Maaliskuu - Jäsentiedote 3/2017

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Kesän uutuus: kokopäivä-Fudiskoulu!

PPJ järjestää kesälomien aikaan 4 päivää (ma-to) kestävät jalkapallokoulut Eirassa, Ruoholahdessa, Lauttasaaressa ja Väinämöisen kentällä kesäloman ekoilla viikoilla. Perinteisien aamupäiväfudiskoulujen lisäksi tarjolla on myös iltapäivän fudiskoulu. Yhdistämällä aamu- ja iltapäivän voi fudiskoulussa siis viettää melkein koko päivän!

Hinnat fudiskouluille: aamupäivät ma-to 90e, iltapäivät ma-to 90e koko päivät ma-to 180e. Lounas sisältyy sekä iltapäivä- että kokopäiväkoulun hintaan. 

Iltapäiväfudiskoulu on tarjolla kesäloman ensimmäisellä viikolla Lauttasaaressa ja toisella viikolla Väinämöisen kentällä seuraavasti:

- 5.-8.6.2017 klo 12:00- 15.30 Lauttasaaressa, Lauttasaaren urheilupuisto (Pyrkkä), osoite Lahnalahdentie 2 

 -12- 15.6.2017 klo 12.00 - 15.30 Väinämöisen kentällä (Väinämöisenkatu 4)

-Koulut on tarkoitettu 4-10-vuotiaille jalkapallosta innostuneille tytöille ja pojille.

-Jalkapallokoulun ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.

-Kouluun ovat tervetulleita niin jo PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaatkin.

-Kaikkiin kouluihin mahtuu mukaan 50 nopeinta ilmoittautunutta.

 ILMOITTAUTUMINEN

Muistathan ilmoittautua molempiin aamu- ja iltapäivän fudiskouluihin erikseen.  

 Lisätiedot:Juha Tikander/PPJ toiminnanjohtaja, tiki@ppj.fi 

---

PPJ-tukirahastoprojekti käyntiin

PPJ perustaa tukirahaston, jonka tarkoituksena on auttaa vähävaraisia tai muuten vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia pelaajia harrastuksen kustannuksissa. Tukirahastosta myönnetään hakemusten perusteella avustuksia kaksi kertaa vuodessa. Jakoperusteina voivat olla mm. pelaajan sosioekonominen tausta sekä pelaajan aktiivisuus ja sitoutuneisuus. Rahasto perustetaan aluksi tarkoitukseen saatujen lahjoitusten turvin, mutta siihen tullaan keräämään rahaa myös erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla.

 Rahastosta myönnettävät avustussummat riippuvat lahjoitusten sekä hakemusten määrästä.  Avustusten suuruudet harkitaan tapauskohtaisesti, kuitenkin niin että etusijalla hakuprosessissa ovat aina ensikertalaiset hakijat jotta mahdollisimman moni PPJn pelaaja tai pelaajaksi aikova saisi tukea. Pelaajan avustukset maksetaan pelaajan joukkueelle käytettäväksi tuen saaneen pelaajan kuluihin. 

Avustusta haetaan perustelut sisältävällä hakulomakkeella, joka osoitetaan rahastotyöryhmälle. Tukea rahastosta voi hakea sekä pelaaja tai hänen perheensä, tai myös pelaajan puolesta hänen  joukkueenjohtajansa. Tuen saamisessa ensisijalla ovat lapset ja nuoret, ja avustuksia myönnetään sekä tytöille että pojille. Seuran taloudenhoitaja vastaa rahaston hallinnoinnista ja kirjanpidon oikeellisuudesta.  

Tarkemmat hakuohjeet, hakukaavake ja lisää tietoa luvassa lähiaikoina. Rahastotyöryhmällä on oma sähköpostiosoite tukirahasto@ppj.fi ja tukirahaston vastuuhenkilö hallituksessa on Anna Santalahti anna@ppj.fi

---

PPJ -kesäleirit Eerikkilässä viimeistään nyt kalentereihin!

Tänä vuonna kesän tärkeimmät päivämäärät ovat tyttöjoukkueilla 29.-30.7. ja poikajoukkueilla 7.-9.7. Silloin järjestetään legendaariset PPJ-leirit Eerikkilän Urheiluopistolla. Poikajoukkueet on jaettu kahteen ryhmään, 2007 ja sitä vanhemmat ovat leirillä pe 7.- la 8.7. ja ikäluokat 2008-2011 leireilevät la 8. - su 9.7.

