Huhtikuu - Jäsentiedote 4/2018

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

PPJ:n kenttäolosuhdetilanne 

PPJ:llä on vireillä useita kenttä- ja hallihankkeita. Tärkein tavoitteemme on varmistaa, että seuramme käytössä on kuplahalli talvikausina katkeattomasti myös sen jälkeen, kun Hernesaaren asuntorakentaminen vie nykyisen kuplamme. Tällä hetkellä on valitettavan vähän varmoja asioita kerrottavaksi; kaupungin päätöksentekoprosessit ovat hitaita ja kaupunkisuunnittelussa on monta muuttujaa. Tässä kuitenkin lyhyesti kunkin vireillä olevan hankkeen tilanne:

1) Hernesaari. Pelaamme näillä näkymin Hernesaaren kuplassa ainakin vielä talven 2018-2019

2) Jätkäsaari. Havittelemme Jätkäsaareen täysimittaista jalkapallokuplaa. Hanke on vasta alussa ja halli Jätkäsaaressa aikaisintaan vuoden 2020 lopussa.

3) Ruukinlahden kenttä. PPJ:llä on rakennuslupahakemus vireillä tekonurmikentän ja kuplahallin rakentamiseksi Ruukinlahden puistoon Lauttasaareen. Kentästä on myös tehty rakennussuunnitelmat. Kenttähankkeen esteeksi on valitettavasti muodostumassa kallis kustannusarvio, jolle ei ole löytymässä seuramme lisäksi maksajaa. Ruukinlahden kenttäinvestointi on hankala myös siksi, että kaavoitustilanteen takia alueelle voinee saada enintään viiden vuoden vuokrasopimuksen. Jatkamme neuvotteluja kaupungin kanssa tavoitteena löytää ratkaisu kustannuksiin.

4) Johanneksen kenttä. PPJ on vuosien saatossa yrittänyt menestyksettä saada tekonurmea Johanneksen kentälle. Viime viikolla kuultujen uutisten mukaan kaupungin suhtautuminen asiaan saattaisi olla muuttunut myönteisemmäksi, joten hanketta aletaan nyt virittelemään uudestaan.

---

PPJ Iltakoulu 20.4. - valmennus, lahjakkuus, fyysinen harjoittelu kasvuiässä

Illan aihe: Lasten ja nuorten jalkapalloharjoittelu – näkökulmia oppimiseen, kokonaisvaltaiseen valmentamiseen ja fyysiseen kehitykseen.

Fyysinen harjoittelu lajin ehdoilla vai irrallaan? Tapahtuuko jalkapalloharjoituksissa oppimista, onko valmentaja myös opettaja? Miksi valmennat? itseäsi vai pelaajia varten? Tekeekö valmentaja pelaajia vai tekeekö pelaaja itsestään pelaajan? Illan aiheesta pitivät esityksensä fysioterapeutit Lasse Lagerblom ja Sasu Setälä.

Perjantaisen illan Lauttasaaren Bistro Telakassa aloitti fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja Lasse Lagerblom. Hän on taustaltaan entinen Veikkausliigan pelaaja, ja toimii nykyään mm. Helmareiden (Suomen naisten jalkapallomaajoukkue) fysioterapeuttina. Lagerblom painotti peruskestävyysharjoittelun merkitystä mm. koululaisten arjessa. Treenien monipuolisuus ja suunnitelmallisuus ovat tärkeitä; esim. nopeusharjoitukset kannattaa suorittaa levänneenä treenien alussa. Keskustelua Iltakoulussa herätti myös kasvuikäisen kuormittaminen: Lagerblomin mukaan esim. kasvupyrähdyksessä olevan nuoren ei kannata tehdä tiettyjä harjoituksia (hypyt, loikat). Entä miten loukkaantuneen pelaajan toipumista parhaiten edistetään – levolla vai liikunnalla - ja kenellä siitä on vastuu?

Illan toisen puheenvuoron piti fysioterapeutti, PPJ:n Fortum tutor Sasu Setälä. Hänen taustansa on myös jalkapallopainotteinen: 15 vuotta HJK:n fysiona sekä 10 vuotta poikamaajoukkueiden fysiikkavalmentajana. Setälä on myös UEFA B-tason valmentaja, ja hän haastoi omasta näkökulmastaan mm. PPJ:n valmentajia ajattelemaan asioita eri tavalla. Jos valmentajan titteli muutettaisiin oppimisen suunnittelijaksi, mitä tapahtuisi?  Setälän mukaan tällöin oppiminen olisi keskiössä, toiminnan laatu paranisi ja pelaajat nähtäisiin yksilöinä. Voittamisen ei pitäisi olla tärkeintä, vaan sen että harjoituksissa opeteltuja taitoja käytetään hyvin. Setälä haastoi valmentajat ajattelemaan harjoitusten intensiteettiä: paljonko ajallisesti on konkreettista toimintaa, paljonko pallokosketuksia? Ovatko lapset innostuneita, tapahtuuko oppimista?

