Lokakuu - Jäsentiedote 10/2018

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Jussi Ikosesta päätoiminen maalivahtivastaava

PPJ panostaa maalivahtivalmennukseen. Jussi Ikonen aloittaa päätoimisena maalivahtivastaavana PPJ:ssä 1.11. Hänen toimenkuvaansa kuuluu mm.

• maalivahtikoulujen organisointi 7-11 -vuotiaille

• kesän maalivahtileirit

• maalivahtien valmennus ikäluokasta D12 eteenpäin

Tässä Jussin oma esittely:

"Tulin PPJ:hin tammikuussa 2017 maalivahtikoulun vastuuvetäjäksi. 
Omien valmennettavieni kanssa pyrin aina olemaan määrätietoinen sen suhteen, mitä olemme tekemässä ja miksi. Tulevaisuudessa tehtäväni seurassa on jakaa tietotaitoani sekä auttaa että tukea maalivahtikouluissa toimivia valmentajia.

Seurassa pyritään jatkuvasti terävöittämään kaikkea kentällä tapahtuvaa toimintaa, jotta toiminta olisi laadukasta kaikissa ikäluokissa ja vastaisi aina pelaajien tarvitsemaa vaatimustasoa. Olen todella tyytyväinen, että olemme päässeet tähän vaiheeseen myös maalivahtien osalta."

 

---

Tervetuloa PPJ Gaalaan koko perheen voimin!

PPJ-perheen oma kaudenpäätösjuhla, PPJ-Gaala, valtaa Clarion-hotellin kongressisiiven maanantaina 12.11. klo 18-20. Luvassa mm. vuoden parhaiden palkitsemisia, herkuttelua sekä tietysti Yllätysesiintyjä!

Gaalassa myydään myös PPJ Fanituotteita (pipot, kaulaliinat jne.), maksuvälineenä korttimaksu ja MobilePay. Asukoodina pelaajille sinivalkoiset PPJ-kotipelipaidat.  

---

B-tytöt ja B-pojat pelasivat itsensä Ykköseen ensi kertaa seuran historiassa -myös nuoremmille hyvät sarjapaikat

Sekä PPJ:n B-tytöt että B-pojat pelasivat lokakuun viimeisissä sarjapeleissä itsellensä paikan valtakunnalliseen Ykköseen ensi kaudeksi. PPJ:n osalta molemmat paikat ovat historiallisia, sillä PPJ:n joukkueet eivät ole aiemmin liiton sarjoihin yltäneet. Hienoa!

Myös nuoremmat joukkueet ovat pysyneet kärkisijoilla sarjoissa: poikien 04 Kilpa uusi Aluesarjapaikkansa, ja 05 Edustus säilytti paikkansa Etelä-Länsiliigassa.

PPJ onnittelee joukkueita näistä saavutuksista!

---

Iltapäivän tehotreenit jatkuvat talvikaudella - Lauttasaaren Erkkerin vuoroilla vielä tilaa

Tehotreenit - treenijakso (Talven treenijaksot 29.10 - 20.12.2018 & 9.1.2019 - 30.3.2019)

Tervetuloa PPJ:n suosittuihin tehotreeneihin! Tehotreeneillä pyritään tarjoamaan
innokkaimmille futareille lisätreeniä viikkoon. Yhteen päivään ilmoittautuminen koko talvijakson ajaksi maksaa 95 euroa. Ryhmien minimikoko on 8 pelaajaa.

Ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

Erkkeri-hallin (Lauttasaari, Haahkatie 14) tehotreeniryhmissä on vielä tilaa:

Maanantai - Kikkaklinikka (95 €)

Paikka: Hernesaari & Erkkeri klo. 15.00-16.00
● Isona teemana harhauttaminen ja kuljettaminen
● Harjoitusrunko:
1) Teeman läpikäynti, visualisointi ja harjoittelu (20min)
2) Teeman harjoittelu käytännön tilanteissa (20min)
3) Teeman soveltaminen pelissä ja läpikäynti (20min)

Tiistai - Pelaamisen riemua (95 €)
Paikka: Erkkeri klo. 14:30-15:30
● Useita erilaisia pelaamisen variaatioita
● Kaaospelit, pienpelit ja isot pelit

Tehotreenien tunnusmerkkejä ovat:
● Tehokas 60 minuutin mittainen harjoitus
● Kyseessä on iltapäivätoiminta, joten tapahtuma on aina aikavälillä 14.00-16.00
● Harjoituksissa keskitytään hiomaan yksi osa-alue kerrallaan timanttiseksi
● Tehotreeneissä myös pelataan paljon mahdollisuuksien mukaan
● Harjoitusten jälkeen jaksat harjoitella vielä samana päivänä oman joukkueesi
harjoituksissa
● Harjoituksiin ovat tervetulleita aloittelevat jalkapalloilijat ja kokeneemmatkin
futiskenttien maestrot. Takaamme kaikentasoisille laadukasta harjoittelua!
● Voit osallistua yhdelle tai useammalle päivälle viikossa. 

Terhotreeneistä pidetään taukoa 6.-9.12., 21.12-8.1., 18.2-24.2.
Lisätiedot:
Jesse Laajaranta
Tehotreenivastaava
044 263 0994
jessesutinen(at)gmail.com

---

Tunnetko jo Palloliiton Kaikki Pelaa -säännöt?

