Joulukuu - Jäsentiedote 12/2016

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Joulun välipäivien futiskouluun mahtuu vielä!

PPJ järjestää futiskoulun joulun ja uudenvuoden välipäivinä tiistaista torstaihin 27.12.2016- 29.12.2016 klo 9.30- 12.00 Hernesaaren hallissa. Halli avataan futiskoulupäivinä 9:00. Välipäivän futiskouluun ehtii ilmoittautua vielä alkuviikon aikana. Jouluruokia sulattelemaan mahtuu vielä  monta innokasta pientä tai isoa potkijaa.

Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Myös Talviloman PPJ-futiskouluun voi jo ilmoittautua:

PPJ järjestää koulujen talviloman eli viikon 8 (ma 20.-pe 24.2.) aikana fudiskoulun 6-12 -vuotiaille. Fudiskoulu pidetään päivittäin klo 9:00-12:00, hallin ovet ovat auki 8:30 .

Koulu on tarkoitettu 6-12 -vuotiaille jalkapallosta innostuneille. Talviloman futiskouluun voit ilmoittautua tästä 

• Avoin kaikille jalkapallosta kiinnostuneille.

• Ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.

• Kouluun ovat tervetulleita niin jo PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat.

• Koko viikon hinta on 100 euroa (sisältäen opetuksen ja pienen välipalan).

• Ilmoittautua voi myös vain alkuviikoksi ma-ke (60 e) tai loppuviikoksi to-pe (40 e)

• Mukaan mahtuu 50 ensin ilmoittautunutta. 

Ennakkotietoa kesäfudiksesta: PPJ:n suositut kesän fudiskoulut pyritään kesällä 2017 järjestämään perinteisen puolipäiväisen fudiskoulun lisäksi myös koko päivän kestävinä versioina. Lisätietoa talven aikana.

---

Itsenäisyyspäivänä ratkottiin PPJn 1 vs 1 -mestaruudet

Tiistaina 6.12. aamulla järjestettiin perinteiset PPJ 1 vs 1 -kisat Hernesaaren hallissa. Mukana oli pelaajia ikäluokista 05-09, niin tyttöjä kuin poikiakin. 

1 vs 1 -kisassa kaksi pelaajaa on vastakkain 14 x 8 m kokoisella kentällä. Hyökkääjän tarkoituksena on päästä kuljettamaan pallo puolustajan selän takana olevalle maalialueelle ja pysäyttämään pallo siellä. Puolustajan saadessa riiston, hänen tarkoituksenaan on päästä kuljettamaan pallo hyökkääjän alueelle ja pysäyttämään pallo siellä. Ensimmäiseksi pallon 3 kertaa maalialueelle kuljettanut ja pysäyttänyt on pelin voittaja.

Kisat etenivät nopeasti, kiitos ammattimaisten järjestäjien ja apujoukkojen. Asiaankuuluvasti oli finaalin jälkeen vuorossa palkintojen jako, tällä kertaa mitalit tuli ojentamaan futisammattilainen Mika Väyrynen. Vauhdikas aamu itsenäisyyspäivälle! 

---

Syyskokouksen päätökset ja uusi hallitus 2017

PPJ ry:n virallinen syyskokous pidettiin 23.11. Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2017 sekä päätti, että PPJ:n jäsenmaksu pidetään ennallaan 120 eurossa, samoin kuin myös uusilta jäseniltä perittävä 100 euron olosuhdemaksu.

Hallitukseen vuodelle 2017 valittiin puheenjohtajaksi Sami Aurejärvi ja muiksi jäseniksi Mikael Anthoni, Timo Drachman (uusi), Tony Rönnqvist (uusi), Juha Saarinen, Sakari Saarinen, Anna Santalahti, Kari Skog ja Seija Virtanen.

