Tammikuu - Jäsentiedote 1/2018

Tämä on PPJ:n Jäsentiedote. Se on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen jäsentiedotearkistosta http://ppj.fi/tietopankki/jasentiedotearkisto/. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat 

---

Uusi PPJn hallitus esittäytyy

Seuran vuosikokouksessa marraskuussa valittu hallitus aloitti toimikautensa vuoden 2018 alussa. Uusia hallituksen jäseniä ovat Miia Sirviö, Anna-Maria Rosenqvist, Pasi Riikonen sekä Mikko Pirilä. Vanhoina hallituksen jäseninä jatkoivat Sami Aurejärvi (puheenjohtaja), Mikael Anthoni, Tony Rönnqvist, Anna Santalahti sekä Timo Drachmann. Hallituksen jäsenten vastuualueet ja yhteystiedot löytyvät PPJ:n nettisivulta, ja näin he kuvailevat itseään ja PPJläisyyttään:

Anna-Maria Rosenqvist:

"Eräänä päivänä huomasin, että perheen nuorimman fudisharrastus oli vienyt minutkin täysin mukanaan... Noin kuusi vuotta olen nyt viettänyt ison osan vapaa-ajastani autossa kuskaamassa tai kentän laidalla kannustamassa Laru 06:ia. 

Olen saanut ilon olla mukana järjestämässä varainhankintaa, kahvioita ja turnauksia ja olen matkan varrella oppinut tuntemaan paljon uusia ihania fudisvanhempia ja poikia. Toimin nykyään PPJ06 edustuksen taustajoukoissa ja istun ensimmäistä kertaa PPJ:n hallituksessa, vastuutehtävänä Eerikkilän leirit.

 Mikko Pirilä:

"Olen tutustunut PPJ:n toimintaan jo esikoisen prinssifudiksen kautta neljä vuotta sitten. Vanhemman poikani mukana Larun 2010-syntyneissä aloitin jojona joukkueen perustamisen yhteydessä ja siinä toiminnassa on ollut ilo tutustua niin pelaajiin ja vanhempiin kuin koko seuran toimintaan.Tämän lisäksi toinen poikamme pelaa Larun 2012-joukkueessa.

Hallitustyössä minua vetää puoleeni mahdollisuus olla mukana hienon ja kasvavan seuran toiminnassa syvemmin sekä osallistua toiminnan kehittämiseen.”

Miia Sirviö:

"Jalkapallo on aina ollut minun lajini. Aloitin pelaamisen Kuopiossa ala-asteikäisenä kun kaupunkiin perustettiin ensimmäinen tyttöjoukkue.  Valmentajanani toimi usean vuoden ajan legendaarinen Atik Ismail , joka sytytti kipinän jalkapalloon lopullisesti. Nykyisin pelaan PPJ:n Naisten joukkuueessa. Esikoispoikani ilmoitettiin PPJ:n pallokouluun heti kun  kävelemään oppi ja nyt myös nuorempi on saatu kuningaslajin pariin.

Pyrkkä on toiminut meillä leikkipuistona ja perheemme löytää sieltä aikalailla kelillä kuin kelillä. Ympärivuotisten harjoitusolosuhteiden luominen ja omatoimiseen treenailuun rohkaiseminen on minulla lähellä sydäntä.

Itselläni parhaimpien lapsuusmuistojen joukkoon nousee pelimatkat ja turnaukset sekä joukkueeseen kuulumisen riemu. Haluankin omalta osaltani auttaa PPJ:läisiä viihtymään jalkapallon parissa kaikilla tavoin. Uutena jäsenenä hallituksessa vastaan PPJ Gaalan järjestämisestä sekä tyytyväisyyskyselyistä ja toimin turnausjärjestelyjen koordinaattorina.  Haluan, että kaikki viihtyvät."

Pasi Riikonen:

"Jalkapallojoukkue on yksi näkyvimmistä yhteisöllisistä toimijoista asuinalueella. PPJ:n vanhemmista ammentava toiminta imaisi minut mukaansa heti alusta uudessa Jätkäsaaren kaupunginosassa. Jojona Jätkäsaari 2009/2010 -joukkueessa on päässyt sisään ainutlaatuisella tavalla Jätkäsaaren ja Ruoholahden lasten ja vanhempien yhteisöön - ja tietysti myös Eiran ja Larun ihmisiin.

