Syyskuu - Jäsentiedote 9/2016

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Talvikauden treenivuorot vahvistettu

Ilmat viilenevät ja illat pimenevät, mutta PPJ-futiksen kesäkausi jatkuu vielä muutaman viikon. Lokakuusta alkaen joukkueet siirtyvät talvikauden aikatauluihin, jotka on nyt vahvistettu. Vuoroihin siirrytään pääsääntöisesti  syyslomaviikolla 42 eli ma 17.10. alkaen, mutta esim. halli- ja kouluvuorot alkavat jo aikaisemmin. Muista siis tarkistaa oman joukkueesi aikataulu ajoissa.

---

Olosuhdemaksulla turvataan tulevaisuuden treenipaikat

PPJ:n syyskokous 2015 päätti jatkaa vuoden 2012 syyskokouksessa päätetyn olosuhdemaksun keräämistä uusilta seuraan liittyviltä jäseniltä. Olosuhdemaksu on 100 € / jäsen ja se on kertaluonteinen – vuonna 2013 se kerättiin kaikilta silloisilta jäseniltä. Sen jälkeen olosuhdemaksu on kerätty kaikilta seuraan liittyviltä jäseniltä, kuitenkin niin, että aloittavalta ikäluokalta maksu kerätään aikaisintaan n. vuosi joukkueiden perustamisen jälkeen.

 Olosuhdemaksu peritään, koska seura on rahoittanut osin velkarahalla viime vuosien kuluessa toteutettuja kenttä- ja hallihankkeitamme (Väinämöisen kenttä, Hernesaaren kenttä ja ylipainehalli), joiden yhteishinta kohosi 850 000 euroon. Tulevina vuosina on tiedossa lisää investointeja, kun Hernesaaren kuplahallin tontin vuokrasopimus umpeutuu, ja Jätkäsaareen rakennettava uusi kenttä suunnitellaan katettavaksi kuplalla. Tällä turvataan yhä kasvavan jäsenistömme harjoitusolosuhteet tulevinakin vuosina.

 Nyt olemme käynnistäneet olosuhdemaksun keräyksen niiltä joukkueilta, joilta ei perustamisen jälkeen olosuhdemaksua ole kerätty. Lisäksi tulemme lähiviikkojen aikana käymään läpi jäsenrekisteriä sekä lähestymään (joukkueenjohtajien kautta) niitä pelaajia, joilta syystä tai toisesta puuttuu merkintä maksusta seuran jäsenrekisteristä. Tässä vaiheessa asia ei vaadi erityistoimenpiteitä yksittäisiltä jäseniltä, vaan ohjeet tulevat joukkueenjohtajien kautta.

---

Jalkapalloluokka aloitti toimintansa Lauttasaaressa

 

Lauttasaaren yhteiskoulussa eli Lykissä aloitti tänä syksynä toimintansa 7. luokan uutuus jalkapalloluokka. Koulussa on ollut mahdollista aikaisemminkin valita urheilupainotteisia opintoja (tanssi, uinti), ja koulun oma uimahalli on mahdollistanut kilpauimareiden uran ja koulunkäynnin yhdistämisen. Tänä vuonna aloittaneelle jalkapalloluokalle on valittu motivoituneita, lajia harrastavia tyttöjä ja poikia eri Etelä-Helsingin seuroista, pääasiassa PPJ:stä. 

Jalkapalloluokka treenaa koulupäivän aikana kahdesti viikossa: tiistaisin klo 13.15.-14.15 ja perjantaisin klo 9.45.-11.00. Valmennuksesta vastaa PPJ. 

Jalkapalloluokka on käynnistetty URHEAn eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian tuella. Luokka valmistaa pelaajia jatko-opintoihin esimerkiksi urheilulukiossa.

 Jalkapalloluokalla opiskeleva PPJläinen Patrick 13v kertoo koulunkäynnistään seuraavasti:

• Miten olet viihtynyt futisluokalla?-Hyvin. Kaikki on tuttuja ja meillä on hauskaa yhdessä.

• Vaikuttaako se, että kaikilla on sama harrastus jotenkin luokan yhteishenkeen futiksen ulkopuolisilla tunneilla? -Meillä on hyvä yhteishenki, mutta opettajat ei aina tykkää kun innostutaan.

