Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Marraskuu 2014 - jäsentiedote 11

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

Tonni täyteen PPJ:ssä

Marraskuun 3. päivänä 2014 tehtiin PPJ-historiaa kun 1000 jäsenen rajapyykki saavutettiin. Jäsenrekisterimme mukaan nuorin jäsenemme on 4-vuotias vuonna 2010 syntynyt ja vanhimmalle laitetaan tähän päälle reilut 49 vuotta! Naisia ja tyttöjä PPJ:ssä pelaa 230 ja poikia ja miehiä lähes 800. Ikäluokista suurin on 07 reilulla 140 pelaajalla ja joukkueista isoin on PPJ 04 lähes 70 pelaajan vahvuudella. Tästä on hyvä jatkaa PPJ-toiminnan kehittämistä ja suunnata kohti 20 v. -juhlavuotta.

PPJT0809 esittäytyy - pelaaminen on parasta!

Teksti ja kuva: Jenny Savikko

"Jalkapallossa parasta on pelaaminen, pallon ryöstäminen toisilta ja voittaminen", sanovat vuosina 2008 ja 2009 syntyneet tytöt, jotka pelaavat seuran uusimmassa joukkueessa Lauttasaaressa. Tyttöjen oma joukkue perustettiin syyskuussa, ja jo ensimmäisissä harjoituksissa Pyrkän tekonurmella kirmasi melkein 30 punaposkista tyttöä pallon perässä.

Hankalinta tyttöjen mielestä harjoituksissa on pallon kuljetus tötsien ympäri, mutta paljon muutamassa kuukaudessa on jo opittu. Peli näyttää aika lailla peliltä eikä enää epämääräiseltä haahuilulta, ja kaikki ymmärtävät, mihin suuntaan oma joukkue hyökkää. Maalivahdiksikaan ei ketään tarvitse pakottaa, halukkaita löytyy useita. Muutama tyttö sanookin, että hauskinta jalkapallossa on, kun saa olla maalivahti.

Tulevaisuuden mimmiliigalupaukset tuulettavat maaleja Etera-hallissa tottunein elkein - välillä jopa niin kovaan ääneen, että joukkueen valmentaja, PPJ:n valmennuspäällikkö Axel "Akke" Orrström, pitelee korviaan ja pyytää rajoittamaan riemunkiljahduksia. Treenien päätteeksi kokoonnutaan yhteen, ja "PPJ" raikuu iloisesti. Huutoja harjoitellaan pelikavereiden kanssa myös päiväkodin pihalla viikon varrella.

Turnauksia ja pelejä tytöt odottavat innokkaasti, moni on päässyt kokemaan iloisen turnausmeiningin isompien sisarusten kannustusjoukoissa. Hyvästä tunnelmasta joukkueessa ja seurassa kertoo ehkä parhaiten se, että yksi äiti kertoo tyttärensä haluavan jalkapallovarusteet päälle jo sunnuntaiaamuna, vaikka treenit alkavat vasta viideltä. Harjoituksia odotetaan innokkaasti koko viikko.

PPJ Laru tytöt 2008-2009 harjoittelee Etera-hallissa sunnuntaisin klo 17-18. Uudet pelaajat ovat lämpimästi tervetulleita joukkueeseen!

Larun ja Eiran T0607-joukkueet löivät hynttyyt yhteen

Teksti: Sakari Saarinen ja Anna Sorto
Kuva: Tero Lahtinen

Lauttasaaren ja Eiran 0607-joukkueiden tytöt ovat lokakuusta alkaen harjoitelleet yhdessä Hernesaaren hallissa kaksi kertaa viikossa. Joukkueenjohtajina toimivat jo Larussa vaikuttanut Sakari Saarinen ja Eiraa johtanut Mia Hartwall-Aurejärvi.

Joukkueiden yhdistämisellä tavoitellaan ennen kaikkea toiminnan kehittämistä, eli lisää resursseja ja laatua harjoitteluun, toteaa Sakke. Laaja 40 tytön pelaajarinki myös mahdollistaa sopivan tasoiset peliympäristöt kaikille pelaajille, ja kaupunginosajoukkueiden tyttöjen ja taustavoimien tutustuessa jo tässä vaiheessa toisiinsa pystymme valmistautumaan paremmin myös 7v7 peleihin siirtymiseen.

Tytöt ovat jo yhdessä päässeet suurten stadioneiden makuun.

Lokakuu toi muutoksia myös tyttöjen valmennukseen, kun Henrik Suonio aloitti joukkueen vastuuvalmentajan pestinsä. Henkka on vanha PPJ-läinen, joka pelasi seurassa 6-vuotiaasta aina 14 ikävuoteen asti. Peliura jatkui HIFK:n junioreissa ja saman seuran edustusjoukkueessa 2. divarissa. Sen jälkeen Henkka siirtyi Pallohonkaan (2divari) ja FC Hongan reserveihin.

Peliuransa jälkeen Henkka on valmentanut junioreita vuodesta 2008. Ennen kotiinpaluutaan PPJ-seuraan Henkka keräsi kannuksia HIFK:n eri joukkueissa, ja hän on ollut myös TANOKE:ssa Pertti Kemppisen opeissa. Henkka suhtautuu valmentamiseen sangen kunnianhimoisesti. "Pelitaustasta on luonnollisesti hyötyä opettaessani lapsille pallonkäsittelyä", toteaa Henkka. "Valmentamisessa ja harjoitteiden suunnittelussa on kuitenkin kyse ennen kaikkea siitä, miten lapsen saa parhaiten omaksumaan ja oppimaan liikkeen tai harjoitteen, jolloin pelkkä liikkeen näyttäminen ei aina riitä, vaan lapsen valmentamiseen on suhtauduttava kokonaisvaltaisemmin", Henkka tähdentää.

