Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Heinäkuu 2014 - jäsentiedote 7

Tästä jäsentiedotteesta löydät Minna Alasen kokoamat tunnelmat kansainvälisestä tyttöjen ja naisten liikunnan ja urheilun IWG-konferenssista, PPJ:n tyttöjoukkueiden ja PPJ Erkka -joukkueen Stadi Cup -kuulumiset sekä paljon muuta.

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

Tunnelmia kansainvälisestä IWG-konferenssista

Teksti: Minna Alanen 

Helsingissä Finlandia-talolla järjestettiin 12.-14.6.2014 kuudes kansainvälinen tyttöjen ja naisten liikunnan ja urheilun konferenssi. Kongressiin osallistui lähes 800 osallistujaa noin 100 maasta. Itse pääsin osallistumaan tapahtumaan Palloliiton tarjoaman stipendin avulla viiden muun tyttö- ja naisjalkapalloilun parissa eri tehtävissä toimivan henkilön kanssa. Tapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty. Päällimmäisenä mieleen jäi se valtava energia, intohimo ja asialleen omistautuminen, joka huokui kaikista konferenssin puhujista ja paneelikeskustelijoista. Arvovaltaisten ja asiantuntevien esiintyjien joukossa olivat mm. KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach, presidentti Tarja Halonen, UNESCO:n pääsihteeri Irina Bokova, Elisabeth Rehn, kehitysministeri Pekka Haavisto, ja monia muita. Myös FIFA:n puheenjohtaja Sepp Blatter lähetti konferenssiin oman videotervehdyksensä. Vaikka keskustelujen aiheet sinänsä olivat moninaiset, keskeisimpänä teemana kaikissa oli tavalla tai toisella tasa-arvo riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mahdollisesta liikuntarajoitteesta. Kuten niin moni puhuja sanoi, paljon on jo tehty, mutta paljon tekemistä on vielä jäljellä.

Ajattelemisen aihetta itselleni antoi mm. Kari Puronahon ja Jenni Kanniston (Haaga-Helian AMK) esitys liikunnan ja urheilun rahoituksesta, jossa tuotiin hyvin esille mm. se miten suurelta osin julkisen sektorin rahoitus painottuu esimerkiksi tilojen kautta poikien ja miesten liikuntaan ja urheiluun ja miten tyttöjen (ja naisten) liikunnan ja urheilun katsotaan olevan usein "liian kallista". Toinen itseäni eniten koskettanut ja kiinnostanut aihe oli tilaisuus ja paneelikeskustelu, jonka aiheena oli "Be your best coach - Pursuing excellence in leadership and coaching". Tässä tilaisuudessa käsiteltiin naisten asemaa valmentajina ja johtotehtävissä etenkin liikunta- ja urheiluorganisaatioissa. Vaikka naisten osuus urheilijoista eri lajeissa onkin kasvanut jatkuvasti, ei heidän osuutensa valmennuksessa ja/tai urheilun johtotehtävissä niin ruohonjuuri- kuin huippu-urheilutasollakaan ole kasvanut samaa vauhtia. Vaikka naisten asema Suomessa mielletään suhteessa moneen muuhun maahan varsin tasa-arvoiseksi, on myös meillä tässä asiassa vielä paljon parannettavaa, onhan meillä lähes poikkeuksetta kaikkien joukkueurheilulajien naisten maajoukkueiden päävalmentajana mies, eikä kovin montaa naisvalmentajaa taida sarjajoukkueistakaan löytyä. Junioritoiminnassakaan ei naisia kentän laidalla liikaa vastuuvalmentajina näy, ainakaan tyttöjalkapalloilussa - joukkueenjohtajina, huoltajina ja apuvalmentajina kylläkin. Nyt olisi korkea aika muuttaa asioita myös Suomessa - houkutella naisia mukaan mm. valmennus-, tuomari- ja päätöksentekotehtäviin liikunnan eri saroilla ja toisaalta tarjota heille mahdollisuus ja tilaisuus osallistumiseen. Konferenssin teeman mukaisesti LEAD THE CHANGE AND BE THE CHANGE!

