Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Elokuu 2014 - jäsentiedote 8

Tästä jäsentiedotteesta löydät tietoa mm. PPJ 04 -joukkueen ideoimasta PPJ/NÄLKÄPÄIVÄ-tapahtumasta ja SnadiStadissa sijaitsevan PPJ-Macron Storen avajaistunnelmista. Ethän jätä huomiotta tiedotetta Hernesaaren ja Väiskin kentiltä löytyneiden löytötavaroiden kohtalosta. Elokuun suurtapahtumaa GirlsCupia odotellessa on myös hyvä hetki päivittää loppukesän joukkuekuulumiset, jotka kruunaa Pasi Pajusen matkakertomus PPJ T9899 menestyksellisestä turnausmatkasta Ruotsissa.

Tämä jäsentiedote on luettavissa PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

PPJ laittaa Helsingin futaamaan Nälkäpäivän hyväksi

Teksti: Esa-Pekka Nykänen

PPJ tempaisee Nälkäpäivän hyväksi järjestämällä 20.9. nuorten ikäluokkien hyväntekeväisyysturnauksen Töölön Väinämöisen kentällä. Turnauksessa lapset myyvät katsojille "pääsylippuja" ja pitävät kahviota joiden tuotot menevät lyhentämättömänä Nälkäpäivän keräykseen.

Seurassa tartuttiin Suomen Punaisen Ristin suomalaisille harraste- ja työpaikkaporukoille suunnattuun kutsuun lähteä tekemään perinteisestä Nälkäpäivästä oman näköisensä. Ideaan tarttuivat ensimmäisenä 2004 syntyneiden poikien ikäluokan taustavoimat. Jo koulutyttönä innokkaana Nälkäpäiväkerääjänä toiminut Pia Kuusiniemi ja työnsä puolesta Punaisen Ristin kanssa toimiva Esa-Pekka Nykänen kertovat, että vastaanotto idealle oli alusta asti innostunut.

"Kuten urheilun parissa yleensäkin, olemme aikaan saavaa ja aktiivista porukkaa, joka muutenkin tykkää antaa omaa panostaan kanssaihmisten hyvinvoinnin eteen. Varjopuolena on sitten se, että arki-illat ja viikonloputkin tuppaavat monessa perheessä kulumaan niin tiiviisti jalkapallon ympärillä, että muihin hyviin juttuihin osallistumiselle ei helposti jää aikaa vaikka mieli tekisi. Ja kuitenkin jalkapallon ulkopuolellakin on elämää johon tutustuminen kuuluu urheilullisenkin lapsen kasvamiseen.

Nälkäpäivä on meille siinäkin mielessä loistava kohde, että sen kautta pääsemme toteuttamaan seuramme keskeisiä arvoja; toisten kunnioittamista ja avoimuutta. Tämä on hyvä tapa opettaa lapsille auttamisen asennetta ja tutustuttaa tärkeisiin asioihin. Tälläkin hetkellä ajankohtaiset kriisit maailmalla puhututtavat paljon perheissä ja lapsien kanssa pohdimme usein kuinka me voimme olla avuksi."

Suomen Punaisen Ristin tiedottaja Anna Vuorinen on luonnollisesti mielissään PPJn tempauksesta. Se on hyvä esimerkki iloisesta yhteistyöstä, jota Nälkäpäivänä voi saada aikaan.

"PPJ on hyvin oivaltanut Nälkäpäivän idean. Nälkäpäivä ei ole yksin Punaisen Ristin keräys, vaan kaikki halukkaat ovat tervetulleita sitä tekemään. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee joko seuraamaan PPJ:n järjestämää turnausta tai innostuu osallistumaan Nälkäpäivään. Apua todella tarvitaan tällä hetkellä. Punainen Risti auttaa tällä hetkellä esimerkiksi Länsi-Afrikassa vakavan ebola-epidemian uhreja. Apua tarvitaan myös konfliktialueella kuten Gazassa ja Syyriassa."

Lue lisää PPJ/NÄLKÄPÄIVÄ-tapahtumasta kotisivuiltamme: http://www.ppj.fi/tapahtumat.php?aid=219895

PPJ-keräyslipas toivoo lahjoitustasi Punaisen Ristin katastrofirahastoon!

Lisätietoja ja lahjoitukset: http://www. lahjoituslipas. fi/punainenristi/ppjkerayslipas/lahjoita/

PPJ-Macron Storen avajaistunnelmia

PPJ-Macron Storen avajaisia vietettiin 18.8. Hupipuisto SnadiStadissa. Kauppa on vertaansa vailla ja tilat ovat todella upeat.

