SIVURAJAHEITTO: Topi Pietilä – Jätkäsaaren kuningas

Toukokuussa PPJ nuorisopäällikkö Jesse Laajarannan aiheena on esikuva, josta hyvänä esimerkkinä toimii hänen oma PPJ-kollegansa Topi Pietilä:

“Kesäkuu 2010, Topi Pietilän MPS:n kesäleiri Koillis-Helsingin parhaalla vapaa-ajan fudsikentällä Salotiellä. Pelaajia on solkenaan ja kaikki leirillä toimii täsmällisesti. Pelaajat ovat innoissaan ja sää hellii. Olin 16-vuotias apuohjaaja ja hyvin nopeasti tuli selväksi, että tätä valmentajaa kunnioitetaan suunnattomasti pelaajien ja seuran valmentajien keskuudessa.

Toukokuu 2021, Topi Pietilä astelee Jätkäsaaren iltapäivässä ensimmäisiin harjoituksiin. Hänen kykynsä kehittää ja inspiroida pelaajia on ollut asia, jota olen ihaillut aina. Intohimoakaan ei ole puuttunut. Tämä pitkän linjan valmennus- ja seuratoiminnan veteraani on tuonut suunnattomasti iloa lasten ja nuorten arkeen.

11 vuoden aikana olen saanut oppia mielettömän paljon häneltä. Jokaisella pelaajalla ja valmentajalla on varmasti omat inspiraation lähteensä. Kiistatta Topi on minulle henkilökohtaisesti se, jonka ansiosta/takia itsekin lähdin valmennuspolulle. Jokainen valmentajan päivä ei voi olla helppo. Kentällä työskentely voi tapahtua intohimosta käsin, mutta samalla siihen on varattava mielettömästi energiaa.

On hienoa nähdä millaisia valmentajia PPJ:llä on seurassa esikuvinaan. Pelaajille ja valmentajat toinen toisilleen. Esimerkillisyys on yksi tärkeimpiä asioita urheilussa. Topi antoi minulle valmentajana tuon esimerkin. Sain rauhassa kasvaa ja oppia valmentajana. Seuraten ennen kaikkea hänen esimerkkiään. Olen pitkään halunnut kiittää minun valmennuspolkuni ensimmäisen esikuvan antamasta inspiraatiosta ja esimerkistä, joten tässä se nyt tulee.

Kiitos Topi Pietilä – Jätkäsaaren Kuningas!”