Sommarläger i Eerikkilä 2022

Eerikkilä är redan en flerårig tradition och kommer att fortsätta även år 2022.

Läger 8.7 – 10.7.2022
Helsinki Cup 11.7.-16.7.2022

Helsinki Cup har ingen direkt förankring till PPJ, men de flesta av föreningen juniorlag deltar i turneringen.

Hösten 2017 bad vi PPJs lag att beskriva PPJs Eerikkilä-läger, såhär svarade man:

PPJ Laru 2009:
Eerikkilä-lägret har varit höjdpunkten för vårt lags spelare och föräldrar för tredje året i rad. Eerikkilä erbjuder högsta förutsättningar för träning, men framför allt en fantastisk möjlighet att lära känna lagkamrater och andra föräldrar ännu bättre. Dagarna består av fotistträningar, mellan vilka du äter, simmar och badar bastu tillsammans. Lägret ger också föräldrar en fantastisk möjlighet att sporta. När pojkarna tränar kan föräldrarna spela tennis, jogga i den magnifika terrängen i Eerikkilä, pröva på FatBikes eller till och med besöka gymmet. Lägret ger en perfekt start för Hesa Cuppen och ett sommarlov för hela familjen! Vi rekommenderar!

En PPJ mamma:
Ett bra ställe! Mat, mat och mer god mat! Trevligt att följa med killarnas träningar och annat yrande! Under pojklägret är det åtminstone ingen trängsel i kvinnornas strandbastu 🙂

PPJ B-juniorer:

B-juniorer har haft erfarenhet av Eerikkilä-läger under två decennier. Lägret är alltid framgångsrikt, ibland har det är varit bra och ibland ännu bättre. Solen har alltid strålat från klarblå himmel. Ibland regnar det enligt uppgift, men killarna kommer inte ihåg det. Det bästa med läger är definitivt att vara tillsammans. Killarna umgås 24/7 med varandra, tränar, busar, äter, skämtar, bastar, vakar för sent, simmar, spelar kort. Det vill säga, det är kanske den bästa lägertiden någonsin. Och som grädde på kakan umgås killarna 24/7 med sina egna tränare. De brottas, frågar dumma frågor, går till plan för att drilla, frågar klokt, bryter arm, lyssnar inte på vad tränarna svar på det de frågade. Så är lägerlivet vid Eerikkilä.
Och en av höjdpunkterna på lägret är Akkes frågessport. För nykomlingar erbjuder jag ett tips gratis:
”PPJ grundades 1995, året som visas i logotypen (1935) är året för Pallo-Pojat-grundandet. Akke frågar dock hur gammal klubben PPJ är. Nästa sommar kommer du att svara 22 år. ”

En spelare från PPJs representationslag:
Jag har bara varit i Eerikkilä en gång, 2010. Eerikkilä var en helt spektakulär händelse redan vid den tiden, och idag har dess skala mångfaldigats från evenemanget 2010, då lägret hölls för första eller andra gången.

VAD HANLAR DET OM?

PPJ har ordnat fotbollsläger i Eerikkilä under flera somrar. Nu flickor och pojklag har gemensamt läger. Informationen nedan ska ge dig en liten beskrivning av evenemanget.
När lägertiden närmar sig kommer er lagledare att få en mer detaljerad lägerinfo.

Vem är lägret ämnat för?

Fotbollslägret är för föreningsmedlemmar. Alla PPJ-spelare är inbjudna till lägren. Cirka 400-600 spelare och familjemedlemmar deltar i lägren varje år. Registrering sker via ditt lags lagledare.

Vad allt sker under lägret?

Spelarna har flera fotbollsträningar under dagen men det finns gott om tid och möjligheter för annat. Om spelaren deltar med andra familjemedlemmar, så finns det något för varje medlem att göra på området. Eerikkiklä är en idrottshögskola och därför finns det utmärkta möjligheter för idrotts och motionsaktiviteter både inom och utomhus. Området inkluderar gym, idrottshallar, tennisbanor, vandringsleder, en strandbastu och en sjö där du kan bada.
Mer och mer detaljerad information finns på Eerikkiläs hemsida.

Hur är det mat och boende?

Boendet sker främst i rum för 2 – 6 personer. Maten är förstklassig och det finns gott om det – ingen har gått hungrig under åren. Matserveringen sker på Idrottsinstitutet. Under lägret serveras frukost, lunch och middag.