Paikalla olleita lapsia ja lapsenmielisiä viihdytti myös ihana SnadiStadin maskotti Friidu.

PPJ-Macron Store on auki joka päivä klo 10-20.00. Storesta voi ostaa paikan päältä PPJ-tuotteita kuten fanikaulaliinoja, isoja lippuja, viirejä ja pipoja (talven tullen).

Myös seuramallisto (http://ppj. fi/tiedostot/Macron- seuramallisto- PPJ- 2014_np. pdf) on esillä Storessa. PPJ:n yhteistyökumppaniensa Macronin ja SnadiStadin kanssa kehittämän uudenlaisen konseptin ideana on pitää esillä mallikappaleina koko mallistoa eri kokoineen. Kuten muissakin seuroissa varustetilaukset tehdään pääasiallisesti joukkuetilauksina. Yksittäisiä tuotteita voi tilata myös SnadiStadin kautta (lisätietoja http://ppj.fi/varusteet). Varsinainen suoraan myytävä seuramalliston varasto on Macron Storessa kuitenkin tässä vaiheessa pieni. Luonnollisesti uuden myymälän varastotuotteiden sekä seuramalliston rakenne muuttuvat ajan ja toivomusten mukaan.

PPJ:n sinivalkoiset pelipaidat tilataan edelleen erikseen, ks. ppj.fi/pelipaidat.

PPJ menestyksekäs Pingviini Cupissa

PPJ 07 Laru Siniset ylsivät upeasti Pingviini Cupin P07-kilpasarjan voittoon! Pojat esittivät läpi turnauksen upeita otteita. 6 peliä, 6 voittoa maalierolla 27-4. Onnittelut koko joukkueelle!

Myös PPJ 05 Laru Siniset -joukkue toi Pingviini Cupin nollavitosten kilpasarjan voiton näytöstyyliin kotiin. Monta kovaa vastusta kaatui matkalla kohti korkeinta koroketta. Onnea pojat ja koutsit!

Pasin matkapäiväkirja: T0203 VästerÂsissa - PPJ jälleen mitaleilla Aros Cupissa

Teksti ja kuvat: Pasi Pajunen

Aros Cup Ruotsin VästerÂsissa on sopivan kokoinen, hyvin järjestetty, hyvätasoinen ja riittävän lähellä oleva turnaus eli hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi ulkomaanturnaukseksi. Viime vuonna PPJ:n 01-pojat kävivät sen voittamassa ja päätimme lähteä tyttöjen kanssa jatkamaan perinnettä. Matkanjärjestäjänä käytimme Saarikoski Travelsia, joka vertailun jälkeen osoittautui jälleen parhaaksi vaihtoehdoksi.

Varhain juhannuksen jälkeisenä keskiviikkoaamuna lähti matkaan 35 tyttöä, kolme valmentajaa, jojo ja neljä huoltajaa. Käytössä koko reissun ajan oli turnausbussi ja erinomainen kuski - Hessumobiili. Turusta Tukholmaan päivälaivalla ja puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen olimme iltakahdeksan maissa Scandic VästerÂsissa. Hotellimajoitus kolmen hengen huoneissa ei ollut olennaisesti kouluvaihtoehtoa kalliimpi ja osoittautui tässä tapauksessa hyväksi valinnaksi. Vaikka laivalla oli hytit käytössä, olivat unet jääneet vähiin eikä iltapalan jälkeen ollut vaikeuksia valvoa hiljaisuutta.

Torstaiaamuna suuntasimme kisakeskukseen hakemaan turnausfiilistä, ilmoittautumaan ja pitämään aamutreenit. Niitä kävi seuraamassa myös SVT, jonka paikallislähetykseen tytöt pääsivät antamaan lausunnot ja tietysti kajauttamaan PPJ-huudon.

Pelit alkoivat iltapäivällä ja olimme mukana kolmella joukkueella: siniset (T02/03 haastesarja), valkoiset (T02) ja oranssit (T03). Ensimmäisenä tuleen joutuivat siniset, joilla oli ensimmäisenä päivänä kaksi peliä sarjan ennalta kovimpia joukkueita vastaan. Jälkimmäinen vastustaja Tukholman AIK oli selkeästi väärässä sarjassa ja peli oli sinisille enimmäkseen puolustusharjoitus. Saldona oli kaksi tappiota, mutta rivit pidettiin hyvin kasassa ja saatiin ajoittain jo pelikin kulkemaan. Valkoisetkaan eivät avauspelissään tuntuneet olevan vielä täysin hereillä ja kun vastustaja oli kovin mahdollinen, turnauksen lopulta voittanut Värmdö IF, oli tappio selvä. Oranssit avasivat turnauksensa illalla hyvällä ja fyysisellä pelillä, joka näytti ruotsalaisia vastaan toimivan eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Paluumatkalla hotellille alkoi meitä bussissa jatkossakin viihdyttänyt Erikan ja Maijan show, johon kuului mm. läppänderoksia, jumppatuokioita ja lauluesityksiä, joista mainittakoon Taran veret seisauttava tulkinta Adelen kappaleesta "Rolling in the deep ".

