Vuoden valinnat – kauden parhaat on valittu!

Joukkueiden valitsemat vuoden pelaajat sekä seuran valitsemat palkintokategorioiden voittajat on julkaistu. Onnea kaikille palkituille!

Vuoden joukkueenjohtaja 2020, Sanna Rauhala, 09 JätkäHietsu

Vuoden joukkueenjohtaja 2020 Sanna Rauhala hoitaa asian kuin asian täsmällisesti ja tuplavarmistaa että joukkueen toiminta sujuu kuten pitääkin. Hän on luotettava, vastuuntuntoinen ja rauhallinen tyyppi, jolla pysyy kaikki langat käsissä. Esimerkkinä tästä mainittakoon pelipassien hankinta: kun muut jojot kiireessä kyselivät onko kaikilla varmasti pelipassit hankittuna, Sanna oli huolehtinut asian jo monta viikkoa aiemmin kuntoon!

Sanna aloitti jojon uran pienestä PPJ:n kaupunginosajoukkueesta Hietsu 2009stä kolme vuotta sitten. Vuonna 2018 joukkue yhdistyi saman ikäluokan Jätkäsaaren joukkueen kanssa yli 40 pelaajan joukkueeksi, ja tänä syksynä Sannalle siirtyi lähes koko 2009 ikäluokka (Edustusta lukuunottamatta). Tsemppiä Sannalle uudessa tehtävässä ison 2009 United -joukkueen johdossa!

Vuoden valmentaja 2020, Tommi Muhonen (Laru 12, Laru 13, Taitokoulu 12 ym.)

”Tikkurilan lahja Etelä-Helsingin jalkapallolle on osoittanut valmennustaidoillaan, kuinka pelaajat ja joukkueet sytytetään jalkapalloon. Tommi Muhonen on erittäin innostava, ammattitaitoinen ja sitoutunut valmentaja, johon kiteytyy kaikki tärkeimmät valmentajan ominaisuudet PPJ:ssä.”

Vuoden joukkue, 08 Edustus

” Viime vuoden syksyllä perustettu poikien Edustus 2008 hitsautui nopeasti taitavaa jalkapalloa pelaavaksi joukkueeksi, joka teki tasaisesti kovaa tulosta. Helsinki Cupin voiton lisäksi joukkue antoi vahvan näytön valtakunnallisen vertailun kestävästä tasostaan sijoittuen Etelän P12 Ykkösessä toiseksi ja varmistaen selvästi paikkansa ensi vuoden Etelä Liigaan. Joukkueen toinen peliryhmä pelasi myös hyvän kauden sijoittuen tasaisessa Kakkosen lohkossaan toiseksi.”

Vuoden erikoispalkinto, Pelaajapolun tienraivaaja 2017-2020

Olli Hukka
Matias Salmi
Kaarlo Pajunen
Max Bühler
Altti Salminen

Kauden 2020 poika- ja tyttöpelaajat

Leikkimaailma (11v ja nuoremmat), Petja Peltola Jätkä 10-11

” Petja on monipuolinen urheilija, joka on nuoresta iästään huolimatta onnistunut kesyttämään pallon. Petjan motivaatio harjoitteluun on kova ja hän ei jätä harjoittelua puolitiehen, jos joku asia tuntuu vaikealta. Petjan perustaidot ovat hyvällä tasolla ja hän oli viime vuonna Helsingin piirin mestari taitokilpailuissa. Tänä vuonna hän oli seuran ainoa pelaaja, joka pystyi kultamerkkisuoritukseen vuotta vanhempien ikäluokassa.

Petja on joukkueen kantavia voimia peleissä. Hän ratkaisee pelejä maaleillaan, vastustajan ohittaminen onnistuu molemmilta puolilta ja hän pystyy tekemään ratkaisuja pienessä tilassa. Petjan voitontahto on kova ja hän vaatii myös muilta samanlaista sitoutumista peliin.”

