PPJ Uutiset

PPJ avaa Hernesaaren ja Jätkäsaaren hallit su 10.1. alkaen

Hernesaaren ja Jätkäsaaren hallit avataan alle 20-vuotiaitten joukkueille ja ryhmille. Erkkerihalli ja muut sisätilat ovat edelleen kiinni. Joukkueiden vuorot noudattavat pääsääntöisesti aiemmin jaettuja, ja Sportshifterissä julkaistuja vuoroja. Pelaajat ja huoltajat saavat lisätietoa vuoroista oman joukkueen toimihenkilöiltä.

Hernesaaren ja Jätkäsaaren hallien koronaohjeet

Päivitetyt koronaohjeet astuvat voimaan su 10.1.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi

 • Aikuisten (yli 20-vuotiaat) joukkue- ja ryhmätoimintoja ei järjestetä toistaiseksi.
 • Alle 20-vuotiaiden joukkueet voivat harjoitella halleissa.
 • Halliin saa siirtyä vasta ilmoitettuna aikana, joka on yleensä 10 minuuttia ennen oman vuoron alkamista. Hallista tulee poistua viimeistään ilmoitettuna aikana, joka on yleensä 10 minuuttia oman harjoitusvuoron päättymisen jälkeen.
 • Saavu treeneihin varusteet päällä. Parillisina tunteina alkavilla vuoroilla varusteet jätetään sisäänkäynnistä kentän vasemmalle puolelle ja parittomina tunteina alkavilla vuoroilla sisäänkäynnistä kentän oikealle puolelle. Joukkueen valmentajat katsovat em. määritysten mukaan oman joukkueen varusteille sopivat alueet erillään muiden joukkueiden varusteista.
 • Vältä ruuhkaa hallien sisäänkäynneillä ja pidä turvavälit myös siellä.
 • Pukukopit mukaan lukien wc-tilat ovat poissa käytöstä
 • Treeneihin saavat osallistua vain pelaajat ja välttämättömät toimihenkilöt.
 • 2014-2015 syntyneiden joukkueilla sallitaan 4 huoltajaa/joukkue. Tätä vanhempien joukkueilla saattajat jäävät hallin ulkopuolelle.
 • Pelitapahtumia ei sallita.
 • Halliin saa tulla vain täysin terveenä.
 • Huolehdi riittävästä käsihygieniasta.
 • Juo vain omasta juomapullosta.
 • Kaikkia yli 12-vuotiaita edellytetään käyttämään maskia sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.
 • Valmentajilta edellytetään maskin käyttöä sisätiloissa, muuna kuin itse valmennuksen aikana.
 • Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
 • Huolehdi suositusten mukaisista turvaväleistä.
 • Jos epäilet Covid-19 tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaisesti

Päivitetyt ohjeet pohjautuvat viranomaisten antamiin suosituksiin ja Palloliiton 8.1.2021 tekemään linjaukseen, jossa jalkapallohallit rinnastetaan ulkoliikuntapaikkoihin. Ohjeita noudattamatta jättäviltä voidaan evätä hallin käyttöoikeus.

Koronarajoitukset ja kenttien jäädytys

Marraskuussa koronarajoitukset tiukentuivat pahentuneen tautitilanteen vuoksi pääkaupunkiseudulla, ja myös lasten harrastustoimintaan asetettiin rajoituksia. Rajoitukset vaikuttavat PPJ:n toimintaan laajasti:

 • Aikuisten (yli 20-vuotiaiden) joukkue- ja ryhmätoimintoja ei toteuteta tällä hetkellä
 • Lasten ja nuorten joukkuetoiminnot toteutetaan vain ulkona
 • Kaikki sisätilat (Jätkäsaaren ja Hernesaaren kuplahallit, Erkkeri sekä kaupungin koulut ja salit) ovat suljettuina
 • Turnauksia ja otteluita ei järjestetä
 • Yli 10 henkilön tilaisuksia, esim. vanhempainiltoja, toteutetaan vain etäyhteydellä
 • Pukukopit mukaan lukien pukukoppien wc-tilat ovat poissa käytöstä

Pääkaupunkiseudulla tiukennettuja rajoituksia on päätetty jatkaa 31.1.2021 saakka. Kaupunki on aloittanut tammikuussa alueemme kenttien jäädytyksen, ja korvaavia treenivuoroja on tarjolla ainoastaan Väinämöisen kentältä. Seura tiedottaa vuoroista joukkueille seuraavan kerran sunnuntaina 10.1. Lasten harrastustoimintaa koskeviin koronarajoituksiin mahdollisesti tulevista muutoksista tiedotamme 14.1. kun Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on pitänyt oman tiedotustilaisuutensa.

MILLOIN ALETAAN PELAAMAAN TULOKSESTA?

