PPJ Gaalassa palkittiin jälleen Vuoden valinnat

PPJ Gaala järjestettiin viime vuotiseen tapaan Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Pelaajat ja heidän perheensä kokoontuivat viettämään mukavan illan palkintojen, pikkupurtavan ja hyvän seuran merkeissä. Juhlassa palkittiin jokaisen joukkueen nimeämä joukkueen Vuoden pelaaja, ja lisäksi palkittiin Vuoden tyttö- ja poikapelaajia sekä seuran Vuoden valinnat.

Vuoden tyttö- ja poikapelaajat

Kauden tyttöpelaaja, lapset: Nelli Jaakkola, Tytöt 2013

Nelli on teknisesti todella taitava molemmilla jaloilla ja voitti muun muassa PPJ:n itsenäisyyspäivän 1v1-kilpailun omassa ikäluokassaan. Hän on aina ollut vaarallinen pelaaja pallon saadessaan, mutta on kuluneen vuoden aikana oppinut lisäksi präs-sämään niin hyvin, että vastustaja on usein isoissa ongelmissa hänen kanssaan. Nelli osallistuu aktiivisesti joukkueen toimintaan ja treenaa paljon omalla ajalla. Sen ansiosta hän on kehittynyt niin kentällä kuin maalissa kovasti. Nellin pelaamista on ilo seurata ja valmentaja voi aina luottaa siihen, että hän tekee kentällä parhaansa.

Kauden tyttöpelaaja, nuoret: Iiris Kangasniemi, Tytöt 2008-09

Motivoitunut harjoittelija, joka käyttää reilusti vapaa-aikaansa kentällä pallon kanssa. Nuoresta iästä huolimatta pelikokemusta kertyi tänä kesänä myös B-tytöissä ja naisten kolmosessa. Hänet on valittu laajaan maajoukkuerinkiin mikä on syksyä kohti supistunut mutta tekemisen kautta paikka on säilynyt vielä tiiviimmässäkin ryhmässä

Kauden tyttöpelaaja: Lili Sneck/B-tytöt + Naisten Edustus

“Kasvanut kuluvan vuoden aikana urheilijaksi ja sitoutuneeksi joukkuepelaajaksi. Ymmärtää joukkuelajia ja ylläpitää hyvää henkeä pilke silmäkulmassa. Murtautui tällä kaudella myös nuorena maalivahtina Naisten Edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.”

Kauden poikapelaaja lapset: Ben Enlund, Laru 2013

“Beni on taitava, urheilullinen, hyväkäytöksinen pelaajan alku. Ominaisuudet kuvaavat Beniä niin hyvin että kaikki ketkä hänet tuntevat tietävät heti ketä on kyseessä. Kentällä Benistä on myös kuoriutunut tarvittava röyhkeys mitä tarvitaan, kun pelataan kansallisella huipulla ja kansainvälisissä peleissä. Beni valittiin tulevalle kaudelle vuotta vanhempien edustusjoukkueeseen. Tsemppiä sinne ja muista että matka on vasta alussa!”

Kauden poikapelaaja, nuoret: Noah Rantasalmi, Edustus 2008

“Noah nousi kauden aikana ikäluokkansa maajoukkueeseen debytoiden keväällä Unkaria vastaan. Lahjakas ja taitava jalkapalloilija, jonka huippupelaajaura on nyt lähtöpisteessään. Kentällä Noah on pelirohkea ja oivaltava hyökkääjä. Hän luo ratkaisuja itselleen sekä joukkueelleen pelin haastavimmalla alueella murtautumis- sekä maalintekovaiheessa. Hyökkääjä on myös osoittanut oppimiskykyä sekä halukkuutta kehittää pallotonta pelaamistaan itsensä sekä joukkueensa hyväksi, mikä erinomainen signaali kehityshaluiselta pelaajalta.”

Kauden poikapelaaja: Osmo Hakulinen, A-pojat + Miesten Edustus

Täksi kauden Miesten Edustusjoukkueeseen seuran BSM-joukkueesta noussut Osmo tuli ryminällä sisään toimintaan heti viime vuoden marraskuussa ja vakiinnutti paikkansa pelaavassa joukkueessa jo nopeasti harjoituskaudella. Keväällä sarjan alkaessa pelit ja vastustajat kovenivat, mutta Osmo kuitenkin pystyi nostamaan tasoansa läpi kauden ajan ja piti oikean puolustajan avauksen paikan itsellään, pelaten erinomaisen debyyttikauden Miesten Kakkosessa

Vuoden maalivahdit

Vuoden tyttömaalivahti 8v8: Edith Sjöblom, Tytöt 2010

Edu on kauden aikana osoittanut suurta motivaatiota maalivahtina kehittymiseen, ja kehitystä onkin tapahtunut hurjasti. Tästä yhtenä osoituksena valinta Helmariliigan Etelä United -joukkueeseen. Auttoi myös omalla maalivahtityöskentelyllään joukkueensa syksyksi Eteläliigaan ja Helsinki Cupin finaaliin. Pidetty joukkuekaveri ja joukkueensa varakapteeni treenaa aina mahtavalla asenteella sekä tsemppaa joukkuekavereitaan”

Vuoden poikamaalivahti 8v8: Markus Purhonen, Edustus 2011

Make on osoittanut uskomatonta kommunikaatiokykyä kentällä. Sen lisäksi hän on ahkera sekä päämäärätietoinen halutessaan kehittyä joka päivä. Hän on myös joukkueen kapteeni ja se näkyy aina kentällä hänen ollessaan kentän herra ja hidalgo.