Leikkimaailma (11v ja nuoremmat), Veera Valonen, 10 Tytöt

” Veeralla on takanaan vahva kausi ja hän kuuluu ehdottomasti joukkueen parhaimpiin treenaajiin. Henkilökohtainen kehittyminen viime vuonna oli kovaa ja Veera meni eteenpäin monella osa-alueella. Veeralla on aina pilke silmäkulmassa pelatessaan ja häntä on ilo valmentaa. Veera hoitaa aina omat hommansa erinomaisesti ja näyttää omalla tekemisellään muille joukkueen pelaajille hyvää esimerkkiä.”

Kaverimaailma (12-15v), Jonatan Eskola, 05 Edustus

” Pelaajan kehityskäyrä on kuluvana vuonna osoittanut vahvasti ylöspäin. Pelaaja on oivaltanut omatoimisen harjoittelun merkityksen omalle kehittymiselle. Esimerkiksi viimeistelytaito on vuoden aikana kehittynyt huimasti, mistä osoituksena useat tärkeät maalit Etelä liigassa ja joukkueen sisäisen maalipörssin voitto. Jonttu kuuluu myös vakituisesti Etelän aluejoukkuetoimintaan ja hänen positiivinen suhtautumisensa jalkapalloon ja kehittymiseen vievät pitkälle.”

Kaverimaailma (12-15v), Ruusu Linnasalmi, 04-05 Tytöt

” Kehityskäyrä ollut nousujohteinen, koko kauden ajan. Sisäinen motivaatio ja halu kehittyä jalkapalloilijana näkyy jokaisessa joukkueen tapahtumassa. Joukkueen kapteenina ottaa vastuuta omista tekemisistään kentällä ja sen ulkopuolella ja esimerkillään buustaa myös joukkuekavereitaan eteenpäin. Pelaajan pelilliset taidot ja ominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Kesällä Ruusu valittiin mukaan Helmariturnaukseeen, mistä kotiin tuomisina oli pronssimitali Team Hyyrysen edustajana.”

Tulevaisuusmaailma (16v ja vanhemmat), Samuel Sjölund, B-junnut

”Samuel Sjölund toimi k5apteenina historiallisessa B-junnujen SM-karsintajoukkueessa. Samppu kasvoi ja kehittyi jälleen pelaajana ja johtajana. On vaativa, mutta vaatii niin treeneissä, kuin peleissäkin eniten itseltään. Taistelutahto ja puolustuspelaaminen on tämän keskikentän pelaajan näkyvimpiä vahvuuksia ja hänen tärkeyden joukkueelleen huomaa parhaiten hänen ollessa poissa kentältä.”

Vuoden maalivahdit

Vuoden tyttömaalivahti 8v8, Sonja Ramberg, 08-09 Tytöt

”Sonja on tunnollinen harjoittelija ja hyvä joukkuepelaaja. Aina valmis auttamaan muita joukkueita. Harjoituksissa tekee aina mitä pyydetään ja vähän enemmänkin.”

Vuoden poikamaalivahti 8v8, Aaron Grönbärj, 09 Eira

Walter Viitala -palkinto, Vuoden maalivahti 11v11, Daniel Rito, 07 Edustus

Vuoden pelaajat 2020

14 Eira, Kasper Sirviö

”Kasper näyttää muille pelaajille mallia omalla esimerkillään. Kasper kuuntelee tarkasti ohjeita ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä. Kasper pelaa tilanteet aina loppuun saakka.”

14 Jätkäsaari, Into Mustonen

”Into on aina täysillä mukana peleissä ja harjoituksissa ja kun maalipaikka tulee, niin verkko heiluu.”

14 Laru, Konsta Heikkonen

”Konsta on väsymätön harjoittelija, jonka näkee huikeessa kehityksessä, myös ammattimaiset korona-ajan treeni päiväkirjat vaikuttivat liigatason pelaajan harjoittelulta.”

