PPJ Uutiset

PPJ Jäsenkysely 2021 on nyt auki

PPJ Jäsenkysely 2021 on nyt auki

PPJ Jäsenkyselyyn vastaamalla voit vaikuttaa tulevaan toimintaan sekä voittaa itsellesi Intersportin lahjakortin!
Kyselyn linkki on jaettu kaikille joukkueille myClubin tiedotteessa.
Kyselyssä kartoitetaan tyytyväisyyttä oman joukkueen sekä koko seuran toimintaan yleisesti sekä koronavuoden aikana. Kysymyksiä on yhteensä 20 kpl ja vastaamiseen kuluu aikaa 5-15 minuuttia. Kysely on auki 18.4.2021 asti.

Mikäli haluat osallistua Intersport Suomenojan 50 euron lahjakortin arvontaan, vastaa kyselyyn ja jätä nimesi ja sähköpostiosoitteesi lomakkeen viimeiseen kohtaan. Lahjakortteja arvotaan kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken. 
Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

SIVURAJAHEITTO: EPPAA!

SIVURAJAHEITTO: EPPAA!

Sisarukset Ville ja Liisa saavat karkkipussista yhtä monta karkkia. Käy ilmi, että Ville ei tykkää näistä marsipaanikarkeista ja heittää ne roskiin. Järkevintä olisi ollut jakaa karkit Liisalle. Se ei olisi varmasti ollut kummaltakaan mitään pois. Päinvastoin. 

Aloitan niillä pointeilla, jotka ovat mielestäni tämän kirjoitukset tärkeimmät: kilpapuoleen panostaminen ei ole harrastepuolelta automaattisesti mitään pois. Nuorempiin ikäluokkiin panostaminen ei ole automaattisesti vanhemmilta mitään pois. Tyttöfudikseen panostaminen ei ole automaattisesti poikapuolelta mitään pois. 

Voiko olla? Voi.  

Kannattaako olla? Ei. 

Ei, jos seura on PPJ:n kokoinen.  

Seuran resurssien ajattelu yhtenä korina, josta jaetaan joululahjamaisesti asioita joukkueille on äärettömän kapeakatseinen tapa mieltää seuran resurssien kohdentamista. Tyypillisesti se mitä tarvitaan joukkueessa tai ryhmässä X ei ole se mitä tarvittaisiin eri profiilin ryhmässä Y.  

Olen todistanut läheltä A- ja B-juniorijoukkueiden kasvua. Laitoimme pari vuotta sitten pelimerkkejä kilpapuoleen. Tarkoittiko pelimerkkien kohdentaminen harrastepuolen hylkäämistä ojaan? No ei tarkoittanut. Menettikö harrastepuoli näkyvyyttä? No ei tainnut menettää. Monin tavoin harrastepuoli hyötyi kilpapuolen menestyksestä. Toki se on ollut eräänlainen arvovalinta ja valinta muutoinkin. Edelleen; olisi sen saanut olemaan toisinkin päin, mutta aika vaivattomilla suunnitelmilla saatiin pelimerkkien kohdentamisesta kilpapuoleen kaikinpuolinen hyöty.  

Ymmärrän, että reiluuden periaate on tärkeä asia kaikille meille. Ymmärrän, että urheiluseuroissa tämä asetetaan tarkastelun alle usein. Tätä reiluuden periaatetta noudattaen seurassa paiskitaan jatkossakin töitä hartiavoimin.  

Olemme vahvoilla, jos vaan osaamme tehdä yhteistyötä ja viemme asioita eteenpäin jatkossakin yhdessä. Ja painopisteitä siirreltäessä teemme valintoja, jotka hyödyttävät tai eivät ainakaan samalla heikennä muita toimintoja. Ei se oikea jalka sillä heikkene, että käy treenaamassa vähän vasuria.  

