Jos et näe tätä viestiä oikein, voit katsoa sitä verkossa
 
PPJ:n jäsentiedote
     
 

Joulukuu - Jäsentiedote 12/2015

Tämä jäsentiedote on luettavissa myös PPJ:n kotisivujen tietopankista http://www.ppj.fi/jasentiedote. Tutustu myös kotisivujen muuhun antiin http://www.ppj.fi ja facebook-sivustoon https://www.facebook.com/PalloPojat

PPJ-Gaalassa tunnelma katossa

Kuvat: Edvard Enqvist
Kauden virallista päätösjuhlaa PPJ-Gaalaa juhlittiin tällä kertaa uudessa paikassa: legendaarisella rockklubi Tavastialla. Järjestelyt toimivat ajoittaisista limujonoista huolimatta pääosin mainiosti, tila oli sopivan tiivis ja tunnelmallinen myös tällaiseen perhetapahtumaan. Ja mikä onkaan mahtavampaa kuin päästä pokkaamaan mitali Tavastian lavalta monisatapäisen yleisön edestä!

Ohjelma oli taattua laatua: juontaja Kalle Lindroth hoiti homman jälleen rautaisella ammattilaisotteella, ja puheenjohtajan pestin 20 PPJ-vuoden jälkeen jättänyt Olavi Similä herkistyi muistelemaan Tavastialla kokemiaan konserttielämyksiä. PPJ Erkkakin sai erikoispalkintonsa ja myös tuuletti sitä villisti, ja illan kruunasi tietysti yllätysesiintyjä, joka oli kovassa nosteessa oleva jo seuramme 20-vuotisjuhlista tuttu Roope Salminen sekä hänen Koirat -bändinsä. PPJ-juhlaväki pääsi nauttimaan ison bändin hienosta keikasta, ja omien hittibiisiensä lisäksi bändi esitti myös varttuneemman väen nostalgiseksi saaneen "retropotpurin".

Vuoden valinnat oli tietysti jälleen odotettu osuus, ja heidän nimensä sekä perustelut valinnalle löytyvät seuran nettisivuilta.


Ppj:n työntekijät: Mikko Hyppönen, Jussi Korpinen, Topi Pietilä sekä Axel Akke Orrström


Puheenjohtaja Olavi Similän jäähyväispuhe.


Master of 1 v. 1 -kisat la 12.12. klo 8-10 Hernesaaressa

PPJ järjestää Master of 1 VS 1 - pelin mestaruuskisansa Hernesaaren kuplassa La 12.12.2015 klo 8.00 - 10.00.
Kisat järjestetään ikäluokissa: 04, 05, 06 , 07 ja 08 Tytöt kilpailevat vuotta nuorempien poikien sarjassa.
Katsojille järjestetään myös ajankohtaan sopiva glögitarjoilu. Paikalla on myös yllätysvieras!

PPJn Mikael Anthonista Helsingin piirin puheenjohtaja

Mikael "Micke" Anthoni valittiin Palloliiton Helsingin piirin puheenjohtajaksi kausille 2016-2017. PPJ onnittelee Mickeä tästä saavutuksesta!

Uuden pj:n haastattelun voitte lukea piirin 90 min lehdestä 4/2015, nettiversio löytyy tästä linkistä


Kaikki Pelaa -säännöt vuodelle 2016 on julkaistu


Kaikki Pelaa -säännöt on jaoteltu Kaikki Pelaa -ohjelman mukaisesti Leikkimaailmaan (alle 12-vuotiaat), Kaverimaailmaan (12-15-vuotiaat) ja Tulevaisuusmaailmaan (16-20-vuotiaat).

Säännöissä on keskeiset ikävaiheeseen liittyvät yleisohjeet, ohjeet peluuttamisesta, ohjeet joukkueen sisäisten pelisääntöjen "Operaatio Pelisäännöt" tekemisestä, yli-ikäisyys- ja kaksoisedustussäännöt, ohjeet eri ikävaiheiden erityissäännöistä (esim. lisäpelaajan käytöstä) sekä kunkin ikäluokan pelimuodot, kenttä- ja maalikoot, pallon koko, peliaika ja suositeltava pelaajamäärä / ottelu. Säännöissä on myös turnauskriteerit. Sääntöjen kehitystyötä tehdään yhdessä seurojen kanssa ja ne vahvistetaan vuosittain liittohallituksen kokouksessa.


