PPJ Uutiset

Pelaajaksi PPJ:n edustusjoukkueisiin

Seurassamme on tarjolla Edustusjoukkuetoimintaa ikäluokkansa edistyneimmille ja motivoituneimmille pelaajille. Kaudella 2022 toimintaa on seuraavissa ikäluokissa:

P12 (2010) ELL karsinnat

P13 (2009) Sarjataso: Ykkönen

P14 (2008) Sarjataso: ELL

P15 (2007) Sarjataso: ELL

P17 Sarjataso: BSM

Edustusjoukkuetoimintaan on mahdollista päästä mukaan laittamalla mailia osoitteeseen niko@ppj.fi Tarkemmat tiedustelut 0452534774

BSM:n osalta tiedustelut: jesse@ppj.fi tai niko@ppj.fi

Kerro viestissä nimesi, nykyinen joukkueesi ja sarjataso, pelipaikkasi ja tavoitteesi jalkapalloilijana.

PPJ Tukirahaston avustuksia voi hakea 1.-21.10.

PPJ Tukirahastosta voit hakea helpotusta lapsesi harrastusmaksuihin tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Syksyn avustusten haku on auki kolme viikkoa lokakuussa, 1.10. alkaen. Joukkueenjohtajille lähetetään tarkemmat ohjeet sekä linkki avustushakemukseen. Lisää Tukirahastosta sekä periaatteet avustusten jakoon löytyy täältä

Entä haluatko auttaa Tukirahaston toimintaa rahallisesti tai onko sinulla hyviä ideoita toiminnan kehittämiseksi – sekä myös aikaa toteuttaa niitä? Ota yhteyttä Tukirahaston tiimiin: tukirahasto(at)ppj.fi .

Kannatusjäsenmaksun ohjeet:

Maksa 50e PPJ Tukirahaston tilille FI36 7997 7997 8977 10
Laita viitetietoihin ”kannatusjäsenmaksu” ja oma nimesi, sekä halutessasi sähköpostiosoitteesi. Kannatusjäsenmaksut käytetään suoraan Tukirahaston myöntämiin avustuksiin pelaajille.

PPJ PERUSTAA JOUKKUEEN 2016 SYNTYNEILLE TYTÖILLE

PPJ Tytöt 2016 on lokakuussa 2021 perustettava jalkapallojoukkue. Joukkueen toimintaan ovat tervetulleita tutustumaan kaikki vuonna 2016 syntyneet tytöt lähtötasosta riippumatta. Mukaan voi liittyä mihin aikaan vuodesta tahansa. Joukkue harjoittelee Jätkäsaaren kuplahallissa (Hyväntoivonkatu 1). Joukkueen ensimmäiset harjoitukset pidetään ti 26.10. klo 17-18. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii PPJ:n Junioripäällikkö Jussi (Jude) Korpinen. Jojona toimii: Heta Partanen. Lisätietoja voi kysellä Hetalta meilitse tytot2016@ppj.fi.

Lämpimästi tervetuloa kaikki tytöt futiksen mahtavaan maailmaan!

Tytöt 2007 ja 2008-2009 toivottavat uudet pelaajat lämpimästi tervetulleiksi!

Meillä on tyttöjoukkueissa erittäin taitavat ja motivoituneet (ja kivat!) valmentajat sekä hyvä meininki. Oletpa sitten vasta-alkaja tai taitava pallovirtuoosi, meillä pääset mukaan omantasoiseen toimintaan. Tervetuloa pitämään hauskaa ja saamaan uusia kavereita jalkapallon parista. Lisätietoa toiminnasta: PPJ:n nuorisopäällikkö Niko Rajalalta, niko@ppj.fi

PPJ:n aamutreenit Jätkäsaaressa

PPJ on aloittanut syyskuussa arkiaamujen aamutreenit Jätkäsaaren kuplahallissa. Yläkouluikäisille aamutreenejä pidetään kerran viikossa, ja A/B-junioreille kahdesti viikossa. Aamutreeneissä painopiste on pelipaikkakohtaisissa harjoitteissa ja yksilöpohjaisessa ohjauksessa. Treenit pidetään tiistaisin ja perjantaisin klo 7.00 – 8.15. Lisätietoa aamutreeneistä PPJ nuorisopäällikkö Niko Rajalalta, niko@ppj.fi

Syysloman Fudiskoulun ilmoittautuminen nyt auki

PPJ järjestää perinteisen syysloman fudiskoulun Jätkäsaaren kuplalla.

Ajankohta 18.10.-22.10. 2021 kello 9:00-15:00 välillä.

Valittavana koko viikon aktiviivisesta treenaamisesta muutaman päivän tehopistäytymiseen.

Hinta
Ma-Pe klo 9:00-15:00 – 210€ (sis. lounas)
Ma-Ke klo 9:00-15:00 – 160€ (sis. lounas)
To-Pe klo 9:00-15:00 – 120€ (sis.lounas)
Ma-Pe klo 9:00-12:00 – 90€ (ei lounasta)
Ma-Ke klo 9:00-12:00 – 60€ (ei lounasta)
To-Pe klo 9:00-12:00 – 40€ (ei lounasta)

Hinta sisältää ohjauksen, vakuutuksen ja hallivuokran. Kokopäiväfudiskouluun sisältyy lisäksi lounas.
Syysloma on urheiluloma, jonka aikana on hyvä myös ylläpitää ja hioa futistaitoja. Fudiskoulu on suunnattu 2008-2014 syntyneille pojille ja tytöille.

Fudiskouluun ovat tervetulleita PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat.
Jaamme pelaajat sopiviin ikä- ja tasoryhmiin.
Ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.

