Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Maaliskuu 2015 - Jäsentiedote 3/2015

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat.

Junnulehti julkaistaan kesän korvalla

PPJ Junnulehden toimitus ahkeroi parhaillaan kevään tabloid-numeron parissa. Toukokuun lopussa ilmestyvässä lehdessämme on jälleen luvassa tuhti kattaus PPJ-asiaa ja jalkapalloaiheita.

Tänä keväänä ykkösteemana on 20-vuotias yhteinen seuramme. Junnulehti kertaa PPJ:n historiaa ja erityisesti esittelee laajasti monimuotoista nykytilaa. Miksi seuramme vetää puoleensa paitsi pelaajia, myös huippuluokan juniorivalmentajia? Aikuisissakin on vetoa: Edustusjoukkueemme valmistautuu historialliseen kauteen miesten Kolmosessa.

Junnulehti matkaa myös Saksaan tutustumaan paikalliseen seurakulttuuriin. Lisäksi pureudumme maalinteon saloihin: maan parhaat viimeistelijät kertovat salaisuuden kliinisen viimeistelyn harjoitteluun ja taitamiseen. Alexei Eremenko sr. paljastaa, miten huippupelaaja jalostuu paitsi joukkueharjoittelussa, myös arjessa ja omatoimisesti.

Tämä ja paljon muuta on luvassa PPJ Junnulehdessä. Kesän paras jalkapallolukemisto ilmestyy 23.5.
HUOM! Ilmoitustilan myynti Junnulehteen on nyt käynnissä, viimeinen päivä 18.4. Kannattaa kysellä joukkueen lähipiiristä sekä omilta paikallisyrityksiltä, sillä joukkueet saavat itselleen 30% ilmoituksen hinnasta. Tarkemmat tiedot ja hinnasto löytyvät täältä http://ppj.fi/mediakortti

Otteluraportti Kuukauden pelistä: Edustus kaatui saappaat jalassa

Teksti: Olavi Similä/joukkueenjohtaja
Kuvat: Hannes Kainulainen

PPJ:n Edustusjoukkue kaatui urheasti taistellen Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Edustuksen vastustajana oli maaliskuun alussa Shefki Kuqin valmentama, miesten Ykkösessä pelaavaa PK-35 Vantaa.

Edustuksen valmentajat Hannu Leinonen ja Mikko Hyppönen kommentoivat seuramme historian kovatasoisinta ottelua ja vastustajaa: "Hyvä ehjä peli meiltä ennakkoon selkeästi vahvempaa vastustajaa vastaan. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hyvää puolustamista koko joukkueelta. Saimme luotua pari hyvää maalipaikka itsekin, ja toisesta niistä pallo taisi käydä PK:n maalissakin, mutta valitettavasti tuomarit eivät olleet asiasta samaa mieltä.

Toisen puoliajan alkuun vastustaja saikin sitten aika nopeasti heitä selkeästi helpottaneen 1-0 maalin, kun me vähän nukahdettiin kulmapotkun jälkitilanteessa. 2-0 maali olikin sitten todella ikävä tuurimaali, kun vastustajan epäonnistunut keskitys leijaili suoraan maalimme takakulmaan.

Näissä peleissä onnettaren pitäisi olla puolellamme, jotta altavastaajana pystyisi yllättämään. Tällä kertaa kuitenkin kävi näin, eikä siinä mitään, kyllä PK-35 ansaitsi jatkopaikkansa, mutta hieman enemmän olisi ollut kiva päästä heitä kiusaamaan ja haastamaan.

Hieno taistelu kuitenkin meidän äijiltä ja erityismaininnan ehdottomasti ansaitsee loistavan ottelun maalissa pelannut Eetu Myllyveräjä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän Kolmosen sarjamatseja ja Regions Cupia, jossa sitten tavoitellaan vähän pidempää cup-taivalta.

Jojofoorumi - uusi yhteistyömuoto PPJ:n aktiiveille

Teksti: Anna Santalahti
Kuvat: Olavi Similä

PPJ:n ensimmäinen jojofoorumi järjestettiin perjantai-iltana 6.3. Lauttasaaren ravintola Piratessa. Nimensä mukaisesti tilaisuus oli tarkoitettu erityisesti joukkueenjohtajille, mutta myös valmentajat ja muut toimihenkilöt olivat tervetulleita. Keskustelutilaisuus oli jaettu kahteen osaan, joukkueiden esittelyyn sekä PPJ:n päivitetyn valmennuslinjan Pelaajan Polun esittelyyn.

