Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Marraskuu 2013 - jäsentiedote 11

Jäsentiedote on luettavissa PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote.Tutustu myös PPJ:n kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

Hernesaaren kupla valmis ja treenikäytössä

Teksti: Juha Saarinen
Kuva: Seija Virtanen

Seuran pitkäaikainen tavoite taata jäsenistölleen mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ympärivuoden hyvissä olosuhteissa toteutui Hernesaaren kuplan valmistumisen myötä. Seura kiittää yli 100 kuplan pystytystalkoissa ollutta talkoolaista!

Harjoitusvuorot alkoivat pyöriä hallissa 26.11. Hallin harjoituskäyttöön vihki PPJ-perheen uusin jäsen Erkka-joukkue.

Myös PPJ 04-pojat nauttivat treenaamisesta tuulen suojissa.

Sisäänkäynti alueelle tapahtuu päädystä, aidan portista, joka on suoraan hallin sisäänkäynnin (pyöröovi) kohdalla. Samassa päädyssä on myös parkkipaikka. WC sijaitsee keltaisessa kontissa hallin ulkopuolella. Varsinaista pukuhuonetta ei ole, joten varusteet tulee vaihtaa hallissa. Alueella suoritetaan viimeistelytöitä ja alue on edelleen työmaa-aluetta, joten pyydämme teitä olemaan varovaisia liikkuessanne kuplan ulkopuolella.

Akke Erkka-ryhmän vastuuvalmentajaksi

PPJ on perustanut yhteistyössä Aula-työkodin kanssa Erkka-jalkapallojoukkueen. Näin alkuun joukkue koostuu Aula-työkodin pelaajista, mutta joukkueen vastuuvalmentajana toimivan, valmennuspäällikkömme Axel Orrströmin mukaan tarkoituksena on avata joukkue myös muillekin kiinnostuneille. Akken tavoitteena on saada PPJ:n erityisjalkapallotoimintaan samanlainen positiivinen tekemisen meininki kuin Stadi Cupin yhteydessä pelattavissa Erkka SM-kisoissa perinteisesti on. Erkka-joukkue harjoittelee tiistaisin klo 12.00-13.00 Hernesaaressa. Palloliitto on tukenut toimintaa apurahalla ja lahjoittanut myös joukkueelle varustesäkin. Seura kiittää tuesta!

Lisätietoja: Axel Orrström (akke@ppj.fi).

PPJ:n hallitus vuodelle 2014

Pallo-Pojat Juniorit ry:n vuoden 2014 hallitus valittiin keskiviikkona 27.11.2013. PPJ:n puheenjohtajana jatkaa Olavi Similä. Hallituksen jäseninä jatkavat myös varapuheenjohtaja Mikael Anthoni, Ninni MalmstÈn-Heiskanen, Johanna Prusti, Juha Saarinen, Anna Sorto sekä Seija Virtanen. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Heidi Kuusava ja Pasi Pajunen. Hallituspaikastaan luopuivat Janne Behm ja Niina Samooja. Työn iloa uudelle hallitukselle ja kiitos Niinalle ja Jannelle kuluneesta vuodesta!

Juhlahumua PPJ-Gaalassa Nosturissa

Teksti: Riku Pennanen
Kuvat: Hannes Kainulainen

Tuttuun tapaan monitoimitalo Nosturissa juhlittu PPJ-Gaala keräsi jälleen suuren joukon jalkapalloilijoita ja tukijoukkoja juhlistamaan kesäkauden päätöstä lokakuun 24. päivänä. Gaalan juonsi viime vuoden tapaan televisiosta ja PPJ:n miesten joukkueesta tuttu Kalle Lindroth. Summeriakin juontanut tv-kasvo innosti sekä nuorta että vanhaa yleisöä mukaan karkeloihin innokkaalla esiintymistavallaan.

Pelikentiltä tutut PPJ-huudot raikuivat rajusti myös Nosturin uumenissa Kallen nostaessa tunnelman kattoon.

