Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Maaliskuu 2014 - jäsentiedote 3

"Ei saa luovuttaa, vaan aina pitää uskoa itseensä, jos haluaa kehittyä ja edetä. Välillä olen itse oppinut tämän kantapään kautta", sanoo Niklas Moisander Junnulehden erikoishaastattelussa.

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.


Junnulehdessä tuhti kattaus jalkapalloaiheita, joukkueille helppoa tienestiä

Perinteinen PPJ Junnulehti ilmestyy toukokuussa jälleen tabloid-muotoisena, laajalevikkisenä julkaisuna. Junnulehti on joukkueille helppo tapa kerätä rahaa omaan kassaan. Myymällä ilmoituksia lehteen joukkue saa 30% myydyn ilmoituksen hinnasta. Omia kontaktejaan kannattaa hyödyntää rohkeasti.

Upean lehden kansihenkilö on miesten A-maajoukkueen kapteeni Niklas Moisander! Ajaxin tähtipelaaja kertoo, miten liian heikoksi haukutusta topparista kasvoi Suomen jalkapallon tämän hetken suurin johtaja ja vastuunkantaja. Amsterdamissa vieraillut Junnulehti kertoo Moisanderin tunnelmat ennen maajoukkueen huipputärkeää EM-karsintaurakkaa. Junnulehti tapaa myös rankan vammakierteen kokeneen tähtipelaaja Linda Sällströmin, Veikkausliigassa läpilyöntiä hakevan PPJ-kasvatin Pyry Soirin, futislegenda Atik Ismailin, kikkavideoista tutun Lassi Hurskaisen sekä monia muita kiinnostavia persoonia.

Lisäksi lehdessä esitellään kattavasti PPJ:n toimintaa, kuten uudet 09-joukkueet, Prinssi- ja Prinsessakerhot, Erkka-joukkueen ja paljon muuta. Pyydä joukkueenjohtajaltasi lehden mediakortti tai ota yhteyttä päätoimittaja Markku Saariseen: markku@ppj.fi, puh. 050 536 3982

PPJ kevääseen uusien joukkueiden voimin

PPJ vahvistuu neljällä uudella nuorten ikäluokkien joukkueella kun PPJ08/09 Hietsu, PPJ09 Eira ja PPJ09 Laru -joukkueet aloittavat toukokuussa toimintansa. PPJ09 Laru harjoittelee Piratin kentällä valmennuspäällikkö Axel "Akke" Orrströmin ohjauksessa. PPJ09 treenaa Johanneksen kentällä ja PPJ08/09 Hietsu Väinämöisen kentällä PPJ:n junioripäällikkö Jussi Korpisen valmennuksessa. Elokuussa Akke alkaa luotsaamaan PPJ09 Jätkäsaarta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219768

Myös PPJ98 palaa PPJ-tiimiin treenaten sunnuntaisin Väiskillä klo 19-20. Akken lisäksi joukkueen valmentajana toimii Oskar Stubb. Tämä uusi harrastemielinen joukkue treenaa 1-2 kertaa viikossa ja joukkue toivottaa tervetulleiksi mukaan kaikki 98-syntyneet! Lisätietoja: oskarstubb@hotmail.com ja akke@ppj.fi

Ronaldon harhautuksia leikin lomassa

Teksti: Essi Pekkala-Jokinen

Kuvat: Jonna Grönbärj

PPJ TEira 06-07 joukkueessa on 14 tyttöä, henki on hyvä ja pelaaminen leikkimielisistä. Pelaamisen ja "Ronaldon harhautusten" oppiminen tapahtuu 6- ja 7- vuotiailla, juuri aloittaneilla, pikkufutaajilla vielä pitkälti leikin sekä pallottelun lomassa ja sivutuotteena. "Meillä on tehtäväratoja, hippaa ja pallon kanssa saa leikkiä", kertoo 6-vuotias Anja.

Tärkeintä on hauska yhdessäolo, mutta oikeita pelejäkin on jo koettu.

