Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Syyskuu 2014 - jäsentiedote 9

Jäsentiedotteen kärkenä seuralla on ilo esitellä jäsenilleen PPJ-tiimin uusimman vahvistuksen, PPJ:n nuorisopäällikkö Topi Pietilän, joka siirtyy seuran palvelukseen Malmin Palloseurasta. Tästä jäsentiedotteesta löydät myös tärkeää tietoa tulevan lokakuun PPJ Gaalasta ja Hernesaaren jalkapallohallimme pystytystalkoista. Joukkuekuulumisia on myös runsaasti 0809-ikäluokan tytöistä aina PPJ Ikiksen +40-turnauksen tunnelmiin. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, on PPJ 04 pelaajan Eemeli Karjalaisen matkakertomus Viron Pölvaan suuntautuneelta turnausmatkalta.

Tämä jäsentiedote on luettavissa PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.


Hienoja nimitysuutisia - Topi Pietilä PPJ:n nuorisopäälliköksi

Topi Pietilä aloittaa PPJ:n nuorisopäällikkönä maanantaina 6.10.2014. Nimityksen myötä PPJ saa palkkalistoilleen sangen kokeneen valmentajan ja rautaisen vahvistuksen valmennustiimiimme.

Topin pelaajaura alkoi vuonna 1982 Malmin Palloseurassa. Hän pelasi MPS:ssä läpi koko junioriputken, pikkujunnusta aina miesten edustukseen asti. Parhaiksi saavutuksikseen Topi mainitsee peliuraltaan seuraavat merkkipaalut:

 • C-nuorten Suomen mestaruus 1989

 • 3 maaottelua U18 maajoukkueessa 1992

 • Helsinki Cupin voitto A-junioreissa 1993

 • Aikuisten peleissä 1. div. Ponnistus ja FC Honka 1997-1999.

 • Viimeiset pelit 2006 III div. MPS.

Topin valmennusura käynnistyi vuona 1995 FinnPan C-nuorten 2. valmentajana. Hän on suorittanut liikunnanohjauksen perustutkinnon oppisopimuksella 1998-2001 Pajulahdessa, suuntautumisena lasten liikunta. Työnantajana oli FC Honka. Hongassa Topi valmensin useita ikäluokkia pienistä lapsista aina teini-ikäisiin. Ennen siirtymistään PPJ:hin Topi on työskennellyt vuodesta 2007 alkaen MPS:ssä, jossa hän toimi ikäluokkavalmentajana, Fortum tutorina ja junioripäällikkönä.

Valmentajakoulutukseltaan Topi on B-valmentaja. Topin mukaan parasta valmentamisessa on kun saa "kipinän" syttymään. "Valmentajana voin vaikuttaa siihen millä mielellä pelaaja lähtee harjoituksista. Parhaimpina saavutuksina pidän sitä kun pelaajille jää jalkapallosta liikunnallinen elämäntapa", hän jatkaa. Topin valmennusfilosofia on saanut tunnustusta myös Suomen Palloliitolta. Hänet palkittiin vuonna 2010 Vuoden Kaikki Pelaa -valmentajana.

Nuorisopäällikön työnkuvaan PPJ:ssä kuuluvat:

 • PPJ:n juniorivalmennuslinjausten kehittäminen ja hyväksyttäminen seurassa sekä niiden noudattamisen seuranta.

 • PPJ:n taito ja kykykoulutoiminnan järjestäminen yhdessä valmennuspäällikön kanssa.

 • Malliharjoitusten pitäminen sekä yhteydenpito joukkueisiin.

 • Erikseen määriteltyjen PPJ:n ikäluokkajoukkueiden vastuuvalmentajana toimiminen.

 • Talviliigan koordinointi.

 • Seuran tapahtumien (fudiskoulut, taitokisat, iltakoulut, master of 1v1, kesäleirit) järjestäminen yhdessä valmennus- ja junioripäällikön kanssa.

 • Koulujen futiskerhojen koordinointi.