Ajankohtaista

Hernesaaren hallin loma-aika

Hernesaaren halli menee vakiovuorojen osalta joululomalle 23.12. ja aukeaa taas loppiaisen jälkeen 7.1.2016. Halli on kuitenkin auki omatoimista harjoittelua varten myös joululoman aikana, katso tarkemmat ajat PPJ:n Facebook-sivuilta.

Joulun ja Uuden vuoden välipäivinä 28.-30.12. klo 9.30.-12.00 hallissa järjestetään PPJ Välipäiväleiri. Voit kysellä vapaita paikkoja Akelta, akke@ppj.fi -HUOM! leirin aikuisryhmään kaivataan lisää innokkaita ja oppimishaluisia äitejä ja isiä.

La 2.1.-ti 5.1. pelataan Hernesaaren hallissa kaikkien tyttöikäluokkien Loppiaisturnaus. Ohjelma ja lisätietoja katsottavissa Torneopalin sivuilta http://loppiaisturnaus.torneopal.fi/

Varsinaisena loppiaisena 6.1. Hernesaaren hallissa PPJ 07 järjestää oman turnauksensa Winter cupin.

Uusi PPJ-hallitus esittäytyy

PPJ:n syyskokouksessa 11.11. valittiin seuralle uusi hallitus vuodelle 2016. Muutoksia hallituksen riveissä tulikin rutkasti: seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Olavi Similä luovutti valtikan seuraajalleen, Sami Aurejärvelle, ja myös kolme rivijäsentä vaihtui uusiin. Hallituksen jäsenten vastuualueet sekä yhteystiedot löytyvät PPJn nettisivuilta osoittesta http://ppj.fi/hallitus . Annetaan seuraavaksi hallituksen kertoa omin sanoin ja kuvin itsestään.

Sami Aurejärvi, puheenjohtaja:

"Pyöriikö perheenne arki jalkapallon ympärillä? Meidän perheessämme vastaus on epäilyksettä kyllä. Kolmen lapsen ja isän harrastus tarkoittaa kiireisimpinä aikoina yli kymmentä jalkapallotapahtumaa viikossa, mikä aiheuttaa välillä logistista päänvaivaa. Neljän koon PPJ-varusteet ovat usein sekaisin tai hukassa ennen matsiin lähtöä. Pesukone puolestaan on kovilla Hernesaaresta kannetun kumirouheen kanssa. Onneksi vaimoni on pitkämielinen ja tyttäremme joukkueen apulaisjojona ymmärtää pelin hengen!

Olen itse aloittanut futiksen 7-vuotiaana Pallo-Pojissa Joharin kentällä. Siitä lähtien olen potkinut palloa säännöllisesti - viimeiset kuusi vuotta PPJ:n edareissa. Sinivalkoista paitaa on tullut kannettua yhteensä jo yli kaksikymmentä vuotta. Lisäksi puolet suvustani isoisästäni lähtien on ollut tai on edelleen Pallo-Poikien ja PPJ:n toiminnassa mukana sekä pelaajina että muina seuratoimijoina. Kerran Pallo-Poika, aina Pallo-Poika!

Otan haasteen PPJ:n puheenjohtajana vastaan sekä mielenkiinnolla että nöyryydellä. Nöyryydellä siksi, että olen päässyt vierestä seuraamaan PPJ:n nousua lähes tyhjästä yhdeksi Helsingin suurimmista ja parhaiten hoidetuista seuroista. Se ei ole tapahtunut sattumalta eikä ilman kovaa ja systemaattista työtä. Tuota työtä pyrin omalta osaltani jatkamaan tietäen, että minulle jätetyt saappaat ovat suuret."


Mikael Anthoni, varapuheenjohtaja:

"Tulin isänä mukaan PPJ:n toimintaan vuonna 1997 perheen poikien aloittaessa futiksen peluun. Vuosien saatossa olen toiminut niin valmentajana, joukkueenjohtajana, PPJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Seurassa ehkä näkyvin panos on tullut kenttähankkeista ja vuorojaossa joukkueille."
Pia Heikkurinen

"Olen Lahden Reippaasta maailmalle lähtenyt, nykyisin kahden futisjunnun Soccermom Supreme. Olemme juuri palanneet Suomeen viiden Kiina-vuoden jälkeen ja PPJ:stä löysimme koko perheelle sopivat viiteryhmät. Olen ollut erityisen vaikuttunut siitä, kuinka valmennus- ja seurajohdon asiat on PPJ:ssä esimerkillisesti hoidettu.