MILLOIN ALETAAN PELAAMAAN TULOKSESTA?

PPJ:n Nuorisopäällikkö Jesse Laajarannan Sivurajaheitossa on tällä kertaa aiheena kilpailullisuus ja voittaminen:

Juniorijalkapalloilussa on jo kauan käyty keskusteluja ja osin kiivassanaisiakin väittelyitä missä vaiheessa täytyisi alkaa painottamaan tuloksesta pelaamista. Erilaisia näkemyksiä kumpuaa edelleen. Jotkut tykkäävät erotella asian kilpa- ja harrastepuoleen, osa tiettyyn ikävaiheeseen. Molemmissa elää jollain tavalla omituinen mielikuva siitä, että kuin nappia painamalla pelaajat pomppaisivat yhdestä ajatusmallista toiseen.


Kilpailu jalkapallosta ei katoa mihinkään. Se on läsnä otteluissa, harjoituksissa ja pihapeleissä. Valmentajien tulisi keskittyä ikävaiheesta tai tasoryhmästä riippumatta aina pelaajan kehittämiseen. Kyse ei tarvitse olla
kompromisseista voittamisen ja pelaajakehityksen välillä. Olkoon tyypillisin esimerkki pitkän pallon pelaaminen ja lyhytsyöttely. Pitkät syötöt mielletään tyypillisesti pelaajakehityksen vastaisena toimintana, kun taas lyhytsyöttelyä puolustellaan sillä, että ”nyt tässä keskitytään pelaajien kehittämiseen”. Erityisesti tämä muistetaan mainita, kun vastustaja on ”roiskinut palloa” ja voittanut pelin kuusi-nolla. Pelaajakehityksessä kannattaisi sen sijaan kyseisessä esimerkissä opetella puolustamaan selustaa tai pidempiä palloja. Se on linjassa kehityskohteen ja voittamisen kanssa. Jos omille pelaajille ei pidempää syöttöä halua opettaa, se taas on ideologinen valinta, josta valmentajan tulee kantaa ihan itse vastuu.

Karkeasti voisin todeta, että mielestäni 10-vuotiaissa tuloksesta puhutaan liian vähän ja 15-vuotiaissa liian paljon. Tämä on mahdollinen seuraus keskustelusta, jossa on tiukasti otettu kantaa tuloksen merkityksestä
lapsi- ja nuorisourheilun välillä. Häviämiseen suhtautumisen voi varmasti ottaa esille, vaikka juurikin 10-vuotiaiden joukkueessa. Se on jo tuloksesta puhumista.

Tulos saa herkästi liian suuret tai pienet mittasuhteet. Kun tuloksesta puhutaan, puhutaan lajin perusluonteesta. Sen välttämättömästä ominaisuudesta. Se on yhtä välttämätön kuin pyöreä peliväline. Lajin merkitystä ei tulisi rakentaa voittamisen varaan. Sen sijaan yhteisöllisyyden kokeminen, lajin kokeminen merkitykselliseksi ja kaikkensa antaminen voitosta riippumatta ovat kovin paljon kantavampia voimia.

Voittaminen on yksi palkinnoista muiden joukossa. Sen merkityksellisyys asetetaan ikäluokka, joukkue, ryhmä ja pelaaja kerrallaan. Samassa sarjassa ja ikäluokassa saattaa hyvinkin pelata kaksi joukkuetta, jossa toisessa hehkutetaan voittamista ja toisessa maltillista pelaajakehitystä. Kumpi vaan näistä kahdesta saattaa pärjätä sarjassa paremmin. Ja juuri tämän takia keskustelun punainen lanka tuntuu karkaavan käsistä.


On totta, että jossain on kilpailua enemmän ja toisaalla vähemmän. Mitä enemmän asialle annetaan aikaa ja siihen panostetaan, sitä enemmän on kilpailua. Mutta tämäkään ei tarkoita, että kilpailua tulisi korostaa
enemmän. Se on jo luontaisesti mukana enemmän. Jotkut nauttivat kilpailusta enemmän kuin toiset. Kaikille löytyy jalkapallosta sopiva ympäristö jos laji itsessään viehättää. Ihan varmasti löytyy. Voittamisen
mieltäminen tavoitteeksi on sudenkuoppa, johon astumme turhaan. Voittaminen on palkinto jostakin ja äärimmäisen epämääräinen ja askelmerkitön tavoitteena.

Vuoden 2021 jäsenmaksut ja pelipassi/vakuutusmaksut

Vuoden vaihtuessa tulevat maksettavaksi sekä PPJ:n jäsenmaksu että Palloliitolle maksettava pelipassi(lisenssi)maksu. Pelipassin lisäksi myös kilpaurheilun kattava vakuutus on pakollinen. Vakuutuksen voi hankkia joko pelipassin oston yhteydessä tai oman vakuutusturvan kautta esim. kotivakuutuksen yhteyteen.

