PPJ Uutiset

PPJ:n talvilomafutiskoulujen ilmoittautuminen käynnissä – uutuutena mukana tytöille oma ryhmä!

PPJ:n talvilomafutiskoulujen ilmoittautuminen käynnissä – uutuutena mukana tytöille oma ryhmä!

Legendaarinen PPJ talviloman Futiskoulu tulee jälleen ja tällä kertaa mukana on ennätysmäärä vaihtoehtoja

PPJ TALVILOMAKOULU TYTÖILLE 17.2.-19.2.2020

PPJ järjestää futiskoulun tytöille 17.2.2020-19.2.2020 (ma-ke) Hernesaaren hallissa.

Talviloma on urheiluloma, jonka aikana on hyvä talvilajien lisäksi myös ylläpitää ja hioa futistaitoja.

  • Koulu on ensisijaisesti tarkoitettu 7-13-vuotiaille jalkapallosta innostuneille tytöille.
  • Kouluun on tervetulleita niin jo PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat.
  • Jaamme pelaajat sopiviin ikä- ja tasoryhmiin.
  • Ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.

Hinnasto

Ma-ke klo 9-15/koko päivä:  90 euroa, (sisältäen opetuksen, hallivuokran ja lounaan)

Ma-ke klo 9-12/aamupäivä: 40 euroa, (sisältäen opetuksen ja hallivuokran)

 

ILMOITTAUTUMINEN: https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=29580EF31BF2AD59C22584EE004E4E97

Lisätiedot: Melinda Andler 044 500 7277

 

PPJ TALVILOMAKOULU POJILLE 17.2.-21.2.2020 (2007-2013 -syntyneet)

PPJ järjestää futiskoulun pojille 17.2.-21.2.2020 (ma-pe). Voit valita puolipäiväisen (9-12) tai kokopäiväisen (9-15) leirin intosi mukaan. Hiihtoloman futiskoulu takaa sporttisen loman mainioissa olosuhteissa Hernesaaren kuplahallissa. Voit ilmoittautua koko viikoksi tai valita alla olevista vaihtoehdoista. Kokopäivän futiskoulun hintaan sisältyy lounas.

Hinnasto

Ma-Pe 9-15, 150 euroa

Ma-Ke 9-15, 90 euroa

To-Pe 9-15, 60 euroa

Ma-Pe 9-12, 75 euroa

Ma-Ke 9-12, 40 euroa

To-Pe 9-12, 30 euroa

ILMOITTAUTUMINEN: https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=29580EF31BF2AD59C22584EE004E4E97

Lisätiedot:

Jesse Laajaranta, 044 263 0994, jesse@ppj.fi

PPJ Tukirahastolle 2000 euron avustus Jalkapallo-Säätiöltä

Palloliiton alainen Jalkapallo-Säätiö on myöntänyt PPJ Tukirahastolle 2000 euron avustuksen vuodelle 2020. Avustuksia jaettiin yhteensä 100 000 euron arvosta, josta vähintään puolet oli jo ennakkoon päätetty kohdistaa vähävaraisten lasten ja nuorten auttamiseen. Palloliiton sivuilla kerrotaan lisää Jalkapallo-Säätiöstä ja sen jakamista avustuksista https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/palloliitto/jalkapallo-saatio/avustukset

PPJ valittiin vuoden nuorisotoimintaseuraksi 2019!

PPJ valittiin vuoden nuorisotoimintaseuraksi 2019!

Joulukuussa Helsingin piiri valitsi PPJn vuoden Nuorisotoimintaseuraksi. Tässä perustelut valinnalle:

 

Nuorisotoimintaseura 2019
Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) on määrätietoisesti ja johdonmukaisesti kehittänyt toimintojaan. Esimerkiksi omat kentät, parhaiden valmentajien valjastaminen aloittaville ikäluokille, oma lehti, Kyytipalvelu, lukuisat omat tapahtumat kuten esim. Gaala, Iltakoulu ja Master of 1 vs. 1.
Seuran päätoimiset valmentajat ovat kiinnittyneet seuraan ja heidän seurauransa ovat erityisen pitkät.
Talkootyötä on pidetty arvossaan ja seura haluaa nähdä vanhempia mukana monenlaisissa toiminnoissa.
Pallo-Pojat Juniorit on yksi Helsingin nuorimmista seuroista, vain 24 vuotta (toki Pallo-Pojat on perustettu v. 1935), mutta kasvanut hurjasti ja on nyt yli 1 800 pelaajallaan Suomen kolmanneksi suurin seura!

