Eerikkilän kesäleirit 2024

PPJ:n leirit Eerikkilässä ovat jo monivuotinen perinne ja saa jatkoa vuonna 2024.

Leiriajat

  • vanhemmat ikäluokat 5.-6.7.2024 (pe-la)
  • nuoremmat ikäluokat 6.-7.7.2024 (la-su)

Leiri tarjoaa oivan mahdollisuuden valmistautua mm. 8.-13.7.2024 pelattavaan Helsinki Cup:iin. Helsinki Cup ei suoranaisesti liity seuran toimintaan, mutta lähes kaikki PPJn joukkueet osallistuvat tähän kesän isoimpaan turnaukseen.

Syksyllä 2017 PPJn joukkueita pyydettiin kuvailemaan PPJ:n järjestämää leiriä, näin vastatiin:

PPJ Laru 2009:
Eerikkilän leiri on ollut joukkueemme pelaajien ja vanhempien vuoden kokokohta jo kolmatta vuotta. Eerikkilä tarjoaa huippuolosuhteet treenaamiselle, mutta ennen kaikkea loistavan mahdollisuuden tutustua vielä paremmin joukkuekavereihin ja muihin vanhempiin. Päivät koostuu fudistreeneistä, joiden välissä syödään, uidaan ja saunotaan yhdessä. Leiri tarjoaa vanhemmille myös loistavat puitteet urheilulle. Kun pojat treenaa, vanhemmat voivat pelata tennistä, lenkkeillä Eerikilän upeissa maastoissa tai käydä vaikka kuntosalilla. Leiri on täydellinen spottistartti Hesa Cupiin ja koko perheen kesälomaan! Suosittelemme!

PPJ huoltajaäiti:
Hieno paikka! Ruokaa, ruokaa ja lisää hyvää ruokaa! Kiva seurata kundien harkkoja ja tohinoita! Poikaleirin aikana naisten rantasaunassa ei ainakaan ole ruuhkaa 🙂

PPJ B-juniorit:

B-junnuilla on kokemusta Eerikkilän leireistä jo kahdelta vuosikymmeneltä. Aina on leiri onnistunut, milloin hyvin ja milloin vielä paremmin. Aurinko on paistanut aina. Joskus on kuulemma satanut, mutta sitä ei jätkät muista. Leireillä ehdottomasti parasta on yhdessäolo. Jätkät hengaavat 24/7 keskenään, treenaavat, riehuvat, syövät, tekevät käytännön piloja toisilleen, saunovat, valvovat liian myöhään, uivat, pelaavat korttia. Eli viettävät ehkä parasta leiriaikaa ikinä. Ja kirsikkana kakun päälle jätkät hengaavat 24/7 omien koutsien kanssa. Painivat, kysyvät tyhmiä, menevät kentälle höntsäämään, kysyvät viisaita, vääntävät kättä, eivät kuuntele mitä koutsit vastaavat. Sellaista on Eerikkilän leirielämä.
Ja sitten yksi leirin huipentumista on Aken fudisvisa. Uusille tulokkaille tarjoan ilmaiseksi yhden vinkin:
”PPJ on perustettu 1995, logossa näkyvä vuosiluku (1935) on Pallo-Poikien perustamisvuosi. Akke kysyy kuitenkin kuinka vanha seura PPJ on. Ensi kesänä vastaatte siihen että 22 vuotta.”

PPJ Edustuksen pelaaja:
Olen ollut vain kerran Eerikkilässä vuonna 2010. Eerikkilä oli jo tuolloin aivan mahtava tapahtuma, ja nykyään sen mittasuhteet ovat moninkertaistuneet tuolloisesta tapahtumasta, jolloin leiri järjestettiin ensimmäistä tai toista kertaa.

MISTÄ OIKEIN ON KYSE?

PPJ on järjestänyt useana kesänä jalkapalloleirit Eerikkilässä. Vanhemmat pelaajat leireilevät pe-la ja nuoremmat pelaajat la-su. Alla olevilla tiedoilla sinulle pitäisi muodostua pieni kuvaus tapahtumasta.
Kun leirin ajankohta lähestyy joukkueenjohtajille tulee tarkempi leiritiedote.

Kenelle tämä leiri on tarkoitettu?

Jalkapalloleirit ovat tarkoitettu seuran jäsenille. Leireille kutsutaan kaikki PPJ:n pelaajat. Vuosittain leireille osallistuu n. 500-900 pelaajaa ja perheenjäsentä. Ilmoittautumiset tapahtuu oman joukkuejohtajan kautta.

Mitä leirillä tapahtuu?

Pelaajille on useita jalkapalloharjoituksia päivien aikana, mutta aikaa riittää myös muuhun ja mahdollisuuksia on. Mikäli pelaajan mukana tulee joku muu perheenjäsen niin jokaiselle jäsenelle löytyy tekemistä alueelta. Kyseessä on Urheiluopisto, jossa on mainiot liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Alueella mm kuntosalit, liikuntahallit, tenniskentät, kävelyreitit, frisbeegolf rata, rantasauna ja järvi missä voi käydä uimassa.
Enemmän ja tarkempia tietoja löytyy Eerikkilän kotisivuilta.