PPJ:n jäsenmaksu vuodelle 2021 (150e) on lähetetty pelaajille myClubin kautta, ja se on näkyvissä Laskut-välilehdellä. Jäsenmaksun maksaminen on edellytys joukkuetoiminnassa mukana olemiselle.

Seura hankkii jalkapallon Lasten korttelipelipassit ja vakuutukset 2013-2016 syntyneiden joukkueille. Vuonna 2012 ja sitä aiemmin syntyneet pelaajat hankkivat pelipassit ja vakuutukset itse Palloliiton Pelipaikka-sivustolta.  Ohjeet pelipassin uudistamiseen: https://www.palloliitto.fi/nain-uusit-pelipassin

Jäsentiedote 12/20

Jäsentiedote 12/20

PPJ:n joulukuun Jäsentiedote lähetettiin jäsenistön sähköpostiin keskiviikkona 23.12. Se sisältää ajankohtaista tietoa ja uutisia PPJ:n toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Tähän ja muihin jäsentiedotteisiin voit tutustua nettisivujen Jäsentiedotearkistosta.

PPJ saavutti SPL:n Laatujärjestelmän tason 2

PPJ on 9.12.2020 hyväksytysti saavuttanut Palloliiton Laatujärjestelmässä tason 2. Ensimmäinen taso saavutettiin syksyllä 2019 kun seura lähti mukaan järjestelmään. Tason 2 arviointi aloitettiin huhtikuun 2020 auditoinnilla ja saatettiin loppuun joulukuussa , kun tiettyjä osa-alueita koskevat kehityskohteet saatiin täydennettyä.

Jalkapalloseurojen laatujärjestelmän tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti jalkapalloseurojen toimintaa ja toimia sekä seuran että lajin kehittämisen ja ohjaamisen välineenä. Kokonaisvaltaisella kehittämisellä tarkoitetaan sekä seuran urheilutoiminnan että sitä tukevan hallinnon ja muiden tukitoimintojen kehittämistä.

https://www.palloliitto.fi/palvelut/seuran-ja-seuratoimijoiden-osaamisen-kehittaminen/seurojen-laatujarjestelma-ja

PPJ Junnulehti on jaettu koteihin

PPJ Junnulehti on jaettu koteihin

PPJ Junnulehti 1/2020 on jaettu postitse jäsenten koteihin 3.-4.12. Junnulehdessä esitellään PPJ-joukkueet ja vuoden pelaajat, lisäksi mukana on Huuhkajien Tim Sparvin haastattelu, julisteita ja paljon asiaa PPJ-futiksen ympäriltä! Lehti on luettavissa myös nettisivujemme Junnulehtiarkistosta.

Jäsentiedote 11/20 on ilmestynyt

PPJ:n marraskuun Jäsentiedote lähetettiin jäsenistön sähköpostiin sunnuntaina 29.11. Se sisältää ajankohtaista tietoa ja uutisia PPJ:n toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Tähän ja muihin jäsentiedotteisiin voit tutustua nettisivujen Jäsentiedotearkistosta.

Vuoden valinnat – kauden parhaat on valittu!

Vuoden valinnat – kauden parhaat on valittu!

Joukkueiden valitsemat vuoden pelaajat sekä seuran valitsemat palkintokategorioiden voittajat on julkaistu. Onnea kaikille palkituille!

Vuoden joukkueenjohtaja 2020, Sanna Rauhala, 09 JätkäHietsu

Vuoden joukkueenjohtaja 2020 Sanna Rauhala hoitaa asian kuin asian täsmällisesti ja tuplavarmistaa että joukkueen toiminta sujuu kuten pitääkin. Hän on luotettava, vastuuntuntoinen ja rauhallinen tyyppi, jolla pysyy kaikki langat käsissä. Esimerkkinä tästä mainittakoon pelipassien hankinta: kun muut jojot kiireessä kyselivät onko kaikilla varmasti pelipassit hankittuna, Sanna oli huolehtinut asian jo monta viikkoa aiemmin kuntoon!

Sanna aloitti jojon uran pienestä PPJ:n kaupunginosajoukkueesta Hietsu 2009stä kolme vuotta sitten. Vuonna 2018 joukkue yhdistyi saman ikäluokan Jätkäsaaren joukkueen kanssa yli 40 pelaajan joukkueeksi, ja tänä syksynä Sannalle siirtyi lähes koko 2009 ikäluokka (Edustusta lukuunottamatta). Tsemppiä Sannalle uudessa tehtävässä ison 2009 United -joukkueen johdossa!

