PPJ:SSÄ ALKAA UUSI AIKAKAUSI – TIENRAIVAUS JATKUU!

Nuorisopäällikkö Jesse Laajarannan Sivurajaheitto-kolumni ilmestyy jälleen:

PPJ on ehkä Suomen trendikkäin seura tällä hetkellä. Pelkällä tuurilla sitä ei ole saavutettu, vaan siihen on  tarvittu lukuisia onnistumisia. Urheiluseurat ovat syvimmältä luonteeltaan arvojen mainostauluja. Jos  allekirjoittaa PPJ:ssä esillä olevat arvot, tuntee olevansa kotonaan.  

PPJ ei ole aloittamassa panostamista kilpapuoleen, se on aloitettu jo. Mitään mikä on jo aloitettu, ei voi  aloittaa. Tässä vaiheessa kyse on sen panostamiseen jatkamisesta. Seuran pitkään vireillä ollut vahvuus eli  aloittavat ikäluokat on hyvässä kunnossa ja voisikin sanoa, että entistä paremmassa. Harraste- ja  haastepuolen toiminnoista pidetään hyvää huolta. Mikään ei tässä suhteessa ole muuttumassa mihinkään.  Omilla vahvuuksillaan kannattaa pelata kentällä ja kentän ulkopuolella. Kehitettäviä asioita kannattaa  kehittää kentällä ja kentän ulkopuolella. 

PPJ:n poikapuolella on valmis pohja nykyisin jo A-junioreihin asti. Nykyinen B-junioritoiminta käynnistettiin  seurassa 2016 lokakuussa ja A-junioritoiminta 2019 tammikuussa. Molempien joukkueiden perustamisen  taustalla on 2001-syntyneiden ikäluokka. Heidän PPJ taipaleensa käynnistyi yli kymmenen vuotta sitten.  Heille on seurasta jo kerran näytetty ovea, kun toimintaa ei ollut näköpiirissä, mutta edelleen voit löytää  nuo samat hessut PPJ:n kentiltä harjoittelemassa. Moni A-junioreista työskentelee PPJ:n pienempien  apuvalmentajina. Tämä jos joku on seurakulttuuria ja yhteisöllisyyttä tuovia asioita. Poikapuolella ovea ei  tarvitse näyttää enää kenellekään. 2001-syntyneiden tie oli kaikkea muuta kuin helppo. Se on vaatinut  pelaajilta itseltään sinnikkyyttä.  

PPJ aloittaa vahvemman panostamisen tyttöpuoleen. Kenenkään on turhaa odottaa, että sormia  napsauttamalla kaikki olisi toisin. Meillä on loistavia valmentajia huolehtimasta PPJ:n tyttöpuolen  kehittämisestä, mutta tämäkään tie ei ole helppo. On kuitenkin täysin perusteltua luottaa, että asiat  edistyvät harkituin askelin oikeaan suuntaan. 

Junioripolun tarjoaminen 20-vuotiaaksi asti on kaikkien PPJ:n pelaajien etu. Se mahdollistaa polun  jatkumisen tuttujen kavereiden ja tutun ympäristön parissa. Seuran lippulaivana parhaassa tapauksessa on  aikuisten edustusjoukkueet. PPJ:n laadun varmistaminen on tapahtunut pienemmästä vanhempaan.  Loogista olisi siirtää painopistettä suurimpien kehityskohteiden mukaan.  

Haluan kuitenkin vielä muistuttaa yhdestä tärkeimmästä. Kehittämiseen ei kukaan kaipaa kitinää, vaan  konkreettisia ratkaisuehdotuksia ja yhteistyökykyä. Jätkäsaaren uusi hallihanke on kaikille pelkkää plussaa.  Henkilökohtaisesti koen olevani etuoikeutettu, että saan olla mukana uuden aikakauden alkaessa.  Toivottavasti muutkin kokevat samoin. 

-Jesse