Illan ensimmäiset palkinnot jaettiin vuoden valmentajalle PPJ:n maalivahtivalmentaja Riku Pennaselle ja 99 poikien pitkäaikaiselle joukkueenjohtajalle Timo Saariselle.

Gaalassa palkittiin myös perinteiden mukaan jokaisen joukkueen omin kriteerein valitsema vuoden pelaaja.

Palkintoja oli jakamassa PPJ:n valmennuspäällikön Axel Orrströmin kanssa maajoukkueessakin marinoitu konkari ja PPJ:ssä futisuransa aloittanut, nykyisin FC Honkaa edustava Roni Porokara. Myös seuran taitokisoissa meritoituneet pelaajat saivat hakea valmennusjohdolta ansaitut pronssi-, hopea-, ja kultamerkit. Viimeinen tunnustus jaettiin vuoden joukkueelle, joka oli tänä vuonna 01-ikäluokkajoukkue. Palkinnon perusteina mainittiin kokonaisvaltainen urheilullinen toiminta ja kilpajoukkueen menestys, sekä Etelä-Länsi -liigaan selviytyminen.

Pelaajia ja tukijoukkoja viihdytti pallotaituri Alexander Wessberg. Silkinpehmeän kosketuksen omaava freestyletaituri Wessberg tuli suurelle yleisölle tutuksi Talent-ohjelmasta FreestyleSander-nimimerkillään, ja hän on kehittänyt taitojaan yhä eteenpäin. Urheiluhenkistä viihdettä tarjosi myös illan yllätysesiintyjä urheiluaiheisista räppibiiseistään tuttu JVG eli Jare ja VilleGalle.

Lämminhenkinen Gaala toimi hengennostattajana kolean talvikauden kynnyksellä. Innokas sinivalkoiseen sonnustautunut juhlakansa poistui Nosturista pimeään syysiltaan iloisin ilmein!

04-kaupunginosajoukkueet yhdeksi joukkueeksi

Teksti: Tiina Nykänen ja Arttu Huhtiniemi
Kuva: Tiina Nykänen

Eiran ja Lauttasaaren 04-ikäluokan pojat yhdistyivät yhdeksi joukkueeksi marraskuun alussa ja kuun lopussa myös Ruoholahden 04-pojat sulautuivat osaksi uutta PPJ 04-joukkuetta. Nyt joukkueessa harjoittelee ja pelaa 60 poikaa. Yhdistymiskeskustelut aloitettiin alkusyksystä joukkueiden ja seuran välillä, koska joukkueissa oli tarpeellista parantaa valmennusta, saada tasaisuutta peliryhmiin ja harjoituksiin. Valmennustiimi onkin nyt varsin vahva: Mikko "Mise" Pennanen, Antoni Dagaa, Riku Pennanen ja Anton Andersen luotsaavat joukkuetta kohti kesän koitoksia.

Ensimmäiset yhteiset treenit Väiskillä.

Joukkueharjoitukset ovat lähteneet mukavasti käyntiin ja pojat harjoittelevat kaksi kertaa viikossa kahdessa peräkkäisessä ryhmässä Hernesaaressa ja sunnuntaisin kaikki yhdessä Väiskillä. Uudet peliryhmät on rakennettu talvisarjaan ja Misen sanoin, pieniä "synnytystuskia" ryhmien kanssa on ollut - ovathan pojat ja valmentajat olleet vasta vajaan kuukauden yhdessä! Joukkueenjohtajien Arttu Huhtiniemen ja Tiina Nykäsen näkökulmasta alku on mennyt joustavasti ja positiivisessa hengessä. Paljon on vielä tehtävää, mutta yhdistetyn joukkueen tavoitteena on, että kevään piirisarjoissa joukkue on hitsautunut yhteen ja uudet peliryhmät alkavat tuntua pojista jo omilta ja kaupan päälle jokainen on saanut uusia pelikavereita!