Vuoden valmentaja 2020, Tommi Muhonen (Laru 12, Laru 13, Taitokoulu 12 ym.)

”Tikkurilan lahja Etelä-Helsingin jalkapallolle on osoittanut valmennustaidoillaan, kuinka pelaajat ja joukkueet sytytetään jalkapalloon. Tommi Muhonen on erittäin innostava, ammattitaitoinen ja sitoutunut valmentaja, johon kiteytyy kaikki tärkeimmät valmentajan ominaisuudet PPJ:ssä.”

Vuoden joukkue, 08 Edustus

” Viime vuoden syksyllä perustettu poikien Edustus 2008 hitsautui nopeasti taitavaa jalkapalloa pelaavaksi joukkueeksi, joka teki tasaisesti kovaa tulosta. Helsinki Cupin voiton lisäksi joukkue antoi vahvan näytön valtakunnallisen vertailun kestävästä tasostaan sijoittuen Etelän P12 Ykkösessä toiseksi ja varmistaen selvästi paikkansa ensi vuoden Etelä Liigaan. Joukkueen toinen peliryhmä pelasi myös hyvän kauden sijoittuen tasaisessa Kakkosen lohkossaan toiseksi.”

Vuoden erikoispalkinto, Pelaajapolun tienraivaaja 2017-2020

Olli Hukka
Matias Salmi
Kaarlo Pajunen
Max Bühler
Altti Salminen

Kauden 2020 poika- ja tyttöpelaajat

Leikkimaailma (11v ja nuoremmat), Petja Peltola Jätkä 10-11

” Petja on monipuolinen urheilija, joka on nuoresta iästään huolimatta onnistunut kesyttämään pallon. Petjan motivaatio harjoitteluun on kova ja hän ei jätä harjoittelua puolitiehen, jos joku asia tuntuu vaikealta. Petjan perustaidot ovat hyvällä tasolla ja hän oli viime vuonna Helsingin piirin mestari taitokilpailuissa. Tänä vuonna hän oli seuran ainoa pelaaja, joka pystyi kultamerkkisuoritukseen vuotta vanhempien ikäluokassa.

Petja on joukkueen kantavia voimia peleissä. Hän ratkaisee pelejä maaleillaan, vastustajan ohittaminen onnistuu molemmilta puolilta ja hän pystyy tekemään ratkaisuja pienessä tilassa. Petjan voitontahto on kova ja hän vaatii myös muilta samanlaista sitoutumista peliin.”

Leikkimaailma (11v ja nuoremmat), Veera Valonen, 10 Tytöt

” Veeralla on takanaan vahva kausi ja hän kuuluu ehdottomasti joukkueen parhaimpiin treenaajiin. Henkilökohtainen kehittyminen viime vuonna oli kovaa ja Veera meni eteenpäin monella osa-alueella. Veeralla on aina pilke silmäkulmassa pelatessaan ja häntä on ilo valmentaa. Veera hoitaa aina omat hommansa erinomaisesti ja näyttää omalla tekemisellään muille joukkueen pelaajille hyvää esimerkkiä.”

Kaverimaailma (12-15v), Jonatan Eskola, 05 Edustus

” Pelaajan kehityskäyrä on kuluvana vuonna osoittanut vahvasti ylöspäin. Pelaaja on oivaltanut omatoimisen harjoittelun merkityksen omalle kehittymiselle. Esimerkiksi viimeistelytaito on vuoden aikana kehittynyt huimasti, mistä osoituksena useat tärkeät maalit Etelä liigassa ja joukkueen sisäisen maalipörssin voitto. Jonttu kuuluu myös vakituisesti Etelän aluejoukkuetoimintaan ja hänen positiivinen suhtautumisensa jalkapalloon ja kehittymiseen vievät pitkälle.”

Kaverimaailma (12-15v), Ruusu Linnasalmi, 04-05 Tytöt

” Kehityskäyrä ollut nousujohteinen, koko kauden ajan. Sisäinen motivaatio ja halu kehittyä jalkapalloilijana näkyy jokaisessa joukkueen tapahtumassa. Joukkueen kapteenina ottaa vastuuta omista tekemisistään kentällä ja sen ulkopuolella ja esimerkillään buustaa myös joukkuekavereitaan eteenpäin. Pelaajan pelilliset taidot ja ominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Kesällä Ruusu valittiin mukaan Helmariturnaukseeen, mistä kotiin tuomisina oli pronssimitali Team Hyyrysen edustajana.”