Kuvassa Palloliiton edustajat IWG konferenssissa Finlandia-talolla.

Eturivi vas. Johanna Itkonen/JyPK, Auli Pitkänen/MuurY ja SPL, Jeannette Good/SPL, Elina Ojala SPL, Annina ≈man/Eskilstuna United DFF, Minttu Paavola/SPL. Takarivi vas. Silja Ranta/SPL Helsinki, Mats Andersson/FC Viikingit, Marika Huurre/TuNL ja Minna Alanen/PPJ.

Stadi Cup tunnelmia Lauttasaaresta

Teksti: Sakari Saarinen
Kuva: Tero Lahtinen

PPJ:n Lauttasaaren 06-07 tyttöjen joukkue osallistui Stadi Cupiin ensi kertaa, ja iso turnaus oli hieno ja innostava kokemus tytöille, jotka pelasivat upeasti läpi turnauksen. Alkulohkossa kohdattiin viisi vastustajaa, joista voitettiin neljä selvästi ja yksi peli päättyi hurjan loppukirimme jälkeen tasapeliin 3-3. Alkulohkon menestys tarkoitti, että jatkopeleissä kohdattiin ikäluokan muita kovia ryhmiä.

Jatkopelien saaliina tuli yksi tasapeli ja kolme niukkaa tappiota. Välillä pelattiin kaatosateessa, välillä auringonpaisteessa, mutta koko ajan oli hauskaa ja tytöillä täysi into päällä.

Joukkueen suuri voimavara on koko joukkueen loistava yhteishenki ja toistemme kannustaminen, mikä jälleen tuli hyvin esiin turnauksen tiimellyksessä.

PPJ 0405-tytöt menestyivät erinomaisesti Stadi Cupissa

Teksti ja kuva: Minna Alanen

04-valkoinen joukkue pelasi sairasteluista johtuen ajoittain varsin kapealla rosterilla, mutta tytöt tsemppasivat hienosti ja päätyivät vaiherikkaiden pelien jälkeen omassa alkulohkossaan 2. sijalle ja sitä kautta 16 parhaan joukkoon. Lauantaina sijoituspeleissä tie nousi toisen pelin jälkeen pystyyn, mutta tuloksena oli kuitenkin hienosti sijoittuminen 5-8 parhaan joukkoon.

Stadi Cup tunnelmissa T04 Valkoinen vasemmalta oikealle Aida Aledin, Anniina ja Hilma Rask, Kerttu Halla-Aho, Aava Uusitalo, Leila Suonio, Emma Härmä ja Aino Kivioja

04-sininen ei tässä turnauksessa saanut irti aivan parastaan, mutta tytöt keräsivät arvokasta kokemusta ja ovat varmasti seuraavassa turnauksessa nälkäisiä. Tässä joukkueessa pelasivat Hanna Lindström, Alma Louhimies, Juulia Nuppola, Saana Rantala, Hilla Rantanen, Noora Saksela, Helmi Sihto, Saaga Stenberg ja Vivien Thiel.

05-sininen joukkue oli myös hyvässä vedossa voittaen kymmenestä ottelustaan seitsemän ja häviten yhden ottelun. Kaksi matsia päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen tasatulokseen. 05-valkoinen puolestaan kävi useita tiukkoja kamppailuja, ja joukkoon mahtui mukaan niin voittoja, tasapelejä kuin tappioita. T05 Sinisessä pelasivat Iina Alanen, Emilia Haapalainen, Milla Johansson, Monica Ouninkorpi, Gabriella PalmÈn ja Leonie Winell. T05 valkoisessa puolestaan Aada Kivi-Koskinen, Annika Konu, Ruusu Linnasalmi, Sonja Ryhänen, Olivia Sarimo ja Emmi Tuderman. Kaiken kaikkiaan joukkueen kaikki peliryhmät olivat mukana hyvällä tsempillä ja ryhmähengellä.

