Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Kesäkuu 2015 - Jäsentiedote 6/2015

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat

8 vs 8 -pelimuoto käyttöön, 9 vs 9 ja 7 vs 7 poistuvat

Palloliitto tiedottaa:

"Palloliiton liittohallitus päätti kokouksessaan 16.6. uudet pelimuodot ja peliajan tehokkaampaa käyttöä tukevan 5 pallon käyttämisen lasten ja nuorten kilpailutoiminnassa kaudesta 2016 alkaen. 8v8 pelimuoto korvaa 7v7 ja 9v9 pelimuodot.

8v8 pelimuodon perustelut

- optimaalinen suhde pelaajia kenttäkokoon - pelaajilla on sopiva paine yllä

- monipuolinen syöttöpeli ja pelaaminen kentän syvyyssuunnassa on luontevaa

- maalintekotilanteita ja luonnollisia 1v1 tai 2v1 tilanteita tulee 9v9 peliä enemmän

- peli on lähempänä myöhemmin pelattavan 11v11 pelin vaatimuksia, kuin 9v9

- peliä voidaan pelata Ω kentällä, jolloin nykyiset olosuhteet tulevat tehokkaammin hyötykäyttöön

8v8-pelimuodosta on hyviä kokemuksia ja tutkittua tietoa esimerkiksi Belgiasta ja Pohjoismaista Tanskasta. Tanskalaiset ovat myös tutkineet mittavalla tutkimuksella eri pelimuotoja laadullisesti ja määrällisesti ja päätyneet ottamaan 8v8 pelimuodon laajasti käyttöön. Olemme hyödyntäneet Tanskan liiton tutkimusta. Myös seurojen järjestämistä turnauksista on hyviä kokemuksia 8v8 pelimuodosta."

PPJ:n valmennuspäällikkö Axel "Akke" Orrströmin mukaan pelitavan muutos on kokonaiskuvan kannalta hyvä uudistus, koska 9 vs.9 -pelitavan mukaisia kenttiä on ollut vaikea löytää, ja toisaalta osa olemassa olevista on liian suuria 7 vs. 7 -pelitavalle. Kun nyt jää kaksi välivaihetta pois, on peliryhmityksen opettelu selkeämpää ja pitkäjänteisempää kunhan siirtymävaiheesta selvitään.

Menestystä PPJn isoille pojille

PPJ 01 Kilpa selvitti tiensä 28.6.karsinnoissa PC14 -turnaukseen Pajulahteen, johon pääsee vain 16 Suomen parhaimpiin kuuluvaa joukkuetta. Palkinnot turnauksessa ovat hienot: Turnauksen paras joukkue lähtee Suomen edustajaksi Nike Premier Cupin Euroopan karsintaturnaukseen keväällä 2016 ja toiseksi paras suomalaisjoukkue pääsee osallistumaan Langfördenin helluntaiturnaukseen Saksassa keväällä 2016.

Saavutus on paitsi hieno, myös historiallinen, sillä PPJ ei ole aiemmin päässyt etenemään näin pitkälle Nike Premier -cupin karsinnoissa.

PPJ 03 puolestaan voitti sunnuntaina 28.6. pelatun oman sarjansa finaalin Aros Cupissa, Ruotsin VästerÂsissa. Peli oli tiukka,sillä lopputuloksena rangaistuspotkukisan jälkeen 5-3!

Onnittelut molemmille joukkueille!

 Eerikkilän PPJ-poikaleiri to 2.7. - su 5.7.

Tänä vuonna Eerikkilän poikaleiri pidetään porrastetusti kolmena päivänä. Näiden päivien aikana leireilee urheiluopistolla yhteensä yli 400 PPJ-perheenjäsentä: pelaajia, valmentajia ja vanhempia. Ja mikä parasta: Leirin kunniaksi myös ilmat paranevat ja hellettä on luvassa!

Helsinki-cup 5.7.-10.7.

40 vuotta täyttävä Helsinki Cup alkaa poikkeuksellisesti jo sunnuntaina 5.7. Pelit alkavat sunnuntaina päivällä, ja avajaisseremonioita vietetään saman päivän iltana. Klo 19 avajaiskulkue lähtee Olympiastadionilta Mannerheimintien kautta Love The Ball Centeriin, ja avajaisissa klo 20 alkaen esiintyy mm. Benjamin Peltonen. PPJ on mukana tänä vuonna 46 joukkueella, yhteensä joukkueita turnauksessa on yli 1200. Uusina kenttinä Hesa Cupissa palvelevat myös Pyrkkä ja Väiski.

Kenttäuutisia

Väinämöisen kentän perushuolto tehdään ti 30.6. sään salliessa, eli kentälle levitetään 10 000 kg kumipurua. Väinämöisen kentän uudet valaisintolpat asennetaan heinäkuun puolenvälin jälkeen. Uudet tolpat ja valaisimet antavat erinomaisen valon syksyn ja talven pimeisiin iltoihin.

Hernesaaren kentän perushuolto tehdään ke 1.7. ja kumipurua siihen uppoaa 6 000 kg. HUOM! Hernesaaren rantaan, hallin viereiselle rannalle 26.6. avattu "bilekeidas" ravintola Hernesaaren ranta tuo vipinää myös rannan auto-ja kävelytien liikenteeseen, joten kannattaa olla tarkkana treenimatkoilla.

Liikuntaviraston tiedotteen mukaan myös Sepän kenttä on saamassa tekonurmen jo ensi vuonna, jäämme innolla odottelemaan!