Kaikki Pelaa -sääntöihin on koottu kaikki keskeisimmät juniorifutiksen säännöt, suositukset ja ohjeet. Säännöt on jaoteltu Kaikki Pelaa -ohjelman mukaisesti Leikki- (alle 12-vuotiaat), Kaveri- (12–15-vuotiaat) ja Tulevaisuusmaailmaan (16–20-vuotiaat). 

 

Säännöissä on keskeiset ikävaiheeseen liittyvät yleisohjeet, ohjeet peluuttamisesta, ohjeet joukkueen sisäisten pelisääntöjen tekemisestä, yli-ikäisyys- ja kaksoisedustussäännöt, ohjeet eri ikävaiheiden erityissäännöistä (esim. lisäpelaajan käytöstä) sekä kunkin ikäluokan pelimuodot, kenttä- ja maalikoot, pallon koko, peliaika ja suositeltava pelaajamäärä / ottelu. 

Kaikki Pelaa -säännöt ovat yleisesti käytössä Palloliiton sarjoissa sekä useimmissa seuroissa (myös PPJ:ssä). Voit tutustua 2018 sääntöihin täältä

---

Herneliigaa hallissa viikonloppuisin

Varma talven tulon merkki PPJ Herneliiga on pyörähtänyt käyntiin. Herneliiga on tarkoitettu ikäluokan 2010-12 pojille ja 2009-11 tytöille. Pelejä pelataan lauantaisin klo 15 – 21 ja sunnuntaisin klo 8:30 – 13 aikavälillä 20.10.2018 – 14.4.2019. Joulukuun lopussa ja hiihtolomaviikolla ei pelata pelejä. 

Muistattehan, että Hernesaaren järjestyssääntöjen mukaan halliin seiniin tai valaisimiin ei saa potkia palloja. Halliin ei myöskään saa tuoda koiria eikä siellä saa käyttää nuuskaa. Hallille ei saa tuoda lasipulloja - näin varmistamme ehjän ja siistin kuplan myös muille käyttäjille!

---

Joukkueiden kuulumisia kaivataan!

Tiesitkö, että PPJssä on yli 40 joukkuetta? Kuitenkin vain osalla on oma julkinen Facebook-sivu tai muu sometili. Seuran somekanavissa (Facebook ja Instagram) sekä seuran nettisivuilla julkaistaan ja jaetaan mielellään joukkueiden juttuja ja kuvia, joten lähettäkää niitä rohkeasti meille: anna(at)ppj.fi  tai tony(at)ppj.fi . Myös Etelä-Helsingin paikallislehtiin sopivia juttuja ja kuvia otetaan erittäin mielellään vastaan!

---

Kokousilmoitus

Pallo-Pojat Juniorit ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 4.12.2018 klo 20.00 alkaen.

Kokouspaikka vahvistetaan myöhemmin.

Kokous on avoin kaikille seuran jäsenille ja vanhemmille. Syyskokouksessa mm. hyväksytään ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Seuran säännöt kokonaisuudessaan löytyvät täältä. Ilmoittautumiset: tiki(at)ppj.fi

Tervetuloa!

Hallitus

---

OmaStadi - hankkeen 650 000 euron avulla harrastusolosuhteita paremmaksi?

Helsingin kaupunki on aloittanut OmaStadi - osallistuva budjetointihankkeen, jossa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia ja äänestää siitä, miten kaupunki käyttää 4,4 miljoonaa euroa rahaa vuosittain. Ehdotuksia voi jättää OmaStadi-verkkopalvelussa 15.11.-9.12.2018.

Helsinki on jaettu seitsemään suupiiriin, joiden kesken summa jaetaan. Eteläiseen suurpiiriin kuuluvat Vironniemi, Ullanlinna, Kampinmalmi ja Lauttasaari, ja tämän alueen käyttöön on varattu rahaa 653 253 euroa. Tämä eteläisen suurpiirin alue vastaa hyvin PPJ:n toiminta-aluetta, joten nyt kannattaa aktivoitua ja miettiä ehdotuksia, jotka parantaisivat niin PPJ:läisten kuin muidenkin liikuntamahdollisuuksia alueellamme: Sepänpuiston / Jätkäsaaren tekonurmien valaistus, maalien kunnostus, koulun pihaan jalkapallonurmi, tai muuta omaehtoista treenausta edistävää välineistöä.

Ideointia ja keskustelua kehityskohteista vetää seurassamme Pasi Riikonen, jolla on kokemusta kenttä- ja muista hankkeista kaupungin kanssa. Pasille voi laittaa viestiä pasi(at)ppj.fi. 
Oma-Stadi -budjetoinnista kerrotaan lisää täällä.

---

Lyhyet ajankohtaiset

• Perinteiset PPJ 1 vs 1 -kisat järjestetään jälleen 6.12. Hernesaaren hallissa

• Palloliiton Etelän alueen vuonna 2003 syntyneiden tyttöjen aluejoukkueleiri järjestetään 5.-6.11.2018 Helsingissä. Leirille valittujen joukossa oli kaksi PPJ:läistä, Tara Hasan ja Erika Pajunen. HIenoa tytöt!