Tammikuu - Jäsentiedote 1/2019

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

PPJ sai kaupungilta kenttäalueen Jätkäsaaresta 

 Helsingin kaupunginhallitus teki 28.1. kokouksessaan myönteisen päätöksen kenttäalueen varaamisesta PPJ:lle tulevasta Jätkäsaaren liikuntapuistosta. Päätöksessä todetaan muun muassa seuraavaa:

"Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on esityksessään todennut, että Jätkäsaaren liikuntapuistoon sijoittuva täysikokoinen, ympärivuotinen jalkapallohalli tulee parantamaan erityisesti jalkapallon talviharjoitteluolosuhteita merkittävästi. Palloliiton Helsingin piirin olosuhdetutkimus osoittaa, että suhteessa jalkapallon harrastajamääriin tekonurmikentille on tarvetta erityisesti läntisessä kantakaupungissa.

Pallo-Pojat Juniorit ry:llä on tällä hetkellä pieni jalkapallohalli Hernesaaressa, mutta se joudutaan purkamaan keväällä 2020 alueen muun rakentamisen tieltä. Uudelle, isommalle jalkapallohallille on etsitty sijoituspaikkaa yhteistyössä seuran, aluerakentamisprojektin, kaupunkiympäristön toimialan ja liikunnan palvelukokonaisuuden kesken. Parhaaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut Jätkäsaareen rakentuva uusi liikuntapuisto. Kaupunkiympäristön toimiala on arvioinut, että nyt varattavalla paikalla ylipainerakenteinen halli voi olla pystyssä koko vuoden. Jätkäsaaren liikuntapuisto on rakenteilla ja sen ensimmäinen tekonurmikenttä valmistuu kesällä 2019. Varattavalle alueelle suunnitellun toisen kentän perusrakenteet ovat keväällä 2020 sellaisessa kunnossa, että sille voidaan rakentaa tekonurmikenttä ja sijoittaa ylipainerakenteinen jalkapallohalli. Pallo-Pojat Juniorit ry:n toiminta voi siten jatkua ilman suurempaa keskeytystä."

Päätösasiakirjohin voi tutustua tarkemmin kokouksen esityslistasta (kohta 27)

 

---

PPJ:n hallitus 2019 esittäytyy

Seuran vuosikokouksessa 4.12.2018 valittu hallitus aloitti toimikautensa vuoden 2019 alussa. Hallituksessa jatkavat Sami Aurejärvi (puheenjohtaja),  Miia Sirviö, Pasi Riikonen, Mikael Anthoni, Tony Rönnqvist, Anna Santalahti sekä Timo Drachmann. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Tuomas Parm. Hallituksen jäsenten vastuualueet ja yhteystiedot löytyvät PPJ:n nettisivulta, ja näin he kuvailevat itseään ja PPJläisyyttään:

 

Sami Aurejärvi, puheenjohtaja:

"Aloitan neljännen vuoteni seuran hallituksen puheenjohtajana. Hallitustyön lisäksi aikani kuluu 06/07 -tyttöjen ja 08- sekä 11-poikien kentän laidalla."

Mikael Anthoni:

'Tulin isänä mukaan PPJ:n toimintaan vuonna 1997 perheen poikien aloittaessa futiksen peluun.

Vuosien saatossa olen toiminut niin valmentajana, joukkueenjohtajana, PPJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Seurassa ehkä näkyvin panos on tullut kenttähankkeista ja vuorojaossa joukkueille.'

Anna Santalahti

"Seurahistoriani alkaa vuodesta 2010, jolloin PPJ perusti Ruoholahteen ensimmäiset kaupunginosajoukkueensa. Päädyin tuolloin Ruoholahden 05-poikien jojoksi ja olinkin siinä hommassa koko joukkueen elinkaaren ajan eli kuusi vuotta. Nykyään olen 2005 Edustuksen  joukkueenjohtaja, ja lisäksi vahvasti 2010 Jätkäsaari -joukkueen toiminnassa mukana.

Hallituksessa alkoi nyt viides toimikauteni. Vastuullani on edelleen viestintäpuolelta PPJ Jäsentiedotteen kokoaminen ja lähettäminen. Päivitän myös nettisivuja sekä Facebookia.

