PPJ Gaalassa päätettiin kausi ja palkittiin Vuoden pelaajat ja joukkuetoimihenkilöt

PPJ Gaala järjestettiin tänä vuonna uudessa paikassa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Pelaajat ja heidän perheensä kokoontuivat viettämään mukavan illan palkintojen, hodareiden ja hyvän seuran merkeissä. Juhlassa palkittiin jokaisen joukkueen nimeämä joukkueen Vuoden pelaaja, ja lisäksi palkittiin Vuoden tyttö- ja poikapelaajia sekä seuratoimijoita:

Vuoden tyttö- ja poikapelaajat

Kauden tyttöpelaaja, leikkimaailma: Ebba Schauman / Tytöt 2012
Ebba on määrätietoinen ja motivoitunut pelaaja, mikä näkyy sekä treeneissä että peleissä hyvänä tekemisenä. Hän on pelaajana monipuolinen, taitava ja ketterä. Hän pystyy auttamaan joukkuetta millä tahansa pelipaikalla.

Kauden tyttöpelaaja, kaverimaailma: Elsa Leino / Tytöt 2007
Intohimoinen harjoittelija, joka ei tunne puoliteholla harjoittelua. Kannustaa aina omaa joukkuetta, vie kavereita eteenpäin omalla asenteella ja ymmärtää joukkueurheilun merkityksen. Pelisilmä ja periksiantamattomuus, sekä liike kentällä on vertaansa vailla.

Kauden tyttöpelaaja, tulevaisuusmaailma Liisa Saura / Tytöt 2007
Harjoitusaktiivisuus, niin omalla kuin vapaa-ajalla erinomainen. Kuvastaa hyvin, että omalla motivaatiolla voi kehittyä nopeasti myös huipputasolle. Luotettava ja raudankova toppari.

Kauden poikapelaaja, leikkimaailma: Emil Rautiainen / Edustus 2010
Rautaisen kova Emil Rautiainen on osoittanut määrätietoisuutta ja kunnianhimoa ollessaan vuotta nuorempana joukkueen kantavia voimia kentällä. Emil on malliesimerkki siitä, kuinka paljon töitä pitää tehdä, jos haluaa absoluuttiselle huipulle.

Kauden poikapelaaja, kaverimaailma: Julius Koskinen / Edustus 2007
Julius haluaa aina antaa kaikkensa kentällä ja se näkyy kehityksessä ja tuloksissa! Teki viime kaudella 21 maalia ja nousi usein kovimmissa peleissä ratkaisijaksi. Julius on joukkuepelaaja isolla sydämellä ja hänellä on kyky sytyttää koko joukkue taisteluun.

Kauden poikapelaaja, tulevaisuusmaailma: Juuso Höckert / A-pojat
Juuso pelasi vuoden 2022 aikana tavallaan kaksi kautta, ensin keväällä vahvat P20 SM-karsinnat (17 ottelua ja 1432min) joukkueen puolustuksen johtajana. Näiden ASM-pelien otteiden, sekä muutaman poissaolon myötä aukeni kesäkuussa paikka myös Edustuksen avaukseen, mistä Juuso ottikin heti paikkansa, eikä siitä enää kauden aikana luopunut. Tulokaskaudella Kakkosessa kiitettävät 18 ottelua ja 1413min. Juuso on monipuolinen moderni puolustaja, jonka vahvuudet ovat 1v1 puolustamisessa, pelinlukemissa, pelinavaamisessa, hyökkäysten tukemisessa, sekä asenteessa ja motivaatiossa urheilijan elämää ja jalkapalloa kohtaan.

Vuoden maalivahdit

Vuoden tyttömaalivahti 8v8: Iris Ameel / T2012
Harjoittelee ahkerasti, aktiivisuus hyvällä tasolla.  Tekee treeneissä kaiken hyvällä asenteella. Kohentaa ryhmän henkeä, eli tsemppaa muita ja osallistuu treenien aikana kysymyksiin yms, ja ottaa muita mukaan keskusteluun. Näyttää mielellään esimerkkiä ja haluu olla tekemässä aina kun voi.

Vuoden poikamaalivahti 8v8: Eemeli Sutela / Laru 2012
Eemeli on tunnollinen harjoittelija ja treenaa myös paljon omalla ajallaan. Eemeli on keskittynyt maalivahtina kehittymiseen ja tulos alkaa nyt näkyä. Kuluvan kauden aikana hän on edistynyt merkittävästi etenkin torjuntatyösketelyssään.