Innostukseni alueen sekä koko PPJ:n tason aktiivisuuteen kumpuaa mahdollisuudesta tehdä harrastamisen arjesta helpompi ja toimivampi. Sitä edustavat lähellä olevat laadukkaat olosuhteet sekä treenikyytipalvelut, joilla treenit pystytään pitämään klo 13-16 välillä. Se, että 8v lapsi huikkaa innostuneena että "meen Vihreälle pelaa futaa kavereiden kanssa" on se arkinen palkinto.

Hallituksessa fokuksenani on olosuhteiden toteuttaminen - se että seuralla on viimeistään 2020 Jätkäsaaren kupla sekä se, että Eirassa (Johari), Larussa (Ruukinlahti), ja Ruoholahdessa (Ruoholahden koulun kenttä) alueen olosuhteet harppaavat eteenpäin. Olosuhteet eivät ole yhden henkilön show, vaan yhteinen projekti, jolla taataan että PPJ:n vahvassa kasvussa olosuhteet eivät muodostuisi toimintaa rajoittavaksi tekijäksi.

Timo Drachman:

"Kiinnostukseni jalkapalloa kohtaan syttyi uudestaan, kun poikani aloitti pelaamisen PPJ Laru 07:ssä. Ajauduin joukkueen aktiiviksi Aken pyynnöstä aluksi apurina harjoituksissa. Aken siirtäessä joukkueen valmennusta joukkueen omalle vastuulle, toimin yhtenä joukkueemme isävalmentajista. Samalla kävin Suomen Palloliiton E- ja D-valmentajakurssit.

Olen ollut aktiivisesti mukana joukkueemme toiminnassa reilut neljä vuotta. Tavoitteenamme on ollut tarjota joukkueemme jokaiselle pojalle heidän omia tarpeitaan vastaavat olosuhteet harrastaa jalkapalloa.

Vuosi 2018 on toinen vuoteni PPJ:n hallituksessa. Vastuualueeni on varusteet ja Fanituotteet. Vastaan myös osittain Hernesaaren hallin ylläpidosta. Lisäksi haluan antaa oman panokseni toimenpiteisiin, joilla varmistetaan harjoitusolosuhteiden kehittyminen seuran tulevaisuuden tarpeiden mukaisiksi." 

Tony Rönnqvist:

"PPJ-seuraan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2014 kun lähdin pojan ja tytön  kanssa ekoihin harkkoihin, poika "Prinssi ja Prinsessa"-fudikseen ja isosisko Eira08eihin. Olin jo ajat sitten päättänyt että miusta tulee lasten "hovikuski" jos treeneihin pitää viedä. Vuonna 2013 päätin itse omaa "uraani" joka kesti 28 vuotta. Junnuvuodet meni sinivalkoisissa Vasa IFKn paidoissa. Vuodet vierähtivät ohi ja pelaajaurani viimeiset 7 vuotta pelasin Kauniaisissa 4-divarissa Team Granissa veskarina.

Hovikuskin hommat eivät riittäneet. Toimin Eira 2010:ssä joukkueenjohtajana ja  nyt on myös E- ja D-tason valmentajakoulutukset käyty.Vuosi 2018 tulee olemaan toinen PPJ:n hallituksessa. Moni ellei kaikki puhuu tavoitteistaan - minä tiedän toimivani jalkapallomaalivahtivalmenjana vielä jonain päivänä!"

 

Anna Santalahti:

"Seurahistoriani alkaa vuodesta 2010, jolloin PPJ perusti Ruoholahteen ensimmäiset kaupunginosajoukkueensa. Ajauduin silloin Ruohiksen 05-poikien jojoksi ja olinkin siinä hommassa koko joukkueen elinkaaren ajan. Siinä välissä tein vuonna 2013 opintoihini liittyen PPJ Jäsenkyselyn, ja päädyin sittemmin myös PPJ hallitukseen. Hallituksessa alkoi nyt neljäs toimikauteni, ja kentän laidalla minut voi nähdä lasteni joukkueiden PPJ Jätkäsaari 09-10 sekä PPJ 05 Edustus -joukkueiden tapahtumissa - sekä tietysti myös kentällä PPJ Mutseissa!

