PPJ sai UEFAn HatTrick-tukea uudelle olosuhdehankkeelle

PPJ suunnittelee jatkuvasti uusia olosuhdehankkeita. Yksi vaihtoehto on Ruukinlahden puiston kenttä Länsiväylän eteläpuolella Lauttasaaressa.
Myönnetty HatTrick-tuki on vasta yksi askel tässä hankeprosessissa, joka on alkuvaiheessa vaatien vielä rakennuslupia ja lisärahoitusta.
Palloliiton tiedote:
“Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on vahvistanut Suomen Palloliiton esityksen kotimaisten olosuhdehankkeiden tukemiseksi. Avustuksen piirissä on 11 jalkapallohallihanketta ja 14 jalkapallonurmihanketta. HatTrick-avustusta ohjataan valittuihin kohteisiin yhteensä 580 000 euron arvosta.

UEFAn HatTrick-IV ohjelma käyntiin

UEFA aloitti HatTrick-ohjelman vuonna 2005 auttaakseen 54 jäsenliittoaan kehittämään jalkapallo-olosuhteitaan. Suomen Palloliitto on ohjannut UEFAn HatTrick-tukea I-, II- ja III-ohjelmien kautta lähes 300 jalkapallon olosuhdehankkeelle jo yli kymmenen miljoonaa euroa.
HatTrick IV-ohjelmakausi käynnistettiin huhti-elokuun aikana kunnille ja jalkapalloseuroille osoitetulla avoimella hakuprosessilla. Avustusohjelma herätti jälleen kerran suurta kiinnostusta ja määräaikaan mennessä vastaanotettiin yhteensä 51 jalkapallon olosuhdehakemusta.
Hakemusten kansallisessa käsittelyssä arvioitiin hankkeiden kokonaisvaikuttavuutta jalkapallon uuden strategian tukemisessa, seuratoiminnan elinvoimaisuuden lisääntymisessä sekä pelaajakehityksen ja pelaajamäärän kasvattamisessa. Myös hankkeiden rakennuttamisvalmiuden, kuten lupa-asioiden ja rahoituksen, sekä lopuksi myös tulevan olosuhdehankkeen vaikutuksia harrastamisen kustannuksiin vertailtiin.
Vastaanotetut hankehakemukset olivat kaikki tarveperusteltuja, korkealaatuisia ja uskottavia. Hakemuksia oli kuitenkin enemmän kuin avustusraamia oli käytettävissä ja harmillisesti moni hyvä hanke jäi tällä kertaa ilman avustusta.
HatTrick-avustus on aina vain osa olosuhdehankkeen rahoituksesta.
Jalkapalloseurojen oman rahoituksen, kuntien, sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ja EU Leader-ohjelman myöntämien liikuntapaikkarakentamisen avustusten kokonaissumma näiden 25 tuen saaneen hankkeen osalta ylittää 20 miljoona euroa.”
Helsinki Ruukinlahden Jalkapallohallin nurmi (Pallo-Pojat Juniorit)20.000€