Valmennuspäällikön terveiset

Terve PPJ seuraväki,

Pääsiäinen meni ja vappupalloja aletaan pikkuhiljaa puhaltaa. Epätietoisuus koska päästään takaisin perus joukkuetoimintaan kalvaa meitä kaikkia, mutta haastavissa olosuhteissa pitää löytää uusia keinoja harjoittelun ja liikunnan ylläpitämiseen.
PPJ:ssä olemme kehittäneet erilaisia valmennustoimintoja, jolla valmennustoimintaa pidetään yllä. Valmennustoimintoja miettiessä pitää valita omalle joukkueelle sopivat valmennusmuodot, koska joukkueet voivat olla hyvin erilaisia (ikä, koko, taso).

Joukkueharjoittelun valmennustoimintojen painopisteet PPJ:ssä poikkeusolosuhteissa:

  • Liikuntapäiväkirja/seuranta/palaute
  • Pelaajakehityskeskustelut
  • MSA – ikäluokkakohtaiset tukivideot viikoittain
  • Viikkotreeniohjelmat (joukkue/yksilö)
  • Valmentajien kehityskeskustelut
  • Etävalmennus (esim: Google Meetin kautta)
  • Taktiset videopalaverit – (esim: Google Meetin kautta)
  • Pariharjoittelu

Joukkueharjoittelun painopiste poikkeusolosuhteissa on etävalmennuksessa. Sen sisältö vaihtelee huomioiden joukkueen iän/tason/koon. Joukkueet ja valmentajat valitsevat tehokkaimmat palikat omaan viikkoharjoittelurytmiin. Moni joukkue on saanut aktiivisesti toimintoja käyntiin ja tulokset ovat vähintäänkin lupaavia!

Seura tukee em. harjoittelua joukkueittain erikseen sovittavilla keinoilla. Yhteinen tavoitteemme on taata laadukkaan toiminnan jatkuminen sekä optimoida kustannukset nykyisessä poikkeustilanteessa hyödyntämällä joukkueen ja seuran valmentajia sekä etätyökaluja.

Olemme myös kehittämässä koulutuksia etänä koko väestölle eri teemoista (mm. ravinto, monipuolinen liikunta, tie huippupelaajaksi). Koulutuksiin pyrimme etsimään maan parhaita asiantuntijoita kyseisestä teemasta.

Kesä lähestyy ja kuten aikaisemmin jo kirjoitin: Ei passivoiduta, vaan käytetään tämä mahdollisuus hyödyksi ja otetaan myös isoksi teemaksi liikuntakasvatus. Tsemppiä arkeen ja nähdään pian kentällä!Futisterveisin:
Axel Orrström,
PPJ Valmennuspäällikkö
akke@ppj.fi