Tervetuloa mukaan PPJ:hin!

Kuplan kohoaa lokakuun alussa - talkooväki ilmoittautukoot

Ilmojen kylmetessä on aika varautua talvikauteen. Hieno kuplahallimme nousee jälleen Hernesaareen lokakuun ensimmäisen viikonlopun (4.-5.10.2014) aikana.

Kuplan nosto ei ole mikään pikkuprojekti. Tarvitsemme mahdollisimman monta käsiparia - kaikki mukaan auttamaan! Kuplatalkoisiin tulisi ilmoittautua oman joukkueenjohtajansa kautta, jotta voimme varmistautua siitä, että jokaiseen työtehtävään on riittävästi käsipareja. Joukkueenjohtajille on erikseen lähetetty tieto siitä kuinka monta talkoolaista kustakin joukkueesta tarvitaan paikalle. Paikalle "eksynyttä" talkooväkeä ei luonnollisestikaan käännytetä pois.

Kupla kohoaa seuraavassa aikataulussa: Lauantaina 4.10. klo 9.00 -17.00 (2 vuoroa) ja sunnuntaina 5.10 klo 9.00 -13.00. Mikäli kotoa löytyy, otathan mukaan talkoolaisille hyödyllisiä välineitä, joita ovat: 10 - 13 mm kiintoavaimet, jakoavaimet, ruuvinmeisselit ja työhansikkaat. Talkoisiin kannattaa varustautua sään mukaisella vaatetuksella. Hernesaari on syksyisin varsin tuulinen paikka lämpimälläkin säällä. Talkooväen ruokahuolto on hoidettu seuran ja kuplayhtiön puolesta.

Lokakuun odotetuin juhla PPJ Gaala lähestyy

Koko perheen perinteinen PPJ Gaala järjestetään ensimmäistä kertaa Hupipuisto SnadiStadissa keskiviikkona 22.10.2014 klo 18.00-20.00. Ohjelmassa on mm. joukkueen, seuratoimijoiden ja joukkueenjohtajan palkitseminen.

Vuonna 2013 Gaalassa tunnelmaa nostatti Kalle Lindroth.

Ehdottakaa rohkeasti valmentajia, joukkueita ja joukkueenjohtajia, jotka mielestänne ovat palkinnon ansainneet. Ehdotukset perusteluineen tulee lähettää 6.10. mennessä: johanna.prusti@ppj.fi.

Kuvassa vuoden 2013 palkitut: joukkueenjohtaja Timo "Sakke" Saarinen, maalivahtivalmentaja Riku Pennanen ja erikoispalkinnonsaaja "Mr. Hernesaaren halli" Juha Saarinen.

Gaalassa palkitaan myös jokaisen joukkueen vuoden pelaaja seuran mitalilla. Tästä valinnasta on lähetetty erilliset ohjeet joukkueenjohtajille. Gaalassa pelaajille on tarjolla pientä purtavaa. Pelaajat voivat pukeutua​ sinivalkoiseen PPJ-pelipaitaan - muille asu on vapaa. Juhlinnassa mukana on myös yllätysesiintyjiä!

Lämpimästi tervetuloa!

​Osoite: Hupipuisto SnadiStadi, Ruoholahden kauppakeskus, Itämerenkatu 21, 00180 Helsinki (www.snadistadi.fi).

Takana onnistunut PPJ/Nälkäpäivä-tapahtuma

Teksti: Seija Virtanen

PPJ/Nälkäpäivä-tapahtuma järjestettiin aurinkoisena lauantaina 20.9.2014 Väiskin kentällä.

PPJ/Nälkäpäivä -tapahtuma onnistui yli tavoitteen ja keräsi 1043e euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tapahtumapäivänä PPJ-joukkueet pelasivat 20min haastematseja eri seuroja vastaan. Paikalla oli eri ikäluokkien joukkueita mm. Käpasta, SAPAsta, HJK:sta, HPS:stä ja HIFK:sta.

