Syyskuu - Jäsentiedote 9/2017

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Syyslomalla PPJ Futiskouluun

PPJ järjestää koulujen syysloman (16.-20.10.) aikana futiskoulun 6-11 -vuotiaille.

 Koko viikon kokopäiväisen jalkapallokoulun vaihtoehtona on myös vain aamupäivän (klo 9-12) kestävä jalkapallokoulu tai pelkkä loppuviikko (to-pe).

Hinnat
MA-PE, kokopäivä sis. lounas 180€
MA-PE, aamupäivä 90€
TO-PE, kokopäivä sis lounas 72€
TO-PE, aamupäivä 36€

(ma-pe, 16.-20.10 klo 9:00-15:00, hallin ovet auki 8:30, hallilla ohjaaja 15:30 asti) 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä .

---

PPJ:n joukkueet etsivät lisää pelaajia 

Syksy on try-outien ja avoimien harjoitusten aikaa. Syys-lokakuun aikana avoimia harjoituksia järjestävät poikajoukkueet PPJ 04 Kilpa, PPJ 05 Edustus, PPJ 2003 sekä B-pojat. Tyttöjoukkueista B-tytöt sekä T06/07 hakevat avoimilla harjoituksilla lisää pelaajia. Tarkempia tietoja seuran nettisivulta.

---

PPJ perustaa uuden B-tyttöjen joukkueen

PPJ laajentaa tänä syksynä kilpajoukkuetoimintaansa perustamalla B-tyttöjen joukkueen 2000-2003 syntyneille pelaajille. Joukkueen rungon muodostavat PPJ:n nykyinen B-tyttöjen joukkue sekä nykyinen 02/03-joukkue.

Joukkueen toiminta-ajatuksena on tarjota motivoituneille nuorille jalkapalloilijoille turvallinen ja laadukas oppimisympäristö, joka mahdollistaa kehittymisen heidän rakastamassaan lajissa. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Omar Adlani, joka on hankkinut kannuksia muun muassa Kanadan naisten maajoukkueen valmennusryhmässä. Valmennustiimiin kuuluvat myös UEFA B -tason suorittaneet valmentajat Jenna Korhonen ja Jussi Korpinen.

Tarkoituksena on saada aikaan joukkue, josta muodostetaan kaksi peliryhmää. Bt1-peliryhmä tarjoaa motivoituneimmille pelaajille tavoitteellisen harjoitteluympäristön ja kovia pelejä, jotka valmistavat joukkueen nousun lähivuosina B18 Ykköseen. Bt2-peliryhmä tarjoaa mielekkään harjoitusympäristön kaikille muille pelaajille toimien myös ponnahduslautana ykkösjoukkueeseen. Bt2-peliryhmä pelaa kehittäviä pelejä alueellisissa sarjoissa (kakkonen/kolmonen).

B-tyttöjen joukkue täydentää PPJ:n tyttöfutaajien pelaajapolkua tuoden jatkuvuutta sen yläpäähän. Laadukkaan urheilullisen toiminnan ohella tavoitteena on kehittää myös pelaajien henkistä puolta huomioimalla erilaisten pelaajatyyppien yksilölliset tarpeet ja kehittymistahti. Joukkueen toiminta alkaa loka-marraskuun vaihteessa 2017, ja peliryhmien kokoonpanot vahvistetaan marraskuun aikana.

---

PPJn B-pojat uudistuvat

2002 -syntyneiden siirtyessä B-ikäisiksi PPJ on uuden ajan edessä. Näillä näkymin ensi kaudella P17 -sarjoissa pelaa kaksi PPJ:n joukkuetta. Joukkueet pohjaavat nykyisiin B-poikiin sekä nykyiseen 02 -ikäluokkaan. Tavoitteena on tarjota motivoituneille nuorille jalkapalloilijoille turvallinen ja laadukas oppimisympäristö, joka mahdollistaa kehittymisen heidän rakastamassaan lajissa. Kahdella peliryhmällä taataan mahdollisuus jatkaa harrastusta PPJ:ssä sekä kehittymishaluisille kilpapelaajille että jalkapalloon kivana harrastuksena suhtaututuville pelaajille. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Jesse Laajaranta ja joukkueenjohtajana Juppe Kettunen.

Joukkue järjestää syksyllä avoimia harjoituksia ja ottaa pelaajia vastaan myös muista seuroista. Lisätiedot avoimista treeneistä seuran nettisivuilta.

---

PPJ-Gaala 28.10. ja vuoden valinnat

Viimevuotiseen tapaan juhlimme kauden päätöstä hotelli Clarionissa Jätkäsaaressa. Juhlapäivä on tänä vuonna lauantai 28.10. Perinteisesti Gaalassa julkistetaan vuoden valinnat eli joukkueiden vuoden pelaajat sekä vuoden valmentaja, joukkueenjohtaja sekä joukkue. Joukkueet (useimmiten valmentajat) päättävät omat Vuoden pelaajansa, ja muita valintoja saa ehdottaa toiminnanjohtaja Juha Tikanderille tiki@ppj.fi .Aiempiin valintoihin voi tutustua nettisivuilla

Luvassa jälleen mahtava ilta PPJ-perheen, palkintojen ja iloisen meiningin parissa! 