PPJ:n Jäsentiedote 3/2021 on ilmestynyt

PPJ Jäsentiedote 3/2021 on lähetetty jäsenten sähköpostiin 28.3.2021 Se sisältää runsaasti ajankohtaisia asioita PPJ:n toiminnasta. Mikäli haluat liittyä Jäsentiedotteen postituslistalle, voit tehdä sen etusivun kautta kohdasta “Tilaa uutiskirjeemme”. Kaikki Jäsentiedotteet löydät myös Jäsentiedotearkistosta

PPJ:n sääntömääräinen kevätkokous 30.3.2021 klo 20

Pallo-Pojat Juniorit ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 30.3.2021 klo 20:00 Microsoft Teamsin välityksellä.

Covid- 19 pandemian ja viranomaisten määräysten vuoksi, kokous pidetään etänä.

Kokouksen linkki:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ZWI5NWUwNzYtMDUxZC00OWZiLTlkOTMtMjUyOWFiYTk2Njg4%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22353405ea-ae2a-44e8-bdd8-0e4ceacaf87c%22%2c%22Oid%22%3a%2269d8ade4-b0a2-4d6b-9c77-9c62ba458cc6%22%7d

Tervetuloa!

PPJ perustaa uudet joukkueet: PPJ pojat 2016 ja PPJ tytöt 2015

Toukokuun alussa perustetaan PPJ:hin neljä uutta jalkapallojoukkuetta. Uudet joukkueet kokoontuvat ensimmäisen kerran toukokuun ensimmäisellä viikolla omilla kentillään.

Lisätietoa joukkueista löytyy joukkueiden omilta sivuilta

Harjoitukset

Kesäkauden vuorot:

 • PPJ Eira 2016, harjoitukset Tehtaanpuiston kentällä tiiistaisin klo 18.00-19.00. Ekat treenit 4.5
 • PPJ Jätkäsaari 2016, harjoitukset Jätkäsaaren kuplahallissa tiistaisin klo 18.00-19.00. Ekat treenit 4.5
 • PPJ Lauttasaari 2016, harjoitukset Pyrkän kentällä maanantaisin klo 18.00-19.00. Ekat treenit 3.5
 • PPJ Tytöt 2015, harjoitukset Tehtaanpuistossa ti klo 17.00-18.00, Pyrkällä ke 18:00-19:00 ja Jätkäsaaren jalkapallohallissa su 16:00-17:00. Ekat treenit 4.5

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu joukkueeseen täyttämällä tiedot jäsenrekisteriin!
Valitse ilmoittautumisen yhteydessä oikea joukkue ja täytä pelaajan tiedot. Ilmoittautumislinkin kautta pääset luomaan tunnukset myClubiin, jota käytetään seuran jäsenrekisterinä, laskutuksessa, tiedotuksessa ja treeni-ilmoittautumisissa.

Joukkueisiin otetaan ikäryhmän pelaajia riippumatta pelaajan lähtötasosta, mukaan voi liittyä mihin aikaan vuodesta tahansa.

Hinta

 • Touko-elokuun toimintamaksu kuitataan PPJ:n jäsenmaksulla 150€, lasku lähetetään pelaajille kesäkuussa tai liittymisen jälkeen. Jäsenmaksun yhteydessä laskutetaan 9€ maksu, jolla kustannetaan Palloliiton lisenssi ja vakuutus pelaajalle.
 • Syyskuusta alkaen laskutetaan toimintamaksua, joka määräytyy joukkueen laatiman budjetin ja pelaajamäärän mukaisesti.

Varusteet

 • Ulkoliikuntavarustus
 • Juomapullo
 • Jalkapallo, jos löytyy (koko 3)
 • Verkkarit/shortsit
 • Jalkapallokengät (suositus)
 • Säärisuojat (suositus)

Muuta

 • Kesän aikana joukkueet valitsevat keskuudestaan joukkueenjohtajan, rahastonhoitajan ja varustevastaavan.