Ilmoitathan mahdolliset allergiat/ruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

Peruutus on maksuton ennen fudiskoulun alkua, sen jälkeen maksua ei palauteta. Huomioithan, että maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Mahdolliset sairaustapaukset katsomme erikseen. Ilmoittautuessasi hyväksyt ehdot.

Linkki ilmoittautumiseen täällä.

Lisätietoja
Anu Reunanen, Toiminnanjohtaja
puh. 0504871926
anu@ppj.fi tai toimisto@ppj.fi

SIVURAJAHEITTO: Liian varhainen kilpailun korostaminen ei tuota parempia kilpailijoita

Akatemia, esiakatemia, pre-akatemia, edustus. Rakkaalla lapsella on monta lempinimeä. Tasoryhmiä tehdään erittäin varhain ja siihen liittyy pelaajien varhaista jaottelua. Tätä selitetään sillä, että jokainen pääsisi harrastamaan oman tasoisten kanssa. Lahjakkuudet halutaan tunnistaa ja tarjota kilpaurheilupolkua ”loppuun asti”.

PPJ perustaa oman edustusjoukkueensa 12-vuotiaissa. Mielestäni se on erinomainen ajankohta edustusjoukkueen perustamiselle. Aiemmin on liian aikaisin. Myöhemmin on liian myöhään. Sen jälkeenkin on kunnioitettava jokaisen henkilökohtaista polkua urheilun parissa. Sen jälkeenkin on opetettava mahdollisimman monelle liikunnallista elämäntapaa. Ja yhä on myös kunnioitettava muiden seurojen itsenäisiä päätöksiä ajankohdista.


Tätä päivää on että jos joku koetaan lahjakkaaksi, niin hyvin herkästi annetaan ymmärtää, että pelaaja ei voi heittää lahjakkuuttaan ”hukkaan” keskittymällä johonkin toiseen asiaan. Johonkin, josta pelaaja tai urheilija pitää enemmän vaikka urheilun ulkopuolellakin. Tämä on omiaan laskemaan autonomian tunnetta koko elämästä.


Liian varhainen kilpailu traumatisoi, ja vika on aikuisissa. Asetetaan liian kovia odotuksia. Kannustetaan rohkeuteen, mutta ei sallita epäonnistumisia. Kannustetaan ohittamaan vastustaja, mutta ei sallita epäonnistumista jos ei pääse ohi, koska kaverille olisi voinut syöttää. Valmennuskulttuurissa, jossa lasten urheilussa virheettömyys on hyve ja epäonnistumiset raivokohtausten arvoisia, ei tuoteta laadukkaita urheilijoita. Ongelma ei itsessään ole tasoryhmien perustaminen, vaan valmentajien kyvyttömyys pedagogisesti. Kovin usein 9-vuotiaiden ”kilpakoutsi” tuntee ja osaa lajin, muttei ymmärrä kasvatuksellisesta näkökulmasta hölkäsen pöläystä. Toisaalta tilanne on melko sama, vaikkapa
varhaisaikuisuuden kynnyksellä olevien pelaajien kanssa, mutta lapsuusvaiheen valmennuksella uskon olevan enemmän vaikutusta, jos asiaa katsoo psyykkisestä kuvakulmasta. Suomalainen jalkapallo tarvitsee kipeästi eri ikävaiheisiin erikoistuneita valmentajia.


Asia on suurelta osin korjattavissa seurojen omissa toimintaympäristöissä, mutta samalla penäisin vastuunkantoa Palloliiton osalta. Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin EM-kisojen aikaan Sveitsin mallista pienten lasten valmennuksen osalta. Vaikka en kannustakaan kopioimaan ideaa suoraan, niin sen tutkiminen ja yhteensovittaminen suomalaiseen jalkapalloiluun tulisi arvioida. Yksi mies sai piirtää tyhjälle paperille jalkapallon menestyskaavan – näin Sveitsi nousi pohjamudista Euroopan huipulle – Urheilu | HS.fi

Kuten aiemmin kirjoituksessa jo viittasin: toimenpiteellä ei ole suurin merkitys tasoryhmien osalta, vaan se miten se toteutetaan. Viestinnällisesti on oltava kaikissa malleissa selkeitä ja avoimia. Pelaajavalinnat seuran sisällä eivät ole joltain absoluuttiselta ammattilaisuuteen tähtäävältä polulta ulosheittämistä, vaan niissä pyritään arvioimaan yksilöiden etu sillä hetkellä. Viestinnällisesti kilpajoukkueiden perustaminen on enemmän seuroissa epäonnistunutta, kuin onnistunutta. Toinen suuri haaste on kilpapuolella haalistuvat seuran arvot. Tuskin minkään seuran arvoissa on voittamisen kiire, äkkipikaisuus tai impulsiivinen valmentaminen. Arvot näyttävät monesti suuntaan, miten tuloksellisia tavoitteita halutaan saavuttaa. Vaikuttavuuden arviointi ja mittaaminen ilman arvoja vie yhä enemmän toimintaa kohti äkkipikaisuutta ja kiireen tuntua kehityksen osalta. Seurojen on kyettävä toimimaan yhä vahvemmin omien arvojensa mukaisesti. Näin pitäisi tapahtua ihan konkreettisesti arjessa. Arvojen konkretisoiminen päivittäiseen tekemiseen on ydin, kun mietitään seurakulttuurin luomista. En viittaisi sille kintaalla, vaikka se tuntuisikin helpommalta totea asia jotenkin vähäpätöiseksi.

On suorastaan ihmeellistä, että kilpajoukkueiden perustamiseen tuntuu monesti liittyvän muista arvoista luopumista, joka kertoo olennaisen joko heikosta viestinnästä tai löyhästä suhtautumisesta seuran omiin arvoihin.