Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Helmikuu 2014 - jäsentiedote 2

Jäsentiedote on luettavissa PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös PPJ:n kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

PPJ:n perinteiset fudiskoulut 2.-5.6.2014 sekä 9-12.6.2014

PPJ järjestää suositut jalkapallokoulut kesälomien ensimmäisellä viikolla (vko 23) Ullanlinnassa Johanneksen kentällä ja Lauttasaaressa Piratin kentällä. Viikolla 24 fudiskoulu järjestetään Väinämöisen tekonurmikentällä Töölössä. Kouluun ovat tervetulleita kaikki jalkapallosta kiinnostuneet 4-10-vuotiaat! Koulussa toimivat ohjaajina PPJ:n koulutetut valmentajat. Kaikkiin kouluihin mahtuu mukaan 50 nopeinta ilmoittautunutta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219754

Ruohiksen PPJ futaa - myös Jätkäsaaressa!

Teksti: Anna Santalahti
Kuvat: Markku Villman

PPJ Ruoholahden 2005-2006 syntyneiden poikien joukkue toivottaa tervetulleeksi toimintaansa uudet Jätkäsaarelaiset pelaajat! Joukkue on pieni (14 pelaajaa), joten sekaan mahtuu hyvin.

Mukaan saa tulla vaikka vain katsomaan treenejä tai kokeilemaan ilman sitoutumispäätöksiä!

PPJ Ruohis 2005-06 perustettiin syyskesällä 2010 lasten ollessa päiväkoti-ikäisiä, ja siitä lähtien joukkue on treenannut ja pelannut hyvissä PPJ:n organisoimissa olosuhteissa kotikulmilla: Väiskin hienolla tekonurmikentällä, Selkämerenpuiston kentällä, Etera-hallissa Lauttasaaressa sekä tietenkin tilavassa Ruoholahden ala-asteen liikuntasalissa. Sunnuntaisin joukkue treenaa PPJ:n omassa, valoisassa ja tyylikkäässä Hernesaaren hallissa, joka sijaitsee vain sen kuuluisan kivenheiton päässä Jätkäsaaren uudesta asuinalueesta.

Joukkue tarjoaa pysyvyyttä. Valmentajat ovat pysyneet samoina koko joukkueen historian ajan: vuosien saatossa silloisista 15-vuotiaista pojista on kehittynyt hyviä roolimalleja ja "isoveljiä" nykyisille pikkukoululaisillemme. Peleissä pyritään kaikille antamaan peliaikaa eikä joukkuetta ole jaettu pysyviin tasoryhmiin, mikä alkaa olla jo poikkeus tässäkin ikäluokassa.

Jos siis haluat mukaan joukkueeseen, jossa on poikamaista meininkiä ja reipasta asennetta, tervetuloa mukaan!

Lisätietoja joukkueen toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Anna Santalahti (anna.santalahti@pp.inet.fi). Joukkueen toimintaan voi tutusta myös joukkueen Facebook-sivujen kautta. Ks. https://www. facebook. com/PPJRuoholahti0506?fref=ts

PPJ 01 Kilpa kevään Etelä-Länsiliigaan

Teksti: Fredrik Vikström

PPJ-01 kilpajoukkue sijoittui syksyllä 2013 12 joukkueen Etelä-Länsiliigassa yhdeksänneksi, mikä tarkoitti, että talvella oli edessä karsinnat liigaan pääsemiseksi. Pelijärjestelmä oli raaka: Neljän joukkueen lohko, josta vain voittaja selviytyisi kevään EL-liigaan. Tiedossa oli kolme kovaa peliä, kun vastaan marssivat aluesarjan kovimmat joukkueet. Lisämaustetta toi uusi pelimuoto, kun D-13 ikäluokassa siirryttiin isolle kentälle ja 11 vastaan 11 -pelimuotoon.