Sami Aurejärvi, puheenjohtaja:

"Aloitan toisen vuoteni seuran hallituksen puheenjohtajana. Hallitustyön lisäksi aikani kuluu 06/07 -tyttöjen ja 08- sekä 11-poikien kentän laidalla."
Mikael Anthoni, varapuheenjohtaja 

'Tulin isänä mukaan PPJ:n toimintaan vuonna 1997 perheen poikien aloittaessa futiksen peluun.

Vuosien saatossa olen toiminut niin valmentajana, joukkueenjohtajana, PPJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Seurassa ehkä näkyvin panos on tullut kenttähankkeista ja vuorojaossa joukkueille.'

Kari Skog

'Olen kaksikielinen vahvan pihapelitaustan omaava innokas lasten futisharrastuksen kannattaja. Futista pelasin järjestäytyneessä joukkueessa 12-vuotiaaksi, minkä jälkeen jatkoin pallottelua kavereiden kanssa aina tilaisuuden tullen, keskittäen kilpaurheilutarmoni judoon. 

Kaikki kolme lastani pelaavat PPJ:ssä. Pojat -03 ja -04 ikäluokissa ja tytär aloitti T08-09 joukkuessa viime syksynä. Kahden nuoremman kohdalla olen ollut varsin aktiivisesti mukana auttamassa treenien vetämisessä sekä peluuttamisessa. Molempien joukkueissa olen vaikuttanut taustoissa (04 joukkueen taloutta olen hoitanut viimeiset kolme vuotta). 

PPJ:n toiminnassa minua kiehtoo ja ajaa eteenpäin tietoisuus siitä, että pystyn omalla toiminnallani vaikuttamaan siihen, että suuri joukko lapsia saa mielekkään harrastuksen jossa saavat paitsi liikuntaa, myös oppia ryhmässä toimimisesta, oman kunnon huolehtimisesta, sekä vahvoja kokemuksia onnistumisen ja epäonnistumisen tunteista. 

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, ja työkseni kehitän tietoliikenneteknologiaa. Vapaa-aika kuluu lähinnä lasteni urheiluharrastusten parisssa.'

Juha Saarinen

"Vuodesta 2011 lähtien seuran hallituksessa.
PPJ:n toiminta tuli tutuksi 2009 poikani liityttyä seuraan.
Pian löysinkin itseni apuvalmentajan tehtävistä.
Jalkapallohullu minusta tuli jo paljon aiemmin, kesällä 1974 futiksen MM-kisoja seuratessa.

Viimeiset 3 vuotta olen ollut Palloliiton Helsingin piirin
olosuhdevaliokunnassa. Toimin myös Eira 05-joukkueen johtajana sekä Hernesaaren hallia pyörittävän yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Työkseni tuotan mainoselokuvia."

Anna Santalahti

PPJ:hin tutustuin reilut 6 vuotta sitten kun poikani aloitti harrastuksen ensimmäisessä Ruoholahteen perustetussa kaupunginosajoukkueessa (tai lauma se pikemminkin aluksi oli).

Toiminkin sitten PPJ Ruoholahti 05-06 –poikien jojona aina syksyyn 2016 asti, jolloin joukkueeni yhdistyi PPJ Laru 05:n kanssa muodostaen uuden joukkueen PPJ West 05 . Tämän kokemuksen lisäksi pelaan itse PPJ Mutseissa ja tyttäreni pelaa PPJ Jätkäsaari 09-10 – joukkueessa, joten aika sinivalkoista ja kumirouheista arkenikin tuppaa olemaan.

Hallituksessa alkaa nyt osaltani kolmas kausi, ja entisten vastuualueitteni (PPJ Jäsentiedote + paikallislehdet) lisäksi alan organisoimaan kaivattua uutuutta, PPJ Stipendirahastoa vähävaraisille pelaajille. Tulkaa moikkaamaan kentän reunalla!

Sakari Saarinen

'Futis on ollut minulle lajien kuningas pikkupojasta asti ja pelasin melko tosissaan A-junnuikään asti Salpassa, Salossa. Sen jälkeen pelailin vielä joitakin vuosia alasarjoissa Salossa ja Turussa. 