14 Tytöt, Lempi Härmä

“Lempi on motivoitunut pelaaja, joka ottaa joukkuekaverit huomioon ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä. Lempi yrittää harjoituksissa/peleissä aina parhaansa, eikä luovuta koskaan.”

13 Eira, Tobias Krook Viglione

”Tobias on kehittynyt jalkapalloilijana paljon lyhyessä ajassa. Tobias kuuntelee tarkasti ohjeita ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä.  Tobias pelaa tilanteet aina loppuun saakka.”

13 Jätkäsaari, Samuel Latonen

”Samuel on todella innostunut harjoittelemaan ja hän on peleissä joukkueen kantavia voimia. Hän kuuntelee aina tarkasti ja tekee kaiken 100- lasissa. Samuel pystyy pelaamaan kaikkia pelipaikkoja.”

13 Laru, Ervin Koskinen

”Ervinin kehitys on ollut hurjan hienoa kuluneen vuoden aikana!”

13 Tytöt, Minéa Jansson

”Minéa osallistuu treeneihin ja peleihin erinomaisella asenteella ja on aktiivinen pelaaja. Hän osoitti erityistä aktiivisuutta kevään etäjakson aikana osallistumalla etätreeneihin ja lähettämällä valmentajille treenivideoita. Minéa kuuntelee valmentajia tarkkaavaisesti ja keskittyy harjoituksissa tekemiseen, minkä ansiosta hän on kehittynyt hienosti vuoden aikana. Hänet voi laittaa luottavaisin mielin mille tahansa pelipaikalle, myös maalivahdiksi, koska hän tekee aina parhaansa. Lisäksi kaksikielinen Minéa auttaa oma-aloitteisesti joukkuekavereitaan ymmärtämään valmentajan suomenkielisiä ohjeita.”

12 Eira, Philip Kron

”Philip on kehittynyt todella paljon tämän kauden aikana, etenkin Philipin kyky harhauttaa ja tehdä maaleja ja se näkyy myös kentällä. Philip vetää aina hyvällä fiiliksellä treeneissä ja peleissä!”

12 Jätkäsaari, Otto Seppälä

”Otto on ikiliikkuja ja tsemppari joka ei anna periksi vaikka vastustaja näyttäisi olevan vahvempi. Oton sisukkuudesta moni voisi ottaa esimerkkiä. Otto harjoittelee aina täysillä ja on innostunut jokaisesta treenistä.”

12 Laru, Olli Räikkönen

”Olli on innokas oppija, jonka omaehtoinen harjoittelu on esimerkillistä. Hän antaa aina kaikkensa niin peleissä kuin treeneissäkin”

12 Tytöt, Laura Juntunen

”Laura on iloinen pelaaja, joka on aina täysillä mukana. Hän kuuntelee hyvin ohjeita ja ottaa niistä myös opikseen.”

11 Eira, Oscar Pihlava

””Oscu” on kehittynyt pelaajana valtavasti viimeisen vuoden aikana. Oscu on aina innokas oppimaan lisää. Käyttäytyy aina moitteettomasti joukkueen tapahtumissa ja on myös yksi joukkueen aktiivisimpia treenaajia.”

11 Laru, Leon Kamtsan

”Leon on tunnollinen ja aktiivinen harjoittelija, hän toimi innostavasti ja kannustavasti kaikissa joukkueen yhteisissä tapahtumissa. Leonin omaehtoinen harjoittelu on ollut tämän vuoden aikana myös esimerkillistä.”

11 Tytöt, Heidi Myllymäki

”Heidi on viimeisen kauden aikana kehittynyt poikkeuksellisen paljon. Tämän lisäksi hän on Joukkuepelaaja isolla J:llä, joka pystyy pelaamaan mitä tahansa pelipaikkaa.”

10 Eira, Tomas Korpela

”Tomas on esimerkillinen harjoittelija. Pallon kanssa vietetyt tunnit näkyvät huimana kehityksenä kauden aikana.”

