Varainhankinta

1. Seuran julkaisujen ilmoitustulot

Seura julkaisee kahdesti vuodessa Junnulehden. Syksyn numero esittelee PPJ:n toimintaa ja joukkueita ja joukkueet saavat siihen hankkimistaan ilmoituksista 70%.

2. Sponsorointi

Kuka voisi tukea joukkuettanne? Joku säätiö, yksityinen taho, yritys? Osa yrityksistä ei halua nimeään julkisuuteen, mutta on valmis antamaan sponsorisumman suoraan tilillenne, osa toivoo vastineeksi esim. mainintaa omilla sivuillanne tai logopainatusta varusteihin.

Seuran sinivalkoiseen pelipaitaan ei voi ottaa painatusta, mutta oranssiin vieraspelipaitaan ja kaikkiin muihin varusteihin voi. Ottakaa laskelmissanne huomioon, että Udda Finland määrittelee sponsoripainatushinnat erikseen. Tarkistakaa myös koko seuran yhteistyökumppanit kilpailevien yritysten välttämiseksi.

3. Turnausten ja Riehan järjestäminen

Turnausten, Riehan ja muiden tapahtumien järjestäminen vaatii paljon, mutta on myös erittäin hyvä tulolähde. Seuran sivuilla on koottuna tapahtumajärjestäjän muistilista, joka auttaa tapahtuman suunnittelussa. Hallitus päättää hakemusten perusteella järjestäjäjoukkueet.

4. Säästäminen kierrättämällä ja kimppakyydeillä

Joukkueen toimintamaksujen lisäksi pelaajien perheille tulevat vielä mm. varuste- ja kuljetusmaksut. Hyödyntäkää PPJ:n omaa kirpputoria muiden vastaavien lisäksi. Kuljetuksissa kimppakyytien suunnittelu ja järjestäminen auttaa myös muutenkin kuin taloudellisesti.

5. Muut esim. Ravintolapäivä, Oranssitori

Miksei joukkueenne olisi mukana vaikka Ravintolapäivässä? Tai hankkikaa joukkueellenne yhteinen kirpparipöytä esim. Oranssitorilta. Voitte miettiä myös teatteri- tai leffanäytöksen tai myyjäisten järjestämistä. Tai miksei jopa juhlaillallisen, iltaman tai seminaarin? Kysykää eri yrityksiltä, tarvitsevatko he apuailmapallon jakamisessa, pakkaamisessa, postituksessa tms.

6. Varainhankinta tavaroita myymällä

Suosittuja varainhankintamahdollisuuksia ovat myös suklaan, sukkien tms myyminen, esimerkkinä sukista: Pilkkoset.
Googlaamalla “varainkeruu” löytyy lukuisia muitakin tuotteita. Kannattaa varmistaa ehdot, minimitilausmäärät, rahojen tilitys ja tuotteiten toimitus ja tietysti se, että asialle on koko joukkueen tuki.

7. Nimenhuudon sponsorointilinkki

Helppo tapa tienata rahaa joukkueelle on pyytää kaikkia mahdollisia tahoja (ei tarvitse olla rekisteröitynyt Nimenhuutoon itse) käyttämään nettiostoksissaan (Stocka, Supersaver, Hotels.com, spartoo, CDON, Eckerö Line…) joukkueen omaa sponsorointilinkkiä; malli U02:n sivuilla. Lisätietoja Nimenhuudon sivuilla.

8. Joukkueelle oma kalenteri

Joukkueilla on nykyisin paljon hyviä kuvia, joten voitte harkita oman kalenterin painamista ja myymistä osana varainkeruuta; esim. Painotalo Casper/varainkeruu