Kymmenisen vuotta meni penkkiurheilun puolella, kunnes tulin PPJ:n kuvioihin mukaan viisi vuotta sitten vanhemman tyttären innostuttua lajista. Aloitin apuvalmentajana ja viime vuodet olen ollut joukkueenjohtajana T06-07 joukkueessa. Nykyään nuorempikin tytär pelaa PPJ:ssä 08-09 joukkueessa.

Futis on vienyt mennessään niin isän kuin tytötkin, eli kyseessä on meidän perheen ykkösharrastus, jota äitikin alkaa vähitellen ymmärtää. Sen ajan mitä futikselta jää, toimin projektipäällikkönä Uudenmaan liitossa.'

Tony Rönnqvist

PPJ-seuraan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2014 kun lähdin pojan ja tytön  kanssa ekoihin harkkoihin, poika "Prinssi ja Prinsessa"-fudikseen ja isosisko Eira08eihin. Olin jo ajat sitten päättänyt että minusta tulee lasten "hovikuski" jos treeneihin pitää viedä. Vuonna 2013 päätin itse omaa "uraani" joka kesti 28 vuotta. Junnuvuodet meni sinivalkoisissa Vasa IFKn paidoissa. Vuodet vierähtivät ohi ja pelaajaurani viimeiset 7 vuotta olin Team Granin veskarina 4-divarissa.

Hovikuskin hommat eivät näköjään riittäneet. Nyt toimin Eira 2010:ssä joukkueenjohtajana ja tammikuussa 2017 suoritan palloliiton järjestämät E- ja D-tason valmentajakoulutukset.

Vuosi 2017 tulee olemaan ensimmäinen PPJ:n hallituksessa.

Moni ellei kaikki puhuu tavoitteistaan - minä tiedän toimivani jalkapallomaalivahtivalmenjana vielä jonain päivänä!

Timo Drachman

Kiinnostukseni jalkapalloa kohtaan syttyi uudestaan, kun poikani aloitti pelaamisen PPJ Laru 07:ssä. Ajauduin joukkueen aktiiviksi Aken pyynnöstä aluksi apurina harjoituksissa. Aken siirtäessä joukkueen valmennusta joukkueen omalle vastuulle, toimin yhtenä joukkueemme isävalmentajista. Samalla kävin Suomen Palloliiton E- ja D-valmentajakurssit.

Olen ollut aktiivisesti mukana joukkueemme toiminnassa reilut neljä. Tavoitteenamme on ollut tarjota joukkueemme jokaiselle pojalle heidän omia tarpeitaan vastaavat olosuhteet harrastaa jalkapalloa.

Vuosi 2017 on ensimmäinen vuoteni PPJ:n hallituksessa. Vastuualueeni on varusteet. Lisäksi haluan antaa oman panokseni toimenpiteisiin, joilla varmistetaan harjoitusolosuhteiden kehittyminen seuran tulevaisuuden tarpeiden mukaisiksi.

---

Ajankohtaista asiaa - treenit ja turnaukset

Jouluna useimmat joukkueet pitävät taukoa treenaamisesta. Muistathan tarkistaa oman joukkueesi vuorot Nimenhuudosta tai joukkueenjohtajaltasi.

• Hernesaaren hallin aikataulu 23.12.2016-8.1.2017:

Harjoitusvuorot ovat voimassa normaalisti torstaihin 22.12. asti.
Halli on kokonaan kiinni 23.12.-26.12.
28.12.-31.12. omatoimivuorot klo 12-17
1.1.2017 halli on kiinni
2.1.-8.1. hallissa on turnauksia.
Vakiovuorot ovat voimassa 9.1.2017 alkaen

• PPJ Loppiaisturnaus tyttöjoukkueille pelataan Hernesaaren hallissa 2.-6.1.

• PPJ 07 Winter Cup pelataan myös Hernesaaressa 7.1.

---

PPJ toivottaa Iloista Joulua sekä peli-iloa vuodelle 2017!