---

PPJ Tukirahasto & kannatusjäsenyys

PPJ on perustanut tänä vuonna tukirahaston, joka myöntää hakemusten perusteella raha-avustuksia heikommassa taloudellisessa tilanteessa oleville pelaajille. Tukea voi hakea tulossa oleviin maksuihin (ei valmiiksi rästissä oleviin). Syksyn hakuaika on 1.-23.10. ja lisätietoa sekä hakulomakkeen saat joukkueenjohtajaltasi tai sähköpostista tukirahasto(a)ppj.fi . Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Maksamalla PPJn kannatusjäsenmaksun 50e olet mukana tärkeässä asiassa: haluamme, että kenenkään juniorin futiksenpeluu PPJssä ei olisi vaakalaudalla harrastusmaksujen takia. Kannatusjäsenmaksut käytetään kokonaisuudessaan PPJ Tukirahaston kautta jaettavina avustuksina vähävaraisille pelaajille.

Ryhdy tuumasta toimeen ja ole mukana tekemässä hyvää!

Näin se käy:

Maksa 50e tai halutessasi suurempi summa PPJ Tukirahaston tilille FI36 7997 7997 8977 10
Laita viitetietoihin ”kannatusjäsenmaksu” ja oma nimesi, sekä halutessasi sähköpostiosoitteesi. Mikäli haluat tukea tiettyä joukkuetta tai pelaajaa, laita tästä myös tieto viestikenttään. Tällaisesta ns. korvamerkitystä tuesta 50 % voi kohdentaa toivomalleen pelaajalle tai joukkueelle.

Kannatusjäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden.

---

Hernesaaren hallin valaistus

Hernesaaren hallissa on syksyllä esiintynyt sähkövikoja ja lamppuja on tästä syystä ollut pimeänä. Vikoja korjataa lokakuun ensimmäisellä viikolla. PPJ kiittää kärsivällisyydestä!

---

PPJ:n hallitus ja työntekijät kokoontuivat hiomaan PPJ:n tulevaisuuden strategiaa

PPJ:n hallitus ja palkatut työntekijät viettivät lauantaina 16.9. pitkän päivän pohtien tulevaisuuden haasteita sekä mahdollisuuksia ja miten haasteet voitetaan ja mahdollisuuksista otetaan irti paras mahdollinen hyöty.

Strategiapäivässä esitetyn mallin pohjalta aletaan työstää yhdessä seuran valmentajien kanssa PPJ:n ikäluokkavastuumallia, jonka tarkoituksena on selkeyttää valmentajien rekrytoimista, saada pelaajapolkuun selkeämpi jatkuvuus ja laadun varmistus ikäluokasta toiseen. Samalla valmennuspäälliköt pääsevät paremmin tukemaan valmentajien kehittymistä. Tavoitteena on, että uusi ikäluokkamalli on kokonaisuudessaan käytössä kesäkauden 2018 päätyttyä. Ikäluokkamallia sovelletaan sekä tyttö- että poikajoukkueissa.Asiasta tiedotetaan tarkemmin prosessin edetessä. 

Samalla päätettiin myös taitokoulutoiminnan terävöittämisestä. Taitokouluille tullaan muun muassa nimeämään vastuuvalmentajat. Samalla taitokoulu tulee osin maksulliseksi (50€ / 6 kuukautta), samalla tosin joukkuetoiminnassa ei tarvitse enää varata rahaa vastuuvalmentajan taitokouluun osallistumiseen. Myös tyttöjen taitokoulutoimintaa kehitetään. 

Strategiapäivässä täsmennettiin kilpajoukkueiden (12-15 -vuotiaat) kilpailullisia tavoitteita, tavoitteeksi asetettiin kaikkien ikäluokkien kykenevän pelaamaan vähintään aluesarjatasolla. Samalla todettiin pääasiallisen tavoitteen olevan kuitenkin pelaajakehitys. Pelaajakehityksen mittariksi määriteltiin 1-2 pelaajaa per ikäluokka aluejoukkueissa. 

Lisäksi käytiin pitkä keskustelu mm. olosuhteista ja niiden kehityksestä sekä seuran vahvuuksista ja haasteista.

---

Ajankohtaisia asioita

• PPJn Jojofoorumi järjestetään 6.10. Aiheena tällä kertaa etiikka lasten urheilussa ja joukkueenjohtajan toiminnassa.

• PPJn Iltakoulussa 27.10. aiheena on puolestaan pelaajan tie kohti huippujalkapalloa, puhujia tilaisuudessa on sekä Suomesta että Espanjasta. Iltakoulu on valmentajille ja aktiivisille seuratoimijoille tarkoitettu tilaisuus.

• pe 6.10. PPJn omat taitokisat Talin hallissa, lisätietoa ja kisojen säännöt saatavilla oman joukkueen kautta.