Hallituksessa vastaan PPJ Jäsentiedotteista sekä tiedotuksesta paikallislehtiin. Päivitän välillä myös nettisivuja sekä Facebookia. Uusin vastuualueeni on PPJ Tukirahasto, joka auttaa pelaajien perheitä harrastusmaksuissa myöntämällä raha-avustuksia. Toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin, hienoa on myös että niin moni vanhempi on myös maksanut seuran kannatusjäsenmaksun ja siten osallistunut arvokkaaseen avustustyöhön!"

Mikael Anthoni:

'Tulin isänä mukaan PPJ:n toimintaan vuonna 1997 perheen poikien aloittaessa futiksen peluun.

Vuosien saatossa olen toiminut niin valmentajana, joukkueenjohtajana, PPJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Seurassa ehkä näkyvin panos on tullut kenttähankkeista ja vuorojaossa joukkueille.'

Sami Aurejärvi, puheenjohtaja:

"Aloitan komannen vuoteni seuran hallituksen puheenjohtajana. Hallitustyön lisäksi aikani kuluu 06/07 -tyttöjen ja 08- sekä 11-poikien kentän laidalla."

---

PPJ Tukirahaston avustusten haku maaliskuussa

PPJ Tukirahaston seuraava hakuaika on 1.-23.3. Joukkueenjohtajille lähetetään asiasta tarkemmat tiedot. Tukirahaston työryhmä on päättänyt yhdenmukaistaa tukien myöntämisperiaatteita ja vastaisuudessa pelaajalle myönnettävä maksimisumma  on 300e/vuosi. Tuen hakemisesta voit kysyä lisää osoitteesta tukirahasto@ppj.fi. ja lisätietoa löytyy myös PPJ:n nettisivuilta

---

Ajankohtaisia PPJ-asioita

• Talvilomaviikolla 8 Hernesaaren hallissa järjestetää PPJn Fudiskoulu 6-12 vuotiaille, ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä. Normaaleja treenivuoroja ei hallissa järjestetä ajalla la 17.2.-su 25.2.

• Myös kesälle kannattaa jo nyt tehdä kalenterimerkinnät: Legendaariset PPJ Fudiskoulut kesäkuussa (löydät täältä lisäinfoa) sekä tietysti Eerikkilän PPJ-leirit: 3.-4.6. tytöt ja 6.-8.7. pojat. 

• Hernesaaren hallissa pidettiin huolto- ja siivoustalkoot 23.1. Kiitos talkooväelle! Iso löytötavaralaatikko tyhjennettiin ja vietiin pois talkoiden yhteydessä. Kaikki tavarat siivotaan pois 31.1. 

---

Aiheena tässä rennossa keskusteluillassa on joukkueen sisäinen ja ulkoinen viestintä. Illan vierailijana ja keskustelun alustajana entinen Veikkausliigan markkinointijohtaja ja nykyinen sponsorointi & tapahtumamarkkinointi ryn:n toimitusjohtaja Risto Oksanen

Paikka: Bistro Telakka, Lauttasaari, Vattuniemenranta 5. Ilmoittautuminen tästä linkistä

 

---

PPJ somessa

Jäsentiedotteen lisäksi kannattaa myös seurata PPJtä somekanavissa. Instagramissa  PPJ:llä on yli 800 seuraajaa, ja tätä kanavaa seuraavat myös junnut! PPJn Facebook-sivulla on tykkääjiä 1670. Facebook-sivulla julkaistaan myös hyödyllistä tietoa esim. harjoituspaikoista (Väiskin lumitilanne jne).

Pelaajien perheille tärkeä sivusto Facebookissa on myös PPJ Varustekirppis, jossa treenivaatteet ja pelikengät vaihtavat omistajaa näppärästi. Ryhmä tarkoitettu PPJ-perheille ja on siksi ns. suljettu eli vaatii jäsenen hyväksymisen. Se löytyy Facebookista hakusanalla "PPJ Varustekirppis".