Perjantaina turnaus oli täydessä vauhdissa ja kaikilla edessä kaksi lohkopeliä. Väliajan olimme käyttäneet lepoon ja joukkuepalavereihin, mikä näkyi kentillä. Siniset taistelivat edellisestä päivästä sisuuntuneina hienosti ja pelit olivat tasaisia, vaikka pisteitä ei tullutkaan. Valkoiset olivat kuin uudestisyntyneitä ja ottivat kaksi komeaa voittoa, tilanne alkoi näyttää hyvältä. Oranssit takoivat myös kaksi voittoa, joista varsinkin iltapeli sateisella nurmikentällä oli vakuuttava näyte joukkueen iskukyvystä. Vastustaja oli karannut vahvalla pelillä 2-0 johtoon ja läpimärkä joukkueemme näytti jo hetken lyödyltä, mutta oranssipaidat purivat hammasta, väänsivät väkisin pelin tasoihin jo ensimmäisellä puoliajalla ja jatkoivat tauon jälkeen samaa tahtia - tuloksena PPJ:n komea turnausrevanssi AIK:sta lukemin 5-3. Päivän päätteeksi kävimme vielä koko porukalla kaupungilla ihmettelemässä markkinahumua sekä lunastamassa tytöille luvatut ja ehdottomasti ansaitut jätskit. Väsyneinä mutta tyytyväisinä palattiin jo hyvissä ajoin hotellille seuraavan päivän tiivis peliohjelma mielessä.

Varhain lauantaiaamuna aloittivat siniset peliurakkansa ja olivat ottelussaan niskan päällä, mutta vastustaja sai harmittavasti viime minuutin maalilla niukan voiton. Päivän toisessa ottelussakin vastustaja korjasi voiton huolimatta sinisten noususuunnassa olevasta pelikunnosta. Valkoiset olivat aamun viimeisessä lohkopelissään osin unessa, osin kipsissä ja kärsivät selkeän tappion. Edellisen päivän hyvät suoritukset takasivat kuitenkin paikan lohkokakkosena 02-tyttöjen A-finaaleihin. Oranssit avasivat jälleen päivänsä voitolla ja jyräsivät tiensä lohkovoittajina jatkoon. Iltapäivän neljännesvälierässä valkoisia vastaan asettui naapurilohkon ylivoimaisilla peliesityksillä voittanut Enskede IK, jonka kaatamiseen ei peruspeli riittäisi. Joukkue oli tämän sisäistänyt ja olemus lämmittelyvaiheessa kertoi jo paljon. Tuumaakaan ei annettu kaksinkamppailuissa periksi ja peli lähti kulkemaan ennennäkemättömällä tavalla. Taistelu oli hurja ja sen päätteeksi epäuskoinen vastustaja lyöty: PPJ 2-1 voitolla jatkoon. Illan välierässä valkoiset jatkoivat samaa tahtia, mutta yhtä tasainen vääntö päättyi tällä kertaa vastustajan tuuletuksiin. Lopputulokseen vaikutti ikävästi tuomarityöskentely, joka tuntui välillä puolueelliselta ja olikin turnauksen ainoa miinus. Finaali jäi vielä haaveeksi, mutta loistavilla peliesityksillä tulleet pronssimitalit maistuivat jo seuraavana päivänä makeilta. Oranssien urakka jatkui illalla 03-tyttöjen A-finaaleissa ja ensimmäinen jatkopeli sujui tutuissa merkeissä: vahvan ja taidokkaan esityksen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Neljännesvälierässä ei tämäkään taso enää riittänyt, kun vastassa oli turnauksessa lopulta hopealle yltänyt isäntäjoukkue IFK VästerÂs. Sateisessa ja pimenevässä Hamren illassa tytöt laittoivat kaiken peliin ja johtomaalikin oli todella lähellä, mutta ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Vähitellen pääsi kova ja isokokoinen vastustaja kuitenkin niskan päälle ja uupunut joukkueemme joutui kyynelsilmin taipumaan ensimmäisen kerran. Kovatasoisessa turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon pääsy oli joka tapauksessa erinomainen suoritus oransseilta. Valkoisen ja oranssin turnauspelit olivat siis päättyneet, mutta sinisten urakka vielä aamulla jatkuva. Päivä oli ollut pitkä ja ohjelma tiivis, Hessumobiilikin kulkenut pienessä kaupungissa lokin mukaan lauantaina yli 200 km. Illalla joku taisi jaksaa MM-kisojakin vielä katsoa, mutta viimeistään toisella puoliajalla alkoi silmäluomia painaa...