PPJ T0203 Stadi Cup turnauksessa kolmella joukkueella

Teksti: Pasi Pajunen

PPJ T0203 osallistui turnaukseen kolmella joukkueella: Sininen ja valkoinen D12-sarjaan sekä 2003-syntyneiden ryhmä E11-sarjaan. Pelit alkoivat keskiviikkona vähän mollivoittoisesti, mutta huolimatta sateisesta säästä ilme kirkastui matkan varrella ja joukkueet panivat tiukasti kampoihin myös turnauksen parhaimpiin kuuluville joukkueille. Perjantaina alkoi laariin sataa mukavasti pisteitäkin, mutta A-finaaleihin saakka ne eivät kuitenkaan riittäneet.

Lauantain B-finaaleissa siniset ottivat komean 4-0 avausvoiton Viikingeistä, mutta Euran Palloa vastaan nousi tie 0-3 tappion myötä pystyyn. Valkoiset eivät hyvästä yrityksestä huolimatta päässeet B-finaaleissa avausottelua pidemmälle, vaan taipuivat Keravan Palloa vastaan 0-3.

E 11-sarjassa PPJ kohtasi ensimmäisessä jatkopelissä Pakkalan Palloseuran (PPS) ja draamaa riitti. PPJ hallitsi pelitapahtumia, mutta maalinteko ontui ja varsinainen peliaika päättyi 0-0; edessä oli ensimmäinen rankkarikisa. PPJ.n kaikki kolme vetäjää (Lina Lundberg, Erika Pajunen ja Emmi Konowalczyk) upottivat rankkarit maaliin, mutta niin teki myös vastustaja: peli oli 3-3. Valittiin seuraavat vetäjät ja PPJ:stä neljänneksi asettui pieni mutta pippurinen, vakuuttavia otteita turnauksessa esittänyt Suvi Kinnunen. Hyvä veto ja pallo maaliin, mutta tuomari ei ollutkaan antanut lupaa. Uusi yritys, jossa tuomarin pilli jostain syystä soi suorituksen aikana - juuri ennen laukaisuhetkeä. Laukaus epäonnistui ja veskari torjui helposti. Tämän jälkeen valmentaja Tuomas Hämäläinen pyysi, että koko suoritus uusittaisiin rauhallisesti. Näin tehtiin ja pallo oli taas maalissa. Tämä ei kuitenkaan vastustajalle sopinut, ja kun heidän neljäs laukojansa epäonnistui, olivat sekä valmentajat että vanhemmat nuoren tuomarin kimpussa. PPJ merkittiin voittajaksi mutta PPS teki protestin, joka tuntui liioittelulta, kun kyseessä kuitenkin olivat 11-vuotiaiden tyttöjen B-finaalit. Yllättävästi järjestäjät kuitenkin hyväksyivät protestin, ihmeteltyään asiaa toista tuntia, jonka seurauksena lähdettiin kentälle uusimaan rankkarikisaa turnauksen johdon valvonnassa juuri ennen seuraavaa jatkopeliä, tulevan vastustajan ihmetellessä ketä vastaan pelaavat. Uusinnassa PPJ:llä oli sama kolmikko kuin ensimmäisissäkin rankkareissa, ja pallo oli jäätävien suoritusten jälkeen jälleen kolme kertaa maalissa. Kun vielä loistavan turnauksen PPJ:n tolppien välissä pelannut Marla van Kessel otti vastustajan toisen rankkarin kiinni, peli oli selvä: PPJ voitti 3-2. Heti perään alkoi toinen jatkopeli ja vastaan asettui ennalta kovaksi tiedetty Grankulla IFK. Taistelu oli tasainen ja maalipaikkojakin PPJ sai luotua, mutta paukut eivät enää riittäneet: GrIFK voitti ottelun 2-0 ja lopulta koko B-finaalisarjan.

Kokonaisuutena turnaus oli taas kerran hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma ja siitä jäi hyvä maku, vaikkei menestystä tällä kertaa tullutkaan. Saatiin arvokasta kokemusta, joka käytetään hyväksi loppukesän ja syksyn peleissä.

