Tapaturman sattuessa


PPJ hankkii kaikille pelaajilleen pelipassin, johon suositellaan hankittavaksi myös harrastustoiminnan kattava vakuutussuoja.

Vahingon sattuessa toimi näin:

varaa vastaanottoaika lääkärille, www.terveystalo.com, 030 6000 tai 050 560 8619. Hakeudu vastaanotolle mahdollisimman nopeasti, korkeintaan kahden viikon kuluessa tapaturmasta.
ota lääkärikäynnille mukaan vakuutusnumero (saat tämän ostaessasi vakuutuksesi), Kelakortti sekä ensimmäistä kertaa tapaturmaa hoidattaessasi rahaa tai muu maksuväline käynnin maksamista varten.
• Terveystalo Laskulla saat tarvitessasi joustoa maksuaikaan ja voit maksaa käyntisi yhdessä tai useammassa erässä. Laskun maksamisesta olet itse henkilökohtaisesti vastuussa.
• Jos sinulla on AON-vakuutus (pelipassivakuutus) tutustu myös vakuutusyhtiön toimintaohjeisiin ja tee vahinkoilmoitus osoitteessa www.pvvahingonkasittely.fi
• Jos sinulla on muu vakuutus käytössäsi tee vahinkoilmoitus kyseiseen vakuutusyhtiöön.
• Jos tarvitset pallo-ID:tä tai muuta tietoa pelipassiin tai pelipassivakuutukseen liittyvää tietoa, pyydä tietoja Toiminnanjohtaja Anu Reunaselta (anu@ppj.fi / 0504871926)

Saapuessasi lääkärin vastaanotolle:

• voit ilmoittautua asiakaspalvelupisteessä. Muista ilmoittaa seurasi nimi (Pallo-Pojat Juniorit) asiakaspalvelussa.
• lääkärikäynnin jälkeen palaa aina asiakaspalvelupisteeseen ja esitä vakuutusnumero ja Kelakortti
• Terveystalon lääkäriaseman asiakaspalvelupisteessä tarkistetaan vakuutusnumeron perusteella vakuutusturvasi.
• omavastuu peritään kerran yhtä tapaturmaa kohden ja kun olet sen maksanut, ilmoita seuraavilla kerroilla, että omavastuu on maksettu
• leikkauksista voidaan periä erillinen omavastuu, voit tarkistaa mahdollisen omavastuun määrän vakuutusyhtiöltäsi. Pelipassivakuutuksen kattavuuteen voit tutustua täällä.

 

Terveystalon lähimmät toimipisteet

Terveystalo Kamppi
Jaakonkatu 3, 00100 Helsinki

Terveystalo Ruoholahti
Porkkalankatu 22 A, 00180 Helsinki

Terveystalo Keskuskatu
Keskuskatu 7, 00100 Helsinki

 

 

Muita toimintaohjeita vahingon sattuessa

Jalkapallossa tyypillisimmät vammat kohdistuvat alaraajoihin, etenkin nilkkoihin ja polviin. Nopea ensihoito on erittäin tärkeää, mutta vammat kannattaa aina tarkastuttaa myös ammattilaisella mahdollisimman pian. Näin myös paranemisprosessi saadaan heti käyntiin.

Vamman sattuessa on ensin syytä rauhoittaa tilanne. Varmista mihin tarkalleen sattuu ja pyydä tarvittaessa joukkuekavereilta apua kentältä pois pääsemiseen. On hyvä aloittaa 4 K:n ensiapu jo kentällä: koho, kylmä, kompressio (=tukisidos) ja kevennys. Ensiarvoisen tärkeää on olla kuormittamatta kipeää kohtaa. Mikäli vamma on alaraajassa, älä varaa sille painoa.

Ensiavun jälkeen ota yhteys lääkäriin, jos:
– kipu on kovaa, eikä helpota 4 K:n hoidolla riittävästi
– kehittyy kivulias turvotus
– nivelen liikuttaminen on selkeästi rajoittunut
– kipeän kohdan kuormittaminen ei onnistu (esim. ei pysty astumaan kipeällä jalalla)
– ilmaantuu puutumista tai lihasheikkoutta
– tulee syvä haava
– nivel menee pois paikoiltaan

Jos vamma on rajumpi kannattaa heti hakeutua urheilulääkärin vastaanotolle. Näin vamma saadaan nopeasti diagnosoitua ja paraneminen heti käyntiin. Muistathan tehdä vakuutusyhtiölle vahinkoilmoituksen mahdollisimman pian täältä.

Yhteistyökumppanit