Sunnuntaina oli sinisillä jälleen aikainen herätys ja edessä haastesarjan sijoitusottelu. Aamupalalta asteli vielä uninen joukkue, mutta kun kapteenin johdolla kerrattiin bussissa perusasioita ja pelitaktiikkaa alkoivat ilmeet kirkastua. Tästä oli valmentajan helppo jatkaa lämmittelyyn ja joukkue oli valmis turnauksen viimeiseen koitokseen. Vastustaja ei ollut juurikaan edellä taidossa, mutta koossa sitäkin enemmän eikä peli ollut helppo. Tytöt taistelivat upeasti ja vaikkei maalia saatukaan, pidettiin oma pää puhtaana ja edessä oli rankkarikisa. Siinä joutuivat siniset viimein taipumaan, mutta peli oli jälleen turnauksen parasta ja joukkue saattoi olla ylpeä suorituksestaan. PPJ:n lippu liehui siis turnauksessa näyttävästi ja monilla kentillä.

Puoliltapäivin menimme vielä joukolla nauttimaan hyvästä tunnelmasta ja katsomaan finaaleja, joissa luonnollisesti päätettiin seuraavassa isossa turnauksessa pelata. Paluumatkalla poikkesimme Hagaparkenin kuninkaallisissa puutarhoissa piknikillä ja ihastelemassa Fjärilshusetin trooppisia eläimiä. Laivalla oli maittavan illallisen jälkeen vuorossa loppuseremoniat, jotka pidettiin ison iltaravintolan parvella. Jaettiin diplomit ja palkinnot ja pidettiin puheet, joissa tiivistyi ylpeys koko joukkueesta sekä vahva usko hienoon tulevaisuuteen. Tilaisuus päättyi tyttöjen yhteiseen upeaan "Säännöt fudikselle"-lauluun ja tietenkin raikuvaan huutoon eikä kenellekään jäänyt epäselväksi mistä joukkueesta oli kyse - PPJ was here!

PPJ Naiset Edustus hakee uusia pelaajia

PPJ Naiset Edustus etsii uusia/lisää pelaajia joukkueeseen. Joukkue pelaa naisten 4 divisioonassa. Yhteydenotot valmentaja Valericio Leppe, säjhköposti: valericio.leppe@hotmail.com
tai puh. 045-1889818

Girls Cup countdown - turnaus käyntiin 30.8.

Teksti: Janne Behm

Järjestyksessään toinen Girls Cup, PPJ:n tyttöjoukkueiden kotiturnaus, pelataan 30.-31.8. Turnaus on kasvanut vuodessa kaksinkertaiseksi ja niinpä tänä vuonna iloiseen tapahtumaamme osallistuu 110 tyttöjoukkuetta ja 1600-1700 pelaajaa. Turnauksen kaikki ikäluokat ovat olleet jo kauan aikaa täynnä, mikä on tietysti iloinen asia läheltä ja kauempaa tulevien joukkueiden kannalta.

Kaksi päivää täyttä futista Väiskillä, Pyrkällä ja Hernesaaressa. Yli 250 ottelua, kilpa- ja haastesarjoja ikäluokissa T01-T07, turnausta varten suunnitellut turnausmitalit, pienimpiä viihdyttävä SnadiStadi, Soupsterin ja Piraten mahdollistamat aterioinnit, tasokas tuomarityöskentely, majoittumista Radissonissa - tätä kaikkea on Girls Cup. Kaikki PPJ:n tyttöjoukkueet osallistuvat eri kenttäalueille kahvion pyörittämiseen keräten samalla rahaa joukkueiden toimintaan ja PPJ T98/99 huolehtii nuorimpien ikäluokkien pelinohjauksista keräten samalla rahaa Barcelonan matkaan. Ja tietysti turnauksessa pelaavat PPJ:n tyttöjoukkueet kaikissa ikäluokissa.