PPJT01-Ponnistus Stadi Cupissa

Teksti ja kuva: Janne Behm

PPJ T00/01 päätti osallistua tänä vuonna Stadi Cupin 01-ikäluokkaan. Koska osa pelaajista oli muualla, yhdistimme voimamme Ponnistuksen kanssa. Jo hyvissä ajoin ennen turnausta päätimme, että tällä kertaa lähdemme mukaan tapahtumapohjalta ilman sen vakavampia tavoitteita. Mukaan otettiin kaikki jotka halusivat lähteä - tasosta riippumatta - ja näin 9v9-joukkueemme koko kasvoi massiiviseen seitsemääntoista pelaajaan. Kun tämän lisäksi päätettiin, että kaikki saavat pelata enemmänkin kuin sen kuuluisan yhden minuutin, oli edessä mielenkiintoinen haaste. Tilannetta ei helpottanut se, että kuuden joukkueen alkulohkoon oli arvottu useampia kilpajoukkueita.

Tätä taustaa ja ajoittain karmeita kelejä vasten turnauksesta muodostui varsin positiivinen kokemus. Alkulohkon viisi peliä tuottivat saldon 3-1-1. Ainoa tappio tuli LPS Mustia vastaan ja sikäli harmittavasti, että meidän tytöt johtivat puoliajalla 3-1. Päinvastaiseksi kokemukseksi muodostui peli lohkovoittaja TPV:n kanssa, jossa tytöt nousivat viimeisen minuutin maalilla 3-3 tasapeliin. Tasaisessa lohkossa yksi tappio riitti lohkon kolmossijaan ja B-finaalisarjaan.

Cup-vaiheessa saimme vapaavuoron ensimmäiseltä kierrokselta, toisella kierroksella kaatui NuPS tiukasti 1-0 ja lopulta lauantai-iltana tuli noutaja PK-35:n muodossa eikä lopputulos 0-4 jättänyt sijaa selittelyille. Saldo 4-1-2 oli kuitenkin enemmän kuin haettiin, mutta kaikki otetaan vastaan ja alkukesän päätösturnaus toimi mukavana välipisteenä onnistuneelle kevätkesälle. Monen pelaajan jalat olivat jo varmasti väsyneitä, sillä joukkue pelasi touko-kesäkuussa peräti 31 ottelua sarjapelit ja turnaukset mukaan lukien! Nyt ansaitulle kesätauolle!

Ei mikään pihajengi - PPJ T98-99

Teksti ja kuva: Tuula Salmi

PPJ T98-99 joukkuetta ei tänä vuonna nähty Stadi Cup -turnauksessa, mutta Hesa Cup -viheriöllä tullaan näkemään iskukykyinen joukkue! PPJ T98-99 tytöt tahtovat olla hyviä, tytöt ovat valmiita treenaamaan, tukemaan toisiaan ja tekemään maaleja. PPJ T98-99 on hienosti yhteen kasvanut ja aito joukkue, jolla on päämääränä pelata jalkapalloa niin hyvin kuin mahdollista. Joukkue treenaa pelien lisäksi neljä kertaa viikossa oppiakseen entistä taitavammiksi pallonkäsittelijöiksi ja saadakseen hyvän fyysisen kunnon, jolla jaksaa kohdata vahvimmankin vastustajan. He ovat erittäin motivoituneita oppimaan uusia taktiikoita ennen jokaista peliä. He ovat valmentajansa johdolla paneutuneet erityisesti myös henkiseen valmistautumiseen.

Kevään aluesarjassa viisi komeaa voittoa seitsemästä pelistä toivat paikan syksyllä pelattaviin ylemmän jatkosarjan peleihin. Joukkueen hieno kevätkausi huipentuu Helsinki Cupissa heinäkuun alussa. Turnauksessa tytöt osallistuvat G18 -sarjaan.

Joukkueeseen kuuluu 16 aktiivista ja iloista tyttöä: Alisa, Erika, Erna, Freija, Hanna, Isla, Jenni, Maria, Meri, Mette, Minerva, Oona, Pinja, Sara, Veera ja Venni.