Onneksi olkoon vielä kerran.

Ystävällisin terveisin,
SPL Helsinki

 

Koko uutinen ja muut palkitut palloliiton sivuilla:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/helsingin-piiri-palkitsi-kauden-2019-ansioituneita

 

 

PPJ:n seurakoordinaattoriksi valittiin Salla Malin

PPJ:n seurakoordinaattoriksi valittiin Salla Malin

PPJ:n uusin rekrytointi on seurakoordinaattori Salla Malin, joka aloittaa meillä 16.12.2019. Salla hyppää työhönsä suoraan toisesta seurasta, eli Tuusulan Uimaseurasta, jossa hän on toiminut toiminnanjohtajana. Sallan toimenkuva tarkentuu vielä tässä matkan varrella, mutta hän tulee vastaamaan mm. jäsenrekisteristä ja Pelipaikasta sekä hoitamaan seuran markkinointia ja tapahtumia. Salla lähtee kuulemma innolla viemään PPJ:n toimintaa eteenpäin, me kaikki toivotamme uuden seuratyöntekijän lämpimästi tervetulleeksi!

Sallan saa kiinni 16.12. eteenpäin meiliosoitteesta: salla@ppj.fi

PPJ 1v1 kisoissa palkintojen jakajana Joona Toivio.

PPJ 1v1 kisoissa palkintojen jakajana Joona Toivio.

Maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Joona Toivio oli PPJ perinteisissä itsenäisyyspäivän 1v1-kisoissa (yksi vastaan yksi) jakamassa mitaleita sekä nimmareita.

Hernesaaren kuplassa pelattiin samanaikaisesti kuudella kentällä pienpelejä 1v1. Ottelut ratkeaa, kun jompikumpi pelaajista on tehnyt 3 maalia ja viimeistään kolmen minuutin jälkeen. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ikäluokille 2009-2012 ja otteluita oli useampi kymmenen.

Muutama pelaaja kävi pelien välissä rohkeasti juttelemaan ja pomputtelemaan Joonan kanssa.

PPJ esitti Joonalle seuraavat junnufutikseen liittyvät kysymykset:

 

Oletko juniorivuosina pelannut PPJtä vastaan?
– en muista, mutta on hyvin todennäköistä

Sanoisitko että tällaisessa 1v1 kisoissa on parempi olla pakkina vai hyökkääjänä?
– minun näkemyksen mukaan on helpompaa olla puolustajana. Puolustajana pääsee aina hyökkäämään. Hyökkääjä on yleensä heikompi puolustamaan kuin mitä puolustaja on hyökkäämään :)

Olet puolustajana tehnyt useamman maalin. Mitä neuvoja sinulla on maalintekoon liittyen?
– iso osa minun tekemistäni maaleista ovat tulleet erikoistilanteista. Osa kulmapotkuista, jotka olen puskenut sisään, mutta myös useampi vapaapotkuista. Nuorena asuin Sipoossa ja naapuritontilla ei ollut taloja. Isä rakensi tontille maalin ja siellä vetelin vapareita. Sanoisin että oikea jalkani on aika hyvä. Olen saanut paljon vastuuta vapareissa ja laittanut useamman vaparin maaliin.

Olet pelannut useamman junnuturnauksen – onko jokin näistä sellainen, jonka muistat erityisen hyvin?
– Helsinki Cupissa olen ollut useamman kerran mitaleilla, mm. voitto vuonna 1997. Erityisen hyvin muistan kaksi perättäistä finaalia kahdella erikokoisella kentällä – ensin pelasin pienkentällä finaalin 88-syntyneiden kanssa ja pelin päätyttyä minulla oli kiire ehtiä viereiselle kentälle pelaamaan finaalia isolla kentällä 87-syntyneiden kanssa.