"Futis on kivaa, kun saa olla kavereiden kanssa ja tehdä maaleja", sanoo 6-vuotias Louisa. Saman ikäisen Annan mielestä hauskinta futiksessa on "hyvä peli". "Joukkueessamme erityistä on se, että joukkue on kaksikielinen. Tytöistä puolet puhuu äidinkielenään ruotsia ja puolet suomea. Valmennus tapahtuu tietysti yhteisellä suomen kielellä", kertoo joukkueenjohtaja Maria Hartwall-Aurejärvi. Tyttöjen mielestä kielirajojen ylittäminen ja uusiin tyttöihin tutustuminen on ollut hauskaa. "On kivaa, kun voi oppia ruotsin sanoja myös. Vaikka yleensä me höpötetään vain suomeksi", sanoo 6-vuotias Tuulia. Vielä kaivataan joukkueeseen vahvistusta, jotta pelejä olisi helpompi järjestää. 6-vuotias Stella kannustaa: "Saa uusia ystäviä, saa juosta, kaikki on hauskaa!" Mukaan mahtuu siis hyvin!

Joukkueen kehitys on vuoden aikana ollut erinomaista ja omat pelipaikat löytyvät pelin tiimellyksessä jo suhteellisen hyvin.

Lisätietoja joukkueesta antaa joukkueenjohtaja Maria Hartwall-Aurejärvi: ppjte06@gmail.com

PPJ Erkka etsii joukkueenjohtajaa!

Mikäli pesti kiinnostaa, kannattaa olla suoraan yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajana toimivaan Axel Orrströmiin (akke@ppj.fi). Joukkueen yhteishenki on mitä loistavin ja tähtäimessä kesäkuussa pidettävät Erkka-joukkueiden SM-kisat. Tervetuloa mukaan joukkueen toimintaan!

Lisätietoja Erkka-joukkueesta, ks. http://www.ppj.fi/erkka

Lauttasaaren 08-juniorit tulevaisuuden tähtinä

Teksti ja kuvat: Toni Lahti

Vuosi on vierähtänyt siitä kun PPJ Laru 08 perustettin. Perustamisajankohtana joukkueen runko muodostui pojista ja tytöistä, jotka olivat aloittaneet jalkapalloharrastuksen Myllykallion koululla PPJ:n prinssi- tai prinsessafutiksen parissa. Kuluvaan maaliskuuhun mennessä joukkueen vahvuus on kasvanut jo 41 pelaajaan.

Suurin osa joukkueen pelaajista on vuonna 2008 syntyneitä lapsia, mutta joukkueesta löytyy myös innokkaita vuonna 2009 syntyneitä sekä yksi vuonna 2010 syntynyt tulevaisuuden lupaus.

Joukkueen kotikenttänä toimii Pyrkän kenttä Lauttasaaressa, vaikka kentän remontin ollessa kesken, joukkue on harjoitellut pitkälti Väinämöisen tekonurmikentällä Töölössä ja talvikaudella Etera-hallissa. Näin alussa tarkoituksena on opetella jalkapallon ja joukkuepelaamisen perusteita ja askel askeleelta siirrytään haastavampiin tehtäviin. Joukkue on harjoitellut vielä kerran viikossa, mutta pelaajien iän sekä taidon karttuessa joukkue siirtyy kahteen viikoittaiseen harjoituskertaan ulkokauden alkaessa toukokuussa.

Joukkue on myös päässyt testaamaan opittuja taitoja pelien muodossa. "Harjoituspeleissä joukkue on kohdannut PPJ:n tuttuja vastustajia, joita ovat olleet Masalan Kisan, Laajasalon Palloseuran lisäksi Itä-Hakkilan Kilpa. Pelit ovat sujuneet joukkueen osalta voittopuolisesti, mutta "onneksi" olemme saaneet maistaa tappion karvasta kalkkiakin, jotta harjoitusmotivaatio pysyy korkeana", toteaa joukkueenjohtaja Toni Lahti. "Ennen ansaittua kesälomataukoa joukkueella on edessään harjoitusten lisäksi muutamia harjoituspelejä, kaksi turnausta sekä osalle pelaajista viikonlopun mittainen jalkapalloleiri heinäkuussa Eerikkilän urheiluopistolla."

Joukkueen sydän koostuu innostuneista lapsista ja joukkueen vastuuvalmentajasta, PPJ:n valmennuspäällikkö, Axel Orrströmistä.

Kun sydän ja taustajoukoista koostuva moottori toimivat näin hyvin, on helppoa johdattaa joukkuetta eteenpäin kohti tulevaisuuden haasteita", toteaa Lahti. "Joukkueen toiminta on kaiken kaikkiaan lähtenyt käyntiin loistavasti. Valitettavasti joutunemme luopumaan joukkueen vuosina 2009 ja 2010 syntyneistä pelaajista, näiden pelaajien siirtyessä PPJ:n uuteen Lauttasaaren 2009 syntyneiden joukkueeseen. Luonnollisen siirtymän seurauksena 2008-ikäluokan joukkueeseen otetaan ilomielin vastaan uusia jalkapallon tulevaisuuden toivoja!"