Tunnelma oli yhtä aurinkoinen kuin päiväkin ja seura suunnitteleekin tekevänsä tästä hienosta tapahtumasta jokavuotisen. Tapahtumaa tukivat tuotelahjoituksilla: Raquel Cake Designer, SnadiStadi, Macron ja S-market Bulevardi.

Koko tapahtuman ajan toimi Nälkäpäivä-kahvila, jonka tuotto meni lyhentämättömänä keräykseen. Kahvilan ehdoton ykköstuote oli Raquel Cake Designerin lahjoittamat Nälkäpäivä-cupcaket, joihin Raquel oli hienosti suunnitellut PPJ:n sinivalkoiseen pelipaitaan punaisen ristin sydämen kohdalle.

PPJ:n pelaajat olivat aktiivisesti mukana myymässä Macronin lahjoittamia tuotteita.

PPJ:n pelaajat toimivat luonnollisesti myös lipaskerääjinä Heidin huomassa. SnadiStadin Friidu piti omalta osaltaan huolta leppoisasta tunnelmasta.

Matseista jännin ja tunteikkain oli PPJ Erkka-joukkueen voittoisa hyväntekeväisyysmatsi. Erkka-kapteeni ja maalintekijä Veli-Matti yhdessä "maailman parhaan valmentajan" kanssa matsin jälkeen.


Jäsenmäärä kohoaa uuteen ennätykseen - uusi PPJ T0809 kantaa kortensa kekoon

Viime vuosina voimakkaasti kasvanut PPJ on nykyään Palloliiton Helsingin piirin kolmanneksi suurin jalkapalloseura, jonka jäsenmäärä tulee oleman kuluvan vuoden lopulla reilusti yli 1000. Seurassa toimii tänä päivänä 35 tyttöjen, poikien ja aikuisten joukkuetta. Yhä useampi futari aloittaa futisharrastuksensa PPJ:ssä laadukkaan seuratoiminnan, erinomaisten olosuhteiden ja ammattitaitoisten valmentajien houkuttelemina. Jokainen aloittanut ikäluokka on ollut edellistä suurempi - vuonna 2007-syntyneitä tyttöjä ja poikia on peräti lähes 200. Odotettavissa on, että 08 ja 09-ikäluokan joukkueet pistävät tästä vieläkin paremmaksi.

PPJ:n imu näkyy niin poika- kuin tyttöjoukkueiden toiminnassa. PPJ:n uusin joukkue, vuonna 2008 ja 2009 -syntyneiden tyttöjen joukkue, aloitti toimintansa sunnuntaina 21.9.2014 ja heti ensimmäisissä treeneissä mukana oli yli 20 innokasta futaria.

Vaikka Lara on jo kokenut futari, uudet joukkuekaverit jännittivät.

Joukkueen kuopus Klara 2010-ikäluokasta!

Joukkue harjoittelee vielä Pyrkällä sunnuntaisin klo 18.00-19.00, mutta se siirtyy ilmojen kylmetessä harjoittelemaan Etera-halliin Lauttasaareen sunnuntaisin klo 17.00-18.00. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii PPJ:n valmennuspäällikkö Axel"Akke" Orrström.

Akken rauhallinen ja positiivinen ote tempaisi pienet tytöt mukaansa.

Kuukauden ottelu - PPJ 01 v. SV4U

PPJ 01 kohtaa sunnuntaina 12.10. SV4U -joukkueen Väiskillä. Matsi alkaa klo 12.15, joten kaikki hyvissä ajoin kannustamaan poikia voitokkaaseen otteluun Sipoon susia vastaan Etelä-Länsi -liigassa.