Sinut valittiin vuoden poikapelaajaksi vuonna 2004. Oletko harjoitellut paljon omien joukkuetreenien lisäksi?
– Itse en sanoisi että olen tehnyt mitään ekstra-treenejä. Joukkuetreenien lisäksi kävin aina, joka päivä ja koko ajan potkimassa palloa. En nähnyt sitä ylimääräisenä harjoituksena vaan asiana jota halusin tehdä ja mistä pidin. Hauskana ajanviettona.

PPJ toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille

Mitalistit:

2009
Kulta: Pihla Kobylin
Hopea: Viljami Everi
Pronssia: Oliver Sulkumäki

2010
Kulta: Elmo Talvitie
Hopea: Rasmus Vuorio
Pronssia: Paavo Ekholm

2011
Kulta: Emil Rautiainen
Hopea: Leon Kamtsam
Pronssia: Jeeo Järvinen

2012
Kulta: Hudeifi Jama
Hopea: Sisu Säkkinen
Pronssia: Emil Nordlund

6.12.2019 tony@ppj.fi

 

 

PPJ Jäsentiedote 11/2019 on ilmestynyt

PPJ Jäsentiedote 11/2019 on ilmestynyt

Marraskuun PPJ Jäsentiedote lähetettiin sähköpostitse jäsenistölle lauantaina 30.11. Se sisältää ajankohtaisia asioita ja hyödyllistä tietoa PPJ-futiksen ympäriltä.

Tiedote löytyy myös nettisivujen jäsentiedotearkistosta, josta löytyy myös muiden kuukausien tiedotteet. Jos haluat tilata tiedotteen omaan sähköpostiisi, se käy kätevästi nettisivujen etusivun osiossa ”Tilaa uutiskirjeemme”.

PPJ-Jessen Sivurajaheitto-kolumnissa aiheena pelaajan arki

PPJ-Jessen Sivurajaheitto-kolumnissa aiheena pelaajan arki

ARKI RATKAISEE, EIVÄT KAUNIIT PUHEET TULEVAISUUDESTA

PPJ:n kasvu on ollut ilmiselvää, vaikka edellinen vuosi jossakin yksittäisessä joukkueessa tai ryhmässä olisi ollut vähemmän onnistunut kuin nykyinen. Kuitenkin mitä pidemmällä aikajänteellä tarkastelemme toimintaa, sitä enemmän huomaa kehitystä tapahtuneen. Olen käynyt tämän kuukauden aikana mielenkiintoisissa palavereissa ja keskusteluissa. Osan olen päättänyt itse järjestää, osaan olen ollut muutoin osallisena. Yksi konkreettinen asia on tullut selväksi: seuralta kaivataan vahvempaa otetta rakenteiden parantamiseen. Mielestäni meillä on loistokkaita työntekijöitä rakentamassa sitä.

Liian monta kertaa olen nähnyt, kuinka jalkapallossa noustaan barrikadeille asioiden takia turhaan. Pelaajat ovat niitä, joita tässä pitäisi kuunnella. Keskustelu ajautuu herkästi väärään suuntaan, jos pelaajat eivät ole keskiössä. Kaikki visiot, joissa nostellaan ensin piirisarjojen pokaaleita 8-vuotiaiden sarjoissa, jonka jälkeen seuraavana vuonna voitetaan Tanskassa eliittijoukkueiden eliittiturnaus, jossa pelaa pelkästään eliittipelaajia, jotka ovat tulevaisuudessa eliittiä Valioliigassa ja Bundesliigassa. Visiot, joissa 2035 voitetaan Mestareiden Liigan lohkovaihe ja sen jälkeen pudotetaan Chelsea puolivälierissä, ovat merkityksettömiä ilman hyvää arkea. Tänään on Hernesaaressa, Väiskillä ja ties missä harjoitukset, jotka tulee organisoida ja vetää ne hyvin.

Itsekin rakastan eteenpäin menemistä ja sitä, että uskalletaan unelmoida. Konkreettiset toimenpiteet ja linjaukset kuitenkin ratkaisevat, eivät kauniit puheet tulevaisuudesta. Liian usein jää pelaajilta kysymättä, miten he kokevat asiat. Sehän on loppupeleissä se tärkein asia. Eikö olekin? Kun kabineteissa riidellään, niin samaan aikaan saattaa olla, että viheriöllä pelaajat kehittyvät kaikessa loistossaan. He nauttivat urheilusta ja saavat hyvää fiilistä sekä parempia tuloksia koulussa ja sosiaalisessa elämässään. Ja joskus se jää huomaamatta. Kehittämistoimenpiteitä tarvitaan ja keskustelu on hyväksi. Mielipiteet saavatkin jakaantua ja niistä on hyvä kertoa. Tarvitsemme näkökulmia ja villejäkin ideoita. Tehtiin kuitenkin niin tai näin, aina se on jonkun mielestä väärinpäin. Yritetään kuitenkin ymmärtää toisiamme. Se on asia joka on hyvä opettaa myös pelaajille.