Tulevaisuusmaailma (16v ja vanhemmat), Samuel Sjölund, B-junnut

”Samuel Sjölund toimi k5apteenina historiallisessa B-junnujen SM-karsintajoukkueessa. Samppu kasvoi ja kehittyi jälleen pelaajana ja johtajana. On vaativa, mutta vaatii niin treeneissä, kuin peleissäkin eniten itseltään. Taistelutahto ja puolustuspelaaminen on tämän keskikentän pelaajan näkyvimpiä vahvuuksia ja hänen tärkeyden joukkueelleen huomaa parhaiten hänen ollessa poissa kentältä.”

Vuoden maalivahdit

Vuoden tyttömaalivahti 8v8, Sonja Ramberg, 08-09 Tytöt

”Sonja on tunnollinen harjoittelija ja hyvä joukkuepelaaja. Aina valmis auttamaan muita joukkueita. Harjoituksissa tekee aina mitä pyydetään ja vähän enemmänkin.”

Vuoden poikamaalivahti 8v8, Aaron Grönbärj, 09 Eira

Walter Viitala -palkinto, Vuoden maalivahti 11v11, Daniel Rito, 07 Edustus

Vuoden pelaajat 2020

14 Eira, Kasper Sirviö

”Kasper näyttää muille pelaajille mallia omalla esimerkillään. Kasper kuuntelee tarkasti ohjeita ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä. Kasper pelaa tilanteet aina loppuun saakka.”

14 Jätkäsaari, Into Mustonen

”Into on aina täysillä mukana peleissä ja harjoituksissa ja kun maalipaikka tulee, niin verkko heiluu.”

14 Laru, Konsta Heikkonen

”Konsta on väsymätön harjoittelija, jonka näkee huikeessa kehityksessä, myös ammattimaiset korona-ajan treeni päiväkirjat vaikuttivat liigatason pelaajan harjoittelulta.”

14 Tytöt, Lempi Härmä

“Lempi on motivoitunut pelaaja, joka ottaa joukkuekaverit huomioon ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä. Lempi yrittää harjoituksissa/peleissä aina parhaansa, eikä luovuta koskaan.”

13 Eira, Tobias Krook Viglione

”Tobias on kehittynyt jalkapalloilijana paljon lyhyessä ajassa. Tobias kuuntelee tarkasti ohjeita ja keskittyy hyvin harjoituksissa ja peleissä.  Tobias pelaa tilanteet aina loppuun saakka.”

13 Jätkäsaari, Samuel Latonen

”Samuel on todella innostunut harjoittelemaan ja hän on peleissä joukkueen kantavia voimia. Hän kuuntelee aina tarkasti ja tekee kaiken 100- lasissa. Samuel pystyy pelaamaan kaikkia pelipaikkoja.”

13 Laru, Ervin Koskinen

”Ervinin kehitys on ollut hurjan hienoa kuluneen vuoden aikana!”

13 Tytöt, Minéa Jansson

”Minéa osallistuu treeneihin ja peleihin erinomaisella asenteella ja on aktiivinen pelaaja. Hän osoitti erityistä aktiivisuutta kevään etäjakson aikana osallistumalla etätreeneihin ja lähettämällä valmentajille treenivideoita. Minéa kuuntelee valmentajia tarkkaavaisesti ja keskittyy harjoituksissa tekemiseen, minkä ansiosta hän on kehittynyt hienosti vuoden aikana. Hänet voi laittaa luottavaisin mielin mille tahansa pelipaikalle, myös maalivahdiksi, koska hän tekee aina parhaansa. Lisäksi kaksikielinen Minéa auttaa oma-aloitteisesti joukkuekavereitaan ymmärtämään valmentajan suomenkielisiä ohjeita.”

12 Eira, Philip Kron

”Philip on kehittynyt todella paljon tämän kauden aikana, etenkin Philipin kyky harhauttaa ja tehdä maaleja ja se näkyy myös kentällä. Philip vetää aina hyvällä fiiliksellä treeneissä ja peleissä!”

12 Jätkäsaari, Otto Seppälä

”Otto on ikiliikkuja ja tsemppari joka ei anna periksi vaikka vastustaja näyttäisi olevan vahvempi. Oton sisukkuudesta moni voisi ottaa esimerkkiä. Otto harjoittelee aina täysillä ja on innostunut jokaisesta treenistä.”

12 Laru, Olli Räikkönen

”Olli on innokas oppija, jonka omaehtoinen harjoittelu on esimerkillistä. Hän antaa aina kaikkensa niin peleissä kuin treeneissäkin”

12 Tytöt, Laura Juntunen

”Laura on iloinen pelaaja, joka on aina täysillä mukana. Hän kuuntelee hyvin ohjeita ja ottaa niistä myös opikseen.”

11 Eira, Oscar Pihlava

””Oscu” on kehittynyt pelaajana valtavasti viimeisen vuoden aikana. Oscu on aina innokas oppimaan lisää. Käyttäytyy aina moitteettomasti joukkueen tapahtumissa ja on myös yksi joukkueen aktiivisimpia treenaajia.”