Toinen tärkeä vastuualueeni on PPJ Tukirahasto. Se auttaa PPJ-pelaajien perheitä harrastusmaksuissa myöntämällä raha-avustuksia. Olemme saaneet pienillä resursseilla Tukirahaston toiminnan pyörimään, ja olen kiitollinen kaikista avustuksista ja kannatusjäsenmaksuista joita olemme siihen saaneet. Avustuksilla olemme voineet auttaa kymmeniä pelaajia ja mahdollistaa futisharrastuksen jatkumisen."

 

Tuomas Parm

"Olen seurannut PPJ:n toimintaa kahden vuoden ajan Laru 2011 -joukkueen viestittäjänä. Usein myös kameran takaa. Kaikesta huomaa, että seurassa on tehty lujasti hommia juniorijoukkueiden ammattimaisen valmennuksen ja ympärivuotisten harjoitteluolosuhteiden parantamiseksi. Kenttätilan puute rajoittaa edelleen liikuntaharrastuksen saavutettavuutta ja toiminnan laajentamista, mutta kova ydin on hyvässä hapessa. 

Hallituksen jäsenenä avustan seuraa sähköisessä viestinnässä, josta minulla on laaja työkokemus. Lisäksi etsin yrityskumppanuuksia seuran tukipilareiksi."

Miia Sirviö

"Tästä alkaa toinen kauteni PPJ:n hallituksessa. Halu olla mukana kehittämässä seuran toimintaa kumpuaa rakkaudesta lajiin.  Pelaan itse PPJ naisten edustusjoukkueessa ja molemmat poikani PPJ Larun junnujoukkueissa. Itselläni parhaimpien lapsuusmuistojen joukkoon nousee jalkapalloharrastuksen parissa vietetty aika; pelimatkat ja turnaukset sekä joukkueeseen kuulumisen riemu. Haluankin omalta osaltani auttaa PPJ:läisiä viihtymään jalkapallon parissa. Myös ympärivuotisten harjoitusolosuhteiden luominen ja omatoimiseen treenailuun rohkaiseminen on minulla lähellä sydäntä.

Vastuualueisiini  hallituksessa kuuluu PPJ Gaalan järjestäminen sekä  turnausjärjestelyjen koordinointi.  Olen myös mukana Laru 09 joukkueenjohdossa."

Tony Rönnqvist

"PPJ-seuraan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2014 kun lähdin pojan ja tytön  kanssa ekoihin harkkoihin, poika "Prinssi ja Prinsessa"-fudikseen ja isosisko Eira08eihin. Olin jo ajat sitten päättänyt että miusta tulee lasten "hovikuski" jos treeneihin pitää viedä. Vuonna 2013 päätin itse omaa "uraani" joka kesti 28 vuotta. Junnuvuodet meni sinivalkoisissa Vasa IFKn paidoissa. Vuodet vierähtivät ohi ja pelaajaurani viimeiset 7 vuotta pelasin Kauniaisissa 4-divarissa Team Granissa veskarina.
Hovikuskin hommat eivät riittäneet. Toimin Eira 2010:ssä joukkueenjohtajana ja nyt on myös E- ja D-tason valmentajakoulutukset käyty. Vuosi 2019 tulee olemaan kolmas PPJ:n hallituksessa. Moni ellei kaikki puhuu tavoitteistaan - minä tiedän toimivani jalkapallomaalivahtivalmentajana vielä jonain päivänä!"

Mikko Pirilä

"Olen tutustunut PPJ:n toimintaan jo esikoisen prinssifudiksen kautta neljä vuotta sitten. Vanhemman poikani mukana Larun 2010-syntyneissä aloitin jojona joukkueen perustamisen yhteydessä ja siinä toiminnassa on ollut ilo tutustua niin pelaajiin ja vanhempiin kuin koko seuran toimintaan.Tämän lisäksi toinen poikamme pelaa Larun 2012-joukkueessa.

Hallitustyössä minua vetää puoleeni mahdollisuus olla mukana hienon ja kasvavan seuran toiminnassa syvemmin sekä osallistua toiminnan kehittämiseen.”

 

 

Pasi Riikonen

Jalkapallojoukkue on yksi näkyvimmistä yhteisöllisistä toimijoista asuinalueella. PPJ:n vanhemmista ammentava toiminta imaisi minut mukaansa heti alusta uudessa Jätkäsaaren kaupunginosassa. Jojona Jätkäsaari 2009 ja 2010 -joukkueessa on päässyt sisään ainutlaatuisella tavalla Jätkäsaaren ja Ruoholahden lasten ja vanhempien yhteisöön - ja tietysti myös Eiran ja Larun ihmisiin.