Seura on muuttunut merkittävästi viime vuosien aikana. Silloin täytyy muuttaa myös toimenpiteitä. Keskustelussa on syytä kiinnittää huomiota siihen, mikä mielipiteitä yhdistää. Haluan uskoa, että kaikki seuratoimijat haluavat lapsille ja nuorille hyvän kasvualustan. Meidän tulee vastata monenlaisiin haasteisiin. Osa niistä on urheilullisia ja osa yhteiskunnallisia. Kun keskustellaan, niin yritetään muistaa, että kaikilla on positiivinen intentio taustalla (toivottavasti). Kukaan ei halua asioiden menevän huonompaan suuntaan, vaan parempaan. Minä uskon yhteistyön voimaan. Minä en usko korostuneeseen hierarkiaan seurojen hyvinvointia ajatellen. Sen sijaan on hyvä katsoa tehtävänjakoa seura- ja joukkuetasolla. Pitää huoli, ettei kukaan jää yksin ja välillä tyytyä siihen, etteivät asiat mene oman pillin mukaan.

Kirjoittaja Jesse Laajaranta on toiminut seurassa valmentajana vuodesta 2015, ja aloitti 1.11.2019 työsuhteensa seuran nuorisopäällikkönä.

PPJ:n syyskokouksen päätöksiä

Seuran syyskokous pidettiin 28.11. ravintola La Famigliassa. Kokouksessa esitettiin sekä vahvistettiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2020. Toimintasuunnitelma on luettavissa täältä: PPJ_Toimintasuunnitelma_2020

PPJ:n jäsenmaksua päätettiin korottaa 20 eurolla 130 eurosta 150 euroon. Korotuksen tarve johtuu Jätkäsaareen rakentuvan PPJ:n toimisto/kerhotalon kustannuksista. Kertaluonteisesti maksettava PPJ olosuhdemaksu pysyy 100 eurossa ja kannatusjäsenmaksu 50 eurossa.

Hallituksen kokoonpanossa ei tapahtunut tällä kertaa muutoksia. Seuran puheenjohtajana jatkaa Sami Aurejärvi, ja muut hallituksen jäsenet ovat Mikael Anthoni, Timo Drachman, Tuomas Parm. Mikko Pirilä , Pasi Riikonen, Tony Rönnqvist, Anna Santalahti ja Miia Sirviö . Hallitusten jäsenet ja heidän vastuualueensa esitellään tammikuun PPJ Jäsentiedotteessa.

PPJ Tukirahaston syksyn avustukset on maksettu

PPJ Tukirahaston syksyn avustukset on maksettu

PPJ Tukirahaston raha-avustusten vuoden toinen hakuaika oli lokakuussa. Hakemuksia saapui keskimääräistä runsaammin, ja avustuksia jaettiin lopulta 26 hakijalle yhteensä 3000 euron edestä. Avustukset on nyt maksettu hakijoiden joukkueiden tileille. PPJ Tukirahasto kiittää lämpimästi kaikkia jotka ovat vuoden aikana osallistuneet toiminnan tukemiseen maksamalla kannatusjäsenmaksun tai muun lahjoituksen, ilman teitä ei Tukirahaston toiminta olisi mahdollista! Otamme edelleen kiitollisina vastaan kannatusjäsenmaksuja, Tukirahaston tilinumero on FI36 7997 7997 8977 10 ja kannatusjäsenmaksun suuruus 50 euroa.

PPJ:n kyytiprojekti pyörähtänyt upeasti käyntiin!

PPJ:n kyytiprojekti pyörähtänyt upeasti käyntiin!

