PPJ vastustaa kesäaikaa

PPJ:n hallitus on päättänyt, että seuran joukkueet välttävät pelaamista keinotekoisella kesäajalla ja ottelut pelataan suomalaisten sisäisen kellon mukaisesti normaaliajalla (nykyään paremmin tunnettu talviaikana).

PPJ:n joukkueet menestyvät valmentajiensa ja jojojensa mukaan erinomaisesti talven harjoitusotteluissa. Kesäaikana petytään sitten kauden tärkeissä koitoksissa. Tähän halutaan muutos. Nyt pelataan talviajan kellon mukaan, joka on tuonut menestystä.

PPJ:n keski-iältään melko vanha hallitus on asiassa edelläkävijä. Hallituksella on elämänkokemusta nähdä asiat oikeassa valossa. Lisäksi heitä väsyttää jatkuva viisareiden vääntely, jossa digitaalikellojen käyttöohjeita pitää aina kaivaa esille. Jotkut hallituksesta on elänyt talviaikaa henkilökohtaisella päätöksellä jo useita vuosia. Päätöksentekoa ei kesäkuuma ole päässyt sotkemaan.

Muut edelläkävijäseurat ovat ainakin FC Kontu, HPS, Ponnistus ja vielä tänään 1.4 mukaan saatu FC Avril. Kesän piirisarjaohjelmia ei voida muuttaa. Kun em. joukkueet ovat vastustajana peli alkaa tuntia myöhemmin kuin ohjelmassa lukee. Suositus on, että kellonsa kääntää ennen pelipäivää yöllä klo 4 tunnin taaksepäin kello 3:een.

Järjestely on nyt ensimmäisenä vuotena hiukan hankala. PPJ kuitenkin uskoo, että joukkovoimalla saadaan aikaan järkeviä muutoksia. Varsinkin vanhojen ihmisten sekä eläinten, kuten lehmien, sikojen ja oravien, sisäiset kellot kertovat tarkasti paljonko kello on. Tällaista ei pidä mennä keinotekoisesti muuttamaan. Tunnettu jalkapallovaikuttaja Touko Huhtila on todennut, että Suomen surkea menestys kansainvälisessä vertailussa johtuu pakotetusta kellonaikojen muutoksesta, joka on vääristänyt levon ja harjoituksen suhdetta suomalaisilla pelaajilla. Paluu normaaliaikaan yritetään tehdä Suomessa hiljaisesti, jottei vielä tänä vuonna kotikentällä kohdattavat Unkari ja Pohjois-Irlanti saa vihiä suomalaisten juonesta, jolla Mixu ja pelaajat tulevat kostamaan kärsityt vierastappiot korkojen kera Olympiastadionilla. Maaotteluihin ei tarvitse kiirehtiä – ne alkavat tuntia ilmoitettua myöhemmin.