Walter Viitala -palkinto 11v11: Edvin Forsberg, B-pojat

“Edu on hieno esimerkki, miten motivaatio ja kärsivällisyys kantaa hedelmää. Viimeisen kahden vuoden työ B-junioreissa kulminoitui huikeaan tason sekä aseman nousuun joukkueen sisällä. Hyvinä ja huonoina päivinä asenne treeneihin pysyy yhtä korkeana. Esitti hienoja otteita kauden mittaan kentällä, bonuksena kauden aikana torjui kaikki 4 rangaistuspotkua, jotka vastustaja hänelle laukoi (koko B1 maalivahtiryhmän saldo 7/7)”​

Vuoden joukkue

Tytöt 2015

Joukkue on kehittynyt osaavien valmentajien, inspiroivan joukkueenjohtajan ja innokkaiden vanhempien tukemana potkupallokerhosta 40 lapsen joukkueeksi. Joukkue tunnetaan hyvää fiilistä luovasta Instagram-tilistään, kannustavasta ilmapiiristään sekä vahvasta yhteishengestään. Yhteinen tekeminen ulottuu yli joukkuerajojen. Joukkueessa toteutuvat erinomaisesti PPJ:n arvot: iloisuus, taitavuus ja avoimuus.”​

Vuoden joukkueenjohtajat

Anna Räisänen, United 2008

“Anna on tehnyt loistavaa ja pyyteetöntä vapaaehtoistyötä 2008 United -joukkueen eteen joukkueen perustamisesta lähtien, sekä jo sitä ennen kaupunginosajoukkueen jojona. Hän on pitänyt lankoja käsissään ja ohjannut joukkueen toimintaa ja tapahtumia. Hän on ollut myös “viimeinen mahdollisuus”, mikäli ketään muuta ei ole saatu suostuteltua huoltajaksi kentän laidalle jääpusseja jakamaan. Annassa yhdistyy koko suomalaisen harrastustoiminnan perusta, vapaaehtoistyö! Annan kantavana ajatuksena on ollut se, että saadaan pidettyä mahdollisimman moni poika mahdollisimman pitkään mukana liikunnallisessa ja yhteisöllisessä harrastuksessa. 2008 United-joukkueen viimeisen toimintavuoden merkeissä tehty mahtava turnausmatka Italiaan varainkeruuprojekteineen oli myös pitkälti Annan organisoima. Ja kaiken tämän hän on tehnyt oman työn ja muun elämän ohessa, tunteja laskematta. Vain rakkaudesta lajiin ja meidän poikiin!”

Hiski Lapinleimu, Edustus 2008

“Hiski on pyyteettömästi hoitanut PPJ:n ehkä menestyksekkäintä ikäluokkaa 08 ja sen kahta edustusjoukkuetta. Hiski on pitänyt kaikki langat käsissä ja mahdollistanut laadukkaan harrastuksen noin 35 pojalle noin viiden vuoden ajan. Hiski pysyy taka-alalla ja varmistaa että kaikki asiat toimivat moitteettomasti.”

Vuoden valmentaja

Karim Zine (Edustus 2010 ym. joukkueet):

Valmentajalla on erittäin intohimoinen suhde jalkapalloon ja valtava energia, joka tarttuu aina pelaajiin. Hän on onnistunut kehittämään pelaajiaan ja panostanut jengeihinsä jokaisella hikipisaralla. Hänen joukkueensa ovat saaneet erinomaisia tuloksia. Hänestä huokuu rakkaus jalkapalloon

Vuoden erikoispalkinto

PPJ Faijat Jätkäsaari & Fernando Korpi

Fernando on rakentanut suunnitelmallisesti ja ammattitaitoisesti PPJ Faijat Jätkäsaaren SoMe presenssiä ja visuaalista ilmettä.
Persoonallisten otteluennakoiden ja -raporttien lisäksi PPJ Faijojen muu materiaali kuten harjoitteluvideot ja otteluselostukset ovat hauskuttaneet faneja ja päätyneet aina 30 000 seuraajan Byyriin asti. Fernandon tarinankerronnassa tiivistyy hyvin faijojen slogan ”Rakkaudesta palloon”