Joukkueita oli esittelyssä 25 kpl, joten kovin pitkiä puheenvuoroja ei voitu pitää. Jokaisesta joukkueesta kerrottiin vähintään kaksi asiaa: mitä oma joukkue tekee erityisen hyvin, ja millä tavalla se erottuu muista PPJ:n joukkueista. Joukkueiden toiminnoista löytyi sekä yhteisiä että hyvinkin erilaisia ominaisuuksia: osa joukkueista on suuria ikäluokkajoukkueita, osa pienempiä ja itsenäisempiä. Joissain joukkueissa on jopa 5 ammattivalmentajaa, joitakin pyöritetään isävoimin. Paljon keskustelua herätti joukkueiden tasoryhmäjako, valmentajien ammattitaito, joukkueen taloudenhoito ja joukkueiden yhteishenki. Seuran nuorimmat ikäluokat ovat yhä isompia pelaajamäärältään, ja on varmasti hyödyllistä kuulla vanhempien ikäluokkien kokemuksia mm. joukkueorganisaation ja ikäluokan yhdistymisen osalta.

Jojofoorumin toinen aihe, Pelaajan Polku, kirvoitti myös vilkasta keskustelua. Valmennuspäällikkö Akke Orrström esitteli PPJ:n päivitetyn valmennuslinjauksen, PPJ Pelaajan Polun. Siinä otetaan kantaa niin parhaimpien pelaajien kuin myös kehittyvien pelaajien edelleen kehittämiseen, ja se julkaistaan virallisesti kevään aikana.

Jojofoorumi tulee saamaan jatkoa, vastaisuudessa tilaisuus tullaan järjestämään n. kahdesti vuodessa. Seuran jatkuvasti kasvava jäsenmäärä ja toiminta-alueen laajuus saavat aikaan sen, että muihin seuratoimijoihin ja joukkueenjohtajiin ollaan yhteydessä usein vain sähköpostitse. Siksi on tärkeää tavata välillä myös kasvotusten kokemusten vaihdon, uusien yhteistyömuotojen ja vertaistuen merkeissä.

PPJ 01 Kilpa nousukiidossa - pääsy Etelä-Länsi-liigaan ja 5 pelaajaa piirijoukkueeseen

Teksti:Jonne Lundberg/joukkueenjohtaja
Kuvat: Timo Blomqvist

PPJ 01 kilpa selvitti karsintojen kautta tiensä takaisin Etelä-länsi -liigaan kevätkierrokselle. Tämän vuoden tavoite on vakiinnuttaa sarjasta entistä vahvempi asema, jotta karsiminen jäisi tästä edespäin historiaan. Syyskierroksella tämä tavoite jäi neljän pisteen päähän.

Talven harjoituskausi on sujunut loukkaantumisten suhteen paremmin kuin viime talvi ja syyskierroksen jälkeen olemme myös saaneet riveihimme kaksi uutta keskikenttäpelaajaa, laitahyökkääjän sekä pitkään kaivatun toisen maalivahdin ja nyt 19 henkeä vahvalla joukkueella näen että edellytykset kerätä pisteitä sarjassa ovet syyskautta paremmat.

Ottelut C14 ikäluokassa ovat 2X40 minuttia, joten ottelut kysyvät sekä kuntoa että riittävän leveää pelaajamateriaalia. Myöskään edestakaisia vaihtoja ei saa enää suorittaa otteluissa. Pääsiäisenä pelaamme kolme päivää kestävän turnauksen Tallinnassa, ELL sarjan viimeinen ottelu on 17.6 ja tämän jälkeen Helsinki cup. Kesä on muutenkin turnausta täynnä, kun joukkue osallistuu mm. Käpan kutsuturnaukseen, Turun kansainväliseen Ystävyyskaupunkiturnaukseen ja lisäksi joukkue osallistuu mielenkiintoiseen "epäviralliseen Suomen mestaruusturnaukseen" PC-14 turnaukseen. Osa PPJ 01 kilvan pojista ovat myös olleet säännöllisesti mukana piirijoukkuetoiminnassa, jonka vuoden kohokohtana on kesäkuussa pelattava Pohjola Cup.


PPJ perustaa 2010-syntyneille uudet joukkueet Eiraan ja Laruun

Uudet ikäluokat perustetaan toukokuussa, tervetuloa kaikki vuonna 2010 syntyneet tytöt ja pojat! Harjoitusten aikataulu:

PPJ Laru 10

Aika: maanantaisin klo 18.00-19.00 (alkaa 4.5.)
Paikka: Lauttasaaren urheilupuisto (Pyrkkä)

PPJ Eira 10

Aika: torstaisin klo 18.00-19.00 (alkaa 7.5)
Paikka: Johanneksen kenttä (Johari)

Harjoituksiin voi mennä paikan päälle, tai ilmoittautua etukäteen täällä Lisätietoja uusista joukkueista antaa PPJ:n Valmennuspäällikkö Axel Orrström, akke@ppj.fi, 050-3782939


PPJ Jätkäsaari 09/10 on perustettu jo aiemmin, uudet jäsenet ovat myös tervetulleita! Lisätietoja joukkueenjohtajalta Lauri Uusitalolta,
ppj09jatkasaari@gmail.com
Joukkue treenaa talvikaudella Hernesaaressa sunnuntaisin klo 17-18, ja kesäkautena seuraavasti:

Aika: tiistaisin klo 18.00-19.00 (alkaa 21.4.)
Paikka: Ruoholahden tekonurmi (Messitytönkatu 4)

Kesän PPJ-Fudiskoulut -ilmoittaudu pian!