Miten majoitus ja ruokailu?

Marjoitus tapahtuu pääsääntöisesti 3-6 henkilön huoneissa. Ruoka on ensiluokkaista ja sitä on riittävästi. Ruokailu tapahtuu Urheiluopistolla. Leirillä tarjolla on aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala.

Minkä hintainen tämä leiri on?

Yhden yön leiri maksaa 130€ / yöpyjä.
Joukkue maksaa myös valmentajiensa kulut, jotka jyvitetään osallistujille joukkueen toimesta. Tämä saattaa hieman nostaa osallistumismakua. Tarkemmat tiedot saat leirin lähestyessä oman joukkueen joukkueenjohtajalta.

Mitä sisältyy leirin hintaan?

Hintaan sisältyy bussikuljetus, ruokailut, opistotason majoitus sekä kentät, luentotilat ja saunat. Periaatteessa oman rahan käytölle Eerikkilässä olemisen aikana ei ole tarvetta, joskin lämpimään aikaan saattaa jätskirahalle olla käyttöä.

Mistä saa lisätietoja leiristä?

PPJn toimihenkilöistö tekee käytännön järjestelyt ja leiriohjelman. Leirille järjestetään linja-autokuljetus Helsingistä Eerikkilään ja leirin jälkeen takaisin Helsinkiin. Ensimmäisiä info-kirjeitä kesän leireihin liittyen pyritään toimittamaan viimeistään helmikuun aikana joukueenjohtajille. Joukkueenjohtajat informoivat oman joukkueen pelaajia ja vanhempia.

Onko tulevien vuosien leiriajankohdat mahdollisesti nyt jo tiedossa?

  • 4.-6.7.2025
  • 3.-5.7.2026
  • 9.-11.7.2027

Mikä on Eerkikkilä?

Eerkkilän Urheiluopisto. Toimii mm jalkapallon ja salibandyn valmennuskeskuksena.

Missä sijaitsee Eerikkilän Urheiluopisto?

Eerikkilän Urheiluopisto sijaitsee 107km päästä Helsingistä. Urheiluopisto sijaitsee 20km Forssasta ja kartalla Forssan eteläpuolella. Ajomatka Helsingistä kestää noin 80 minuuttia.
Osoite on, Urheiluopistontie 138, Eerikkilä, Tammela.

Minkälaisesta alueesta on kyse?

Mikä on PPJ:n Eerikkilä-leirinnän historia?

Olavi Similä vastaa: Leirin syntyhistoriasta voin kertoa vähän enemmänkin, olin seuran puheenjohtajana silloin kun leirin järjestämisestä päätettiin, vuonna 2009. Meillä oli tuolloin ajatuksena, että olisi siistiä ja hienoa järjestää kesällä sellainen yhteinen tapahtuma, johon kaikki seuran joukkueet ja jäsenet voisivat osallistua. Esikuvana meillä taisi olla SAPA, joka oli joskus aiempina vuosina järjestänyt tällaisia tapahtumia, myös PPJn vanhalla Edustusjoukkueella oli ollut pitkät perinteet oman kesäleirinsä järjestämisessä. Kuten meillä siihen aikaan oli tapana, ryhdyimme tuumasta toiseen.
Varasimme Eerikkilästä harjoitustilat, majoitukset, ruokailut ja järjestimme kuljetukset. Ensimmäinen leiri oli tyttöleiri 2010 ja ensimmäinen poikaleiri oli vuonna 2011. Osallistujia ensimmäisille leireille vain murto-osa nykyisestä, joukkueita reilut puolenkymmentä ja osallistujia ehkä vajaat 100. Nykypäivään verrattuna pienistä puitteista huolimatta ensimmäiset leirit olivat onnistuneita tapahtumia, joissa toteutuivat kaikki seuramme keskeiset arvot ja yhteisöllisyys parhaassa muodossaan. Vaikka en itse ole viime vuosina enää Eerikkilässä käynytkään, ovat ne nykyään käsitykseni ja kuulemani mukaan todella hienoja ja loisteliaita tapahtumia. Paikalla on satoja seuran junnuja, parinkymmenen joukkueen valmentajia, muita vastuuhenkilöitä, vanhempia ja seuran työntekijöitä, joiden voimin järjestetään treenejä ja muita tapahtumia sekä omille joukkueille että kaikille osanottajille – useimmiten upean sään vallitessa. Eerikkilään kannattaa ehdottomasti lähteä, kaiken muun hyvän ohella jo pelkästään siksi, että tietääkseni millään muulla seuralla ei löydy yhtä pitkää perinnettä ja tietotaitoa tällaisen tapahtuman järjestämiseen.

Onko kuvia tästä mainiosta paikasta ja leiritunnelmista?

on…