Lisätietoja joukkueesta: ppj08laru@gmail.com

PPJ03 - FC Legirus (RUS)

Teksti: Jyrki Filppu

Maaliskuun kuukauden ottelu pelattiin Hernesaaren hallissa 1.3. kansainvälisissä tunnelmissa kun PPJ03 kohtasi harjoitusottelussa FC Legirus -joukkueen Venäjältä.

Ulkomaisen vastustajan kohtaaminen antoi pelille oman panoksensa ja pojilla oli normaalia enemmän perhosia vatsassa. Pojat uumoilivat fyysisesti kovaa peliä, olihan joukkue saanut jo kosketusta itänaapuruston joukkueisiin Hesa Cupissa. Pelillisesti PPJ hallitsi kentän tapahtumia muutamia vastustajan nopeita ja vaarallisia vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta. "Pelin tempo kaiken kaikkiaan oli kohtuullisen rauhaisa läpi pelin ja FC Legirus ei juurikaan prässännyt puolustuslinjaa, joten pelin avauksia saatiin tehdä ajan kanssa", toteaa PPJ03 joukkueenjohtaja Jyrki Filppu. "PPJ onnistui maalinteossa kolmesti pelin kuluessa, joskin paikkoja olisi ollut vaikka tuplata numerot."

Pelistä jäi mukavat tunnelmat. Molempien joukkueiden pojat nauttivat selvästi pelaamisesta, joskin FC Legiruksen jaloissa varmasti painoivat aiempien päivien treenit ja harjoituspelit. PPJ:n pojille ulkomaisen vastustajan voittaminen tuntui tietysti erityisen hyvältä. PPJ03 poikien sanoin: "Hyvä peli, pidä kii - täältä tulee PPJ!"

Pelin kuvasatoon voi tutustua facebook-sivustoiltamme: https://www. facebook. com/media/set/?set=a. 10153871024475481. 1073741852. 460382230480&type=1

PPJ:n fudiskouluissa vielä vapaita paikkoja

PPJ järjestää suositut jalkapallokoulut kesälomien ensimmäisellä viikolla (vko 23) Eirassa Johanneksen kentällä ja Lauttasaaressa Piratin kentällä. Viikolla 24 fudiskoulu järjestetään Väinämöisen tekonurmikentällä Töölössä. Kouluun ovat tervetulleita kaikki jalkapallosta kiinnostuneet 4-10-vuotiaat. Koulussa toimivat ohjaajina PPJ:n koulutetut valmentajat. Eiran koulu on jo täynnä, mutta varapaikoille kannattaa edelleen ilmoittautua. Muissa kouluissa on vielä paikkoja jäljellä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/fudiskoulut2014

Eerikkilästä vauhtia Stadi Cupiin ja Hesa Cupiin

Kesäloma on hyvä aloittaa Eerikkilän urheiluopistolla PPJ:n tyttöfutisleirillä 1.-2.6. Ohjelma on perinteisen tiivis ja sisältää fudiksen lisäksi esimerkiksi uintia, visailua ja kummitapahtuman.

PPJ:n poikajoukkueet kokoontuvat Eerikkilään puolestaan Hesa Cupin aattona 4.7 - 5.7. Joukkueet oleskelevat Eerikkilässä pääosin porrastetusti joko perjantaiaamusta lauantai-iltaan (ikäluokat 99-04) tai lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan (ikäluokat 05-08). Vaikka harjoitukset ovat pääosassa, myös omalle ajalle on leirillä raivattu tilaa. Erityismaininnan ansaitsevat perjantaina ja lauantaina kello 18.00 järjestettävät legendaariset Futisvisat ja kyseisen viikonlopun MM-kisojen puolivälierämatsit.

Tarkistahan joukkueenjohtajaltasi joukkueesi aikataulun ja käytännönjärjestelyt, jos olet niistä vielä epävarma. Alustavat nimilistat ja mahdollisimman tarkat osallistujamäärät tulisi olla selvillä sekä tyttö- että poikaleirin osalta 30.4. mennessä. Tarvitsemme leireille myös riittävän määrän huoltajia, jotta pienimpien junioreiden leiristä tulee turvallinen ja mieluisa tapahtuma.


 
     
XX