Yhdistymisuutisia myös tyttöissä - Eiran ja Lauttasaaren T0405-tyttöjoukkue yhdeksi joukkueeksi

Teksti: Minna Alanen
Kuva: Anna Neittamo

Eiran ja Lauttasaaren T0405-joukkueiden yhdistymisestä on ollut ajatuksia ja mietintää jo jonkin aikaa, mutta konkreettisesti asiaa on viety eteenpäin tämän syksyn aikana. Tytöt ovat nyt noin viikon verran harjoitelleet yhteisissä treeneissä ja tutustuneet uusiin joukkuekavereihin.

Joukkueessa on tällä hetkellä noin neljäkymmentä tyttöä.

Yhdistymisen myötä treenimahdollisuudet ovat varsin hyvät ja nyt pystytään tarjoamaan vaihtoehto niin sellaisille tytöille, jotka haluavat harjoitella jopa neljä kertaa viikossa kuin heille, joille riittää 1-2 kertaa viikossa. Talvisarjaa pelataan vuoden 2013 loppuun vielä omilla kaupunginosajoukkueilla. Joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa TL0405-joukkueen Harri Westerlund. Hänen apunaan toimivat Lotta Lindfors, Aki-Matti Alanen ja talvikauden ajan myös seuran valmennuspäällikkö Axel Orrström.

Seuralle oma D-tasokouluttaja

Valmennuspäällikkömme Axel Orrström on suorittanut D-kouluttajakurssin ja voi nyt vetää seurassamme D-tasokursseja. Ensimmäinen kurssi suunnitellaan pidettävän maalis-huhtikuussa 2014 yhteistyössä kolmen muun seuran kanssa. D-tason kurssit on tarkoitettu Kaikki Pelaa -lastenohjaajakurssin suorittaneille ohjaajille ja valmentajille.

Lisätietoja: Axel Orrström (akke@ppj.fi). Ks. myös: http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219683

Tekninen osaaminen on vain yksi osa-alue

Tutustu Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien 90 MIN -lehdessä (4/2013) julkaistussa artikkelissa valmennuspäällikkömme Axel Orrströmin yhdessä Anna Kähärän kanssa tekemään tutkimukseen taitokisamenestyksen merkityksestä jalkapalloilijan uralla.

Ks. http://www. digipaper. fi/90min/?publication=117219&iOS=true

PPJ-sukkat myynnissä Duosportissa

Kesän 2013 Eerikkilän leireillä lanseeratut Karretraden PPJ-sukat ovat myynnissä Duosportissa. Ensimmäinen myyntiin tullut erä on sangen pieni, mutta Duosport on lupautunut pitämään sukkia myynnissä myös jatkossa. Myös lyhyessä ajassa klassikoksi muodostunut PPJ-talvipipo pyritään saamaan myyntiin Duosporttiin mahdollisimman pian.

Lisätietoja: duosport@duosport.fi

PPJ Master of 1 vs 1 -kisat 7.12.2014 Hernesaaren kuplassa

PPJ järjestää 1 vs 1 -mestaruuskisansa Hernesaaren kuplassa lauantaina 7.12.2014 klo 8.00 - 10.00. Kisat järjestetään ikäluokissa: 02, 03, 04, 05 ja 06. Tytöt kilpailevat vuotta nuorempien poikien sarjassa. Paikalla on 1v1-mestari Roni Porokara. Katsojille järjestetään ajankohtaan sopiva glögitarjoilu.Tervetuloa!

Lisätietoja: Axel Orrström (akke@ppj.fi) ja http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219692.

Muita PPJ-kalenterimerkintöjä:

  • 4.1.-6.1.2014 tyttöjen Loppiaisturnaus, Hernesaari. Lisätietoja: Janne Behm (janne@ppj.fi). Ks. myös: http://www.ppj.fi/loppiaisturnaus.
  • 3.5.2014-4.5.2014 Lauttasaari-turnaus, Väiski (Pyrkän ollessa remontissa).
  • 10.05.2014 perinteinen PPJ-Rieha
  • 23.5.2014, turnaus, Väiski (pojat 04)
  • 4.7.-6.7.2013 Eerikkilän poikaleiri (tyttöleirin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).
  • 30.8-31.8. Girls Cup-turnaus, Väiski
 
     
XX