Lumi siirretään Väiskiltä Jätkäsaareen, käytetään hallin jäähdytykseen, säilytetään joukkueiden vanerilaatikoissa

Vuoden 2022 talvi on ollut hiihtäjille erinomainen. Futaajille, joilla on ollut treenejä ja matseja ulkona, se on ollut kauhea. Väinämöisen kenttä on suurelta osin ollut lumen ja jään peitossa ja vihreä alue on ollut aikaisempia talvia paljon pienempi.
Väiskillä on edelleen todella paljon lunta. Nyt on aika parantaa Väiskin pelattavuutta. PPJ järjestää talkoot tänään pe 1.4 klo 14 alkaen. Kaikki kentällä oleva lumi ja jää otetaan pois.

Lumi ja jää otetaan talteen ja kuljetetaan Jätkäsaaren PPJ-halliin, jotta siellä olisi kesähelteillä viileämpää. Joukkueiden säilytyslaatikoita käytetään lumen ja jään säilytykseen. Niiden kannet avataan kesäkuussa helteillä tuomaan viilennystä pelaajille, valmentajille ja kaikille muille. Pyydämme joukkueita ottamaan lukkonsa pois säilytyslaatikoistaan ja tyhjentämään ne heti.
Tulkaa kaikki pe 1.4 Väiskille. Ottakaa mukaanne pulkkia, ahkioita, ämpäreitä, saaveja, lapioita ja muita välineitä. Olemme saaneet luvan kuljettaa lumen Hietaniemen hautausmaan halki, jään yli Ruoholahteen ja siitä edelleen Jätkäsaareen (kts. kartta). Matka ei ole erityisen pitkä. Kun ensimmäinen lasti on tuotu voi taas hakea seuraavan Väiskiltä. 2000 PPJ:läiseltä hommaan menee pari tuntia kun kukin hakee kolme ahkiollista lunta ja jäätä.

Jätkäsaaren hallissa työtä ohjaa PPJ-monitoimimies AaPee Rilli. Hänen porukkansa avaa tarvittaessa rälläkällä säilytyslaatikoiden lukot ja tyhjentää joukkuelaatikot. Kun kaikki yli 60 laatikkoa on muutettu pakastekaapeiksi ylimääräinen jää ja lumi laitetaan kuntosalin lattialle. Sielläkin olisi muuten kuumaa kesähelteillä.
Toimenpide on osa PPJ:n win-win strategiaa, jossa seuran toimintaedellytyksiä parannetaan järkevillä aktiviteeteilla. Tässä tapauksessa Väiski saadaan pelattavaan kuntoon ja PPJ-halli viileäksi kesähelteilläkin.