Varainhankinta

1. Seuran julkaisujen ilmoitustulot

Seura julkaisee vuosittain PPJ Junnulehden. Joukkue saa 100% myymiensä mainosten mainostuloista.

2. Sponsorointi

Kuka voisi tukea joukkuettanne? Joku säätiö, yksityinen taho, yritys? Osa yrityksistä ei halua nimeään julkisuuteen, mutta on valmis antamaan sponsorisumman suoraan tilillenne, osa toivoo vastineeksi esim. mainintaa omilla sivuillanne tai logopainatusta varusteihin.

Seuran sinivalkoiseen pelipaitaan ei voi ottaa painatusta, mutta oranssiin vieraspelipaitaan ja kaikkiin muihin varusteihin voi. Ottakaa laskelmissanne huomioon, että Udda Finland määrittelee sponsoripainatushinnat erikseen. Tarkistakaa myös koko seuran yhteistyökumppanit kilpailevien yritysten välttämiseksi.

3. Turnausten ja PPJ Riehan järjestäminen

Turnausten, PPJ Riehan ja muiden tapahtumien järjestäminen vaatii paljon, mutta on myös erittäin hyvä tulolähde.

4. Säästäminen kierrättämällä ja kimppakyydeillä

Joukkueen toimintamaksujen lisäksi pelaajien perheille tulevat vielä mm. varuste- ja kuljetusmaksut. Hyödyntäkää PPJ:n omaa kirpputoria muiden vastaavien lisäksi. Kuljetuksissa kimppakyytien suunnittelu ja järjestäminen auttaa myös muutenkin kuin taloudellisesti.

5. Varainhankinta tavaroita myymällä

Suosittuja varainhankintamahdollisuuksia ovat myös suklaan, sukkien tms myyminen, esimerkkinä sukista: Pilkkoset.
Googlaamalla “varainkeruu” löytyy lukuisia muitakin tuotteita. Kannattaa varmistaa ehdot, minimitilausmäärät, rahojen tilitys ja tuotteiten toimitus ja tietysti se, että asialle on koko joukkueen tuki.