Tervetuloa paikalle - tai mille tahansa paikoista - nauttimaan turnaustunnelmasta ja kannustamaan sinivalkoiset hienoihin suorituksiin! Ehkä mukaasi tarttuu myös sininen Girls Cup-ranneke - ja kuka voi olla vastustamatta makkaraa, mokkapalaa ja kupillista höyryävää kahvia?

Terveisin Janne Behm, turnausvastaava & jojo PPJ T00/01

Lisätietoja turnauksesta löydät turnaussivuilta www.girlscup.fi.

PPJ järjestää jälleen futiskerhoja kouluilla - nyt mukana myös Taivallahti Töölössä

PPJ tarjoaa mahdollisuuden 1-2 -luokkalaisille viettää iltapäivän pallopelien (pääasiassa jalkapallo) parissa hyvässä valmennuksessa. Maksu on 60Ä/syksy + 60Ä/kevät (sisältäen vakuutuksen). Mukaan kerhoon lapsesi tarvitsee ainoastaan sisäpelivarusteet, juomapullon, intoa ja peli-iloa

Tehtaankadun ala-asteella tiistaisin klo 14.30-15.30 kokoontuva 1-2 luokkalaisille suunnattu kerho on täynnä, mutta Ruoholahden, Myllykallion ja Taivallahden ala-asteilla järjestettävissä kerhoissa on jonkin verran tilaa.

Ruoholahden ala-asteen kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 14.30-15.30 (alkaen 3.9.), Myllykallion ala-asteen kerho maanantaisin klo 14.30-15.30 (alkaen 1.9.2014) ja Taivallahden ala-asteen kerho torstaisin klo 14.30-15.30 (alkaen 4.9.2014).

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/uutiset.php?aid=219901

Prinsessa- ja Prinssifutis syksyllä 2014

Prinsessa- ja Prinssifutiskerhot käynnistyvät taas syyskuussa Ruoholahdessa, Lauttasaaressa ja Eiran-alueella.

Ruoholahden ryhmä futaa Hupipuisto SnadiStadissa tiistaisin, lauttasaarelaiset Myllykallion ala-asteen koululla keskiviikkoisin ja eiralaiset Tehtaankadun ala-asteella torstaisin. Suuren kysynnän vuoksi kaikissa paikoissa järjestetään kerhot kahden ryhmän voimin. Kerhot ovat todella mukava tapa tutustua futisharrastukseen. Kaikki joukolla mukaan! Ilmoittaudu kerhoihin ja katso lisää syksyn ryhmien aikatauluista: http://www.ppj.fi/index.php?k=219904

PPJ:n varastot pursuavat löytötavaraa - hae omasi pois pikaisesti

Ovatko futiskamat teillä tietämättömillä talven ja kesän jälkeen? Väinämöisen ja Hernesaaren kentille on kerääntynyt todella paljon varsin hyväkuntoista löytötavaraa - lähinnä pelaajien harjoitusvaatteita.

Käykää katsomassa löydättekö omanne tavaroiden joukosta. Väinämöisen kentällä on laatikko löytötavaroille vasemmanpuoleisessa kopissa (pyytäkää valmentajaanne avaamaan oven) ja Hernesaaressa löytötavarat ovat pukuhuonekontissa. Molemmat pukuhuoneet siistitään viimeistään torstaina 28.8.2014 hyvissä ajoin ennen PPJ:n suurta Girls Cup-turnausta ja löytötavarat viedään pois kentiltä heti tämän jälkeen. Mattimyöhäiset voivat hakea omaisuuttaan pois Väinämöisen kentältä lauantaina 20.9 klo 13.00 - 15.30 (Nälkäpäivätapahtuma) sekä lauantaina 4.10. ja sunnuntaina 5.10. (Hernesaaren kuplahallin pystytystalkoot). Viimeiset tavarat ovat esillä näissä tapahtumissa. Kuplan pystytystalkoiden jälkeen löytötavarat lahjoitetaan halukkaille ja loput tavarat hävitetään.

Lisäksi tiedoksi saatettakoon, että yhdestä Eerikkilän poikaleirin bussista on suursiivouksen jälkeen löytynyt avainnippu (kaksi avainta). Näiden avainten osalta pyydetään ottamaan yhteyttä suoraan Busmo Oy:öön. Hernesaaresta löytyneistä hopeisen ristikorun ja punaisella avaimenperällä varustetun Abloy-avaimen osalta yhteydenotot: seija@ppj.fi

Syksyn kalenterimerkintöjä

 
     
XX