11 Laru, Leon Kamtsan

”Leon on tunnollinen ja aktiivinen harjoittelija, hän toimi innostavasti ja kannustavasti kaikissa joukkueen yhteisissä tapahtumissa. Leonin omaehtoinen harjoittelu on ollut tämän vuoden aikana myös esimerkillistä.”

11 Tytöt, Heidi Myllymäki

”Heidi on viimeisen kauden aikana kehittynyt poikkeuksellisen paljon. Tämän lisäksi hän on Joukkuepelaaja isolla J:llä, joka pystyy pelaamaan mitä tahansa pelipaikkaa.”

10 Eira, Tomas Korpela

”Tomas on esimerkillinen harjoittelija. Pallon kanssa vietetyt tunnit näkyvät huimana kehityksenä kauden aikana.”

10-11 Jätkäsaari, Lilja Hatakka

”Lilja kuuntelee ohjeet tunnollisesti ja hän tekee harjoituksissa aina parhaansa. Peleissä hän hoitaa tehtävänsä aina joukkueen etua ajatellen. Lilja toimii hyvänä esimerkkinä joukkueen muille pelaajille.”

10 Laru, Valentin Hees

”Valentinin kehitystä on ollut todella hieno seurata tämän vuoden aikana. Hän on osoittanut niin harjoituksissa kuin peleissäkin ahkeruutensa ja asenteensa jalkapalloa kohtaan. Esimerkillinen pelaaja kentällä ja sen ulkopuolella.”

10 Tytöt, Amelie Främling

”Amelie on innokas harjoittelija ja on aina paikalla joukkueen tapahtumissa. Jos toinen peliryhmä tarvitsee apuja Amelie on aina halukas pelaamaan. Amelie näyttää myös esimerkkiä muille omalla-ajalla treenaamisesta. Hän on myös aina iloinen ja mahtava valmennettava.”

09 Eira, Fabian Rosberg

”Kehittynyt menneen vuoden aikana älyttömästi sekä pelillisesti että henkisesti. Otti tavoitteekseen viime syksynä päästä edariin kun se perustetaan, nyt edari on perustettu ja Fabbe löytyy pelaajalistoilta.”

09 Jätkäsaari, Arian Omar Vaysi

”Vuoden kehittyjä! Arian on ahkera ja periksiantamaton harjoittelija, joka on kehittynyt huomattavasti pallollisessa pelaamisessa ja viimeistelytaidossa. Arianin harjoitteluasenne on esimerkillinen ja intoa on muille jakaa.”

09 Laru, Leevi Rasimus

”Leevi kehityskäyrä on ollut erittäin nousujohteinen poikkeuksellisen kauden aikana. Leevin kehityksessä on ollut havaittavissa harjoituksien ulkopuolella vietetyt tunnit niin jalkapallon kuin muunkin liikunnan parissa. Ennen kaikkea Leevi on kehittynyt jalkapalloilijana, mutta myös urheilijana. Urheilijana Leevi toimi joukkueen tapahtumissa esimerkillisesti.”

08 Edustus, Eetu Palmberg

”Tunnollinen treenaaja, joka kehittynyt kauden aikana huimasti. Aina hymy huulilla.”

08 United, Eemil Mäkinen

”Vuoden aikana Eemil on ollut erittäin motivoitunut kehittämään taitojansa ja tulokset ovat näkyneet kentällä! Hän käyttäytyy hyvin ja on ilman ongelmia pelannut sekä ylemmän että alemman tason otteluissa”

08-09 Tytöt, Ebba Viinamäki

”Ebba muistaa ottaa muut joukkuekaverit huomioon tsemppaamalla, mikä luo positiivisen ilmapiirin joukkueeseen sekä otteluissa että harjoituksissa.”

07 Edustus, Daniel Rito

”Daniel on Kehittynyt kauden aikana paljon ja Treeni aktiivisuus on ollut hyvä. Motivaatio on ollut korkealla koko kauden ajan.”

07 United, William Westerling

06 PPJ, Alvar Vainionpää

“Alvar on kehittynyt todella paljon pelaajana viimeisen vuoden aikana. Alvar on myös ottanut vastuuta kapteenina ja antaa joka pelissä 105%:n panoksen. Alvarin asenne ja taistelutahto on ihailtavaa!”

06-07 Tytöt, Aino Wiklund

“Uskomaton kehitys alle kahdessa vuodessa. Asenne jokaisessa treenissä ja peleissä erittäin esimerkillinen. Hänen työmoraalinsa on suuri sekä halu kehittyä on todella valtava. Aino ottaa neuvot hyvin vastaan, siksi kehitys on ollut huima. Prässin kärkenä hän toteuttaa suunnitelmaa tarkasti ja kysyy jos on epävarma.”