•  Muita mietteitä uudesta luokasta? -Fudisluokka on hyvä juttu, kun kaikki tykkää samasta asiasta ja siitä tulee hyvä fiilis. Kaikki arvostaa treenaamista. On kiva että luokalla on myös tyttöfutareita. Poikaluokka ei olisi kiva.

---

Uudet pelaajat, tervetuloa! 

PPJ Ikis

PPJ Ikis on PPJ-faijojen joukkue, joka treenaa tiistai-iltaisin Hernesaaressa klo 20-21.30. Ikis saavutti hienosti oman lohkonsa pronssia Helsingin piirin harrastesarjassa, ja he toivottavat uudet PPJ-faijat tervetulleeksi joukkueeseen.

 B-tytöt 99-01

Uusi B-tyttöjen joukkue, joka perustetaan lokakuussa, hakee 1999-2001 -syntyneitä pelaajia.Jos olet kokenut, aktiivinen ja tavoitteellinen pelaaja, löydät kaltaistasi seuraa TB1-kokoonpanosta. Vähäisempää tavoitteellisuutta etsiville sopii puolestaan iloinen TB2-ryhmä.Hyvä valmennus ja kehittymismahdollisuudet, aktiivinen toiminta ja kohtuulliset kustannukset. Ota yhteyttä: janne@ppj.fi (joukkueenjohtaja Janne Behm)/0505951935

Avoimet harjoitukset 26.9.-9.10.2016

---

PPJ-Gaala ja muuta ajankohtaista

PPJ Gaala tulee taas, varaa päivä kalenterista!

Perinteinen PPJ Gaala järjestetään tänä vuonna marraskuun alussa sunnuntaina 6.11. Gaalassa palkitaan vuoden ansioituneimmat PPJ:läiset, juhlitaan kauden päätöstä ja muistellaan menneen kauden iloja, suruja ja hauskoja sattumuksia. Ennen kaikkea PPJ-perhe kokoontuu yhteen ja pitää gaalassa hauskaa.

Paikasta ja ohjelmasta kerrotaan lisää lähempänä gaalaa.

Ehdota palkittavaa!

PPJ gaalassa palkitaan sekä pelaajia, että taustatoimijoita.

Tiedätkö sinä joukkueenjohtajan, valmentajan tai toimijan, joka ansaitsee mielestäsi tulla palkituksi? Jos tiedät, ehdota pienin perusteluin Tikille, niin ties vaikka ehdokkaasi pääsi gaalassa lavalle pokkaamaan palkinnon. Palkittavat pelaajat kerätään joukkueittain.

Ehdotukset: tiki@ppj.fi

 

Jäsenmaksut tulevat maksuun loppuvuonna

Vuoden 2017 jäsenmaksut ja pelipassit vakuutuksineen tulevat pian maksuun. Summaa ei vielä tarkkaan tiedetä, koska ensi vuoden maksuja ei ole vielä vahvistettu. Jotta pelipassit olisivat kunnossa heti vuoden alusta ne tulevat maksuun marras-joulukuun vaihteessa. Tarkkailkaapa siis joukkueenjohtajilta tai rahastonhoitajilta tulevaa postia, niin saadaan pelipassit heti kuntoon.

---

Avoimia harjoituksia PPJn kilpajoukkueissa

 

2005 Edustusjoukkue

Avoimet harjoitukset:

Ma 19.9. 15:45-17 Väiski
Ma 26.9. 15:45-17 Väiski
Ma 3.10. 15:45-17 Väiski
Ma 10.10. 15:45-17 Väiski

05 ikäluokkaan perustetaan uutena joukkueena ikäluokan edustusjoukkue.
Valmentaja: Antoni Dagaa
Lisätietoa: Juha Tikander 0503747303 tai tiki( a )ppj.fi


PPJ kilpa 04

Avoimet harjoitukset:

Ke 26.10. 18-19 Väiski
Pe 28.10. 17-18 Hernesaari
Ma 31.10. 20-21 Hernesaari

Hyvähenkiseen ja kovaa, mutta pilke silmäkulmassa harjoittelevaan
joukkueeseen haetaan urheilullisia ja innokkaita poikia.
Valmentajat: Niko Kukka ja Saher Talat
Lisätietoa joukkueenjohtajilta: Tuomas Komulainen 040 515 9274 / Tuukka Tammi 050 433 0309


PPJ kilpa 03

Avoimet harjoitukset:

Ma 3.10. 16:30-18 Pyrkkä
Ke 5.10. 17:45-19:15 Hernesaari
To 6.10. 16:45-18:15 Väiski
Su 9.10. 18:45-20:15

03 -ikäluokan kilparyhmä etsii hyviä ja innostuneita pelaajia mukaan joukkueeseen.
Vastuuvalmentaja: Dmitri Sokolov
Lisätietoa jojolta: Paula Enström jojoppj03( at )gmail.com tai 0400 691 555


PPJ kilpa 02

Joukkueessa on tällä hetkellä avoimet ovet niin seurassa jo oleville pelaajille kuin ulkopuolelta tulevillekin. Mukaan pääsee helpoiten ottamalla yhteyttä Joukkueenjohtaja Teemu Puintilaan 050 385 4979 tai

teemu.puintila( at )gmail.com

PPJ B17

Avoimet harjoitukset:

Torstai 29.9. 17:45 Väiski
Torstai 6.10. 17:45 Väiski
Torstai 13.10 17:45 Väiski
Torstai 27.10 17:45 Väiski

Uutena joukkueena perustettava B17 –joukkue etsii kehittymishaluisia ja motivoituneita pelaajia tulevalle kaudelle. Joukkue tulee koostumaan pääasiassa 2099 ja 2001 syntyneistä pelaajista. Joukkue aloittaa Helsingin piirin kakkosesta ja pyrkii lähivuosina nousemaan liiton sarjoihin.

---

2011 syntyneet pelasivat ensimmäiset pelinsä

Sunnuntai 11.9. oli Pyrkällä täynnä jännitystä ja mahtavia suorituksia. Ensin nollakolmoset saivat viikonlopun turnauksensa pakettiin ja heti perään he järjestivät PPJ:n nuorimmalle ikäluokalle ikäluokan ensimmäisen pelitapahtuman. Pelitapahtuma olikin menestys yli kentälle kirmasikin kuusi joukkueellista eli yli 50 vuonna 2011 syntynyttä pientä pelaajaa.

Maaleja tehtiin ja maaleja päästettiin, omia kannustettiin ja vastustajat vietiin kikoilla vipuun ja lopulta huudettiin, käteltiin ja saatiin mitalit kaulaan.

Nollakolmosille kiitos hienosta tapahtumasta ja erinomaisesta pelinohjauksesta. 

---

Paikallinen yhteistyö toi lisää maaleja Jätkäsaareen

PPJ:n toiminta-alueen keskellä on asukasluvultaan jatkuvasti kasvava alue, Jätkäsaari. Alueen lähes ainoana futiskenttänä toimii toistaiseksi Selkämerenpuiston kenttä, joka on aktiivisesti käytössä niin paikallisten asukkaiden ja peliporukoiden kuin Kansainvälisen koulun sekä PPJn toimesta. Sen käyttöä on jo vuosia vaikeuttanut maalien puute; kaupungin puolesta kentällä on vain kaksi maalia, eikä lisää ole saatu lukuisista pyynnöistä huolimatta.

Kesällä PPJ Jätkäsaari 09-10 joukkueen aloitteesta saatiin aikaiseksi harvinaislaatuinen yhteistyö, kun maaliprojektin rahoittajaksi löydettiin lokakuussa Jätkäsaareen avautuva hotelli Clarion Hotel Helsinki. Kun lisäksi PPJ sekä kenttää liikuntatunneillaan käyttävä Kansainvälinen koulu avustivat osaltaan rahoitusta, maaleja saatiin lopulta 4 kpl lisää. Joukkueenjohtaja Pasi Riikosen johdolla PPJ Jätkäsaari 09-10 joukkueen vanhemmat vielä omakätisesti kokosivat maalit, ja  tuloksena oli hieno yhteisöllinen paikallisprojekti!