Ilmoittaudu mukaan ennakkoon tai ensimmäisissä harjoituksissa!

Tervetuloa futiksen huikeaan maailmaan!

Lisätietoja
PPJ Valmennuspäällikkö
Axel Orrström
akke@ppj.fi, 0503782939

Kevään tehotreeneihin ilmoittautuminen on nyt auki!

Kevään tehotreeneihin ilmoittautuminen on nyt auki!

Tehotreenit ovat suunnattu PPJ:n 7-12-vuotiaille pelaajille.

Tehotreenit ovat PPJ:n suosittu iltapäiväkonsepti, jotka järjestetään keväällä 2021 Pyrkällä, Tehtaanpuistossa, Jätkäsaaren tekonurmella ja hallissa. Tehotreenit tarjoaa pelaajille mahdollisuuden laadukkaisiin extra-treeneihin omien harjoitusten ohelle. Maanantaisin harjoituksissa keskitytään teknisten ominaisuuksien kehittämiseen monipuolisesti. Pidämme tärkeänä, että pelaajat pystyvät työskentelemään kentällä molemmilla jaloilla. Keskellä viikkoa varmistamme, että maalintekopaikoille päästään ja että niissä ollaan tehokkaita. Pelipäivää torstaisin ja perjantaisin ei kukaan halua missata! Ilmoittautuminen myClubin tai nettisivun kautta.

Ajankohta: 12.4.-30.5.2021

Hinta: 35€

PPJ:n päivitetyt koronaohjeet 1.3.

PPJ:n päivitetyt koronaohjeet 1.3.

Maanantaina 1.3. tulee voimaan lisärajoituksia PPJ:n joukkueiden harjoituksiin ja harjoituspaikkojen käyttöön. Uudet rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Jätkäsaari, Hernesaari ja Erkkeri

– 2008 ja nuoremmat AVI:n säännöillä

– 2007 ja vanhemmat ei toistaiseksi lainkaan

Väinämöisen kenttä

– kaikki alle 20 v. AVI:n säännöillä. (Kentästä on käytössä n. 2/3 osaa)

 Kaupungin sisä- ja ulkotilat

– 2008 ja nuoremmat Helsingin kaupungin säännöillä

– 2007 ja sitä vanhemmat eivät voi harjoitella kaupungin sisä- ja ulkotiloissa

Kaikkia tiloja koskevat yleiset säännöt

 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Kaikkia yli 12-vuotiaita edellytetään käyttämään maskia sisäliikuntatiloissa muulloin kuin itse liikuntasuorituksen aikana.
 • 2014-2015 syntyneiden joukkueilla sallitaan 4 huoltajaa/joukkue. Tätä vanhempien joukkueilla saattajat jäävät hallien ulkopuolelle.
 • Liikuntatiloihin saa siirtyä 10 minuuttia ennen vuoron alkua. Lämmittely suoritetaan joko varatulla vuorolla tai ulkona. Tiloista on poistuttava 10 minuutin kuluessa oman vuoron päättymisestä.
 • Pukukoppeja käytetään vain wc-käynteihin.
 • Tarpeettomia lähikontakteja tulee välttää.
 • Yhteiset harjoitusvälineet tulee desinfioida harjoitusten päätteeksi. Hernesaaren ja Jätkäsaaren halleilta löytyy suihkepulloista desinfiointiainetta sekä käsidesiä.
 • Vanhempainillat ja muut kokoukset toteutetaan vain etäyhteydellä.