Turnausmatkakertomus: PPJ Alandia Cupissa 13.-18.6.2015

Teksti:Anna Santalahti

Kuvat: Jukka Konu

Ahvenanmaalla järjestettävä Alandia Cup on futisjunnuille once in a lifetime-kokemus, sillä turnaus on tarkoitettu vain kyseisenä vuonna 11 vuotta täyttäville pelaajille, toki nuorempiakin saa mukana olla. Tänä vuonna vuorossa oli ikäluokka 2004, ja PPJn turnausvahvuuteen kuului kolme poikajoukkuetta ja yksi tyttöjoukkue. PPJ Jäsentiedote haastatteli turnausmatkalla mukana ollutta kokenutta futisaktiivia Heidi Kuusavaa.

Startti Helsingistä turnaukseen oli kukonlaulun aikaan, sillä laiva lähti Turusta jo klo 8.00. Perillä Maarianhaminassa matkalaiset olivat siten jo iltapäivällä, ja pääsivät majoittumaan hotelliinsa ja sen uima-altaaseen aurinkoisessa kesäsäässä. Kaikki PPJ:n joukkueet majoittuivat samassa hotellissa, ja hotelli sijaitsi keskeisellä paikalla Pommern-laivan lähellä. Lauantain ohjelmaan kuului vielä turnauksen avajaiset -marssireitti kulki keskustorilta stadionille, ja matkalla joukkueet lauloivat omia kannustuslaulujaan. PPJ 04 tyttöjen lauluvideota voi ihailla seuran Facebook-sivuilla.

Pelit alkoivat sunnuntaina sateisessa säässä. Alandia Cupissa ei joukkueita jaotella tasojen mukaan, vaan ne arvotaan lohkoihin. Tällä kertaa PPJ:n joukkueista ei mikään päässyt keskiviikon ja torstain jatkopeleihin, vaikka tsemppi oli kova ja jatkoonpääsy lähellä. Huonoa arpaonneakin oli matkassa: yhden peliryhmän lohkoon oli osunut viisi edustustason joukkuetta. Pelejä kuitenkin riitti matkan loppuun asti, sillä joukkueet pelasivat vielä ystävyysotteluita varsinaisten pelien jälkeen. Ja turnausmatkoillahan ei aina pelaaminen ja menestys ole tärkeintä -vapaa-ajan viettomahdollisuudet ovat pelaajille usein aivan yhtä kiehtovia. Ja Maarianhaminassa aktiviteetteja riitti: pelaajat kävivät keilaamassa, pizzalla ja uimareissulla Mariebadin kylpylässä, ja myös kisadiscoon ehdittiin. Discossa oli myös ajateltu aikuisia: aikuisten ja lasten puolet oli erotettu toisistaan (!). Turnauksen ruokailut oli järjestetty koululla, joka sijaitsi automatkan päässä keskustasta. Oma organisointinsa olikin siinä, että kaikki pelaajat saatiin kyydittyä kolmesti päivässä ruokailemaan peliaikataulut huomioiden.

PPJn ryhmä oli räätälöinyt matkansa itse: joukkue oli itse varannut laivamatkat ja hotellin. Matkat Helsingistä Turkuun sekä Ahvenanmaalla turnauksen aikana kuljettiin omilla autoilla. Alandia Cupiin järjestetään myös matkoja, joissa on mukana bussikuljetukset, ja majoituksena voi varata turnauksen kautta myös esim. koulumajoituksen. PPJ 04 järjesti Väiski Cupin toukokuussa 2015, ja sen tuotoilla rahoitettiin osa Alandia Cupin matkakustannuksista. Matkan omakustannehinnaksi jäi noin 300 euroa.

Alandia Cupista ainutlaatuisen tekee juuri se, että se on suunnattu vain yhdelle ikäluokalle. Lisäksi se on sopivan turvallinen ensimmäiseksi "ulkomaan" turnauskohteeksi, ja Maarianhamina sopiva pikkukaupunki nuorille futareille. Eikä se pelimenestyskään ole todistetusti niin tärkeää: PPJ:läisten mielestä matkan parasta antia olivat yhdessä oleminen, joukkuehengen nostatus ja lämmitetty uima-allas!

Loppukesän tapahtumia

Elokuun fudiskoulu järjestetään Hernesaaren hallissa 3.-6.8. ikäluokille 08-04. Ilmoittautuminen aukeaa tällä viikolla seuran nettisivuilla.

Elocup Väiskillä 22.-23.8. Pojat 2006 -ikäluokalle. Järjestäjänä Laru 06

Girls Cup pelataan 29.-30.8. Väiskillä, Pyrkällä ja Hernesaaressa. Järjestäjänä PPJ.

Kaukalo Cup Lauttasaaressa 5.9. (Lauttasaari-päivänä). Järjestäjänä PPJ 02.

PPJ:n 20-vuotisjuhlat jatkuvat syyskuussa

PPJ:n 20-vuotisjuhlia vietetään sunnuntaina, 6.9. kello 11.00 alkaen omalla vihreällä keitaallemme Väiskillä eli Väinämöisen kentällä.

Jo nyt voimme luvata, että tulossa on suuren luokan ohjelmallinen kansanjuhla kaikille seuramme jäsenille, joukkuetoimijoille, heidän perheilleen, tukijoukoilleen ja muille ystävillemme.

Tilaisuuden virallinen ohjelma julkaistaan kesälomakauden jälkeen elokuussa.Merkitkää jo nyt päivämäärä 6.9.2015 isoilla kirjaimilla kalentereihinne!

Tätä juhlaa et voi jättää väliin!

p.s.

Kierrätys kunniaan:

Käytettyjä PPJ-vaatteita, nappiksia ja muuta futikseen liittyvää voi ostaa ja myydä Facebook-ryhmässä PPJ Varustekirppis.
 
     
XX