Innostukseni alueen sekä koko PPJ:n tason aktiivisuuteen kumpuaa mahdollisuudesta tehdä harrastamisen arjesta helpompi ja toimivampi. Sitä edustavat lähellä olevat laadukkaat olosuhteet sekä treenikyytipalvelut, joilla treenit pystytään pitämään klo 13-16 välillä. Se, että 9v lapsi huikkaa innostuneena treenien jälkeen että "meen Vihreälle pelaa futaa kavereiden kanssa" on se arkinen palkinto.

Hallituksessa fokuksenani on olosuhteet - se että seuralla on viimeistään 2020/21 Jätkäsaaren kupla sekä se, että Eirassa (Johari), Larussa (Ruukinlahti), ja Ruoholahdessa (Ruoholahden koulun kenttä) alueen olosuhteet harppaavat eteenpäin. Olosuhteet eivät ole yhden henkilön show, vaan yhteinen projekti, jolla taataan että PPJ:n vahvassa kasvussa olosuhteet eivät muodostuisi toimintaa rajoittavaksi tekijäksi. Tässä pääsee soveltamaan työosaamista Lappsetilla urheiluolosuhteiden kanssa.

 

---

Hiihtoloman Futiskoulu Hernesaaressa

PPJ Järjestää taas hauskan ja tehokkaan hiihtoloman Futiskoulun viikolla 8 (ma 18.- pe 22.2.) Hernesaaressa, vastuuvalmentajana toimii Jesse Laajaranta. Leirille on mahdollista osallistua oman aikataulun mukaan myös puolipäiväisesti. Kokopäivän futiskoululaisille kuuluu hintaan lämmin lounas. Ilmoittautumislinkki tässä

Hinnat
Ma-Pe klo 9-15, 150 euroa
Ma-Ke klo 9-15, 90 euroa
To-Pe klo 9-15, 60 euroa

Ma-Pe klo 9-12, 75 euroa
Ma-Ke klo 9-12 45 euroa
To-Pe klo 9-12, 30 euroa

Mukaan urheiluvarusteet, jalkapallo, juomapullo ja iloinen treenifiilis.

Hiihtolomaterveisin:
Jesse Laajaranta
0442630994
jesse (a) ppj.fi
Huom! Varauksen peruutus viimeistään: 14.02.2019 klo 23:00

 

---

Intersport Suomenojan palautekysely seurakaupasta

Hei jalkapalloväki,

Intersport Suomenoja on tekemässä kyselyä Metropolian opiskelijoiden kanssa. Kyselyn aiheena on seurakauppa  yhteistyöseurojen osalta. Mielipiteenne on meille tärkeää. Tavoitteena on parantaa edelleen palvelun tasoa ja helpottaa kotijoukkojen kiireistä arkea sujuvilla varusteasioilla. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

Linkki kyselyyn

Kiitos vastauksistanne!

Mika Juvonen
Intersport Suomenoja
kauppias

---

Eerikkilän PPJ-leireille ilmoittautuminen auki!

Legendaariset PPJ-leirit Eerikkilän Urheiluopistolla järjestetään tuttuun tapaan myös kesällä 2019. Tytöt leireilevät 2.-3.6. ja pojat 5.-7.7.

Eerikkilän leirille järjestetään meno-paluu -bussikuljetukset Helsingistä, ja 1 yön + 2 leiripäivän hinta on 120e. Lisätietoa ja ennen kaikkea fiiliksiä kannattaa käydä lukemassa nettisivuiltamme.

---

Ajankohtaista

• PPJ Jäsenkysely lähetetään kaikille jäsenille (huoltajien/jäsenten sähköposteihin) helmikuussa. Sillä kartoitetaan tyytyväisyyttä oman joukkueen sekä seuran toimintaan yleisesti.

• PPJ Tukirahaston kevään hakuaika on 1.- 23.3.2019. Joukkueenjohtajille lähetetään asiasta tarkemmat tiedot sekä hakukaavake ennen hakuajan alkamista. Tukirahaston avustusten hausta löytyy lisätietoa seuran nettisivulta

•  PPJ Rieha eli PPJ-perheen kesäkauden avausjuhla järjestetään lauantaina 11.5. Pyrkällä Lauttasaaressa. Laittakaa päivämäärä kalentereihin jo nyt!