Jäsentiedote 2/2021 on ilmestynyt

PPJ Jäsentiedote 2/2021 on lähetetty jäsenten sähköpostiin 27.2.2021 Se sisältää runsaasti ajankohtaisia asioita PPJ:n toiminnasta. Mikäli haluat liittyä Jäsentiedotteen postituslistalle, voit tehdä sen etusivun kautta kohdasta “Tilaa uutiskirjeemme”. Kaikki Jäsentiedotteet löydät myös Jäsentiedotearkistosta

SIVURAJAHEITTO: Pallopojatjatytöt Juniorit

PPJ tyttöleiri, PPJ Girls Cup, PPJ Mutsit, YJ, Mellis, John, Paula, Ellen ja niin edelleen. PPJ:ssä on saanut vuosien varrella seurata monia valmentajia ja toimijoita, jotka ovat olleet kehittämässä seuran yhtä erittäin tärkeää puolta. Osa on lähtenyt, osa jäänyt ja osa tullut mukaan.

Se tosiasia, että PPJ järjestää yhden Suomen suurimmista tyttöfudisturnauksista joka vuoden elo-syyskuun vaihteessa on asia, josta meidän kaikkien seurassa toimivien tulisi olla ylpeitä. 28.8.-29.8. leukaa voi nostaa taas seurassa sentin pari pystympään. Silloin on Girls Cup 2021. 

PPJ-tyttöjen seuraleiri on vastaavasti Pajulahdessa 6.-7.6. Seuraleirit on oiva mahdollisuus yhdistää ikäluokkien välillä vallitsevaa henkeä. Ikäluokkien välinen henki on merkittävässä roolissa B-junioreita perustettaessa. 

Tälle kaudelle PPJ onkin perustanut tyttöpuolen B-juniorit. Pilottivuosi vaatii tekijöitä ja pelaajilta sitoutuneisuutta. Joukkuehenki ja ryhmän yhtenäisyys mitataan oikein kunnolla. Seurassa tarvitaan varmasti ihan oikeita askelmerkkejä ja toimenpidesuunnitelmia, jotta jatkossa saadaan myös kehitettyä tyttöjen jalkapalloa mahdollisimman laajalle skaalalle. 

Reilu vuosi sitten oltiin oman joukkueeni kanssa UEFA A -malliryhmäleirillä B-junnujen kanssa. Siellä minulla oli aikaa jutella koutsien kanssa. Muistan erään keskustelun pääkouluttaja korkealle arvostamani Toni Korkeakunnaksen kanssa. Hämmästelin ääneen hänelle seuraavaa: ”Millähän tavalla kilpailulliseen puoleen panostaminen on pois esimerkiksi harrastepuolelta?” Olen ihmetellyt tiettyjä vastakkainasetteluita seuroissa. Aina pitäisi olla valitsemassa. Metodi 1 tai metodi 2.  Kilpafudis tai harrastefudis. Tanoke, coerver, ekkono, vanha liitto tai uusi liitto. Pitkät syötöt tai lyhyet. Aloittavat ikäluokat tai A-junnut tai ehkä sittenkin aikuiset. Pojat tai tytöt.

Olennaista on tehdä valintoja asioiden väliltä. Olennaista on myös olla tekemättä valintoja asioiden väliltä. Erityisesti, jos on mahdollista tai jopa todennäköistä, että laaja-alaiset erikasvoiset toiminnot saadaan tukemaan toinen toisiaan. Se on tavoitteellista. Se on se mihin isojen seurojen tulisi pyrkiä. Kilpailullisuuteen panostaminen ei ole pois harrastepuolelta. Aloittaviin ikäluokkiin panostaminen ei ole pois PPJ:n miesten tai naisten edustusjoukkueelta. Pitkän syötön antaminen ei tarkoita, etteikö seuraavalla kerralla voisi laittaa lyhyttä. Ei vaan ole, eikä tarkoita. Piste. 

Palloliitto haluaa kasvattaa 2027 vuoteen mennessä jalkapallosta harrastetuimman lajin tytöille. Liitto tarvitsee ennen kaikkea seuroja siihen. Helmarit selvitti tiensä EM-kisoihin. Miten upea mahdollisuus seuroilla käyttää buumi hyväksi. 