Päivätyötäni teen Sitrassa, Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa ja olen viestinnän, verkostojen sekä tapahtumien erityisosaaja. PPJn hallituksessa sain vastuulleni varusteet sekä tapahtumat ja haastan heti kaikki vanhemmat mukaan näiden kehitystalkoisiin. Olen todella iloinen saadessani olla mukana tekemässä seurallemme ja futisjunnuillemme entistäkin valoisampaa ja toivottavasti myös kansainvälistä tulevaisuutta."


Kari Skog

"Olen kaksikielinen vahvan pihapelitaustan omaava innokas lasten futisharrastuksen kannattaja. Futista pelasin järjestäytyneessä joukkueessa 12-vuotiaaksi, minkä jälkeen jatkoin pallottelua kavereiden kanssa aina tilaisuuden tullen, keskittäen kilpaurheilutarmoni judoon.

Kaikki kolme lastani pelaavat PPJ:ssä. Pojat -03 ja -04 ikäluokissa ja tytär aloitti T08-09 joukkuessa viime syksynä. Kahden nuoremman kohdalla olen ollut varsin aktiivisesti mukana auttamassa treenien vetämisessä sekä peluuttamisessa. Molempien joukkueissa olen vaikuttanut taustoissa (04 joukkueen taloutta olen hoitanut viimeiset kaksi vuotta).

PPJ:n toiminnassa minua kiehtoo ja ajaa eteenpäin tietoisuus siitä, että pystyn omalla toiminnallani vaikuttamaan siihen, että suuri joukko lapsia saa mielekkään harrastuksen jossa saavat paitsi liikuntaa, myös oppia ryhmässä toimimisesta, oman kunnon huolehtimisesta, sekä vahvoja kokemuksia onnistumisen ja epäonnistumisen tunteista.

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, ja työkseni kehitän tietoliikenneteknologiaa. Vapaa-aika kuluu lähinnä lasteni urheiluharrastusten parissa."

Sakari Saarinen

"Futis on ollut minulle lajien kuningas pikkupojasta asti ja pelasin melko tosissaan A-junnuikään asti Salpassa, Salossa. Sen jälkeen pelailin vielä joitakin vuosia alasarjoissa Salossa ja Turussa.

Kymmenisen vuotta meni penkkiurheilun puolella, kunnes tulin PPJ:n kuvioihin mukaan viisi vuotta sitten vanhemman tyttären innostuttua lajista. Aloitin apuvalmentajana ja viime vuodet olen ollut joukkueenjohtajana T06-07 joukkueessa. Nykyään nuorempikin tytär pelaa PPJ:ssä 08-09 joukkueessa.

Futis on vienyt mennessään niin isän kuin tytötkin, eli kyseessä on meidän perheen ykkösharrastus, jota äitikin alkaa vähitellen ymmärtää. Sen ajan mitä futikselta jää, toimin projektipäällikkönä Uudenmaan liitossa.

Tyttöfutispuolen vahvistaminen on kiinnostukseni keskiössä PPJ:n hallituksessa. Kun futis on lyönyt hyvin läpi tyttöjen harrastuksena, olisi hienoa jos pystymme PPJ:ssä kehittämään tytöissä yhtä vahvaa pohjaa kuin poikien puolella jo on."

Juha Saarinen:

"Vuodesta 2011 lähtien seuran hallituksessa.
PPJ:n toiminta tuli tutuksi 2009 poikani liityttyä seuraan.
Pian löysinkin itseni apuvalmentajan tehtävistä.
Jalkapallohullu minusta tuli jo paljon aiemmin, kesällä 1974 futiksen MM-kisoja seuratessa.

Viimeiset 2 vuotta olen ollut Palloliiton Helsingin piirin
olosuhdevaliokunnassa. Toimin myös Eira 05-joukkueen johtajana sekä Hernesaaren hallia pyörittävän yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Työkseni tuotan mainoselokuvia."

Ninni MalmstÈn

"Urani PPJ:ssä alkoi Jätkäsaaren kuplahallista eräänä lauantaina klo:9. Tuona aamuna alkoi JOJOn ura Ruohis 02 joukkueessa.
Vuosien saatossa omien joukkueideni määrä on tuplaantunut ja alun 12 pelaajan sijaan hyppysistä löytyy tänä päivänä yli 80 pelaajaa.

Hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2011 toimien PPJ:n sihteerinä vastuualueina pelaajasiirrot, pelipassit, vakuutukset ja jäsenmaksut.
Virka-ajan vietän Eviran palveluksessa ."

Kuvassa Ninni palkitaan Vuoden joukkueenjohtaja 2015 -palkinnolla gaalassa.