10-11 Jätkäsaari, Lilja Hatakka

”Lilja kuuntelee ohjeet tunnollisesti ja hän tekee harjoituksissa aina parhaansa. Peleissä hän hoitaa tehtävänsä aina joukkueen etua ajatellen. Lilja toimii hyvänä esimerkkinä joukkueen muille pelaajille.”

10 Laru, Valentin Hees

”Valentinin kehitystä on ollut todella hieno seurata tämän vuoden aikana. Hän on osoittanut niin harjoituksissa kuin peleissäkin ahkeruutensa ja asenteensa jalkapalloa kohtaan. Esimerkillinen pelaaja kentällä ja sen ulkopuolella.”

10 Tytöt, Amelie Främling

”Amelie on innokas harjoittelija ja on aina paikalla joukkueen tapahtumissa. Jos toinen peliryhmä tarvitsee apuja Amelie on aina halukas pelaamaan. Amelie näyttää myös esimerkkiä muille omalla-ajalla treenaamisesta. Hän on myös aina iloinen ja mahtava valmennettava.”

09 Eira, Fabian Rosberg

”Kehittynyt menneen vuoden aikana älyttömästi sekä pelillisesti että henkisesti. Otti tavoitteekseen viime syksynä päästä edariin kun se perustetaan, nyt edari on perustettu ja Fabbe löytyy pelaajalistoilta.”

09 Jätkäsaari, Arian Omar Vaysi

”Vuoden kehittyjä! Arian on ahkera ja periksiantamaton harjoittelija, joka on kehittynyt huomattavasti pallollisessa pelaamisessa ja viimeistelytaidossa. Arianin harjoitteluasenne on esimerkillinen ja intoa on muille jakaa.”

09 Laru, Leevi Rasimus

”Leevi kehityskäyrä on ollut erittäin nousujohteinen poikkeuksellisen kauden aikana. Leevin kehityksessä on ollut havaittavissa harjoituksien ulkopuolella vietetyt tunnit niin jalkapallon kuin muunkin liikunnan parissa. Ennen kaikkea Leevi on kehittynyt jalkapalloilijana, mutta myös urheilijana. Urheilijana Leevi toimi joukkueen tapahtumissa esimerkillisesti.”

08 Edustus, Eetu Palmberg

”Tunnollinen treenaaja, joka kehittynyt kauden aikana huimasti. Aina hymy huulilla.”

08 United, Eemil Mäkinen

”Vuoden aikana Eemil on ollut erittäin motivoitunut kehittämään taitojansa ja tulokset ovat näkyneet kentällä! Hän käyttäytyy hyvin ja on ilman ongelmia pelannut sekä ylemmän että alemman tason otteluissa”

08-09 Tytöt, Ebba Viinamäki

”Ebba muistaa ottaa muut joukkuekaverit huomioon tsemppaamalla, mikä luo positiivisen ilmapiirin joukkueeseen sekä otteluissa että harjoituksissa.”

07 Edustus, Daniel Rito

”Daniel on Kehittynyt kauden aikana paljon ja Treeni aktiivisuus on ollut hyvä. Motivaatio on ollut korkealla koko kauden ajan.”

07 United, William Westerling

06 PPJ, Alvar Vainionpää

“Alvar on kehittynyt todella paljon pelaajana viimeisen vuoden aikana. Alvar on myös ottanut vastuuta kapteenina ja antaa joka pelissä 105%:n panoksen. Alvarin asenne ja taistelutahto on ihailtavaa!”

06-07 Tytöt, Aino Wiklund

“Uskomaton kehitys alle kahdessa vuodessa. Asenne jokaisessa treenissä ja peleissä erittäin esimerkillinen. Hänen työmoraalinsa on suuri sekä halu kehittyä on todella valtava. Aino ottaa neuvot hyvin vastaan, siksi kehitys on ollut huima. Prässin kärkenä hän toteuttaa suunnitelmaa tarkasti ja kysyy jos on epävarma.”

