FIFA vaatii seuran nimen muuttamista – nyt pitää keksiä uusi nimi PPJ:lle nopeasti

Pallo-Pojat Juniorit ry. on saanut FIFAlta vaatimuksen muuttaa nimensä ennen vuoden 2023 kesäkauden sarjojen alkua. Taustalla on tasa-arvo-ohjelma, jonka mukaan jalkapalloseuran nimi ei saa olla ketään syrjivä.


Palloliiton toimittamassa FIFA-kirjeessä todetaan, että FIFAn jäsenliiton jäsenseuran nimen pitää ilmentää sen kaikkien jäsenten ja pelaajien arvoja ja ominaisuuksia. Seurassa pelaa mm. Miehet, Faijat, Mutsit ja lukuisia tyttö- ja naisjoukkueita – kuitenkin nimi on Pallo-Pojat Juniorit. Lisäksi tietoon on tullut, että yhdessä joukkueessa on Pieniä Eläimiä. PPJ:n aivan liian yksinkertaistava nimi on rankasti vastoin FIFAn humaaneja ja inklusiivisia perusarvoja.


PPJ:n päälliköiden ja hallituksen ensireaktio oli tyrmistynyt. Sitten kutsuttiin kokoon mööte, johon ulkopuolisina jäseninä osallistui asiantuntijoita niin Tasa-arvofoorumista, Suomen kielitoimistosta – Finlands språkbyråsta kuin myös Valtion nimitoimikunnasta. Tämä konklaavi päätyi seuraaviin nimiehdotuksiin:


• Pallo-Miehet-Naiset-Tytöt-Pojat ry. eli lyhyesti PaMiNaTyPo Helsinki-Helsingfors – tässä vaihtoehdossa Pienet Eläimet -joukkue myydään Peli-Karhuille Kotkaan
• Pallolapset ry. eli PaLa Helsinkiä ja erillisenä yhdistyksenä Muut kuin lapset ry. eli Mukula-Pallo Helsinki
• Aikuis- ja lapsipallo ry. eli Aila PA – tästä jätetään pois Helsinki


Vähän kökköjähän nuo nimiehdotukset ovat, joten kysymme nyt vielä jäsenistöltä apua. Ehdottakaa seurallemme uutta nimeä, joka sopii FIFAn ohjeistuksiin.


PPJ:n nimitoimikuntaa vetää kukas muu kuin Ari-Pekka Rilli. Aa-Pee toivoo, että ehdotukset eivät sisällä tyhmiä juttuja kuten Real, FC tai IF. Koneinsinöörinä hän arvostaa perinteisiä nimiä kuten Traktor, Lokomotiv ja Sputnik (Apollo on valitettavasti vielä varattuna Hyvinkäällä).


Laittakaa nimiehdotuksenne sähköpostilla aapeerilli@ppj.fi viimeistään la 1.4 klo 24 – kirjoittakaa saatekenttään FIFA LOL.