PPJ:n perinteiset fudiskoulut järjestetään kesäkuun ensimmäisellä ja toisella viikolla 1.- 4.6.2015 sekä 8- 11.6.2015.

Koulut on tarkoitettu 4-10 -vuotiaille jalkapallosta innostuneille pojille ja tytöille. Fudiskoululaisten ei tarvitse olla ennestään PPJ: jäseniä, kiinnostus jalkapalloon riittää. Fudiskoulu jaetaan toimintaryhmiin iän ja kokemuksen perusteella, jotta kaikille saadaan mielekästä harjoittelua.

Kouluissa toimivat ohjaajina PPJ:n koulutetut valmentajat, ja jokaiseen fudiskouluun otetaan 50 nopeimmin ilmoittautunutta. Koulun hinta on 90 euroa, sisältäen varustepaketin. Kahden kouluviikon yhteishinta on 135e (sis. varustepaketti). Ilmoittautua voi täällä

1.- 4.6.2015 (maanantaista torstaihin)
1. Johanneksen kenttä (Merimiehenkatu, 2) klo 9.00- 12.00
2. Lauttasaaren urheilupuisto, osoite Lahnalahdentie 2 Klo 9.00- 12.00
3. Ruoholahden Tekonurmi(Messitytönkatu 4) Klo 9.00- 12.00

8- 11.6.2015 (maanantaista torstaihin)
1. Väinämöisen tekonurmi (Väinämöisenkatu 4) klo 9-12

Kesän Prinsessa- ja Prinssifutiksen ilmoittautuminen avattu

PPJ järjestää 3-5 -vuotiaille lapsille (2011- 2012- syntyneille) Prinsessa- ja Prinssifutistoimintaa Eirassa, Töölössä ja Lauttasaaressa. Ilmoittautuminen kesän 2015 toimintaan on alkanut!

Kesä 2015 Prinsessa- ja Prinssifutiksessa opetellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja ja tutustutaan jalkapalloon lajina. Toiminta tapahtuu lasten ehdoilla, lasten ikä huomioon ottaen.

EIRA Johanneksen kenttä, tiistaisin klo 17.00-18.00 (alkaa ti 5.5.)

T÷÷L÷ Väinämöisen kenttä, torstaisin klo 17.00-18.00 (alkaa to 7.5.)

LAUTTASAARI Piratin kenttä, keskiviikkoisin, klo 17.00-18.00. (alkaa ke 6.5.)

Hinta: Uudet 100e/kevätkausi (sisältää varustepaketin paita ja pallo, vakuutus ja ohjauksen). Vanhat 80e/kevätkausi (ei sisällä varustepakettia). Lasku tulee postissa kotiin. Ensimmäisen kerhokerran voi tulla kokeilemaan maksutta. Varustus: ulkoliikuntavarustus, nappikset/ lenkkarit, juomapullo

Ilmoittautuminen täällä

PPJ:n valmentajatiimin uusin vahvistus: Mikko Hyppönen apulaisnuorisopäälliköksi

Seuran uusin työntekijä Mikko Hyppönen on aloittanut työnsä joukkueiden parissa tänä vuonna. Hän toimii mm. Edustuksen valmentajana, Taitokoulujen vetäjänä sekä iltapäiväkerhojen sekä Fudiskoulun vetäjänä. Mikon yhteystiedot löytyvät PPJ:n nettisivuilta, ja Mikko on esittelyssä myös kevään Junnulehdessä.


Ajankohtaisia PPJ-asioita:

-Vielä ehtii vaikuttamaan: PPJ 03 turnausmatka Espanjaan Hyviätekoja.fi-sivustolla - käy antamassa oma äänesi viimeistään 31.3. http://hyviatekoja. fi/fi/projekti/ppj03- kilpa- unelmaturnaus- espanjassa

- Pääsiäisenä pelataan Herneliigaa tiiviiseen tahtiin. Katso tarkempi ohjelma Herneliigan pelikalenterista ja tule paikan päälle kannustamaan tai tutustumaan kahvion herkulliseen pääsiäistarjontaan!

-Uutuutena kesäkauden olosuhteissamme on Kesäkupla: Hernesaaren kuplahalli jätetään kesäkaudeksi paikoilleen. Kesäkauden vuorot alkavat 17.4., ja jatkuvat 11.10. saakka.

-Eerikkilän PPJ-leireille on ilmoittautuminen käynnissä. Tyttöleiri järjestetään kesäkuun alussa ja poikaleiri heinäkuun alussa. Lisätietoa joukkueenjohtajilta, luvassa ikimuistoinen leiri myös pienemmille pelaajille!


Hauskaa Pääsiäistä!


 
     
XX