05 Edustus, Otto Aurejärvi

”Asenne harjoituksissa ja peleissä huippuluokkaa. Otti kauden aikana askelia kehityksessä eteenpäin. Malliesimerkki joukkuepelaajasta. Aina 100%:lla mukana. Hyökkäyspään erikoistilanteissa vaikea pideltävä ja tekikin kauden aikana useamman erikoistilannemaalin kulmista ja sivuvapareista”

05 Eira, Harald Charpentier

05 Kaivari, Roope Niinivaara

”Roope on sitkeällä pelaamisellaan ja hienolla asenteellaan saanut kirkkaasti yli muiden muiden omien joukkuekavereidensa tunnustuksen useimmissa otteluissa, jonka vuoksi Roope nyt ansaitsee vuoden pelaaja-tittelin.”

04-05 Tytöt, Ruusu Linnasalmi

”Kehityskäyrä koko kauden nousujohteinen. Pelaajalla iso halu kehittyä, joka näkyy päivittäisessä toiminnassa sekä harjoittelussa. Tästä palkintona myös paikka aluejoukkue lopputurnauksessa. Joukkueen kapteeni, joka omalla esimerkillään buustaa myös muita joukkueen pelaajia eteenpäin. Pelaajan sisäinen motivaatio sekä pelilliset taidot myös kiitettävällä tasolla, jonka vuoksi mahdollisuudet edetä jalkapalloilijana ovat optimaamaaliset!”

B-pojat, Vili Laine

”Valtakunnallisen Ykkösen maalikuninkuuden voitto ratkesi tehokkaalla loppukaudella. Vikkelä hyökkääjä, joka ei kumartele viheriöllä yhtäkään puolustajaa. Määrätietoinen harjoittelija.”

A-pojat, Emil Rask

”Emil Rask, Elon Rask, Emil Musk eli Emil Rask on jalkapallokenttien nero. ”Emppu” jakaa millintarkkoja syöttöjä tyypillisesti kymppipaikan paikalta. Olemukseltaan rauhallinen kentällä ja sen ulkopuolella.”

Naisten edustus, Jenni Huhtala

”Jenni on luottoveskamme, kuka huomioi joukkueessa kaikki tasapuolisesti ja hän on äärimmäisen hyvä jengikaveri. Jenni on motivoitunut treenaamaan ja luo hyvää yhteishenkeä ihanalla aurinkoisella ja tsemppaavalla asenteellaan.”

Miesten edustus, Jaakko Wainikainen

Naisten harraste, Elina Aakula

”Ellu on hauska ja kiva pelikaveri! Loistava kapteeni, joka sanoo paivan sanansa silloin kun on tarvetta. Ellu hoitaa joukkueen asioita suvereenisti ja ilmestyy joka peliin.”

Mutsit, Anna Räisänen

”Mutsien vuoden pelaaja on aina hyväntuulinen, ystävällinen ja muut huomioon ottava tiimipelaaja. Hänen heittäytymiskykynsä kaikkeen tekemiseen on aina 120%. Kaikki tehdään suurella sydämellä ja rakkaudesta lajiin.

Mutsien vuoden pelaajalla on pelipaikat, joissa hän on enemmän kotonaan, mutta hän voi pelata kuitenkin mitä tahansa paikkaa!

Mutsien vuoden pelaaja 2020 on Anna, Räyhä, Räyhis, Räisänen!!”

Ikikset, Petri Kuopus

”Joukkueen ahkerimpia treenaajia, takuuvarma peleissä ja aina positiivisella otteella kannustamassa muita. Ikiksen kantavia voimia jo usean vuoden ajan.”

PPJ Ruoholahti, Ville Ulmanen

”Ulmanen pelasi hyvän kauden Ruohiksen maalilla. Hän rakensi peliä alhaalta monipuolisesti, ohjasi aktiivisesti puolustusta ja otti tärkeitä torjuntoja silloin, kun niitä vaadittiin.” 

PPJ:n taitokisojen tulokset

PPJ:n taitokisat järjestettiin Hernesaaren hallissa 6.10. Alla olevaan taulukkoon on listattu kaikki osallistujat. Pisteet ja niiden perusteella myönnetyt mitalit näkyvät myös taulukossa.