Hur mycket kostar lägret?

Lägret kostar 130 € / person. Läger ordnas i början av juli (fre-lör och lör-sön).
Laget betalar också utgifterna för sina tränare, vars utgifter fördelas för deltagarna i laget. För mer information, kontakta din lagledare när lägret närmar sig.

Vad ingår i priset för lägret?

I priset ingår busstransport, måltider, boende samt träningar, föreläsningar och bastubad. I princip finns det inget behov av att använda dina egna pengar medan du är i Eerikkilä, men det kan även om det kan finnas ett behov för att lägga några slantar på glass i det varma vädret.

Var kan jag hitta mera information om lägret?

PPJs personal gör de praktiska arrangemangen och även lägerprogrammet. Bussresorna till lägret ordnas, med start från Helsingfors till Eerikkilä och tillbaka till Helsingfors vid lägrets slut. De första infobreven relaterade till sommarlägren kommer att skickas till lagledarna i januari. Lagledarna informerar sina egna spelare och deras föräldrar.

Vilken är tidpunkten för lägret?

Lägren ordnas enligt följande princip:

Flicklägret ordnas dagarna innan Stadi Cup. Stadi Cup ordnas vanligtvis det första veckan i juni. Stadi Cup brukar inledas på sommarlovets första torsdag. Stadi Cup är Finlands största turnering för endast flicklag. Turneringen spelas i Helsingfors. Turneringen ordans inte av PPJ men nästan alla av föreningens flicklag deltar i Stadi Cup.
Lägret för pojkar hålls vanligtvis på veckoslutet innan Helsinki Cup. Lägret börjar på fredag och slutar på söndag. Turneringen anordnas inte av PPJ men ett stort antal PPJ-lag deltar i denna turnering.
Lägren är en natt per lag. De äldre lagens läger är från fredag till lördag, och de yngre från lördag till söndag.

Är tidpunkterna för de kommande årens läger redan säkra?

  • 7.-9.7.2023
  • 5.-7.7.2024

Vad är Eerikkilä?

Eerkkilä Idrottsinstitut. Fungerar bland annat som ett träningscenter för fotboll och innebandy.

Var är Eerikkilä idrottsinstitut?

Eerikkilä Idrottsinstitut ligger 107 km från Helsingfors. Idrottshögskolan ligger 20 km från Forssa och på kartan söder om Forssa. Resan från Helsingfors tar cirka 80 minuter.
Adressen är, Urheiluopisktontie 138, Eerikkilä, Tammela.

Hur ser området ut?

Vilken är historiken kring lägren?

Olavi Similä svarar: Jag kan berätta lite mer om lägrets födelseshistoria, jag var klubbens ordförande när det beslutades att organisera lägret 2009. Då hade vi idén, att det skulle var häftigt att ordna ett läger för alla föreningens medlemmar och spelare. Som en förebild hade vi SAPA, som hade organiserat sådana evenemang någon gång under tidigare år. PPJ: s gamla representationslag hade också en lång tradition av att organisera sitt egna sommarläger. Som man gjorde vid den tiden, lite åt gången.
Vi bokade träningsanläggningar, boende, måltider i Eerikkilä och ordnade transport. Det första lägret var ett flickläger år 2010 och det första pojklägret år 2011. Deltagarna i de första lägren var bara en bråkdel av det nuvarande antalet, kanske ett halvt dussin lag och kanske färre än 100 deltagare. Trots att det var ett litet evenemang jämfört med idag, så var de första lägren framgångsrika där alla kärnvärden och gemenskapen i vår klubb förverkligades i sin bästa form. Även om jag inte själv har varit i Eerikkilä de senaste åren, så har jag hört, att är lägren i dagsläget, är riktigt bra och härliga händelser. Det finns hundratals juniorer, ett tjugo-tal tränare, andra ansvariga, flera föräldrar och klubbanställda, som med vars kraft och kunnande man ordna träningar och andra evenemang för både våra egna PPJ lag och för alla andra deltagare – mestadels i bra väder. Det är definitivt värt att åka till Eerikkilä, bland annat för den enkla orsaken att, såvitt jag vet har ingen annan förening eller klubb samma långa tradition och kunskap om att organisera ett motsvarande evenemang.

Finns det bilder tagna från detta evenemang?

javisst…