Seija Virtanen


"Hurahdin futikseen vasta seitsemän vuotta sitten poikani aloittaessa PPJ:ssä. Laji on todella kiehtova ja monipuolinen.

Aloitin PPJ:n hallituksessa vuonna 2011 aktiivisen joukkuetoimijuuden lisäksi. Uskon, että hyvässäkin urheiluseurassa on kehitettävää; oppia ja vertaistukea kannattaa hakea muista seuroista kotimaasta ja ulkomailta. Olen käynyt monissa erilaisissa jalkapalloseminaareissa ja -koulutuksissa ja olin kaksi kautta piirin seurakehitysvaliokunnassa. Tänä vuonna minut valittiin mukaan Palloliiton Naiset Jalkapallojohtajina -koulutukseen.

Suureksi ilonaiheeksi koen myös Mutsien Futiskoulujen järjestämiset ja PPJ Mutsit -joukkueen perustamisen. Mukana näissä oli aimo annos itsekkyyttä, sillä pääsin siten itsekin kentälle ja kokemaan futista myös pelaajan näkökulmasta. PPJ:n lisäksi lähellä sydäntäni on Chelsea, jonka jäsen olen.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Toimin 15 vuotta osakemarkkinoilla, mutta nyt työskentelen energiateollisuudessa, sillä tässä kuten muussakin elämässä mottoni on, että vanhakin koira voi oppia uusia temppuja!"

Kuvassa voittamani vuoden turnauseväät :)Anna Santalahti

"Minä voin jonkun aikaa olla jos ketään muuta ei löydy" -repliikillä vuonna 2010 alkoi oma PPJ-urani. Kuten asiaan vihkiytyneet jo saattavat arvata, kyseessä oli joukkueenjohtajan valinta vasta perustettuun joukkueeseen ja minä, silloin 5- ja 0-vuotiaiden lasten asiaan perehtymätön äiti avasin suuni kun muut eivät sitä tehneet. Ja tässä sitä nyt ollaan, edelleen samassa joukkueessa ja samassa tehtävässä -tietysti viisi elämysrikasta futisvuotta viisaampana.

Tarinani poikkeaa sikäli kollegoista, että olen perehtynyt seuraan myös ns. tieteen keinoin, eli tein ylemmän amk-tutkinnon opinnäytetyöni seuran jäsenviestinnästä ja siihen liittyen toteutin kesällä 2013 jäsenkyselyn (jonka tietysti kaikki elävästi muistavat;>).
 
PPJ-futiskierteeni on sittemmin vain syventynyt: PPJ Ruoholahti 2005-06 joukkueen jojoilun lisäksi pelaan itse PPJ Mutseissa, ja hallituksessa alkoi juuri toinen kausi. Hallituksessa vastaan osaltani viestinnästä, lähinnä uutiskirjeet ja paikallislehdet ovat minun vastuualueinani. Futisaktiviteettien lisäksi toimin päivätyössä järjestöasioiden parissa Selkäliitossa."


Yhteistyökumppanit tiedottavat:

Fennia mukana PPJ-futiksessaFennian ja PPJ:n yhteistyön myötä alennukset -20% lähes kaikkiin Fennian vakuutuksiin. Lisäksi jokaisesta vakuutusten kilpailutuksesta konttorilla seuraa tuetaan 10 eurolla. Ensimmäiset PPJ:läiset ovatkin jo ehtineet siirtyä Fennian asiakkaiksi, joten kaikki rohkeasti kilpailuttamaan nykyiset vakuutukset!

Sopimussiivouksella rahaa PPJn yhteiseen kassaan

Siivous- ja kotipalveluita tuottava Toimiva koti Domedi tukee PPJn toimintaa lahjoittamalla rahaa jokaisesta säännöllisestä viikkosiivoussopimuksesta. Summa on joko 20 tai 30 euroa riippuen siivousajasta (kaksi tai kolme tuntia viikossa). Siivottava kohde voi olla myös esimerkiksi isovanhempien tai muiden sukulaisten koti.
Ilmaisessa palvelukartoituksessa kartoitetaan yksilöllisesti siivouksen tarve ja arvioidaan siihen kuluva aika.
Voit varata oman palvelukartoituksesi ja kysellä lisää palvelupäällikkö Kaisa Kukkolalta, 010-3277 101 tai kaisa.kukkola@toimivakoti.fi
 
PPJ TOIVOTTAA JÄSENILLEEN RAUHALLISTA JOULUA SEKÄ MAHTAVAA FUTISVUOTTA 2016!

 
     
XX