KAIKKIA PELEJÄ EI VOITETA PELAAMALLA OMAA PELIÄ – NYT ON SELVITETTÄVÄ VASTUSTAJAN HEIKKOUDET JA VAHVUUDET

Näyttäisi siltä, että vastustajalla on riittävästi taitoa hyökätä keskeltä ja laidoilta. Oikean taktiikan valitseminen ei ole helppoa, kun vastapuolen pelaaminen on monimutkaista. Vastustaja vaikuttaisi olevan fyysinen. Lähikontaktin ottaminen näyttäisi kääntyvän pahasti meidän jengin tappioksi. Nyt pitää pystyä liikuttamaan palloa nopeasti! 

En ole ennen nähnyt noin aggressiivista pelityyliä. Välillä tekisi mieli jo luovuttaa, mutta analysoidaan nyt tarkemmin vastustaja ja taistellaan loppuun asti. Uskon, että nyt täytyy liikuttaa palloa nopeasti. Emme voi päästää noin fyysisesti vaarallista vastustajaa lähelle. Pallo tekee työn. Nopeat puolenvaihdot ja isketään tyhjiin tiloihin kentällä. Leijonaa juostaan pakoon, eikä aleta vetämään turpiin. 

Kansainväliset ottelut ovat lähes aina kovia. Lyhenne COVID-19 tarkoittaa koronavirusta. Se on Kiinasta. Perustettiin 2019. Epämukava, inhottava vastustaja. Ne pelaa kuulemma rumaa peliä. Niillä on joku ottelukiertue menossa joka kestää kuulemma kesään asti. 

Hyvä syöttöpeli ja yhteistyö näyttäisi toimivan. Tehdään sivurajoistakin tilanne ja otetaan niistä kaikki irti. Sateisella säällä sivurajat eivät lennä yhtä pitkälle, jos on märät kädet. Paremman lopputuloksen saa kuivaamalla kädet kunnolla. Hyvillä liikkeillä pääsemme nopeammin tekopaikoille. 

Puoliajalla käydään oma ja vastustajan pelaaminen läpi. Jätkät! Pysytään rauhallisina ja uskotaan yhteistyön voimaan. Ja hei, jos joku tekee virheen kentällä, niin kannustetaan, eikä aina sätitä toisia. Nyt ei saa luovuttaa, juokaa vettä ja palautukaa. Onhan kaikilla omat juomapullot? Tarviiko joku kylmää? Huoltaja täytti huoltolaukun pari viikkoa sitten. Nyt pitää pystyä havainnoimaan vastustajan liikkeitä ja vaihdetaan strategiaa tarvittaessa. Pidetään sopivat etäisyydet kentällä ja kehutaan. Eikä kätellä vastustajia tai tuomareita ennen kuin loppuvihellys on kuulunut. Pelin jälkeen voi jopa halailla omiaan. Kyllä me tästä selvitään! 

-04/2020 Jesse Laajaranta, PPJ:n nuorisopäällikkö