Uudet tuulet puhaltavat 02-ikäluokassa

Teksti: Juppe Kettunen

Monien vuonna 2002 syntyneiden PPJ pelureiden elämä muuttuu lokakuun ensimmäinen päivä, sillä ainoastaan Kilpa-02 joukkue jatkaa entisellään. Larun ja Unitedin joukkueet yhdistyvät ja uusi yli 50 pelaajan joukkue lyödään kasaan. Parisen kymmentä perhettä joutuu päivittämään kännykkänsä yhteystiedot, nimittäin koodinimeä "PPJ02 JoJo" ei enää yhdistetä Jupelle vaan puhelut ohjautuvat suoraan Ninnille. Samoin valmentajien yhteystiedot on syytä vaihtaa, Larun vanhat koutsit Janne ja Matias siirtyvät muihin tehtäviin. Janne jatkaa täyspäiväisesti opintojaan ja Matias on aloittanut koutsaamaan 2005 syntyneiden joukkuetta.

Uuden PPJ02 jengin vastuuvalmentajana on 1.10. alkaen jo PPJ 02 Unitedia luotsannut Jussi Laitinen, muut koutsit ovat Anton Andersen, Oskar Stubb ja Lauri Kuusanmäki. Ja heidän kaikkien tukenaan yli 50 pojan perheet.

PPJ08 Laru myötätuulessa talvikauteen

Teksti ja kuva: Toni Lahti

Kesälomien jälkeen PPJ08 Laru -joukkueen toiminta käynnistyi taas kaikella voimalla elokuun alussa, loistavalla Pyrkän kentällä. Kesän ja alkusyksyn aikana joukkueen yllätti positiivisesti sen saama suosio, jonka johdosta joukkueen pelaajavahvuus on noussut syksyn aikana 52:een pelaajaan. Joukkueen toimintaa on alkusyksyn aikana leimannut mahtava aktiivisuus. Jopa joukkueen valmentaja Akke totesi, että "nyt oli suurin treeniryhmä, jota olen koskaan valmentanut". Lausahduksen aikana treeneissä oli paikalla 46 pelaajaa 52:sta pelaajasta. Joukkue tunnetaan tulevissa turnauksissa ja peleissä seuraavilla tasoryhmillä: valkoinen, sininen, oranssi ja musta.

Joukkue on harjoitellut kesän ja alkusyksyn kaksi kertaa viikossa ja nyt syksyn saapuessa treenikertoja tullaan lisäämään yhdellä innokkaimmille pelaajille. Treeneissä uutena asiana syksyn aikana on tullut pelaaminen pelipaikoilla. Pelipaikkojen harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta peleissä pelipaikat ovat vielä välillä unohduksissa pelin temmatessa mukaansa.

Alkusyksyn aikana joukkue on osallistunut neljään turnaukseen. Olemme olleet mukana Käpylä Cup:ssa, PPJ -03 harrasteturnauksessa, EBK -turnauksessa ja SAPA -turnauksessa.

Turnausten antina joukkue on saanut voittoja, tasapelejä, tappioita ja ennen kaikkea hyvää pelikokemusta. Vielä ennen talvikauden treenejä edessä ovat harjoitusottelut PPJ -08 Eiraa ja HJK Lauttasaarta vastaan. Myös joukkueen vanhemmat ovat aktivoituneet hyvällä tavalla. Turnauksissa vanhempien kannatus on turnauksen parasta tai ainakin parhaasta päästä, kiitos siitä vanhemmille. Vastaavasti joukkueen pelaajien isät ovat innostuneet jalkapallosta siinä määrin, että kesälomien jälkeen "äijillä" on ollut oma pelivuoro yhdessä PPJ -09 Laru "äijien" kanssa. Joukkueen vanhempainiltakin oli osoitus siitä, että vanhempienkin aktiivisuus on kasvanut, koska keväästä osallistumisprosentti nousi 100%.

Talvikaudella edessä on tietysti treenejä, mutta myös Herneliigan taistot sekä tukku harjoituspelejä Hernesaaren upeassa kuplahallissa. Tällä hetkellä joukkueessa on erittäin hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Näihin tunnelmiin pääsee hyvin käsiksi lukemalla joukkueen tapahtumista joukkueen omilta nettisivuilta ( http://ppj.fi/2008laru/).