PPJ:n tyttöfudiksen parissa aikaisemmin työskennelleet ja tällä hetkellä työskentelevät ansaitsevat ison, ison kiitoksen. Voimia arkeen ja muistakaa, että teette arvokasta työtä!

Jesse

Talviloman PPJ Fudiskoulu Jätkäsaaressa!

Talviloman PPJ Fudiskoulu Jätkäsaaressa!

Koronarajoitusten hieman lievennyttyä pystymmekin järjestämään perinteisen talvilomaviikon Fudiskoulun Jätkäsaaren kuplahallissa. Ilmoittautuminen on nyt auki myClubissa

PPJ järjestää talvilomaviikolla fudiskoulun Jätkäsaaren hallissa.

Ajankohta
22.2.-26.2.2021 kello 12:00-15:00

Talviloma on urheiluloma, jonka aikana on hyvä myös ylläpitää ja hioa futistaitoja. Fudiskoulu on suunnattu 2008-2014 syntyneille pojille ja tytöille.

Fudiskouluun ovat tervetulleita PPJ:ssä pelaavat kuin uudetkin tulokkaat.
Jaamme pelaajat sopiviin ikä- ja tasoryhmiin.
Ohjaajina toimivat PPJ:n koulutetut valmentajat ja ohjaajat.

Hinta
* Ma-Pe klo 12-15, 75€
* Ma-Ke klo 12-15, 45€
* To-Pe klo 12-15, 30€

Hinta sisältää ohjauksen ja hallivuokran.

Peruutus on maksuton ennen fudiskoulun alkua, sen jälkeen maksua ei palauteta. Huomioithan, että maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Mahdolliset sairaustapaukset katsomme erikseen. Ilmoittautuessasi hyväksyt ehdot.

Lisätietoja
Jesse Laajaranta, Nuorisopäällikö
puh. 044 263 0994
jesse@ppj.fi tai toimisto@ppj.fi

Jätkäsaaren liikuntahalli, Talin halli ja Erkkeri-halli avataan ma 1.2.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen mukaisesti alle 20-vuotiaiden liikuntaharrastustoiminta aloitetaan Helsingin kaupungin ja koulujen liikuntatiloissa ma 1.2.2021 alkaen. Päätöksen mukaisesti Jätkäsaaren liikuntahalli ja Talin halli avataan 1.2. Myös Erkkeri-halli aukeaa 1.2.

Harjoituksissa tulee huomioida:

 • Toiminnassa tulee noudattaa viranomaisten antamia ohjeita
 • Harjoituksissa ylimääräisiä lähikontakteja tulee välttää
 • Turnauksia ja otteluita ei järjestetä (oman joukkueen kesken pelit ovat sallittuja)
 • Kaikkia yli 12-vuotiaita edellytetään käyttämään maskia sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana
 • 2014-2015 syntyneiden joukkueilla sallitaan 4 huoltajaa/joukkue. Tätä vanhempien joukkueilla saattajat jäävät hallien ulkopuolelle
 • Jätkäsaaren liikuntahalliin, Talin ja Erkkerin-halleihin saa siirtyä 10 minuuttia ennen vuoron alkua. Lämmittely suoritetaan joko varatulla vuorolla tai ulkona. Halleilta on poistuttava 10 minuutin kuluessa oman vuoron päättymisestä.

Hernesaaren ja Jätkäsaaren hallien osalta jatketaan su 10.1.2021 päivitettyjen koronaohjeiden mukaisesti.

Jäsentiedote 1/2021 on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen PPJ Jäsentiedote on lähetetty jäsenten sähköpostiin 31.1.2021 Se sisältää runsaasti ajankohtaisia asioita PPJ:n toiminnasta. Mikäli haluat liittyä Jäsentiedotteen postituslistalle, voit tehdä sen etusivun kautta kohdasta “Tilaa uutiskirjeemme”. Kaikki Jäsentiedotteet löydät myös Jäsentiedotearkistosta