Marraskuu - Jäsentiedote 11/2016

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

PPJ - Gaalaa juhlittiin komeasti  

Seuran oma kauden päätösjuhla, PPJ-Gaala järjestettiin Jätkäsaareen lokakuussa avatussa uudenkarheassa Hotelli Clarion Helsingissä. Hotellin kyljessä sijaitsevaan vanhaan satamamakasiiniin on avattu tapahtumakeskus, jonka suurin kokoustila oli juuri sopiva PPJn perinteiseen juhlaan.

Gaalan juonsivat tänä vuonna Peter Westerholm (toimittaja/YLE) ja Ilona Rauhala (psykologi, yritysvalmentaja), jotka ovat itsekin PPJ-vanhempia. Lumisateisesta maanantai-illasta huolimatta paikalle tuli runsaasti sinivalkoista väkeä, ja 700 henkeä vetävä juhlatila oli sopivan täynnä. Pöydät notkuivat ruokatarjoiluista: oli makkaraa, jäätelöä, munkkeja, kaakaota, rahkaa, pasteijoita, eli lähes kaikkea mitä nälkäinen juhlakansa saattoi toivoa.

Perinteiseen tapaan juhlan pääosan muodostivat palkintojen jaot. Taitokisamitalit, joukkueiden parhaat pelaajat, paras valmentaja jne. – kategorioita on nykyään lähes yhtä paljon kuin Oscar-gaalassa. Palkittujen nimet ja perustelut löytyvät PPJn nettisivulta.

Palkintojen jaon jälkeen oli illan esiintyjän vuoro. Lavalle nousi YleX-radiokanavalta tuttu kolmikko Lyömättömät. Aluksi bändi räppäsi lavalla ja PPJ-yleisö viihtyi, mutta huippuhetket koettiin kun pelaajat pääsivät lavalle kokeilemaan omia freestyle-räppejään esiintyjien mikrofoniin. Esiintymislava uhkasi käydä pieneksi lapsilaumalle, mutta Lyömättömät hoiti shown tyylikkäästi loppuun asti. Iso PPJ-peukku bändille, kuten myös hotelli Clarionille hienoista puitteista!

---

Talviset kenttäolosuhteet

Marraskuun alussa saimme nauttia talvisista olosuhteista myös futiskentillä. Lumisateisina päivinä on tavoitteena, että Väiskin kenttä aurataan arkena ennen klo 16 ja viikonloppuna ennen klo 10. Auraus suoritetaan vain kerran vuorokaudessa, vaikka lunta sataisi jatkuvamminkin. Huomioikaa myös, että kentältä on poistuttava aurauksen ajaksi. Väiskille jäädytetään yhden juniorikentän (eli 1/3 koko kentästä) kokoinen luistinrata säistä riippuen aikaisintaan joulukuun puolivälissä.

Hernesaaren halli on aktiivisessa käytössä talvivuorojen aikana. Muistattehan varoa parkkipaikalla poukkoilevia lapsia erityisesti pimeällä, ja muistakaa myös nimetä lasten pallot ja muut varusteet - viime aikoina on hallille taas unohtunut paljon futareiden tavaroita.

---

Koutsit koulussa - Ekkono-metodia PPJ:n valmentajille

Valmentajien koulutuspäivän aiheena 28.10. oli Ekkono-valmennusmetodin esittely teoriassa ja käytännössä. Kouluttajina toimivat Soccer Service Barcelonan (SSB) ja Sami Hyypiä Akatemian (SHA) ammattilaiset. SSB:n valmennus perustuu Ekkono-metodiin, ja SSB on sen avulla luotsannut monia huippupelaajia kuten Cesc Fabregas ja Carles Puyol. Ekkono-metodissa päätarkoituksena on saada pelaaja oppimaan ongelmanratkaisua ja ymmärtämään pelin lainalaisuuksia. Miten kasvatetaan älykäs pelaaja? Miten harjoittelua voi johtaa ja kehittää, jotta pelaaja tekisi entistäkin älykkäämpiä ratkaisuja kentällä? 

PPJn valmentajien koulutuspäivä alkoi teoriaosuudella, joka järjestettiin Ruoholahden ala-asteen tiloissa. Valmentajia oli paikalla noin 25, ja kouluttajia kaksi. Iltapäivällä ryhmä siirtyi Hernesaaren halliin seuraamaan Ekkono-metodin soveltamista käytännön treeneihin. Ensin malliryhmänä toimi PPJ 02 –pojat, ja illemmalla oli PPJ 05 edustuspoikien vuoro. Treenit vedettiin englanniksi, toki apuna toimi myös joukkueiden omat valmentajat. PPJn valmentajien tehtävänä oli analysoida harjoituksia niiden aikana sekä jälkeenpäin. SSBn valmentaja keskeytti harjoitukset usein, kysyi pelaajilta esim. mitä seuraavaksi kannattaa tehdä, ja kannusti  harjoituksissa mukana aktiivisesti. Hän myös toisti samoja asioita uudelleen ja uudelleen ja meni aivan pelaajan viereen analysoimaan tilanteita.

PPJn valmentajat olivat tyytyväisiä koulutuspäivään ja saivat siitä varmasti eväitä omien treenien suunnitteluun. Myös haastatellut 05-pojat pitivät näistä hiukan erilaisista treeneistä, ja sanoivat oppineensakin niissä uusia asioita.

---

Ajankohtaisia asioita

- PPJn syyskokous pidetään 23.11. klo 19.00. hotelli Clarionissa. Kokouksessa käsitellään ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä muut sääntömääräiset asiat. Tilaisuus on avoin seuran jäsenille, ilmoittaudu kuitenkin etukäteen toiminnanjohtaja Juha Tikanderille, tiki@ppj.fi

- Joukkueenjohtajien yhteinen kokoontuminen, PPJ jojofoorumi järjestetään ma 28.11. Lauttasaaressa, Bistro Telakassa (Vattuniemenranta 5) Foorumin virallinen osuus pidetään klo 18-20 ja sen aiheina ovat tasoryhmät sekä harrastamisen hinta. Tapahtumaan ovat tervetulleita joukkueenjohtajat sekä muut joukkueiden aktiivit. Vielä mahtuu mukaan, ilmottaudu tästä! 

 - PPJ järjestää perinteiset 1 vs 1 – pelin mestaruuskisansa Hernesaaren kuplassa tiistaina 6.12.2016 klo 9.00 – 11.00. Kisat järjestetään 05-09 -ikäluokissa. Tytöt kilpailevat vuotta nuorempien poikien sarjassa. Katsojille järjestetään myös ajankohtaan sopiva glögitarjoilu. Paikalla myös yllätysvieras. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 1.12.2016. Lisätietoja omalta jojolta tai valmentajalta sekä valmennuspäällikkö Akelta akke@ppj.fi .

 - Ensimmäinen Vava-Forum eli varustevastaavien yhteistapaaminen järjestettiin 8.11. Tapaamisessa keskusteltiin seuran varusteiden tilausprosessista, ja tulevaisuuden kehitystyötä varten perustettiin kolme työryhmää:  Pelipaitatyöryhmä, Varusteohjetyöryhmä sekä Fanituotetyöryhmä. Kaikki varustevastaavat ja joukkueiden aktiivit toivotetaan tervetulleiksi mukaan työryhmien toimintaan. Lisätietoja näistä löydätte PPJn Varustevastaavat Facebook-ryhmästä sekä ottamalla yhteyttä pia@ppj.fi