Setälä uskalsi antaa myös kritiikkiä: jos treenit eivät suju odotetusti, ei valmentajan kannata huutaa lapsille vaan vaihtaa itse näkökulmaa. Innostus lisää innostuneisuutta, motivaatio kasvaa kun pelaajat viihtyvät. Hän muistutti myös PPJ:n valmentajia siitä, että aloittelijoille pitää järjestää parhaat valmentajat, ei talenttiryhmälle.

Mitä on lahjakkuus? Sitä pohtivat sekä Lagerblom että Setälä esityksissään. Onko lahjakkuus geeneissä vai päästäänkö samoihin tuloksiin monipuolisella ja kasvutekijät huomioon ottavalla harjoittelulla? Lahjakkuus vai harjautuneisuus? oli eräs Setälän teemoista. Onko totta, että alkuvuonna syntyneet pärjäävät jalkapallossa paremmin? Onko lahjakkuus syntymälahja? Murrosiän myötä lahjakkuuden piirteet  ja minäkäsitys muuttuvat, ja sitä myöten myös pelaajan menestystekijät saattavat muuttua.

Sasu Setälän esityksen oli tarkoitus herättää valmentajat ajattelemaan omaa toimintaansa eri näkökulmista: kenen takia valmennat, kenelle suunnittelet toiminnan? mitä tavoittelet valmentamisella? Tavoitteiden asetus, motivaation kasvattaminen, ilo ja innostus - kaikki tärkeitä asioita valmennuksessa. Sasu Setälän ajatuksia lasten treenauksesta voi lukea Junnulehden arkistosta, numerosta 1/2016.

Kiitos illasta sekä esiintyjille että osallistujille sekä illan isäntä Akke Orrströmille. Ilta oli ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen jälleen kerran!

---

PPJ Junnulehti tulee taas - ilmoitusmyynnillä tuloja joukkueelle!

Kevään Junnulehti ilmestyy kesäkuussa. Lehden päätoimittajana toimii tällä kertaa PPJ:ssä itsekin pelaava Iina Airio ja luvassa on jo totuttuun tapaan erinomainen lukupaketti. Juttujen aiheina mm. vapaaehtoiset, valmentajat, nuoren urheilijan ravinto, kesän MM-kisat ja paljon muuta.
Lehti ilmestyy 15.6.2018, ilmoitusmateriaalit tulee olla toimitettuna 23.5..2018.
Myymistään mainoksista joukkueet saavat itselleen 80 %, nyt on kolme viikkoa hyvää myyntiaikaa ja siten mahdollisuus tehdä joukkueelleen rahaa. 

Lisätietoa antaa ja ilmoitushankinnat ottaa vastaan PPJ:n toiminnanjohtaja Juha Tikander tiki(at)ppj.fi

 

---

PPJ:n Tukirahaston kevään tuet on myönnetty - seuraava hakuaika lokakuussa

Viime vuonna perustettu PPJ Tukirahasto myönsi kevään hakemusten perusteella taloudellista tukea harrastamiseen 25 pelaajalle yhteensä 4650 euroa. Myönnetyt avustukset olivat suuruudeltaan 50e-300e riippuen mm. pelaajan ikäluokasta. Avustuksen maksimisumma pelaajaa kohti on 300e kalenterivuodessa.

Avustusten maksamisen ovat mahdollistaneet hienot tukijoukkomme, eli kaikki PPJ:n kannatusjäsenmaksun maksaneet – kiitos heistä jokaiselle! Saimme myös Jalkapallosäätiöltä 1000 euron avustuksen Tukirahastoomme vuoden 2017 lopussa. Jotta Tukirahastolla on mahdollisuus jatkossakin avustaa harrastuksen jatkumisessa, toivomme kannatusjäsenten määrälle edelleen kasvua. Virallisen kannatusjäsenyyden suuruus on 50e, halutessaan saa toki maksaa enemmänkin. PPJ Tukirahaston tilinumero on FI36 7997 7997 8977 10, viitteeksi maksulle "kannatusjäsenmaksu".