"Paljon muutoksia on tapahtunut pienessä ajassa syksyn aikana, mutta palapelin tärkeimmät palaset eli pelaajat tuntuvat jo hyvin sopeutuneen uusiin ympyröihin", toteaa joukkueen toinen jojo Mia. "Tästä on hyvä jatkaa kohti kevätkautta."

Talvikauden PPJ-kykytoiminta pyörähti käyntiin

PPJ-taitokouluissa tarjotaan joukkueiden kyvykkäimmille 06-04 -ikäluokan pelaajille kerran viikossa lisäharjoitusta oman joukkuetoiminnan lisäksi. Poikien taitokoulun vastuuvalmentajat ovat seuran valmennuspäällikkö Axel Orrström, nuorisopäällikkö Topi Pietilä sekä Werner Kaitila ja Matias Anthoni. Tyttöjä luotsaa Topin lisäksi Jenna Korhonen.

Myös PPJ:n maalivahtivalmennus on käynnistynyt jälleen pienen tauon jälkeen osin uusin voimin. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Riku Pennasen lisäksi PPJ Naiset Edustus -joukkueen maalivahti Elisa Isotalo ja PK-35 naisten edustusjoukkueessa vaikuttava Paula Myllyoja.

Uutena konseptina PPJ on käynnistänyt hyökkääjäkoulun 01-03 -ikäluokan pojille. Koulussa harjoittelee kerran viikossa 10-12 lahjakasta hyökkäyspään pelaajaa ja koulun tarkoituksena on istuttaa selkäytimeen maalinteon taito.

Omatoimista harjoittelua Hernesaaressa

Hernesaaren kupla on auki arkisin klo 14 - 16 PPJ:n omille pelaajille omatoimiharjoitteluun. Omatoimisesti tai joukkueen kanssa harjoitellessa on muistettava kuplan järjestyssäännöt. Ne löytyvät sivuiltamme http://ppj.fi/kuplanohjeet.

Erityisesti on syytä painaa mieleen:

  • Pallon potkiminen hallin seinille, kattoon ja valaisimiin on ehdottomasti kielletty.
  • Kentän ja lämmittelyalueen rajaavassa verkossa kiipeily on kielletty.
  • Ulkokengissä kenttäalueella liikkuminen on kielletty.
  • Pyöröoven käytössä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta - pyöröovi ei ole leikkikalu.
  • Pelikengät vaihdetaan hallissa kentän rajojen ulkopuolella. Reput,vaatteet ja muut tavarat tulee jättää sisään tultaessa hallin vasemman puoleiseen nurkkaan. Kenttäalueelle voi ottaa mukaan vain harjoitteluun liittyvät varusteet ja juomapullon.
  • Jalkapallomaalit tulee olla harjoitusvuoron päätyttyä vähintään metrin irti hallin seinästä. Tuulen tai lumikuorman johdosta hallin seinä saattaa painua ja kangas rikkoontua osuessaan maalikehikkoon.

Omatoimiharjoittelussa ja oman joukkueen harjoituksien alkua odotellessa on syytä myös muistaa kunnioittaa muiden joukkueiden harjoitusvuoroa ja harjoitustilaa!

PPJ Master of 1 vs 1 -mestaruuskisat joulukuussa

PPJ järjestää Master of 1 VS 1 - pelin mestaruuskisansa Hernesaaren kuplassa lauantaina 6.12.2014 klo 9.00 - 11.00. Kisat järjestetään ikäluokissa: 03, 04, 05, 06 ja 07. Tytöt kilpailevat vuotta nuorempien poikien sarjassa. Katsojille järjestetään ajankohtaan sopiva glögitarjoilu. Paikalla on myös yllätysvieras! Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 1.12.2014. Ilmoittautumiset: akke@ppj.fi 

PPJ Välipäiväleiri

PPJ järjestää välipäiväleirin 28.12.2014-30.12.2014 klo 9.30-12.00 Hernesaaren hallissa. Leiri on tarkoitettu kaikille 2005-2009 -syntyneille jalkapallosta innostuneille. Leirin hinta on 70 euroa ja sen pääohjaajina toimivat kokeneet ja koulutetut valmentajamme Jussi Laitinen ja Mikko Pennanen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/tapahtumat.php?aid=219970

Muita kalenterimerkintöjä

  • Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 25.11.14 klo 20.00 alkaen Palvelukeskus Merikaaressa (Pohjoiskaari 9a, 00200 Helsinki).
  • PPJ Loppiaisturnaus 2015 3.1.-6-1.2015, ks. http://ppj.fi/loppiaisturnaus
  • Eerikkilän jalkapalloleiri (tytöt): su 31.5 - ma 1.6.2015
  • Eerikkilän jalkapalloleiri (pojat) pe 3. - su 5.7.2015.

Muita makupaloja

Kannattaa käydä tutustumassa PPJ 0203 tyttöjen uudet nettisivut, ks. http://www.ppjt02-03.com. Ei voi muuta todeta kuin, että VAU!

PPJ Eira 06 - joukkue puolestaan ilahduttaa jäsenistöä upealla videolla "The Soccer boys traveled to Espoo". Jälleen VAU! https://www. facebook. com/video. php?v=609019695864697&set=vb. 337015609731775&type=2&theater


 
     
XX