PPJ T05 tytöt suunnannäyttäjinä!

Teksti: Minna Alanen

Sonera Stadionilla järjestettiin 25.-26.6.2014 SoccerCat tiimin -jalkapalloleiri, jonka valmentajina toimivat espanjalaiset huipputason juniorivalmentajat. Mukaan leirille mahtui 100 innokasta futajaa. Näiden 100 leiriläisen joukossa olivat myös PPJ T0405 -joukkueesta Iina Alanen ja Emilia Haapalainen. Tytöt osallistuivat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti leirille ollen sen historian ensimmäiset tyttöpelaajat. Tytöt pärjäsivät leirillä hyvin, osallistuivat kahden päivän aikana aktiivisesti harjoituksiin ja saivat valmentajilta kehuja. Leiri oli ollut rankka, mutta antoisa, ja ainakin tytöt palasivat leiriltä väsyneinä, mutta intoa puhkuen.

PPJ Mutsit voitokkaina - HPS Queens kaatui 1-0

Teksti ja kuva: Seija Virtanen

PPJ Mutsien perustamisajatuksena toukokuussa 2014 oli antaa seuran äideille mahdollisuus oppia jalkapalloilun perusteet. Kiinnostuneita olikin runsaasti ja joukkueen nykyisestä 35 pelaajasta ainoastaan muutama on pelannut jalkapalloa aikaisemmin eikä usealla ole mitään aiempaa liikuntataustaa. Hyvä yhteishenki ja loistavat valmentajat innostivat äitejä treenaamaan ja kehittymään nopeaa vauhtia, vaikka uusia aloittavia pelaajia tuli mukaan pitkin kesää ja alkusyksyä. Valmennuksessa lähtäkohtana oli pelitaktiikan hiominen ennen joukkueen ensimmäistä ottelua PPJ/Nälkäpäivä -tapahtumassa harrastesarjassa pelaavia HPS Queensejä vastaan. Taktiikka korostui, koska luonnollisesti fyysinen ja tekninen kunto eivät ole vielä ehtineet kehittyä riittävästi. Ottelua edelsi myös yhteisten varusteiden hankinta sekä pelipaikkojen testaamien muutamissa treeneissä. Hermostuneisuus huokui kaikissa pelaajissa ottelua edeltävissä treeneissä ja moni ei uskonut itseensä enää ollenkaan ja pelkäsi mokaavansa matsissa totaalisesti.

Vastustajana oli HPS:n äitijoukkue, joka perustettiin kaksi vuotta sitten. Nämäkin äidit kehittyivät nopeasti ja siirtyivät naisten harrastesarjaan keväällä. Etukäteen pohdittiin, että otetaan vastaan, mitä tulee, vaikka 0-20 -tappion. Rohkeasti otteluun ilmoittautuikin peräti 17 pelaajaa, ja vaikka kyseessä oli 7v7, päädyttiin siihen, että kaikki pääsisivät kentälle tähän historialliseen ensimmäiseen otteluun, johon valmennustiimi oli valinnut peliryhmitykseksi joulukuusen. Tavoitteena oli varjella oma maali takaiskuilta ja hyökkäyspäässä hyödyntää yksi tai useampi nopea vastahyökkäys. Ottelu alkoi ja tunnelma vapautui. PPJ Mutsit saivat pidettyä palloa yhtä usein kuin vastustajansa ja kulmatilanteessa kapteeni Pajusen upea keskitys Rusille johti Valioliiga-tasoiseen maaliin ja Väiski repesi riemusta. Tämä 1-0 -tilanne säilyi loppuun asti. Uskomatonta!

PPJ Mutsit on ainutlaatuinen joukkue ja se on kaikille PPJ-äideille avoin. Et tarvitse mitään pohjakuntoa, tietoa etkä taitoa ja olet lämpimästi tervetullut mukaan! Lisätietoja: ppj.fi/mutsit.