Walter Viitala -palkinto 11v11: Kian Panbehtchi / B-pojat
Kian on osoittanut BSM-kaudella määrätietoisuutta oman kehittymisen suhteen. Hänet valittiin joukkueen toimesta myös joukkueen kapteeniksi. Joukkueen keskuudessa Kian on arvostettu pelaaja hänen johtamistaitojensa ja monipuolisen maalivahtityöskentelynsä ansiosta. Kian on myös PPJ:n oma kasvatti.

Vuoden joukkue

Tytöt 2007: Joukkue ja sen pelaajat ovat kehittyneet huimasti niin joukkueena kuin yksilöinäkin viimeisen vuoden aikana. Joukkueen motivaatiossa ja sen myötä tuloksissa näkyy lajitaidollisen ja henkisen valmennuksen menestystarina. Joukkueen Sininen peliryhmä nousi syyskierrokselle kakkosesta ykköseen ja voitti sen heti noususyksynä. Valkoinen peliryhmä puolestaan nousi suvereenilla esityksellä syyskierrokselle kolmosesta kakkoseen ja kävi hakemassa sieltä itselleen tärkeää kokemusta kovista peleistä. Sininen peliryhmä pokkasi lisäksi Helsinki Cupin hopeaa. Osa joukkueen pelaajista on myös käynyt pelaamassa naisten edustuksen pelejä ja olivat osaltaan vaikuttamassa sarjatason nousuun myös siinä joukkueessa.


Vuoden joukkueenjohtaja

Teemu Rautiainen / Laru 2011
PPJ Laru 2011 on yli 50 pelaajastaan huolta pitävä yhteisö, joka on voittanut parhaita akatemiajoukkueita Suomessa vuodesta toiseen, ja jossa pieni vaihtuvuus sekä pelaajien että toimihenkilöiden kohdalla osoittaa laajaa tyytyväisyyttä. Tästä iso kiitos kuuluu yli 6 vuoden ajan joukkuetta johtaneelle Teemu Rautiaiselle. Teemu jatkoi vapaaehtoistyötään joukkueenjohtajana vielä sen jälkeen, kun hänen oma poikansa siirtyi vuotta vanhempiin. Lisäksi Teemu on koko ajan toiminut myös taitokoulun joukkueenjohtajana. Teemu on ystävällinen, kulissien takana paljon joukkueensa eteen töitä tekevä joukkueenjohtaja, jota
arvostetaan myös muissa jalkapalloseuroissa.

Vuoden valmentaja

Oskar Stubb (Edustus 2007, PPJ Ruoholahti): Oskar on malliesimerkki nuoresta lahjakkaasta valmentajasta, jonka iästä huolimatta kokemusta valmentamisesta on paljon. Se näkyy tekemisessä määrätietoisuutena ja kykynä ja haluna oppia koko ajan lisää. Oskarin vahvuuksiin kuuluu myös poikkeuksellisen hyvä kommunikointi ja ilmapiirin luominen pelaajien kesken. Innolla jään odottamaan herran tulevia vuosia! Hurraaaa!

Vuoden erikoispalkinnot

PPJ Turnausvastaavat
Turnausjärjestäjät tekevät tärkeätä vapaaehtoistyötä, jotta tapahtumat onnistuisivat erinomaisesti ja osallistujille jäisi hyvä mieli turnauksesta. He valmistelevat ja organisoivat, ovat paikalla ja hoitavat jälkipyykin. Samalla he keräävät rahaa joukkueelleen mahdollistaen näin myös osallistumista muiden seurojen, myös hyvin järjestettyihin, turnauksiin. Tämä palkinto osoitetaan kaikille turnauksissa mukana olleille PPJ-vapaaehtoisille. PPJ-turnausjärjestäjien erikoispalkinnon ottavat vastaan vuoden 2022 Girls’ Cupin kenttävastaavat Martta Martola, Hanna-Liisa Harju, Kati Tammisto, Tytti Lönngren, Elina Alander, Tina Strandberg, Elina Niemissalo, Terhi Koponen ja John Främling sekä Palloliiton ikäluokan 2008 lopputurnauksen järjestäjät Hiski Lapinleimu, Mika Laasonen ja Anders Carlberg.

Lasse Litmanen (prinssi- ja prinsessafutis)
PPJ:ssä on todella isot juniori -ikäluokat. Ennen perustettavia joukkueita on moni lapsi jo päässyt jalkapallon makuun Prinsessa ja prinssifutiksessa. Toimintaa on järjestetty jo yli 10-vuotta seurassa ja toiminnan suosiosta kertoo suuri kysyntä ja valitettavat jonot toimintaan. Suurin syy toiminnan kysyntään on huippuohjaaja Lasse Litmanen, joka uskomattomalla kärsivällisyydellä pystyy ohjaamaan 3-4- vuotiaiden ryhmiä. Isolta osaltamme saamme kiittää Lassea työstä, joka luo pohjan uusille perustettaville joukkueillemme.