua PPJ:n viestintäkanavissa, suunnitelmat tarkentuvat kevään aikana.