Seuraava Tukirahaston avustusten hakuaika on lokakuussa 2018. Lisätietoa PPJ Tukirahastosta ja sen toiminnasta voi kysyä sähköpostitse tukirahasto(at)ppj.fi 

---

PPJ:n pelikauden uutuuksia: Sepän kenttä, Etelä-Länsi-Liiga ja tuplaedustus 4. divarissa!

Kesäkauden pelit ovat alkaneet myös PPJ:n joukkueilla vauhdikkaasti. Tällä kaudella uusia PPJ-ilmiöitä on useita, joista tässä esitellään kolme: uunituore Sepän kenttä, 05 Edustuksen alku ikäluokan kovimmalla tasolla Etelä-Länsi -Liigassa sekä tuplaedustus miesten 4.divarissa.

Sepän (a.k.a Tehtaanpuiston/Punavuoren Saharan) kentän,  käyttöaste on ollut kova heti pelikauden alusta lähtien: Ruskea tekonurmi on täyttynyt sekä PPJ:n treenaajista että lähiseudun höntsääjistä, ja 20.4. PPJ Eira 06 pelasi siellä historian ensimmäisen piirisarjan pelin. Joukkue on tehnyt kotikentän peleistään hienoja videopätkiäkin. Maaleja Sepän kentällä on tällä hetkellä kaksi, ja toivottuja lisämaalejakin pitäisi olla pian tulossa!

PPJ 05 Edustuksen pojat pääsivät ikäluokan kovimmalle tasolle, Etelä-Länsi -Liigaan syksyn karsinnoissa. Saavutus on seuratasolla kova, sillä PPJ:llä ei moniin vuosiin ole joukkuetta ELL-tasolla ollut. PPJ kamppailee sarjassa mm. HJK:n, Ilveksen, TPS:n, KäPan, Interin ja muiden Suomen huippujen kanssa, ja 4 pelin jälkeen tuloksena on 2 voittoa ja 2 häviötä. ELL P13 -sarjataulukkoon voi tutustua täällä, ja joukkueen pelikuntoa pääsee tarkkailemaan 12.5. PPJ Riehan jälkeen Pyrkän kentällä klo 14.15, jolloin joukkue kohtaa Ilveksen.

Ilahduttava tilanne on myös aikuisten joukkueissa: naisten joukkueet pelaavat 4. ja 5. divarissa, ja nyt myös miesten joukkueita on kaksi 4. divarissa. Perinteinen PPJ Edustus pelaa 1-lohkossa, ja "uusi polvi" PPJ Ruoholahti 2-lohkossa. Molempien pelejä kannattaa nuorempien pelaajienkin käydä katsomassa, siellä pelaajien joukosta löytyy myös monta PPJ-valmentajaa! Miesten 4. divarin ottelut löytyvät tästä linkistä.

---

Ajankohtaiset poiminnat  

 

• Hernesaaren hallin löytötavaralaatikko tyhjennetään pe 4.5. jälkeen, joten haethan omat tavarasi pois ennen sitä!

• Uudet PPJ-joukkueet aloittavat toimintansa toukokuun alussa, Pojat 2013 -joukkueista löytyy lisätietoa täältä ja Tytöt 2012-joukkueesta puolestaan täältä.

•  PPJ Riehaa vietetään jälleen äitienpäivän aattona 12.5. Pyrkän kentällä Lauttasaaressa. PPJ Rieha on tarkoitettu koko PPJ-perheelle, eli tervetuloa vaikka koko suvun voimin mukaan! Luvassa mm. mielenkiintoinen ottelu PPJ miesten edustus vastaan kaikki junnut. Riehalle on avattu myös oma Facebook-sivu

 

---

PPJ:n aamutreenit ikäluokille 2003-2009 

PPJ tarjoaa aamuharjoituksia ikäluokille 2003- 2009 -syntyneille kesäloma- aikaan.Treenit pidetään Väinämöisen kentällä 9.00- 11.00 välisenä aikana.

Valmentajina toimivat: Jesse Laajaranta, Omar Adlani, Charles Figho sekä Lauri Kuusanmäki.

AIKATAULU:
Tiistai 19.6
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Keskiviikko 20.6
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Tiistai 26.6
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Keskiviikko  27.6
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Tiistai 3.7
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Keskiviikko 4.7
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

TAUKO

Tiistai 7.8
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet

Keskiviikko 8.8
Klo 9.00-10.00 03-06- syntyneet
klo 10.00-11.00 07-09- syntyneet