PPJ Naisten edareiden 2015 tavoite 3. divisioona

uutiskuva-women

Lauttasaari-lehdessä (s.8) on artikkeli Naisten Edareistamme tänään.
PPJ Naisten edustusjoukkueen tavoite kaudelle 2015 on saada lisää pelaajia ja nousta 3. divisioonaan.

Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) on 1935 perustettu jalkapalloseura Etelä-Helsingissä. Vuonna 2015 vietetään PPJ:n juhlavuotta. Pallo-Pojat Juniorit täyttää 20 vuotta ja alkuperäinen Pallo-Pojat 80 vuotta. Tyttöjoukkuetoiminta on alkanut seurassa kuitenkin vasta 2003. Toiminta on laajentunut vuosien aikana ja nykyään tyttöjoukkueita on mukana toiminnassa useampia. Ensimmäisen tyttöjoukkueen perustaja ja valmentaja Valericio “Licho” Leppe toimii nykyään PPJ Naisten edustusjoukkueen valmentajana yhdessä Tommy “Topa” Ryynäsen kanssa.

– En olisi tyttöjoukkuetta perustaessa uskonut, että olen valmentajana vielä kymmenen vuoden jälkeenkin. Oma tyttö, joukkueen menestys ja pelaajien sekä vanhempien motivaatio ovat pitäneet mukana toiminnassa, Licho kertoo.

PPJ Naisten edustusjoukkue koostuu PPJ:ssä pitkään pelanneista tytöistä ja muualta tulleista pelaajista. Edustusjoukkue on pelannut nykyisellä kokoonpanolla keväästä 2013 alkaen. Joukkue on yhdistetty PPJ harrastenaisista ja 1995-97- tyttöjoukkueesta. Pelaajat ovat iältään 17-36-vuotiaita. Joukkueen nuorin pelaaja, 17-vuotias Caterina Leppe, on pelannut PPJ:ssä ensimmäisen tyttöjoukkueen perustamisesta saakka.

– Joukkueen hyvä henki, taitavat pelaajat ja sopiva taso ovat pitäneet
minut harrastuksen parissa, Caterina kertoo.

Kaudella 2014 joukkue pelasi 4. divisioonassa jääden harmillisesti pisteen päähän nousulohkosta. Harjoituksia on kesällä kaksi kertaa viikossa ja peli kerran viikossa. Kesäisin joukkue harjoittelee Lauttasaaren Pyrinnön, eli Pyrkän, kentällä ja Töölössä Väinämöisen kentällä. Talvisin futsalia harjoitellaan Etera-hallissa Lauttasaaressa ja pelejä on noin joka toinen viikonloppu. Jalkapallolta siis riittää hyvin aikaa muillekin tärkeille asioille ja joukkueesta löytyykin monenlaisia pelaajia. Esimerkkinä Miia Sirviö, 36-vuotias kahden pienen pojan äiti.

– Aloitin jalkapallon pelaamisen lapsena Kuopiossa, opiskeluaikana pelaaminen jäi tauolle, mutta harrastus jatkui 2010 liittyessäni PPJ Naisten joukkueeseen. Treenipaikat sijaitsevat lähellä kotia, joten perhe-elämän ja harrastuksen yhdistäminen on helppoa. Jalkapallo on koko perheemme harrastus ja lapset ovat innokkaita PPJ:n kannattajia, Miia kertoo.

Joukkue kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja osa pelaajista joutui toistaiseksi lopettamaan pelaamisen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Joukkueen tavoitteena on löytää uusia pelaajia kesäkaudelle 2015 ja nousta 3. divisioonaan. Pelaajilta toivotaan jonkin verran aiempaa pelikokemusta jalkapallosta, iloista mieltä ja sitoutumista joukkueen toimintaan.

– Joukkueessa on hyvällä tavalla hulluja pimuja, värikkäitä persoonia ja suuresta ikäjakaumasta huolimatta kaikki tulevat toimeen loistavasti, Licho kuvailee joukkuetta.

Joukkueella on ständi Lauttasaaren kevätmarkkinoilla lauantaina 18.4. klo 10-18. Tulethan moikkaamaan meitä! Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla: valericio.leppe@hotmail.com, mikäli kiinnostuit joukkueen toiminnasta.

Kirjoittajat: Katri Jussila ja Noora Väisänen