PPJ kuljettaa futisautolla

Olemme saaneet seuraamme pari kivaa kaveria. Volkswagen ja Telia yhdistivät voimansa ja päättivät sponsoroida PPJ:n joukkueita sekä #Futisautolla että kuvauskalustolla.
Futisautomme on aivan uusi Volkswagen Touran, johon mahtuu seitsemän matkustajaa. Auto on juniorijoukkueidemme käytössä maksutta lokakuuhun saakka. Auto auttaa futisperheiden arkea kuljettamalla nuoria jäseniämme peleihin, harjoituksiin, sekä muihin tapahtumiin. Varauskalenterin etäisin pelitapahtuma on Ahvenanmaalla, mutta useimmat varaukset liittyvät aivan arkisiin yhteiskuljetuksiin pääkaupunkiseudulla.
PPJ Laru 2011 kokeili futisautoa. Yhteiskuljetus piirisarjan peliin starttasi neljän jälkeen, kun monet vanhemmista olivat vielä palaamassa töistään kotiin. Takapenkin naurunremakasta päätellen futisautomatka ja peliin valmistautuminen sujuivat iloisesti yhdessä. Kyydin jakaminen on myös ympäristöteko, sillä viidellä matkustajalla futisauton hiilidioksidipäästöt jäivät alle puoleen julkisen liikenteen aiheuttamista päästöistä samalla reitillä. Kyytien jakamista helpottaa Kuskaus-sovellus, jonka seuramme jäsen voi maksutta asentaa puhelimeensa. Lapset tykkäsivät saadessaan aidon sponssiauton alleen, ihan ison maailman tyyliin.
Hankintaa koordinoinut Tuomas Parm PPJ:stä kertoo, että samanlaisen jalkapalloteemaan teipatun Touranin sai käyttöönsä hakemuksen perusteella 14 junioriseuraa eri puolilta Suomea, joten kyseessä on varsin konkreettinen tuki suomalaiselle jalkapalloyhteisölle. Pidetään me PPJ:ssä autosta hyvää huolta ja jaetaan kuvia aihetunnisteella #Futisauto.
Autojen lisäksi seurat saivat maksutta käyttöönsä Telian nopeat nettiyhteydet ja digitaaliset kuvauslaitteet, joiden avulla lasten ja miksei aikuistenkin pelejä pääsee seuraamaan etänä. Pelien kuvaaminen suorana lähetyksenä on nykyään yhtä helppoa, kuin nykyaikaisen kännykän käyttäminen, joten joukkueenjohtaja voi sopia kuvaustehtävästä kentän laidalla peliä seuraavan vanhemman kanssa. Pelit voi kuvata myös omalla puhelimella ja jalustalla, joten Telian lainaamien laitteiden käyttö ei ole mitenkään pakollista. Pelin päätyttyä tallenteen voi katsoa nettiselaimella, joten pelaajat pääsevät halutessaan tunnelmoimaan parhaat maalipaikat uudelleen. Tulostaulu näkyy kätevästi videokuvan yläreunassa.
Kuva yllä: Allekirjoitimme sopimuksen Volkswagenista tiistaina 28.5.2019. Kuvassa PPJ:n toiminnanjohtaja Anu Reunanen, sekä Head of Customer Experience Piero Silvani ja myyntipäällikkö Juha Koskipalo Volkswagen Centeristä.  Kuva: Tuomas Parm