Tietosuoja-asetus muuttaa kaikkien PPJ:n pelaajien nimet

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005612587.html ) edellyttää, ettei ihmisten henkilötietoja ole julkisesti esillä. Tämä aiheuttaa paljon päänvaivaa niin yrityksissä kuin muissakin organisaatioissa.

Myös PPJ:ssä joudutaan mittaviin muutoksiin. Enää ei saa pelata omilla nimillä paitojen selkämyksissä, koska melkein kaikilla on nykyään kamerakännykät ja otteluistamme otetaan todella paljon valokuvia. Nimet ovat myös pelipöytäkirjoissa, jotka ovat julkisesti esillä netissä.

PPJ:n hallitus on päättänyt, että vastedes PPJ:ssä pelataan taiteilijanimillä brasilialaisen tavan mukaan. 1.4 alkaen on pelaajien tai heidän vanhempiensa keksittävä uudet nimet pelaajille. Valinta on täysin vapaa muilta osin, mutta hallitus on omalle jälkikasvulleen varannut nimet Pele, Maradona, Cruyff, Zico, Zlatan, Hyypiä ja Hope Solo.

Nyt pitää kiireesti miettiä pelaajanimiä. Jos haluatte ottaa mallia tunnetuista nimistä, voitte tutkia sanomalehtiä, vierailla seurojen nettisivuilla ja seurata kiristyvää Mestareiden Liiga -spekulaatiota ja myös kesällä alkavien MM-kisojen debattia. Suosittuja nimiä lienevät mm. Neymar, Dele, Dembélé, Messi, Marta, Pyry ja Buffon.

Monet tykkäävät muodostaa nimistään anagrammeja. Osoitteessa https://www.arrak.fi/fi/ag voitte laittaa oman nimenne ja pyytää ohjelmaa keksimään teille taiteilijanimen perustuen kirjaimiin oikeassa nimessänne. Esim. 1.4 alkaen PPJ:n Juha Tikander on Huid Kraantje (HOL), Hyppönen on Penny Pöh (GER/TUR) ja Jussi Korpinen on Junkie Prisons (ENG). Mutta tiedättekö ketkä ovat Teppo Tiiliä (FIN) ja Större Laxrom (SWE)?

Mikäli perheessänne on useita pelaajia vanhimmalle voi antaa lisänimen Senior (Sr) ja nuorimmalle Junior (Jr). Tytöille voi antaa lisänimen Fräulein (Frl). Mutsien jengissä voi hyvin käyttää lisänimeä Madame (Mme) ja IKIKSissä Nestor (Nr).

Ilmoittakaa pikaisesti, mielellään jo tänään 1.4, pelaajan uusi nimi alla olevaan nettiosoitteeseen.

 

Huhti Liparila (tämäkin sukunimi on anagrammi), PPJ:n nimitoimikunnan presidentti (Pr)

www.ppj.fi/taiteilijanimi