Ensimmäinen peli pelattiin jo marraskuussa 2013, kun vastaan tuli HJK:n kaupunginosajoukkueista koottu HJK-West sininen. Vaikka koko peli sujui vahvassa PPJ:n komennossa, siirtyi HJK 1-0 johtoon. Peli saatiin kuitenkin nopeasti tasoihin ja lopulta taululla komeilivat selvät 6-2 voittolukemat PPJ:lle.

Toisessa pelissä vastustajana oli Pallokerho Keski-Uusimaa PKKU, jota oli vahvistettu 02-ikäluokan parhailla pelaajilla. Pelin lähtökohdat olivat muutenkin haastavat sillä omat sinivalkoisemme kärsivät todella vaikeasta loukkaantumistilanteesta. Tiukassa paikassa monet pelaajat nostivat kuitenkin upeasti tasoaan. Erityismaininnan ansaitsee Samuli Hartikainen, joka taiteili kaksi maalia ja sen lisäksi teki hurjan määrän töitä myös puolustussuuntaan. Maalissa Peter Blomqvist puolestaan torjui kolme läpiajoa, antaen joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Illan kruunasi William Fageruddin hurja pommi 30 metristä. Vasemmalla jalalla vastapalloon ja veto painui vastustamattomasti vastustajan verkkoon! Lopputulos tässä ottelussa 4-2 PPJ:lle. Tämä tiesi sitä, että viimeisessä pelissä tasapelikin riittäisi PPJ:lle EL-liigapaikkaan.

Viikkoa myöhemmin pelattiin karsinnan viimeinen peli Tikkurilan palloseuraa vastaan PPJ:n loukkaantumistilanteen ollessa edelleen kriittinen. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja maalipaikkoja ei juurikaan kummallekaan siunaantunut. Toisella puoliajalla Frans Savikko iski kuitenkin PPJ:n johtoon kun peliaikaa oli 20 minuuttia jäljellä. Vaihtopelaajia PPJ:llä oli vain yksi, kantapäävaivaansa urheasti uhmannut Niki Shenshin, joten saattoi vain toivoa, että pahemmilta vammoilta vältyttäisiin. Peli oli kovaa kun lopussa TiPS painoi "hulluna päälle" ja usea PPJ:n pelaaja ontui kentällä saamistaan tälleistä ilman mahdollisuutta tulla vaihtoon. Valmennuksen teki pahaa nähdä kun pojat kaikkensa antaen heittäytyivät tilanteisiin, linkuttaen vähintään yhtä kivuliaasti kuin joukkueenjohtaja Jonne Lundberg konsanaan PPJ:n ikämiesfutiksen jälkeen. Lopulta kajahti tuomarin pilli ja pojat yltyivät riemuun sarjapaikan varmistuttua. Vastustajaa onniteltiin hyvästä matsista ja sitten painuttiin koppiin.Kapteeni Elias Lappalainen laittoi musat täysille ja koko joukkue päästi viimeisillä voimillaan raivokkaan voiton karjaisun. Talven päätavoite oli saavutettu ja aina-niin-määrätietoista Eliasta mukaillen "nyt on aika taas kääntää sivua ja keskittyä tuleviin haasteisiin".

Maaliskuun kuukauden ottelu

Kuukauden ottelussa PPJ 03 kohtaa FC Legirus -joukkueen Venäjältä lauantaina 1.3.2014 Hernesaaren hallissa klo 12.00-13.00. Kaikki mukaan kannustamaan PPJ:tä ja nauttimaan kahvion antimista!

PPJ-fanitusta PPJ-fanipaidassa

PPJ-fanit voivat jatkossa pukea ylleen oman hienon fanipaitamme. Paidan hinta on 20 euroa ja sitä on saatavilla aikuisten kokoina. Tilaukset tulee tehdä joukkueittain 28.2.2014 mennessä. Ks. lisätietoja http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219757

Kevään kalenterimerkintöjä

05-ikäluokan hiihtolomaturnaus on peruuntunut, mutta seuraavat turnaukset ja tapahtumat järjestetään suunnitellusti:

PPJ toivottaa liikunnallista hiihtolomaviikkoa kaikille jäsenilleen!

 
     
XX