Leireille kerääntyy vuosittain satoja PPJ-futaajia viettämään pari kesäistä päivää futiksen, hyvän ruuan sekä joukkuekavereiden parissa. Ikäluokkien yhteistreenit, rantasauna, PPJ-fudisvisa ja kesäinen luonto ovat  takuuvarma yhdistelmä pelaajien viihtymiseen. Myös aikuisille Eerikkilästä löytyy paljon aktiviteetteja: lasten treenatessa voivat aikuiset käydä lenkillä, pelata tennistä, käydä kuntosalilla tai uimassa - tai vaikka pelata beach volleytä. Urheiluopiston vierestä pääsee myös luontopolulle, joka johtaa 2 km päässä olevaan Hämeen Luontokeskukseen.

Leirin hinta on noin 120e/hlö sisältäen yhden yön majoituksen, kaksi lounasta, aamiaisen, illallisen, iltapalan,bussikuljetuksen sekä urheiluopiston muut palvelut. Kysy lisää joukkueenjohtajaltasi!

---

PPJ-Rieha 13.5. on koko perheen juhla

PPJn perinteinen kesäjuhla PPJ-Rieha pidetään tuttuun tapaan äitienpäivän aattona la 13.5. Lauttasaaressa Pyrkän kentällä klo 9-13. Ohjelmassa luvassa ainakin leikkimielisiä matseja joukkueiden ja/tai vanhempien kesken, pallotutka, buffet, kirpparimyyntiä ja arpajaiset. Riehan päätöspelinä nähdään tänä vuonna PPJ B-pojat vs. EBK/Honka yhteisjoukkue.

Tervetuloa paikalle sankoin sinivalkoisin joukoin! (asukoodi: kotipelipaita)

---

PPJ Junnulehti 1/2017 , joukkueiden varainkeruumahdollisuus!

Seuran oma lehti PPJ Junnulehti ilmestyy tabloid-formaattissa tuttuun tapaan toukokuussa.
Lehden painosmäärä on 25 000 kpl ja päätoimittajana Laura Grönqvist. Jakelu ulottuu kaikkiin PPJ:n toiminta-alueen kotitalouksiin.

Ilmoitusmyynti on nyt käynnissä! Hankkimalla ilmoituksen lehteen joukkueesi (jossa pelaat tai lapsesi pelaa) saa 30% myyntiprovision. Ilmoitusten hinnat löytyvät lehden mediakortista. Junnulehtien sähköisiin versioihin voit tutustua PPJn nettisivulla

---

Kenttäkuulumisia

Väinämöisen kenttä alkaa olla kesävuorokunnossa eli lähes sula. Varmoja kevään merkkejä Väiskillä ovat kentän hieman muhkuraiseksi saavat jäälinssit eli eräänlaiset routavauriot, jotka tasaantuvat ilmojen lämmetessä sekä kentän kunnostustalkoot, jotka pidetään tänä vuonna 29.3.

Hernesaaren halli pidetään pystyssä tänäkin vuonna myös kesäkauden ajan. Kun ravintola Hernesaaren Ranta ja muut alueen ravintolat avaavat ovensa, on luvassa taas vilkasta liikennettä hallille johtavalla tiellä. Otattehan sen huomioon treenikuljetuksissanne ja muistuttakaa myös hallille itsenäisesti kulkevia lapsia liikenteen vaaroista!

Muistattehan säilyttää varusteitanne hallin seinustalla jolloin lämmittelyalue jää vapaaksi sille tarkoitettua käyttöä varten. Yleisen siisteyden vuoksi on myös tärkeää että roskat laitetaan roskiksiin. Hallin järjestyssäännöt löytyvät kokonaisuudessaan seuran nettisivuilta.

Kumirouheen mahdolliset terveyshaitat ovat herättäneet keskustelua viime aikoina. Kun Hernesaaren kenttä aikanaan hankittiin, edellytyksenä oli että se täyttää FIFAn standardit.
Niihin kuuluu myös kumirouheesta vapautuvan pölyn ja PAH-yhdisteiden määrän sääntely.

Kaikki tehdyt tutkimukset ulkomailla ja Suomessa osoittavat, että pelaaminen on turvallista SBR-eli kierrätyskumirouhetta sisältävillä tekonurmilla.

PPJ seuraa aktiivisesti viranomaisten ja Palloliiton sekä FIFAn tiedotusta ja tulevia tutkimustuloksia aiheen tiimoilta.