Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Joulukuu 2014 - jäsentiedote 12

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

Futiksen gladiaattorit: 1vs1 -kisassa otettiin kaverista mittaa

Teksti ja video: Raine Tiessalo

"Kymmenen sekuntia!", huutaa PPJ:n varapuheenjohtaja Micke Anthoni megafoniin ja satakunta junnufutaajaa, toimitsijaa ja tukihenkilöä hiljenee. Hernesaaren kupla on revetä kihelmöivästä jännityksestä. "Tässä hiljennytään ja halutaan voittaa, tää on ihan kunnon kisa", Anthoni sanoo. Seuraavassa hetkessä Anthoni painaa valkopunaisen megafoninsa korviahuumaavan hälytyssireenin huutamaan, ja parillakymmenellä kentällä lähdetään ottamaan vastustajasta mittaa.

PPJ:n perinteisessä 1vs1 -kisassa kilpailivat 2003-2007 vuosina syntyneet pojat omissa ikäluokissaan. Peleissä nähtiin myös taitavia tyttöjä. Peli loppuu, kun jompikumpi pelaajista on tehnyt kolme maalia eli pysäyttänyt pallon vastustajan maalialueelle - tai kun aikaa on kulunut kolme minuuttia.

Valmennuspäällikkö Akke Orrström näkee tämän pallogladiaattoritaistelun joukkuepeliä tukevana harjoitteena.

"Pelihän on täynnä yksi vastaan yksi -tilanteita: haasta, ohita, harhauta - sitten tässä on tietenkin toinen puoli eli puolustaminen. Meillä on yksi poika, joka on voittanut kolme vuotta putkeen harhauttamatta ketään", Akke naurahtaa.

Alkulohkojen jälkeen kärkipäähän sijoittuneet etenivät pudotuspeleihin. Pudotuspelit ovat armottomia, tappiosta putoaa ulos. Vain voittaja jatkaa kohti finaalia. "Voi tulla lisäksi tuomaritulkintoja ja muita vastaavia, eli tässä on urheilun elementit", Anthoni sanoo. "Yleensä noin 60 pelaajasta joku täällä itkee varsinkin pudotuspelivaiheessa kun tippuu pois. Kyllä se on kova paikka varsinkin pikkupojille tai -tytöille", Anthoni sanoo. "Häviäminen kasvattaa, mutta jonkun pitää sitten lohduttaa".

06-ikäluokan alkulohkopelien tuoksinassa Lukas van Kessel ehti kommentoimaan lyhyesti tilannetta. "Vaikeinta on että kaverit on tosi pahoja ja ne on sua vastaan. Helpointa on hävitä", van Kessel pähkäilee. "Täällä on kivaa", arveli puolestaan Lukaksen joukkuekaveri Oliver Piha.

Tämän ikäluokan loppuottelussa Daniel Tiessalo voitti Ruoholahden viime vuoden kultapojan, Bebless Ikalaban, tiukkaakin tiukemman titaanien taistelun jälkeen - jatkoajalla. Ratkaisevan maalin jälkeen eiralaisten riemu repesi kattoon, ja kättä lyötiin finalistien kesken valmentajaguru Jussi Korpisen onnittelujen ja yläfemmojen tuoksinassa. "Se oli vaan tuuria, vastustaja oli kyl paljon parempi", Daniel Tiessalo antoi heti arvoa vastustajalle.

Video turnaukseta löytyy täältä: https://www.facebook.com/PalloPojat

1 v. 1 -kisan tulokset:

2003 1. Samuel Sjölund 2. Riko Filppu 3. Patrick Enström
2004 1. Jami Kivistö 2. Benny Ikalaba 3. Thomas Komulainen
2005 1. Tuure Mäki-Uuro 2. Mikael Tujulin 3. Botho Klemetz
2006 1. Daniel Tiessalo 2. Bebless Ikalaba 3. Matias Vilmi
2007 1. Kalle Riihimäki 2. Aku Salo 3. Niilo Murole

PPJ esillä 90 MIN lehdessä

PPJ:n huimasti kasvanut jäsenmäärä on noteerattu PPJ:n omaa jäsentiedotettakin laajemmilla foorumeilla mm. Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien 90 MIN -lehdessä (s.24). Jutun voi lukea seuraavasta linkistä (http://www.digipaper.fi/90min/126490/)). Jäsenmäärän kasvun lisäksi huomiota on selvästi herättänyt myös ihanat ja reippaat PPJ:n 0607-ikäluokan työt, joiden perinteinen, ja usein voittoon kannatteleva, villi alkutanssi on ikuistettu jutun oheen.

PPJ Välipäiväleiri

PPJ:n välipäiväleirille (28.12.2014-30.12.2014 klo 9.30-12.00) mahtuu vielä muutama innokas futaaja mukaan. Leiri järjestetään Hernesaaren hallissa ja se on tarkoitettu kaikille 2005-2009 -syntyneille jalkapallosta innostuneille tytöille ja pojille. Leirin hinta on 70 euroa ja sen pääohjaajina toimivat kokeneet ja koulutetut valmentajamme Jussi Laitinen ja Mikko Pennanen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.ppj.fi/tapahtumat.php?aid=219970

Hernesaaren kuplan omatoimivuorot joululomalla

Joulutauolla PPJ-pelaajat voivat treenata Hernesaaressa omatoimisesti 22.-23.112, 27.-30.12 ja 2.1.2014 klo 12-17.00. Hernesaaren kuplassa harjoitellessa on aina ehdottomasti muistettava kuplan säännöt. Säännöt on kokonaisuudessaan luettavissa kuplan seinästä ja sivustoltamme ks. http://www.ppj.fi/kuplanohjeet.

Syyskokouksen satoa

PPJ:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 25.11.2014 ja se hyväksyi toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2015 sekä päätti jäsenmaksun pysyvän ennallaan 110 eurossa. Uusilta jäseniltä peritään edelleen olosuhdemaksuna 100e.

Seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Olavi Similä. Hallituksesta erosi Anna Sorto ja hänen tilalleen valittiin uudeksi hallituksen jäseneksi Anna Santalahti. Hallituksen jäsenistä uudelle kaudelle jatkavat Mikael Anthoni, Ninni MalmstÈn-Heiskanen, Heidi Kuusava, Pasi Pajunen, Johanna Prusti, Juha Saarinen ja Seija Virtanen.

PPJ Loppiaisturnaus 2015

Kaikki joukolla mukaan kannustamaan PPJ:n tyttöjä 3.1. - 6.1.2015 järjestettävään PPJ Loppiaisturnaukseen Hernesaaren halliin. PPJ osallistuu turnaukseen seitsemän joukkueen voimin ja vastaan asettuu niin Tähtityttöjä (EPS), Sateenkaaria (LPS), Taikatyttökä (TiPS) kuin Kung Fu Pandoja (Hoogee). Turnauksesta löytyy myös kahvio - tervetuloa!

Loppiaisturnauksen kahvilavuoroille on jo pitäjät, mutta Herneliigan kahvilavuoroja on vielä vapaana ja niitä kannattaa kysellä suoraan: seija@ppj.fi. Vapaat vuorot ovat nähtävissä: ppj.fi/herneliiga.


 


 
     
XX