Lokakuu - Jäsentiedote 10/2017

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

PPJ Gaala täytti jälleen Clarionin

Seuran kauden päätösjuhlaa vietettiin Jätkäsaaren hotelli Clarionin isoimmassa tapahtumasalissa viimevuotiseen tapaan. Tällä kertaa illan päätähti oli yksi Suomen suosituimmista tubettajista eli YouTube-tähdistä, Roni Back joka juonsi Gaalan rautaisella ammattitaidolla. Lisäksi juhlavieraita viihdytti taikuri Kimmo Erkkilä hauskoilla tempuillaan. 

Gaalaillan legendaarisin ohjelmanumero on perinteisesti vuoden parhaimpien palkintojen jako. Jokaisesta joukkueesta palkittiin vuoden pelaaja, ja lisäksi eri sarjoista omansa: 

• vuoden jojo Pia Kuusiniemi (pojat 04)

• vuoden valmentaja Miro Olsoni ja Santeri Ahola (Eira 07)

• vuoden joukkue T02/03

• vuoden seuratoimija Pasi Riikonen, Jätkäsaari

Valittujen nimet ja valintojen perustelut julkaistaan seuran nettisivuilla marraskuun alussa. PPJ toivottaa onnea kaikille palkituille!

---

Talven treeniolosuhteet

Talvivuorot pyörähtivät lokakuun lopussa käyntiin, ja luntakin tuprutti sen kunniaksi. Mikäli treenivuoro on ulkokentällä, kannattaa varmistaa kentän kunto ja treenien toteutuminen omalta joukkueelta. Myös PPJn somekanavat (Facebook, Instagram, Twitter) pyrkivät tiedottamaan kenttien kunnosta ja mahdollisista peruutetuista vuoroista.

Väiski aurataan aina arkisin klo 16 mennessä ja viikonloppuisin klo 10 mennessä. Kentän kunto voi tarkistaa myös nettikameran avulla seuraavilla ohjeilla:

Edellyttäen että käyttäjällä on joko IOS- tai Android-laite käytössään, voi hän ilmaiseksi ladata itselleen AppStoresta, tai vaihtoehtoisesti GooglePlay-kaupasta Mirasys Spotter Mobile-nimisen appin. Tällä appilla luodaan erittäin helposti yhteys Väiskin kameroihin.

1) Lisää uusi kohde

2) Täytä seuraavat tiedot-

-Name: (valitse mieleisesi nimi, vaikka Väiski)

- Address:  194.157.68.18

- User name: vaiski

- Password: vaiski

---

Ajankohtaisia asioita

• Ilouutisia eiralaisille! ns. Sepän kenttä saa vihdoin tekonurmipeitteen, arvokkaaseen rakennusympäristöön sopivaksi katsotun ruskean sävyltään. Kenttä on jo lähes valmis, ja tarkempia tietoja siitä voi lukea Helsingin kaupungin nettisivulta  Kentän virallinen nimi on Tehtaanpuiston kenttä, ja kentän käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisseuroille ensi keväästä lähtien.

• Herneliiga potkaistiin käyntiin lokakuun lopussa, ja pelit jatkuvat viikonloppuisin huhtikuun puoleen väliin asti. Kaikki pelit pelataan 5v5 ja sarjat ovat pojissa P09-P11 ja tytöissä T08-T10.

• Joululomalle voi jo nyt varata tekemistä: PPJ järjestää perinteisen Välipäivien Futiskoulun 27.-29.12. Hernesaaren kuplassa. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.

---

Kokousilmoitus

Pallo-Pojat Juniorit ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 27.11.2017 kello 20.00 alkaen.

Kokouspaikkana on Mereo Lauttasaari, Pohjoiskaari 9, 00200 Helsinki.

Kokous on avoin kaikille seuran jäsenille ja vanhemmille. Syyskokouksessa mm. hyväksytään ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Seuran säännöt kokonaisuudessaan ovat sivulla: ppj.fi/seura. Ilmoittautumiset: tiki(at)ppj.fi

Tervetuloa!

Hallitus

---

PPJ Iltakoulussa aiheena pelaajatarkkailu Suomessa ja Espanjassa

Tupa oli jälleen täysi, kun PPJ järjesti perinteisen Iltakoulun seuratoimijoille 27.10. Lauttasaaren Bistro Telakassa. Tällä kertaa yhteisen kokoontumisen aiheena oli pelaajatarkkailu ja pelaajan tie kohti huippujalkapallovaihetta.

Illan ensimmäinen puhuja oli Samu Koski, Palloliiton Etelä-Suomen aluevalmentaja, joka vastaa 14-15-vuotiaiden poikapelaajien seurannasta ja valmistautumisesta ensimmäisiin maajoukkueisiin. Samu kertoi pelaajatarkkailusta yleisellä tasolla sekä yksityiskohtaisemmin. Ominaisuuksia joita aluevalmentajat tarkkailevat ovat mm. tekninen osaaminen, taktinen osaaminen sekä henkiset ja sosiaaliset kyvyt. Pelien videointi on helpottanut pelaajatarkkailua, mutta silti suurin osa aluevalmentajan työstä on keskittynyt peleihin ja harjoituksiin livetilanteessa.

Illan toinen esiintyjä Sergio Almenara toi iltaan espanjalaista väriä. Hän on kotoisin Valenciasta, tehnyt pitkän uran Espanjassa, ja viime vuodet vaikuttanut suomalaisissa seuroissa (mm. PK-35). Loka-marraskuun vaihteessa Almenara vaihtaa työpaikkaa espoolaiseen FC Honkaan.

Sergion aihe-alueena oli ”Scouting in Spain and systematic thinking” , ja esitys sisälsi mielenkiintoisia tarinoita Espanjan futismaailmasta. Koska maa on iso ja seuroja paljon, ovat seurat profiloituneet myös pelaajahankinnan kannalta kahteen päätyyppiin: developing (pelaajia kehittävät) ja scouting (pelaajahankintoja tekevät). Sergio kertoi ääriesimerkkinä eräästä seurasta, joka oli pelaajatarkkailun tuloksena hankkinut itselleen 5-vuotiaan pelaajalahjakkuuden!

Illan esitykset olivat keskenään erilaisia, ja kumpikin herätti pääasiassa valmentajista koostuneessa yleisössä runsaasti kysymyksiä. Ajatuksenvaihto ja keskustelu jatkui vielä esitysten jälkeen vilkkaana PPJ valmennuspäällikkö Akke Orrströmin isännöimässä illassa.

---

PPJ Fanikauppa aukeaa pian!

Pelikamat.netin toteuttama PPJ Fanikauppa aukeaa lähiaikoina. Tiedotamme PPJ nettisivuilla tarkemmin kaupan avaamisesta. Kaupassa myynnissä myös talven hittituotteet PPJ-tupsupipo ja kaulaliina!