2012P8PisteetMitali
1Säkkinen Sisu76.4kulta
2Nordlund Eemil83.3kulta
3Heikkonen Aaro87.4kulta
4Celmins Viktor88.1kulta
5Särmälä Matias93.6kulta
6Annala Aleksi99.6hopea
7Diesen Kiril100.8hopea
8Sarpila Alvar105.0pronssi
9Paaso Atte111.7pronssi
10Räikkönen Olli113.2pronssi
11Hiitola Verner113.9pronssi
12Kron Filip130.6
2011P9PisteetMitali
1Rautiainen Emil58.8kulta
2Peltola Petja61.3kulta
3Kamtsan Leon78.2kulta
4Parm Reko85.5hopea
5Järvinen Jeeo93.4hopea
6Pad Ali98.0pronssi
7Erikos Koci139.0
2010P10PisteetMitali
1Peltola Petja 201194.3kulta
2Grotenfelt Vincent95.6hopea
3Rautiainen Emil98.2hopea
4Tuuri Dani99.2hopea
5Ekholm Paavo110.4hopea
6Talvitie Elmo114.3hopea
7Rönnqvist Rasmus119.4pronssi
8Räihä Oliver119.5pronssi
9Kamtsan Leon119.6pronssi
10Pirilä Pekku122.8pronssi
11Alakare Miska136.4
12Aurola Juho133.7pronssi
13Ekholm Niclas127.6pronssi
14Haanmäki Olli137.1
15Hämäläinen Emil132.7pronssi
16Juntunen Paavo139.9
17Katajisto Elias134.8pronssi
18Kuusi Valtteri136.7
19Mercier Filip133.1pronssi
20Mäkelä Eemil148.6
21Nikkilä Jaakko135.9
22Nirkkonen Wilhelm143.2
23Omar Vaysi Eliah126.5pronssi
24Palviainen Levi141.6
25Rosqvist Erik125.2pronssi
26Tuominen Mio139.4
27Vanhakangas Jaako142.2
28Vuorio Rasmus151.4
2009P11PisteetMitali
1Immonen Henrik104.4hopea
2Lindblad Sebastian114.3pronssi
3Hankia Maxim117.2pronssi
4Sulkumäki Oliver117.3pronssi
5Enlund Viktor120.2pronssi
6Lahikainen Kuutti121.2pronssi
7Heinola Moritz123.0pronssi
8Everi Viljami125.0
9Rasimus Leevi126.0
10Riikonen Valle128.5
11Annala Niklas128.7
12Grönbärj Aaron132.4
13Hällström Alexander137.9
14Niinistö Vertti131.2
15Omar Vaysi Arian Elias130.9
16Rosberg Fabian135.1
17Tilev Benjamin135.7

PPJ:n päivitetyt koronaohjeet 27.11.

Päivitetyt koronaohjeet astuvat voimaan ma 30.11.2020 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Päivitetyt koronaohjeet ovat täydennyksiä aiemmin annettuihin ohjeistuksiin.

 • Aikuisten (yli 20-vuotiaat) joukkue- ja ryhmätoiminnot keskeytetään toistaiseksi
 • Lasten ja nuorten joukkuetoiminnot toteutetaan vain ulkona
 • Kaikki sisätilat (Jätkäsaaren ja Hernesaaren kuplahallit, Erkkeri sekä kaupungin koulut ja salit ovat suljettuina
 • Turnauksia ja otteluita ei järjestetä
 • Yli 10 henkilön tilaisuksia, esim. vanhempainiltoja, toteutetaan vain etäyhteydellä
 • Pukukopit mukaan lukien pukukoppien wc-tilat ovat poissa käytöstä

Joukkueet voivat toivoa sisävuoroja korvaavia vuoroja ulkokentiltä sunnuntaihin 29.11. mennessä.

PPJ:n syyskokous pidettiin 24.11.

PPJ:n syyskokous pidettiin 24.11.

Seuran syyskokous pidettiin 24.11. ravintola Lorussa. Osallistumaan pääsi myös ajan henkeen sopivasti etäyhteydellä. Kokouksessa esitettiin sekä vahvistettiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2021. Toimintasuunnitelma on luettavissa täältä: PPJ_Toimintasuunnitelma_2021

PPJ:n jäsenmaksuun ei tehty muutoksia, se on edelleen 150e vuonna 2021. Kertaluonteisesti jäsenyyden aikana maksettava PPJ olosuhdemaksu pysyy 100 eurossa ja kannatusjäsenmaksu 50 eurossa.

Hallitukseen valittiin entiseen tapaan 8 jäsentä ja puheenjohtaja. Halukkaita oli yhteensä 10, joten kokouksessa suoritettiin äänestys. Hallitukseen valittiin entisistä jäsenistä Mikael Anthoni, Timo Drachman, Tuomas Parm, Pasi Riikonen, Tony Rönnqvist sekä Anna Santalahti. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat ensi vuonna Paula Enström sekä Tuija Gustavsson. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Sami Aurejärvi. Hallituksen jäsenet ja heidän vastuualueensa esitellään tammikuun PPJ Jäsentiedotteessa.

Yhteistyökumppanit