Heitä on jo yli vuoden tuloksellisesti valmentanut kunnianhimoinen ja ammattitaitoinen Felix L¸ck, joka on itsekin jälleen antautunut pelaamaan aktiivisesti omia liigapelejä. Joukkuetta luotsaavat ansiokkaasti Krista ja Katja, joiden vastuulla on, että tytöt ovat aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja oikein varustautuneina.

Tyttöjen mielestä jalkapallossa on parasta joukkue ja se, että onnistuu yhdessä maalien teossa. Hienoa on myös kun voittaa omilla taidoillaan ja vahvalla ottelujen loppuun asti pelaamisella. Tämä joukkue on hieno ja yhdistävä asia paitsi tytöille myös kaikkien perheille. Tyttöjen kannustaminen kentän laidalla, tuli sitten harmillinen tappio tai upea voitto, tuntuu katsojista joka kerta yhtä upealta. Se tekee jokaisen ylpeäksi tästä ikiomasta huippujoukkueesta, joka ei todellakaan ole mikään pihajengi, vaan aito ja oikea jalkapallojoukkue sen parhaassa merkityksessä.

Tyttöjen syykauden huipentaa odotettu matka harjoitusleirille Barcelonaan lokakuussa. Onnea matkaan koko upealle joukkueelle kaikkiin tuleviin koitoksiin!

PPJ Erkka mukana SM-turnauksessa Stadi Cupissa

Teksti ja kuva: Olavi Similä

PPJ Erkka osallistui historiansa ensimmäiseen turnaukseensa Stadi Cupin yhteydessä järjestetyissä erityisjalkapalloilijoiden SM-turnauksessa. Erkka aloitti turnaustaipaleensa vaatimattomasti heti SM-sarjassa. Joukkueen vastuuvalmentaja, PPJ:n valmennuspäällikkö Axel Orrström ja joukkueenjohtajat Olavi Similä ja Johanna Prusti luotsasivat pelaajia hienoihin suorituksiin tässä koko päivän kestäneessä turnauksessa, jossa nähtiin monia taitavia joukkueita ympäri Suomea. Erkan ensimmäinen maali tuli pilkusta ja se innosti pelaajat hurjiin tuuletuksiin ja entistä parempaan pelaamiseen. Erkka paransi upeasti otettaan joka ottelussa ja voi olla tyytyväinen päivän peleihin.

Turnauksen koko kuvasato on nähtävissä: http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219866 

PPJ:n maavahtivalmennus varmoissa käsissä

Teksti ja kuvat: Miika Jokinen

Kesäkuusta lähtien maalivahtivalmentajamme Riku Pennasen rinnalla uusina valmentajina ovat toimineet PPJ Edustuksen maalivahti Eetu Myllyveräjä sekä FC Hongan edustusjoukkueen ykköskoppari Walter "Wade" Viitala.

Kuvassa Wade ja poikien 04-joukkueen maalivahdit Oskari, Joonas ja Lauri ensimmäistä kertaa yhteisissä treeneissä. Tutustumisen jälkeen aloitettiin alkulämmittelyllä.

Poikien 04-joukkueen maalivahdit ovat jo kokeneita koppareita - Rikun treenien ja monien ottelujen koulimia, joten treenit voidaan pitää haastavina heti alusta alkaen. Harjoitteet ovat vaativia ja mielekkäitä ja ne laittavat pojat näyttämään parasta osaamistaan uudelle valmentajalleen.

Wade ohjaa poikia tarkkaan läpi harjoitusten ja antaa arvokkaita vinkkejä maalivahdin taitojen kehityksen kannalta. Pojat ovat erittäin tyytyväisiä harjoitusten jälkeen ja uusi valmentaja saa varauksettomat kehut jokaiselta pelaajalta. Pojat jäävätkin innostuneina odottamaan seuraavia veskaritreenejä - niitä ei kuulemma voi olla liikaa.