Copa del Eira -ikisturnaus

Teksti ja kuva: Miika Jokinen

Lauantaina 13.9. järjestettiin ensimmäistä kertaa Copa del Eira -turnaus. Turnaus oli tarkoitettu 40+ pelaajille ja siihen osallistuivat järjestävän seuran, PPJ Ikiksen lisäksi Moskovan Laturi, LPS Islanders ja HIFK. Pelit pelattiin Hernesaaressa kauniissa alkusyksyn auringon paisteessa. Hyvähenkisen turnauksen piikkipaikalle eteni tällä kertaa Moskovan Laturi. Osallistujat kiittelivät onnistunutta turnausta ja lupasivat osallistua myös seuraavalla kerralla, jonka turnauksen puuhamies lupaili järjestettävän keväällä maalis - huhtikuussa 2015.

PPJ 04 turnausmatkalla Viron Pölvassa

Teksti: Eemeli Karjalainen, PPJ 04 joukkueen jäsen

Helsinkiläisestä jalkapalloseura PPJ 04:stä lähti Viroon kaksi ryhmää, jotka olivat PPJ 04 Blue ja PPJ 04 White. En pysty paljon kertomaan PPJ Bluen matseista sillä pelasin samaan aikaan White:ssä.

Turnausmatkalle lähti yhteensä 22 poikaa, 14 vanhempaa ja valmentajat Riku Pennanen ja Anton "Andu" Andersen. Lähdimme Viroon 7. elokuuta kello 7:30 M/S Superstar:illa. Söimme aamiaisemme Shuttle buffetissa, eniten taisimme ottaa croissantteja. Aamiaisen jälkeen lähdimme kiertelemään laivalla. Pelasimme laivalla noin tunnin moottoripyöräpeliä. Sitten palasimme hyteille, haimme laukut ja saavuimme Viroon. Jatkoimme Tallinnan satamasta bussilla Vöru-nimiseen kaupunkiin. Bussimatkan puolessavälissä pysähdyimme syömään tuulimyllyyn rakennettuun ravintolaan. Majoituimme Vörussa Hotel Tamulaan. Hotellin vieressä oli järvi ja hiekkaranta ja uimme joka päivä. Virossa oli erilaista muutama asia. Ensinnäkin heräsin joka yö hyvin aikaisin sillä minua tuli puremaan monta typerää hyttystä. Toiseksi järvi syveni tosi hitaasti. Kolmanneksi virolaista hanavettä ei saanut juoda koska olisi voinut tulla maha kipeäksi niin kuin eräälle joukkuelaisellemme valitettavasti kävikin.

Lootosspring Cupin järjesti virolainen seura FC Lootos. Pelikaupunki oli Pölva. Pelasimme kahdella ruohokentällä jossain päin Pölvaa. Virossa melkein kaikki kentät ovat ruohokenttiä. Oli mukavaa pelata ruohokentällä vaihtelun vuoksi. Turnauksen voitti venäläinen DFK Parus. PPJ White tuli viidenneksi. PPJ Whiten pelillisesti paras ottelu oli DFK Parusta vastaan. Vaikka hävisimme pelin lukemin 4-2, olimme silti ainoa joukkue, joka teki heitä vastaan kaksi maalia. Pelissä oli hyvää myös se, että syötimme hyvin ja laitoimme pallon nopeasti liikkeelle emmekä jääneet kikkailemaan niin kuin yleensä. Suurin ongelmamme on ollut kauden aikana se, että pidämme palloa liian pitkään jalassa.

Ulkomaalaiset joukkueet pelasivat eri tavalla siten, että he pitivät miehiä eikä alueita. Virolainen tuomarilinja oli tiukempi ja he vihelsivät vapaapotkuja enemmän kuin suomalaiset virkaveljensä ja antoivat paljon keltaisia kortteja. Onneksi pelissä ei näkynyt yhtään punaista korttia eikä puraisua. Matkalla oli mielestämme tosi mukavaa. Minun mielestä oli kivointa pelata turnauksessa.


 
     
XX