Pallo-pojat Juniorit siirtää harrastuskuljetukset pois vanhempien vastuulta siirtämällä alakoululaisten jalkapallotreenit iltapäiviin ja hakemalla lapset yhteiskyydeillä suoraan koulusta. “Islannin malliin” siirtymisellä saadaan mm. lapsille mielekästä tekemistä iltapäiviin ja perheille enemmän aikaa yhdessä.

Helsingin piirin toiseksi suurin juniorijalkapalloseura Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) on siirtänyt lokakuusta 2019 alkaen yli kahdensadan 1-4. luokkalaisen koko talvikauden harjoitusvuorot illoista iltapäiviin kello 14-16 välille. Mukana on 11 koulua Jätkäsaaresta, Lauttasaaresta, Kampista, Töölöstä, Ruoholahdesta ja Punavuoresta ja kyytejä ajetaan noin 650 kappaletta viikottain. Kaikki joukkueen lapset haetaan suoraan kouluista minibusseilla PPJ:n harjoitushallille Hernesaaressa, ja palautetaan takaisin kouluille suunnilleen siihen aikaan kun vanhemmat pääsevät töistä. Harjoitusaikojen ja -kuljetusten selvitystyö on saanut rahoitusta Forum Viriumin 6Aika-rahoitteisesta Perille asti -hankkeesta.

Harrastukset ovat tärkeä osa monen lapsiperheen arkea, ja ne haukkaavat ison osan perheiden yhteisestä ajasta. Siirtämällä alakoululaisten harrastukset iltapäiviin saadaan enemmän yhteistä aikaa perheille (84% haastatelluista vanhemmista piti tätä erittäin tärkeänä), ja lapset saavat mielekästä tekemistä iltapäiviin sen sijaan, että pelaisivat yksin kotona mobiilipelejä (88% piti tätä tärkeänä). Lisäksi lasten liikunnallinen aktiivisuus lisääntyy.

“ Helpotus arkeen on ollut todella suuri, ja lapset tykkää systeemistä.” ekaluokkalaisen äiti

“Lapsi juuri tänään totesi, että vaikea sanoa, kumpi on hauskempaa, treenit vai bussimatkat” ekaluokkalaisen isä

“Kuljetukset sujui tänään hyvin ja pääsin itse sillä aikaa omiin harrastuksiin.” tokaluokkalaisen äiti

Hankkeen etuna onkin yhteisten iltojen lisäksi se, että vanhemmat saavat tehdä normaalipituisen työpäivän eivätkä joudu yksityisautoilemaan ruuhkissa edestakaisin hakemaan ja viemään lasta harjoituksiin. Siksi hanke säästää myös ympäristöä ja parantaa ilmanlaatua sekä helpottaa Etelä-Helsingin ruuhkaista liikennettä. Lisäksi lasten kyky liikkua itsenäisesti kaupungissa lisääntyy.

Kun halliaikoja vapautuu lapsilta teineille alkuiltaan, aktiviteetit saadaan pois myöhäisestä illasta, eikä teinien yöunien pituus ei kärsi.

Harrastajat maksavat kyydit itse, mutta kyytien hintaa kompensoidaan iltapäivän halvemmilla hallimaksuilla. Jatkossa tavoitteena on kehittää toimintamalli, joka voidaan siirtää myös muihin harrasteseuroihin ja lajeihin. Vastaavia selvityksiä tehdään parhaillaan eri hankkeissa muissakin Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Lisätiedot: Projektin palvelumuotoilija Annika Järvelin 044-5446112 / annika@annikajarvelin.com tai PPJ:n varapuheenjohtaja Mikael Anthoni 040-700 53 67 / mikael.anthoni@ppj.fi

PPJ:n Syyskokous torstaina 28.11.2019 klo 20 alkaen

PPJ:n Syyskokous torstaina 28.11.2019 klo 20 alkaen

Tervetuloa seuran sääntömääräiseen syyskokoukseen torstaina 28.11.2019 klo 20 alkaen.

Paikkana La Famiglia Keskuskatu 3, Helsinki. Meille on varattu alakerrasta kabinetti kokoukselle, eli ovesta sisään, suoraan raput alas ja vasemmalle.

Kokous on avoin kaikille seuran jäsenille ja jäsenien vanhemmille. Syyskokouksessa hyväksytään mm. ensi vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksu.

Yhteistyökumppanit