Voitto kotiin omasta turnauksesta

Teksti ja kuva: Tiina Nykänen

PPJ04 pojat järjestivät Väinämöisen kentällä 24.-25.5.2014 ensimmäisen Väiski04Cup turnauksen. Turnaus pelattiin loistavassa säässä ja puitteissa. Turnauksessa oli kolme tasosarjaa (kilpa, haaste ja harraste), joissa jokaisessa pelasi vähintään yksi joukkue PPJ:stä. Parhaiten turnauksessa menestyi PPJ/valkoinen, joka voitti kilpasarjan finaalissa EPS Maalikuninkaat/punaisen lukemin 5-2. Valkoisten turnausvoitto oli makea ja joukkue sai pokata hienon palkintopokaalin!

Joukkueessa pelasivat: Joonas, Jami, Taavi, Heikki, Atte, Eino, Joppe, Thomas, Otto, Eemeli L ja Elia.

Turnauksessa jaettiin sarjapalkintojen lisäksi Palloliiton FAIR PLAY palkinto reiluimmalle joukkueelle. Lahjakortin nappasi HooGee/harmaa harrastesarjassa.

PPJ04 jatkoi menestyksen tiellä myös kesäkuussa. Joukkueen valkoisista ja mustista koottu joukkue pelasi Lahti Soccerissa 27-29.6.2014 ja nappasi kilpasarjan hopeamitalit. Kulta hävittiin yhden maalin erolla KoNa Karhulalle. Tästä on hyvä jatkaa Hesa Cupia kohti.

Myös PPJ03 voitokkaana Ahvenanmaalla

PPJ03 nappasi hopean kotiin Aland Cupista kesäkuussa. Onnea koko joukkueelle!

Ks. lisää fiilistelyä https://www.facebook.com/PalloPojat

Kesäkuun fudiskoulut huippusuosittuja - elokuun koulussa vielä tilaa

Teksti: Seija Virtanen ja Jussi Laitinen

Kuvat: Seija Virtanen

PPJ:n suositut Fudiskoulut järjestettiin kesäkuussa jo 16. kerran ja mukana oli taas yli 150 innokasta 4-10 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Tänä vuonna koulut olivat Joharilla, Larun Piratin kentällä sekä Väiskillä. Fudiskoulun rehtorina toimi PPJ:n valmennuspäällikkö Axel "Akke" Orrström ja opettajina PPJ:n koulutetut valmentajat. Koulunkesto oli neljä päivää ja kaikki oppilaat saivat ohjauksen lisäksi seuralta pallon ja T-paidan. Koulussa oli tänä vuonna poikkeuksellisen taitavia pelaajia ja vaikeatkin tehtävät sujuivat kuin tanssi. Tunnelma koulussa oli muutenkin innostunut ja iloinen. Moni kulki koko loppupäivän pallo kainalossa ja koulupaita päällä.

Kesän viimeisessä PPJ:n fudiskoulussa on vielä paikkoja jäljellä. Elokuun leirillä vastuuvalmentajan toimii PPJ 02 Unitedin ja PPJ R07/08 vastuuvalmentaja Jussi Laitinen, joka oli mukana myös kesäkuun kouluissa.

Jussi on kokenut valmentaja, ja hän on vastikään suorittanut UEFA B-valmentajatutkinnon.

Jussin mukaan elokuun fudiskoulussa tavoitteena on laittaa kesämökillä ruostuneet taidot takaisin kuntoon, jotta syksyn pelit menisivät mahdollisimman hyvin. Jussin mukaan elokuun fudiskoulusta onkin tulossa huikea paketti!

Lisätietoja elokuun fudiskoulusta ja ilmoittautumiset:

http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219875

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä - osallistu E-kurssille Eerikkilässä

PPJ-pojat suuntaavat Eerikkilän urheiluopistolle perjantaina 4.7. ja lauantaina 5.7. Myös vanhemmille tarjotaan mahdollisuus oppia uutta. Erittäin suosittu E-kurssi järjestetään Eerikkilässä la 5.7 klo 11.45 - 14.30 niille vanhemmille, jotka haluavat saada oppia apuvalmentajan tehtävissä. Kouluttajana toimii PPJ:n junioripäällikkö Jussi Korpinen.

PPJ toivottaa jäsenistölleen menestyksekkäitä Hesa Cup-pelejä ja rentouttavaa kesätaukoa!


 
     
XX