05 Edustus, Otto Aurejärvi

”Asenne harjoituksissa ja peleissä huippuluokkaa. Otti kauden aikana askelia kehityksessä eteenpäin. Malliesimerkki joukkuepelaajasta. Aina 100%:lla mukana. Hyökkäyspään erikoistilanteissa vaikea pideltävä ja tekikin kauden aikana useamman erikoistilannemaalin kulmista ja sivuvapareista”

05 Eira, Harald Charpentier

05 Kaivari, Roope Niinivaara

”Roope on sitkeällä pelaamisellaan ja hienolla asenteellaan saanut kirkkaasti yli muiden muiden omien joukkuekavereidensa tunnustuksen useimmissa otteluissa, jonka vuoksi Roope nyt ansaitsee vuoden pelaaja-tittelin.”

04-05 Tytöt, Ruusu Linnasalmi

”Kehityskäyrä koko kauden nousujohteinen. Pelaajalla iso halu kehittyä, joka näkyy päivittäisessä toiminnassa sekä harjoittelussa. Tästä palkintona myös paikka aluejoukkue lopputurnauksessa. Joukkueen kapteeni, joka omalla esimerkillään buustaa myös muita joukkueen pelaajia eteenpäin. Pelaajan sisäinen motivaatio sekä pelilliset taidot myös kiitettävällä tasolla, jonka vuoksi mahdollisuudet edetä jalkapalloilijana ovat optimaamaaliset!”

B-pojat, Vili Laine

”Valtakunnallisen Ykkösen maalikuninkuuden voitto ratkesi tehokkaalla loppukaudella. Vikkelä hyökkääjä, joka ei kumartele viheriöllä yhtäkään puolustajaa. Määrätietoinen harjoittelija.”

A-pojat, Emil Rask

”Emil Rask, Elon Rask, Emil Musk eli Emil Rask on jalkapallokenttien nero. “Emppu” jakaa millintarkkoja syöttöjä tyypillisesti kymppipaikan paikalta. Olemukseltaan rauhallinen kentällä ja sen ulkopuolella.”

Naisten edustus, Jenni Huhtala

”Jenni on luottoveskamme, kuka huomioi joukkueessa kaikki tasapuolisesti ja hän on äärimmäisen hyvä jengikaveri. Jenni on motivoitunut treenaamaan ja luo hyvää yhteishenkeä ihanalla aurinkoisella ja tsemppaavalla asenteellaan.”

Miesten edustus, Jaakko Wainikainen

Naisten harraste, Elina Aakula

”Ellu on hauska ja kiva pelikaveri! Loistava kapteeni, joka sanoo paivan sanansa silloin kun on tarvetta. Ellu hoitaa joukkueen asioita suvereenisti ja ilmestyy joka peliin.”

Mutsit, Anna Räisänen

”Mutsien vuoden pelaaja on aina hyväntuulinen, ystävällinen ja muut huomioon ottava tiimipelaaja. Hänen heittäytymiskykynsä kaikkeen tekemiseen on aina 120%. Kaikki tehdään suurella sydämellä ja rakkaudesta lajiin.

Mutsien vuoden pelaajalla on pelipaikat, joissa hän on enemmän kotonaan, mutta hän voi pelata kuitenkin mitä tahansa paikkaa!

Mutsien vuoden pelaaja 2020 on Anna, Räyhä, Räyhis, Räisänen!!”

Ikikset, Petri Kuopus

”Joukkueen ahkerimpia treenaajia, takuuvarma peleissä ja aina positiivisella otteella kannustamassa muita. Ikiksen kantavia voimia jo usean vuoden ajan.”

PPJ Ruoholahti, Ville Ulmanen

”Ulmanen pelasi hyvän kauden Ruohiksen maalilla. Hän rakensi peliä alhaalta monipuolisesti, ohjasi aktiivisesti puolustusta ja otti tärkeitä torjuntoja silloin, kun niitä vaadittiin.”